Eğitim Bilgileri
1997 - 2001
1997 - 2001Doktora
Ege Üniversitesi, Türkiye
1992 - 1996
1992 - 1996Yüksek Lisans
Ege Üniversitesi, Türkiye
1987 - 1992
1987 - 1992Lisans
Ege Üniversitesi, Türkiye
Yaptığı Tezler
2001
2001Doktora
Siyah çayların başlıca fenolik bileşenleri (flavanoller, flavonoller, tanninler) ve aroma özellikleri üzerine araştırmalar
Ege Üniversitesi
1996
1996Yüksek Lisans
The Complexes of tin (IV) chelating nitrogen donors
Ege Üniversitesi
Yabancı Diller
İngilizce
Akademik Unvanlar / Görevler
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorProf. Dr.
2009 - Devam Ediyor
2009 - Devam EdiyorDoç. Dr.
2007 - 2009
2007 - 2009Doç. Dr.
2001 - 2007
2001 - 20071997 - 2001
1997 - 2001Araştırma Görevlisi
Ege Üniversitesi
1996 - 1997
1996 - 1997Araştırma Görevlisi
Ege Üniversitesi
1993 - 1996
1993 - 1996Araştırma Görevlisi
Ege Üniversitesi
Yönetimsel Görevler
2016 - Devam Ediyor
2016 - Devam EdiyorDokuz Eylül Üniversitesi
Akademi Dışı Deneyim
2022 - 2022
2022 - 2022TEACHING MOBILITY
UNIVERSITY OF CHESTER- MANCHESTER, UK, TEACHING MOBILITY
2010 - 2010
2010 - 2010VISITING PROFESSOR GÖREVİ
WASHINGTON STATE UNIVERSITY School of Food Science, VISITING PROFESSOR GÖREVİ
1999 - 2000
1999 - 2000VISITING SCHOLAR GÖREVİ
UNIVERSITY OF FLORIDA Department of Food Sci & Hum.Nutrition, VISITING SCHOLAR GÖREVİ
Verdiği Dersler
Yönetilen Tezler
2022
2022Yüksek Lisans
Probiyotik Diyabetik Endüstriyel Ahududu Reçeli Üretimi: Yenilikçi Üründe Fizikokimyasal, Mikrobiyolojik, Duyusal Kalite ve Majör Biyoaktif Bileşenlerin Tespitleri
TOKUŞOĞLU Ö. (Danışman)
B.DEMİRCİ(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Aronya (Aronia melanocarpa sp.viking) meyvesi bazlı çay ve nutrasötik ürünlerde fenolik antioksidanların detaylı tayini: antiproliferatif ve antikarsinojenik gıdatakviyeleri olarak kullanılabilirliğinin araştırılması
TOKUŞOĞLU Ö. (Danışman)
K.BAKIR(Öğrenci)
2016
2016Doktora
Koruk suyunun içecek teknolojisinde kullanımı: Raf ömrü stabilitesi, kinetik değişimler ve biyoaktif bileşiklerin belirlenmesi
TOKUŞOĞLU Ö. (Danışman)
A.GÜLER(Öğrenci)
2016
2016Yüksek Lisans
Endüstriyel kızartmalık yağ üretiminde yenilikçi antioksidan-emülsifiyer katkı etkisiyle kızartmalık yağların iyileştirilmesi ve kızartılmış gıda ürünlerinin yağ absorbsiyonunun indirgenmesi
TOKUŞOĞLU Ö. (Danışman)
Ö.SARBAT(Öğrenci)
2015
2015Yüksek Lisans
Ultrasound teknolojisinin krem peynir kalitesi ve krem peynirdeki olası siklopiazonik asit mikotoksini düzeyi üzerine etkileri
TOKUŞOĞLU Ö. (Danışman)
İ.BÖLÜK(Öğrenci)
2015
2015Doktora
Antioxidant and cytotoxic properties of salvia fruticosa m. and its effects on gene expressions of some CYP450 and antioxidant enzymes in HT-29 cell line
TOKUŞOĞLU Ö. (Danışman)
A.ALTAY(Öğrenci)
2011
2011Yüksek Lisans
Siyah üzüm posası katkılı mısır cipsi eldesi: Yeni üründe kalite özelliklerinin, antioksidan kapasitenin ve bazı kateşin fenoliklerin izlenmesi
TOKUŞOĞLU Ö. (Danışman)
A.GÜLER(Öğrenci)
2006
2006Yüksek Lisans
Yumurta sarısında lutein, zeaksantin, kantaksantin ksantofillerin tayini ve Hunter-Lab renk parametreleri ile ilişkilerin izlenmesi: I. Isıl işlemin etkisinin saptanması üzerinde araştırmalar
TOKUŞOĞLU Ö. (Danışman)
İ.ALAKIR(Öğrenci)
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2022
2022Impact of roasting degree on sensory profile of Turkish coffee and espresso assessed by Turkish and Brazilian panelists
Elmaci I., Gok I., TOKUŞOĞLU Ö.
Journal of Food Processing and Preservation
, cilt.46, sa.12, 2022 (SCI-Expanded)
2022
2022Process parameter optimization for development of beer: Star fruit fortified approach
Pal H., Kaur R., Kumar P., Manju Nehra M., Rawat K., Grover N., et al.
Journal of Food Processing and Preservation
, cilt.46, sa.10, 2022 (SCI-Expanded)
2022
2022Use of electrochemical techniques for determining the effect of brewing techniques (espresso, Turkish and filter coffee) and roasting levels on total antioxidant capacity of coffee beverage
Yildirim S., Gok I., Demir E., TOKUŞOĞLU Ö.
Journal of Food Processing and Preservation
, cilt.46, sa.7, 2022 (SCI-Expanded)
2022
2022Nutmeg nutraceutical constituents: In vitro and in vivo pharmacological potential
Malik T., Sharma R., Panesar P. S., Gehlot R., TOKUŞOĞLU Ö., Dhull S. B., et al.
Journal of Food Processing and Preservation
, cilt.46, sa.6, 2022 (SCI-Expanded)
2022
2022Formula refining through composite blend of soya, alfalfa, and wheat flour; A vegan meat approach
Sharma A., Rawat K., Jattan P., Kumar P., TOKUŞOĞLU Ö., Kumar P., et al.
Journal of Food Processing and Preservation
, cilt.46, sa.5, 2022 (SCI-Expanded)
2022
2022Optimization of process parameters for drying of red Grapes (Vitis vinifera) to raisin: A design expert laden approach
Singh G., Kaushal N., TOKUŞOĞLU Ö., Singh A.
Journal of Food Processing and Preservation
, cilt.46, sa.5, 2022 (SCI-Expanded)
2021
2021Coffee toxicology, processing of the coffee and liver diseases (is it a miracle of nature?)
Ergin E., TOKUŞOĞLU Ö., VURAL H.
Journal of Food Processing and Preservation
, cilt.45, sa.4, 2021 (SCI-Expanded)
2018
2018Alterations on phenolic compounds and antioxidant activity during sour grape juice concentrate processing
Guler A., TOKUŞOĞLU Ö., Artik N.
Ciencia e Tecnica Vitivinicola
, cilt.33, sa.2, ss.136-144, 2018 (SCI-Expanded)
2016
2016Effect of high hydrostatic pressure processing strategies on retention of antioxidant phenolic bioactives in foods and beverages - A review
TOKUŞOĞLU Ö.
Polish Journal of Food and Nutrition Sciences
, cilt.66, sa.4, ss.243-251, 2016 (SCI-Expanded)
2013
2013The physicochemical, microbiological, organoleptic properties and antioxidant activities of functional cream cheeses fortified with lutein
TOKUŞOĞLU Ö.
International Journal of Dairy Technology
, cilt.66, sa.4, ss.527-534, 2013 (SCI-Expanded)
2013
2013The effect of high hydrostatic pressure processing on the extraction, retention and stability of anthocyanins and flavonols contents of berry fruits and berry juices
Altuner E. M., TOKUŞOĞLU Ö.
International Journal of Food Science and Technology
, cilt.48, sa.10, ss.1991-1997, 2013 (SCI-Expanded)
2012
2012Effects of cooking methods on the anthocyanin levels and antioxidant activity of a local Turkish sweetpotato [Ipomoea batatas (L.) Lam] cultivar Hatay Kirmizi: Boiling, steaming and frying effects
TOKUŞOĞLU Ö., Yildirim Z.
Turkish Journal of Field Crops
, cilt.17, sa.1, ss.87-90, 2012 (SCI-Expanded)
2011
2011Determination of sweetpotato [Ipomoea batatas (L.) Lam.] genotypes suitable to the Aegean region of Turkey
Yildirim Z., TOKUŞOĞLU Ö., Öztürk G.
Turkish Journal of Field Crops
, cilt.16, sa.1, ss.48-53, 2011 (SCI-Expanded)
2010
2010High hydrostatic pressure effects on mold flora, citrinin mycotoxin, hydroxytyrosol, oleuropein phenolics and antioxidant activity of black table olives
TOKUŞOĞLU Ö., ALPAS H., Bozoǧlu F.
Innovative Food Science and Emerging Technologies
, cilt.11, sa.2, ss.250-258, 2010 (SCI-Expanded)
2010
2010Citrinin risk in black and green table olives: Simultaneous determination with ochratoxin-a by optimized extraction and IAC-HPLC-FD
TOKUŞOĞLU Ö., Bozoglu F.
Italian Journal of Food Science
, cilt.22, sa.3, ss.284-291, 2010 (SCI-Expanded)
2010
2010Determination of conjugated linoleic acid (CLA, c9, t11 and t10, c12 18:2) and -tocopherol in a dairy dessert hosmerim
Akaln A. S., TOKUŞOĞLU Ö.
International Journal of Food Properties
, cilt.13, sa.1, ss.105-111, 2010 (SCI-Expanded)
2009
2009The contents of sesamol and related lignans in sesame, tahina and halva as determined by a newly developed polarographic and stripping voltametric analysis
TOKUŞOĞLU Ö., KOÇAK S., Aycan S.
Grasas y Aceites
, cilt.60, sa.2, ss.119-124, 2009 (SCI-Expanded)
2008
2008Conjugated linoleic acid (CLA). Cis 9, trans 11 and trans 10, cis12 isomer detection in crude and refined corn oils by capillary GC
TOKUŞOĞLU Ö.
Grasas y Aceites
, cilt.59, sa.2, ss.146-151, 2008 (SCI-Expanded)
2008
2008Retinol and α-tocopherol concentrations in breast milk of Turkish lactating mothers under different socio-economic status
TOKUŞOĞLU Ö., Tansuǧ N., Akşit S., Dinç G., Kasirga E., Özcan C.
International Journal of Food Sciences and Nutrition
, cilt.59, sa.2, ss.166-174, 2008 (SCI-Expanded)
2008
2008Catechins and methylxanthines in twenty-three black tea infusions by HPLC: Correlations with astringency
TOKUŞOĞLU Ö., Ünal M., Balaban M.
Italian Journal of Food Science
, cilt.20, sa.4, ss.479-492, 2008 (SCI-Expanded)
2007
2007Occurrence of conjugated linoleic acid in probiotic yoghurts supplemented with fructooligosaccharide
Akalin A., TOKUŞOĞLU Ö., Gönç S., Aycan Ş.
International Dairy Journal
, cilt.17, sa.9, ss.1089-1095, 2007 (SCI-Expanded)
2007
2007Fatty acid and conjugated linoleic acid profiles of infant formulas through direct transesterification of acyl lipids
TOKUŞOĞLU Ö., Durucasu I., Akalin A., Serin E., Akşit S.
Italian Journal of Food Science
, cilt.19, sa.4, ss.477-484, 2007 (SCI-Expanded)
2006
2006The quality properties and saturated and unsaturated fatty acid profiles of quail egg: The alterations of fatty acids with process effects
TOKUŞOĞLU Ö.
International Journal of Food Sciences and Nutrition
, cilt.57, sa.7-8, ss.537-545, 2006 (SCI-Expanded)
2006
2006Rapid high performance liquid chromatographic detection of furosine (ε-n-2-furoylmethyl-l-lysine) in yogurt and cheese marketed in Turkey
TOKUŞOĞLU Ö., Akalin A. S., Unal K.
Journal of Food Quality
, cilt.29, sa.1, ss.38-46, 2006 (SCI-Expanded)
2005
2005Detection of biologically active isomers of conjugated linoleic acid in kaymak
Akalin A. S., TOKUŞOĞLU Ö., Gönç S., Ökten S.
Grasas y Aceites
, cilt.56, sa.4, ss.298-302, 2005 (SCI-Expanded)
2005
2005Determination of the phytoalexin resveratrol (3,5,4′-Trihydroxystilbene) in peanuts and pistachios by High-Performance Liquid Chromatographic Diode Array (HPLC-DAD) and Gas Chromatography-Mass Spectrometry (GC-MS)
TOKUŞOĞLU Ö., Ünal M. K., Yemiş F.
Journal of Agricultural and Food Chemistry
, cilt.53, sa.12, ss.5003-5009, 2005 (SCI-Expanded)
2004
2004A rapid high performance liquid chromatographic detection of furosine (ε-N-2-furoylmethyl-L-lysine) in pasteurized and UHT milks
TOKUŞOĞLU Ö., Akalin A., Unal M.
Milchwissenschaft
, cilt.59, sa.9-10, ss.502-505, 2004 (SCI-Expanded)
2004
2004Proximate chemical composition, amino acid and fatty acid profiles of sesame seed flours
TOKUŞOĞLU Ö., Ünal M., Alahr I.
Journal of Food Science and Technology
, cilt.41, sa.4, ss.409-412, 2004 (SCI-Expanded)
2004
2004Liquid chromatographic detection of α-, γ-, δ-tocopherols in infant formulas
Akalin A., TOKUŞOĞLU Ö.
Milchwissenschaft
, cilt.59, sa.5-6, ss.244-246, 2004 (SCI-Expanded)
2004
2004Simultaneous Differential Pulse Polarographic Determination of Cadmium, Lead, and Copper in Milk and Dairy Products
TOKUŞOĞLU Ö., Aycan Ş., Akalin S., KOÇAK S., ERSOY N.
Journal of Agricultural and Food Chemistry
, cilt.52, sa.7, ss.1795-1799, 2004 (SCI-Expanded)
2004
2004The effect of oregano and rosemary essential oils or alpha-tocopheryl acetate on performance and lipid oxidation of meat enriched with n-3 PUFA'S in broilers
Basmacioǧlu H., TOKUŞOĞLU Ö., ERGÜL M.
South African Journal of Animal Science
, cilt.34, sa.3, ss.197-210, 2004 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2013
2013The proximate composition and quality characteristics in artichoke (Cynara scolymus L.) varieties developed with clonal selection
BAŞAY S., TOKUŞOĞLU Ö.
Journal of Food, Agriculture and Environment
, cilt.11, sa.1, ss.584-587, 2013 (Scopus)
2011
2011The oxidative stability, lipid profiles and total phenolics of almonds (Prunus amygdalus L.) and pistachios (Pistacia vera L.)
TOKUŞOĞLU Ö.
Acta Horticulturae
, cilt.912, ss.781-790, 2011 (Scopus)
2007
2007Effects of grilling on luteolin (3′,4′,5,7-tetrahydroxyflavone) content in sweet green bell pepper (Capsicum annuum)
Durucasu I., TOKUŞOĞLU Ö.
Pakistan Journal of Biological Sciences
, cilt.10, sa.19, ss.3410-3414, 2007 (Scopus)
2003
2003HPLC-UV and GC-MS characterization of the flavonol aglycons quercetin, kaempferol, and myricetin in tomato pastes and other tomato-based products
TOKUŞOĞLU Ö., Ünal M., Yildirim Z.
Acta Chromatographica
, cilt.13, sa.13, ss.196-207, 2003 (Scopus)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2024
2024Biomass Lipid Profiles of Spirulina Microalgae as Food Supplement - Oral Presentation
TOKUŞOĞLU Ö.
II. International Edible & Oil Seeds Congress (EDIBOIL 2024), Antalya, Turkey, 31 October-2 November 2024, Antalya, Türkiye, 31 Ekim - 02 Kasım 2024, cilt.1, ss.47-49, (Tam Metin Bildiri)
2024
2024Risk-Based Food Safety Applications of Most Common Spices- Oral Presentation
TOKUŞOĞLU Ö.
VI. INTERNATIONAL AGRICULTURAL, BIOLOGICAL & LIFE SCIENCE CONFERENCE (AGBIOL 2024), Edirne, Turkey, 18-20 September 2024, Edirne, Türkiye, 18 - 20 Eylül 2024, cilt.1, ss.1942-1945, (Tam Metin Bildiri)
2024
2024Gamma Irradiated Microencapsulated Black Mulberry Powder Containing Apigenin and Morusin - Oral Presentation
TOKUŞOĞLU Ö.
II. International Biological and Life Sciences Congress (BIOLIC 2024), Megasaray Westbeach Hotel, Antalya, Turkey, 31 Oct.-2 Nov., 2024, Antalya, Türkiye, 31 Ekim - 02 Kasım 2024, cilt.1, ss.505-508, (Tam Metin Bildiri)
2024
2024Antioxidant Triterpenoids in Table Olives: Maslinic Acid and Oleanolic Acid - Oral Presentation
TOKUŞOĞLU Ö.
II. International Edible & Oil Seeds Congress (EDIBOIL 2024), Antalya, Turkey, 31 October-2 November 2024, Antalya, Türkiye, 31 Ekim - 02 Kasım 2024, cilt.1, ss.43-46, (Tam Metin Bildiri)
2024
2024Production of Beta Glucan Supplemented Microencapsulated Apple Phloridzin (Phldz) Powder and Apple Phldz Based Gel Candy - Oral Presentation
TOKUŞOĞLU Ö.
II. International Biological and Life Sciences Congress (BIOLIC 2024), Megasaray Westbeach Hotel, Antalya, Turkey, 31 Oct.-2 Nov., 2024, Antalya, Türkiye, 31 Ekim - 02 Kasım 2024, cilt.1, ss.509-511, (Tam Metin Bildiri)
2024
2024Pistachio, Hazelnut, Almond Skin as Value-Added Nutraceutical and Pharmaceutical Sources: Comparable Bioactive Profiles and Antioxidant Activities- Oral Presentation
TOKUŞOĞLU Ö.
VI. INTERNATIONAL AGRICULTURAL, BIOLOGICAL & LIFE SCIENCE CONFERENCE (AGBIOL 2024), Edirne, Turkey, 18-20 September 2024, Edirne, Türkiye, 18 - 20 Eylül 2024, cilt.1, ss.1937-1941, (Tam Metin Bildiri)
2024
2024The Effects of Cocoa Butter Refining on the Probiotic Milk Chocolate Manufacturing - Oral Presentation
TOKUŞOĞLU Ö.
II. International Edible & Oil Seeds Congress (EDIBOIL 2024), Antalya, Turkey, 31 October-2 November 2024, Antalya, Türkiye, 31 Ekim - 02 Kasım 2024, cilt.1, ss.40-42, (Tam Metin Bildiri)
2023
2023The Alterations on Food Quality Properties and Anticarcinogenic Bioactives By High Hydrostatic Processing Strategies. V. INTERNATIONAL AGRICULTURAL, BIOLOGICAL & LIFE SCIENCE CONF. AGBIOL 2023
TOKUŞOĞLU Ö.
V. INTERNATIONAL AGRICULTURAL, BIOLOGICAL & LIFE SCIENCE CONF. AGBIOL 2023, 18-20 September,2023 Edirne-Turkey, Edirne, Türkiye, 18 - 20 Eylül 2023, (Tam Metin Bildiri)
2023
2023The Current Assesments on Value-Added Nutraceutical Products and Devices in Food Industry. V. INTERNATIONAL AGRICULTURAL, BIOLOGICAL & LIFE SCIENCE CONF. AGBIOL 2023
TOKUŞOĞLU Ö.
V. INTERNATIONAL AGRICULTURAL, BIOLOGICAL & LIFE SCIENCE CONF. AGBIOL 2023, 18-20 September,2023 Edirne-Turkey, Edirne, Türkiye, 18 - 20 Eylül 2023, (Tam Metin Bildiri)
2023
2023Fruit and Vegetable Based, Dairy-Based Functional Probiotic Beverages, Fortified Beverages with Bioactives: Anticarcinogenic Implications and Commercial Trends. V. INTERNATIONAL AGRICULTURAL, BIOLOGICAL & LIFE SCIENCE CONF. AGBIOL 2023
TOKUŞOĞLU Ö.
V. INTERNATIONAL AGRICULTURAL, BIOLOGICAL & LIFE SCIENCE CONF. AGBIOL 2023, 18-20 September,2023 Edirne-Turkey, Edirne, Türkiye, 18 - 20 Eylül 2023, (Tam Metin Bildiri)
2023
2023Food Effervescent Supplements: Manufacturing Strategic Planning for Bioactive Constituent Bioavalilability. V. BALKAN AGRICULTURAL CONGRESS 2023
TOKUŞOĞLU Ö.
V. BALKAN AGRICULTURAL CONGRESS 2023, 20-23 September,2023 Edirne-Turkey, Edirne, Türkiye, 20 - 23 Eylül 2023, (Tam Metin Bildiri)
2023
2023Parsley Powder as Intermediate Product for Nutraceutical Effervescent Supplement - V. BALKAN AGRICULTURAL CONGRESS 2023
TOKUŞOĞLU Ö.
V. BALKAN AGRICULTURAL CONGRESS 2023, 20-23 September,2023 Edirne-Turkey, Edirne, Türkiye, 20 - 23 Eylül 2023, (Tam Metin Bildiri)
2023
2023Black Mulberry Food Supplement as Agribio Consumed Product. V. BALKAN AGRICULTURAL CONGRESS 2023,
TOKUŞOĞLU Ö.
V. BALKAN AGRICULTURAL CONGRESS 2023, 20-23 September,2023 Edirne-Turkey, Edirne, Türkiye, 20 - 23 Eylül 2023, (Tam Metin Bildiri)
2023
2023Innovative Industrial Frying Oil Enhanced with Antioxidant Emulsfier and Antipolymerizing Agent: Fatty Acid Profile and Oil Quality Stability.. V. BALKAN AGRICULTURAL CONGRESS 2023.
TOKUŞOĞLU Ö.
V. BALKAN AGRICULTURAL CONGRESS 2023, 20-23 September,2023 Edirne-Turkey, Edirne, Türkiye, 20 - 23 Eylül 2023, (Tam Metin Bildiri)
2022
2022The Industry 4.0. Assesments of Value-Added Food Products During 2020-22 Period. IV. INTERNATIONAL AGRICULTURAL, BIOLOGICAL & LIFE SCIENCE CONF. AGBIOL 2022, 29-31 August,2022 Edirne-Turkey
TOKUŞOĞLU Ö.
IV. INTERNATIONAL AGRICULTURAL, BIOLOGICAL & LIFE SCIENCE CONF. AGBIOL 2022, 29-31 August,2022 Edirne-Turkey, Edirne, Türkiye, 31 Ağustos 2022, cilt.4, ss.188-190, (Tam Metin Bildiri)
2022
2022Coffee Toxicology and Liver Health: Effects on Processed Coffee Products Oral Presentation IV. BALKAN AGRICULTURAL CONGRESS 2022, 31 Agustos-02 Sept,2022 Edirne-Turkey
TOKUŞOĞLU Ö.
IV. BALKAN AGRICULTURAL CONGRESS 2022, 31 Agustos-02 Sept,2022 Edirne-Turkey, Edirne, Türkiye, 31 Ağustos 2022, cilt.4, ss.997-1003, (Tam Metin Bildiri)
2022
2022High Hydrostatic Pressure (HHP) Processing Strategies on Antioxidant Phenolic Bioactive Components in Foods and Beverages IV. INTERNATIONAL AGRICULTURAL, BIOLOGICAL & LIFE SCIENCE CONF. AGBIOL 2022, 29-31 August,2022 Edirne-Turkey
TOKUŞOĞLU Ö.
IV. INTERNATIONAL AGRICULTURAL, BIOLOGICAL & LIFE SCIENCE CONF. AGBIOL 2022, 29-31 August,2022 Edirne-Turkey, Edirne, Türkiye, 31 Ağustos 2022, cilt.4, ss.209-213, (Tam Metin Bildiri)
2022
2022Manufacturing Strategies on Food Supplements Effervescents and Bioactive Component Retention. IV. INTERNATIONAL AGRICULTURAL, BIOLOGICAL & LIFE SCIENCE CONF. AGBIOL 2022, 29-31 August,2022 Edirne-Turkey
TOKUŞOĞLU Ö.
IV. INTERNATIONAL AGRICULTURAL, BIOLOGICAL & LIFE SCIENCE CONF. AGBIOL 2022, 29-31 August,2022 Edirne-Turkey, Edirne, Türkiye, 31 Ağustos 2022, cilt.4, ss.1062-1065, (Tam Metin Bildiri)
2022
2022Honey Powder as Intermediate Product Oral Presentation IV. BALKAN AGRICULTURAL CONGRESS 2022, 31 Agustos-02 Sept,2022 Edirne-Turkey
TOKUŞOĞLU Ö.
IV. BALKAN AGRICULTURAL CONGRESS 2022, 31 Agustos-02 Sept,2022 Edirne-Turkey, Edirne, Türkiye, 31 Ağustos - 02 Eylül 2022, cilt.4, ss.992-993, (Tam Metin Bildiri)
2022
2022Citrinin Mycotoxin Risk in Black and Green Table Olives: The Quick Simultaneous Determination with Ochratoxin-A By Novel Extraction and IAC-HPLC. Oral Presentation IV. BALKAN AGRICULTURAL CONGRESS 2022, 31 Agustos-02 Sept,2022 Edirne-Turkey
TOKUŞOĞLU Ö.
IV. BALKAN AGRICULTURAL CONGRESS 2022, 31 Agustos-02 Sept,2022 Edirne-Turkey, Edirne, Türkiye, 31 Ağustos 2022, cilt.4, ss.988-991, (Tam Metin Bildiri)
2021
2021Transmission of Covid-19 in Current Food Systems and Food Safety. PROCEEDINGS OF III. INTERNATIONAL AGRICULTURAL, BIOLOGICAL & LIFE SCIENCE CONFERENCE AGBIOL 2021 SEPTEMBER 1-3, 2021 p.911-915 ISBN #: 978-975-374-301-3 Trakya University Publisher #: 256
TOKUŞOĞLU Ö.
III. INTERNATIONAL AGRICULTURAL, BIOLOGICAL & LIFE SCIENCE CONFERENCE AGBIOL 2021, Edirne, Türkiye, 1 - 03 Eylül 2021, ss.911-915, (Tam Metin Bildiri)
2021
2021Value-Added Products in Food Science In terms of Industry 4.0 Applications for Covid-19 Pandemic Duration. PROCEEDINGS OF III. INTERNATIONAL AGRICULTURAL, BIOLOGICAL & LIFE SCIENCE CONFERENCE AGBIOL 2021 / 1 – 3 SEPTEMBER, 2021, p.916-921 EDIRNE, TURKEY ISBN #: 978-975-374-301-3 Trakya University Publisher #: 256
TOKUŞOĞLU Ö.
III. INTERNATIONAL AGRICULTURAL, BIOLOGICAL & LIFE SCIENCE CONFERENCE AGBIOL 2021, Edirne, Türkiye, 1 - 03 Eylül 2021, cilt.1, ss.916-921, (Tam Metin Bildiri)
2021
2021Aronia Berry Tea as Antioxidant Functional Bioactive Phenolic Source. III. BALKAN AGRICULTURAL CONGRESS AGRIBALKAN 2021 29 August - 1 September, 2021, Edirne, Turkey www.agribalkan.net ISBN #: 978-975-374-299-3 Trakya University Publisher #: 254
TOKUŞOĞLU Ö.
III. BALKAN AGRICULTURAL CONGRESS AGRIBALKAN 2021 29 August - 1 September, 2021, Edirne, Turkey www.agribalkan.net ISBN #: 978-975-374-299-3 Trakya University Publisher #: 254, Edirne, Türkiye, 29 Ağustos - 01 Eylül 2021, cilt.1, ss.1131-1135, (Tam Metin Bildiri)
2021
2021Public Finance Approaches and Economics in Covid-19 Duration / PROCEEDINGS of the III. INTERNATIONAL AGRICULTURAL, BIOLOGICAL & LIFE SCIENCE CONFERENCE AGBIOL 2021 01-03 Sept,2021 Edirne-Turkey p/922-928 https://agbiol.org/files/46/editor/files/AGBIOL21_FULL_PROCEEDING_BOOK.pdf ISBN #: 978-975-374-301-3 Trakya University Publisher #: 256
TOKUŞOĞLU Ö.
III. INTERNATIONAL AGRICULTURAL, BIOLOGICAL & LIFE SCIENCE CONFERENCE AGBIOL 2021, Edirne, Türkiye, 1 - 03 Eylül 2021, cilt.1, ss.922-928, (Tam Metin Bildiri)
2019
2019Aronia Berry Tea as Antioxidant Functional Drink: Bioactive Phenolics By HPLC-DAD and LC-ESIQTOFF-Mass Spectrometry--Proceeding--Journal of Food Health and Technology Innovations, DergiPark Tubutak Publisher
TOKUŞOĞLU Ö.
2nd International Conference on Nutrition Food Science and Technology, April 08-08 2019, AbuDhabi-UAE, Abu Dhabi, Birleşik Arap Emirlikleri, 8 - 10 Nisan 2019, cilt.2, ss.187-192, (Tam Metin Bildiri)
2019
2019Food Processing Technologies on Food Alkaloids and Food Allergenics: Bioactive and Toxicological Aspects. Proceeding Dergipark Tubitak Publisher
TOKUŞOĞLU Ö.
2nd International Conference on Nutrition Food Science and Technology April 08-09 2019, Abu Dhabi, Birleşik Arap Emirlikleri, 8 - 10 Nisan 2019, cilt.2, ss.161-164, (Tam Metin Bildiri)
2019
2019Fruit and Vegetable Based Functional Beverages, Probiotic Dairy Beverages and Fortified Beverages with Bioactives: Anticarcinogenic Implications and Commercial Trends. Proceeding --Journal of Food Health and Technology Innovations
TOKUŞOĞLU Ö.
World Congress on Probiotics Functional Foods and Nutraceuticals, September 09-10 2019, Singapore City, Singapore, Singapore, Singapur, 9 - 11 Eylül 2019, cilt.2, ss.165-168, (Tam Metin Bildiri)
2019
2019Food and Beverage Methylxanthines, Glycoalkaloids, Pyrolizidines and Phenolic Alkaloids: Processing Effects
TOKUŞOĞLU Ö.
3rd World Congress on Advances in Food Science Processing and Technologies, May 13-14, 2019 Tokyo Japan, Tokyo, Japonya, 13 - 15 Mayıs 2019, cilt.2, ss.130-133, (Tam Metin Bildiri)
2019
2019Antioxidant and Functional Nutraceutical Treatments Following Minimally Invasive (Robotical) Surgery
TOKUŞOĞLU Ö.
World Congress on Probiotics and Functional Foods. Singapore City. Singapore, Singapore, Singapur, 8 - 11 Eylül 2019, cilt.2, ss.193-196, (Tam Metin Bildiri)
2019
2019Processing and Preserving Strategies on Antioxidant Food Tablets and Supplements. Proceeding- Journal of Food Health and Technology Innovations, DergiPark-Tubitak
TOKUŞOĞLU Ö.
3rd World Congress on Advances in Food Science, Processing, and Technologies, May 13-14 Tokyo, JAPAN, Tokyo, Japonya, 13 - 15 Mayıs 2019, cilt.2, ss.181-184, (Tam Metin Bildiri)
2019
2019Food Tablet Manufacturing Strategies: Research Data on Effervescent Food Supplements. Proceeding- Journal of Food Health and Technology Innovations, Dergipark Tubitak.
TOKUŞOĞLU Ö.
2nd International Conference on NUTRITION FOOD SCIENCE and TECHNOLOGY April 08-09 2019 AbuDhabi, UAE, Abu Dhabi, Birleşik Arap Emirlikleri, 8 - 10 Nisan 2019, cilt.2, ss.177-180, (Tam Metin Bildiri)
2018
2018Mandarin Peel Effervescent : Antioxidant Value-Added ProductProceeding: Journal of Food Health and Technology Innovations
TOKUŞOĞLU Ö.
Food Processing, Safety and Technology- 2018 Chicago September 28-29,USA, CHICAGO, Amerika Birleşik Devletleri, 28 - 29 Eylül 2018, cilt.1, ss.85-94, (Tam Metin Bildiri)
2018
2018Aronia Berry Based New Food Products and Shelf Life Stability StudiesProceeding: Journal of Food Health and Technology Innovations
TOKUŞOĞLU Ö.
Food Processing, Safety and Technology Chicago 28-29 September,2018, USA, CHICAGO, Amerika Birleşik Devletleri, 28 - 29 Eylül 2018, cilt.1, ss.97-100, (Tam Metin Bildiri)
2018
2018Agri Food By-Products Based Functional Products and Supplements
TOKUŞOĞLU Ö.
International Eurasian Congress on Natural Nutrition (NATURAL 2018), Ankara, Türkiye, 12 - 15 Temmuz 2018, cilt.1, ss.435-438, (Tam Metin Bildiri)
2018
2018Agri-Food Chain Wastes and Food By-Products: Importance on NutriFood Chemistry and AnticarcinogenityProceeding: Journal of Food Health and Technology Innovations
TOKUŞOĞLU Ö.
Food Chemistry and Nutrition OMICS 2018, May 16-18, Montreal-CANADA, Montreal, Kanada, 16 - 18 Mayıs 2018, cilt.1, ss.29-33, (Tam Metin Bildiri)
2018
2018Innovative Food Processing on Food Chemistry, Food Bioactive Composition and Public Health Nutrition-- Proceding: Journal of Food Health and Technology Innovations
TOKUŞOĞLU Ö.
Food Chemistry and Nutrition-OMICS 2018 Congree, Montreal,CANADA, Montreal, Kanada, 16 - 18 Mayıs 2018, cilt.1, ss.1-9, (Tam Metin Bildiri)
2018
2018Innovative Mandarin Peel Effervescent Tablet as Antioxidant and Anticarcinogen Food Supplement--- Proceeding: Journal of Food Health and Technology Effervescent
TOKUŞOĞLU Ö.
Food Chemistry and Nutrition-OMICS 2018, May 16-18, Montreal-CANADA, Montreal, Kanada, 16 - 18 Mayıs 2018, cilt.1, ss.75-80, (Tam Metin Bildiri)
2018
2018Novel Applications in Nutrition and Food Science: Fortificated Vitamins and Polyphenols of Innovative Industrial Foods and Nutraceuticals Proceeding: Journal of Food Health and Technology Innovations
TOKUŞOĞLU Ö.
Nutrition Food Science and Technology-- Dubai UAE- April 16-18,2018, Montreal, Kanada, 16 - 18 Nisan 2018, cilt.1, ss.64-71, (Tam Metin Bildiri)
2017
2017Degumming of Nigella Sativa Oil by Phosphoric Acid
ABALI Y., ŞİMŞEK G., TOKUŞOĞLU Ö., çağlayan b.
19th International Conference on Food Processing Technology, October 23-25, 2017, Paris, France, 23 - 25 Ekim 2017, (Özet Bildiri)
2017
2017Science and Technology Research Facilities of Technoparks(By Depark Technopark Spil Innova LLC)
TOKUŞOĞLU Ö.
BELARUS-TURKEY INNOVATION FORUM - Belarus Polytechnic University, Science and Technology Park, Minsk, Belarus, 14 Aralık 2017, ss.22-23, (Özet Bildiri)
2017
2017Food Shelf Life Stability Innovations in Food Science and Technology
TOKUŞOĞLU Ö.
19th International Conference on Food Processing and Technology--FOOD TECHNOLOGY 2017 Annual Meeting OMICS LLC, Paris, Fransa, 23 - 25 Ekim 2017, (Özet Bildiri)
2017
2017Food Byproduct Based Functional Foods and Powders
TOKUŞOĞLU Ö.
19th International Conference on Food Processing and Technology--FOOD TECHNOLOGY 2017 Annual Meeting OMICS LLC, Paris, Fransa, 23 - 25 Ekim 2017, (Özet Bildiri)
2017
2017Phenolic Bioactive Profiles of Hazelnut Fruit and Hazelnut By-Products: Antioxidant Activity, Antiproliferation Levels on Selected Cancer Cells
TOKUŞOĞLU Ö.
IX.International Congress on HAZELNUT, Samsun, Türkiye, 15 - 19 Ağustos 2017, ss.73, (Özet Bildiri)
2017
2017Functional Food Tablets As Anticancer Support Agents and Application Strategies in Nutrition
TOKUŞOĞLU Ö.
10th World Congress of NUTRITION AND FOOD SCIENCE (NUTRITION2017), Osaka, Japonya, 29 - 31 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
2017
2017Food By-Product Based Food Powders for Functional Nutrition and as Anticancer Agents
TOKUŞOĞLU Ö.
10th World Congress of NUTRITION AND FOOD SCIENCE (NUTRITION2017), Osaka, Japonya, 29 - 31 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
2016
2016Food Phenolics Bioactives and Toxigenic Bioactives Approaches Based on Innovative Selected Food Processing Technologies
TOKUŞOĞLU Ö.
15th International Conference on FOOD PROCESSING & TECHNOLOGY, Roma, İtalya, 27 - 29 Ekim 2016, (Özet Bildiri)
2016
2016Black mulberry Morus nigra phenolics and anticarcinogenity Anti proliferation of black mulberry powder on selected CA lines
TOKUŞOĞLU Ö.
15th Inrternational Conference on Food Pcessing and Technology (FOOD TECHNOLOGY2016), Roma, İtalya, 27 - 29 Ekim 2016, (Özet Bildiri)
2016
2016Antioxidant Activity and Strenght Properties of Sumac Rhus coriaria L Coated Food Contact Paper
BİLDİK A. E., TOKUŞOĞLU Ö.
115th International Conference on Food Processing and Technology, Roma, İtalya, 27 - 29 Ekim 2016, cilt.15, ss.7, (Özet Bildiri)
2016
2016Innovative Industrial Frying Oil Improved with Antioxidant Emulsifier and Antipolymerizing Agent Formula Polar Compounds and Fatty Acid Stability by Repetitive Frying
TOKUŞOĞLU Ö.
OMICS NUTRITION 2016 (5h International Conference and Exhibition on Nutrition), San-Antonio, Kuzey Mariana Adaları, 14 - 16 Eylül 2016, (Özet Bildiri)
2016
2016Nutrition Concept in Current and Future Innovative Foods Relation of Anticancer Foods and Anticancer Components in Foods
TOKUŞOĞLU Ö.
OMICS NUTRITION 2016 (5th International Conference and Exhibition on Nutrition), San-Antonio, Kuzey Mariana Adaları, 14 - 16 Eylül 2016, (Özet Bildiri)
2016
2016Saturated Unsaturated Trans Fatty Acids and Total Oil Quality Indicators of Oils Obtained From Less Salty Black Table Olives Preserved with Vacuum MAP and Gamma Irradiation Technologies
TOKUŞOĞLU Ö., IRMAK Ş.
OMICS NUTRITION 2016 (5th International Conference and Exhibition on Nutrition), San-Antonio, Kuzey Mariana Adaları, 14 - 16 Haziran 2016, (Özet Bildiri)
2015
2015Sofralık Zeytin ve Zeytinyağı SWOT Analizi Zirvesi Bildirgesi
TOKUŞOĞLU Ö.
Turkish Table Olive and Olive Sector Problems, Solutions and New Strategies for 2020" PANEL, İzmir, Türkiye, 04 Aralık 2015
2015
2015Natural Anticarcinogen Phenolic Bioactives in Fruits and Cereals http www mcw edu Calendar Cancer Center Bioactive Chemoprevention and Dietary Cancer Treatments Oct 29 htm
TOKUŞOĞLU Ö.
Bioactive Chemoprevention and Dietary Cancer Treatments Oct. 29, Wisconsin, Amerika Birleşik Devletleri, 29 Ekim 2015, (Özet Bildiri)
2015
2015Food and Plant Bioactive Phenolic Compounds on Prostate Bladder and Colorectal Cancer Cell Proliferation and Apoptosis
TOKUŞOĞLU Ö.
OMICS NUTRITION 2015 (4th International Conference and Exhibition on Nutrition), Chicago, Amerika Birleşik Devletleri, 26 - 28 Ekim 2015, cilt.4, ss.13-14, (Özet Bildiri)
2015
2015Opening Ceremony Lecture of Nutrition Conference as Organizing Chair and Introduction to Nutrition Anticarcinogenic Polyphenols on spesific cancer cells Publishing in Natural Science and Discovery Journal NSD SPECIAL ISSUE OF 2015 OMICS NUTRITION Conference 2016 2 1 Baskıda
TOKUŞOĞLU Ö.
4th International Nutrition 2015 Conference,Chicago, USA, Chicago, Amerika Birleşik Devletleri, 26 - 28 Ekim 2015, cilt.2, (Tam Metin Bildiri)
2015
2015Innovation Technologies on Nutritional Quality and Health
TOKUŞOĞLU Ö.
OMICS NUTRITION 2015 (4th International Conference and Exhibition on Nutrition), Chicago, Amerika Birleşik Devletleri, 26 - 28 Ekim 2015, cilt.4, ss.2-3, (Özet Bildiri)
2015
2015Folic Acid B9 Fortification Strategies By Innovative Microencapsulation
TOKUŞOĞLU Ö.
FOOD TECHNOLOGY 2015 (4th International Conference and Exhibition on Food Processing & Technology), London, Kanada, 7 - 10 Ağustos 2015, cilt.4, ss.22-23, (Özet Bildiri)
2015
2015Opening Ceremony Lecture of Food Technology Conference and Introduction to Food Technology Conference Organizing ChairPublishing in Natural Science and Discovery Journal NSD SPECIAL ISSUE OF LONDON Conference of FOOD TECH 2015 1 4 85 87
TOKUŞOĞLU Ö.
4th International Conference and Exhibition on Food Processing & Technology, Londra, UK, London, Kanada, 7 - 10 Ağustos 2015, cilt.1, ss.85-87, (Tam Metin Bildiri)
2015
2015Introduction to Innovative Food Technologies Improving Fruit Juice and Chocolate Quality and Shelf Life Stability with Novel Ultrasound Processing
TOKUŞOĞLU Ö.
OMICS FOOD TECHNOLOGY 2015 (4th International Conference and Exhibition on Food Processing & Technology), London, Kanada, 7 - 10 Ağustos 2015, cilt.4, ss.3-4, (Özet Bildiri)
2011
2011Trilinolein Levels of the Edible Authentic Olive Oils by HPLC Refractive Index Detection Interactions with Some Analytical Quality and Sensory Properties
TOKUŞOĞLU Ö., YEMİŞ F.
International Conference on Current Technologies in Oils Fats, Jamshoro, Pakistan, 21 - 23 Mart 2011, (Özet Bildiri)
2011
2011Nut Oils and Pastes Microwave Processing and Ultrasound Assisted Extraction on Lipid and Antioxidant Profiles
TOKUŞOĞLU Ö., BOZOĞLU T. F., YEMİŞ F.
International Conference on Current Technologies in Oils Fats, Jamshoro, Pakistan, 21 - 23 Mart 2011, (Özet Bildiri)
2005
2005HPLC Diode Array HPLC DAD and GC MS Detection of Phenolic trans and cis Resveratrol 3 5 4 Trihydroxystilbene in Peanuts and Pistachionuts
TOKUŞOĞLU Ö., MUSTAFA KEMAL Ü., YEMİŞ F.
The XXIXth Symposium Chromatographic Methods of Investigating the Organic Compounds, Katowice-Szczyrk, Poland, 8 - 10 Haziran 2005, (Özet Bildiri)
2002
2002Sol Gel Filosilikat Matrikste İmmobilize Edilmiş Lipaz Kullanımı ile Tavuk Eti Lipidlerinin Tekli Doymamış Yağ Asitlerince TDYA Zenginleştirilmiş Triaçilgliserol TDYA TAG Fraksiyonlarının Gaz Kromatografisi GC ile Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma
TOKUŞOĞLU Ö., ÇABUK M., YEMİŞ F., ÜNAL M. K.
3. Ulusal Kromatografi Kongresi, Isparta, Türkiye, Türkiye, 19 - 21 Haziran 2002, (Özet Bildiri)
Kitaplar
2024
2024KİTAP ONSOZ .``GIDA BİLİMLERİNDE BAHARATLAR
TOKUŞOĞLU Ö.
SİDAS Yayıncılık, Çankaya, İzmir., İzmir, 2024
2024
2024BÖLÜM V.7. KÜÇÜK HİNDİSTAN CEVİZİ-MUSKAT- (KISIM V. BAHARAT ÇEŞİTLERİ VE DETAYLI İNCELEMELERİ)
TOKUŞOĞLU Ö., VURAL H.
GIDA BİLİMLERİNDE BAHARATLAR Kimyası, Nutrasötik Farmasötik Kalite ve Teknolojisi, TOKUŞOĞLU ÖZLEM, Editör, SİDAS Yayıncılık, İzmir., ss.197-214, 2024
2024
2024BÖLÜM III.1. BAHARATLARDA TEMEL KİMYASAL KOMPOZİSYON VE BİYOAKTİF ETKEN MADDELER - (KISIM III. BAHARATLARIN KİMYASINA VE ETKEN MADDELERİNE GENEL BAKIŞ)
TOKUŞOĞLU Ö.
KİTAP.``GIDA BİLİMLERİNDE BAHARATLAR: Kimyası, Nutrasötik Farmasötik Kalite ve Teknolojisi``. Kitap Editör: Prof.Dr. Özlem Tokuşoğlu, TOKUŞOĞLU ÖZLEM, Editör, SİDAS Yayıncılık, Çankaya, İzmir., İzmir, ss.34-43, 2024
2024
2024BÖLÜM II.1. BAHARATLARIN TARİHÇESİ - (KISIM II. BAHARATLARIN TARİHÇESİ, ÜRETİM ve SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK)
TOKUŞOĞLU Ö.
KİTAP .``GIDA BİLİMLERİNDE BAHARATLAR: Kimyası, Nutrasötik Farmasötik Kalite ve Teknolojisi``. Kitap Editör: Prof.Dr. Özlem Tokuşoğlu, TOKUŞOĞLU ÖZLEM, Editör, SİDAS Yayıncılık, Çankaya, İzmir., İzmir, ss.16-25, 2024
2024
2024BÖLÜM V.5. ZENCEFİL - (KISIM V. BAHARAT ÇEŞİTLERİ VE DETAYLI İNCELEMELERİ)
TOKUŞOĞLU Ö.
GIDA BİLİMLERİNDE BAHARATLAR: Kimyası, Nutrasötik Farmasötik Kalite ve Teknolojisi, TOKUŞOĞLU ÖZLEM, Editör, SİDAS Yayıncılık, İzmir., İzmir, ss.167-184, 2024
2024
2024BÖLÜM V.1. KARABİBER - KISIM V. BAHARAT ÇEŞİTLERİ VE DETAYLI İNCELEMELERİ
TOKUŞOĞLU Ö., VURAL H.
GIDA BİLİMLERİNDE BAHARATLAR: Kimyası, Nutrasötik Farmasötik Kalite ve Teknolojisi, TOKUŞOĞLU ÖZLEM, Editör, Sidas Yayincilik, Cankaya, Izmir, İzmir, ss.93-122, 2024
2024
2024BÖLÜM IV.1. BAHARATLARDA GIDA GÜVENLİĞİ VE RİSK YÖNETİMİ- (KISIM IV. BAHARATLARIN GIDA, İLAÇ ve GASTRONOMİDE KULLANIMI
TOKUŞOĞLU Ö.
KİTAP.``GIDA BİLİMLERİNDE BAHARATLAR: Kimyası, Nutrasötik Farmasötik Kalite ve Teknolojisi``. Kitap Editör: Prof.Dr. Özlem Tokuşoğlu, TOKUŞOĞLU ÖZLEM, Editör, SİDAS Yayıncılık, Çankaya, İzmir., İzmir, ss.44-55, 2024
2024
2024BÖLÜM II.2. BAHARATLAR VE DÜNYA ÜRETİMİ - (KISIM II. BAHARATLARIN TARİHÇESİ, ÜRETİM ve SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK)
TOKUŞOĞLU Ö.
KİTAP``GIDA BİLİMLERİNDE BAHARATLAR: Kimyası, Nutrasötik Farmasötik Kalite ve Teknolojisi``. Kitap Editör: Prof.Dr. Özlem Tokuşoğlu, TOKUŞOĞLU ÖZLEM, Editör, SİDAS Yayıncılık, Çankaya, İzmir., İzmir, ss.26-33, 2024
2024
2024BÖLÜM V.12. VANİLYA -KISIM V. BAHARAT ÇEŞİTLERİ VE DETAYLI İNCELEMELERİ Özlem Tokuşoğlu
TOKUŞOĞLU Ö., GÜLER A.
GIDA BİLİMLERİNDE BAHARATLAR : Kimyası, Nutrasötik Farmasötik Kalite ve Teknolojisi , TOKUŞOĞLU ÖZLEM, Editör, SİDAS Yayıncılık, Cankaya, İzmir., İzmir, ss.308-317, 2024
2024
2024BÖLÜM IV.2. BAHARAT BAZLI GIDA TAKVİYESİ GÜVENLİĞİ VE İLAÇ GÜVENLİĞİ - (KISIM IV. BAHARATLARIN GIDA, İLAÇ ve GASTRONOMİDE KULLANIMI)
TOKUŞOĞLU Ö.
KİTAP.``GIDA BİLİMLERİNDE BAHARATLAR: Kimyası, Nutrasötik Farmasötik Kalite ve Teknolojisi``. Kitap Editör: Prof.Dr. Özlem Tokuşoğlu, TOKUŞOĞLU ÖZLEM, Editör, SİDAS Yayıncılık, Çankaya, İzmir., İzmir, ss.56-61, 2024
2024
2024BÖLÜM V.6. ZERDEÇAL - (KISIM V. BAHARAT ÇEŞİTLERİ VE DETAYLI İNCELEMELERİ)
TOKUŞOĞLU Ö.
GIDA BİLİMLERİNDE BAHARATLAR: Kimyası, Nutrasötik Farmasötik Kalite ve Teknolojisi, TOKUŞOĞLU ÖZLEM, Editör, SİDAS Yayıncılık, İzmir., İzmir, ss.185-196, 2024
2024
2024BÖLÜM IV.4. BAHARATLAR VE ALERJIENİTE - (KISIM IV. BAHARATLARIN GIDA, İLAÇ ve GASTRONOMİDE KULLANIMI
TOKUŞOĞLU Ö.
GIDA BİLİMLERİNDE BAHARATLAR Kimyası, Nutrasötik Farmasötik Kalite ve Teknolojisi , TOKUŞOĞLU ÖZLEM, Editör, SİDAS Yayıncılık, İzmir., İzmir, ss.73-83, 2024
2024
2024BÖLÜM V.3. TARÇIN ve KASİA - (KISIM V. BAHARAT ÇEŞİTLERİ VE DETAYLI İNCELEMELERİ)
TOKUŞOĞLU Ö.
GIDA BİLİMLERİNDE BAHARATLAR: Kimyası, Nutrasötik Farmasötik Kalite ve Teknolojisi, TOKUŞOĞLU ÖZLEM, Editör, SİDAS Yayıncılık, İzmir., İzmir, ss.137-152, 2024
2024
2024BÖLÜM V.8. SAFRAN - (KISIM V. BAHARAT ÇEŞİTLERİ VE DETAYLI İNCELEMELERİ)
ÇABUK R., TOKUŞOĞLU Ö.
GIDA BİLİMLERİNDE BAHARATLAR: Kimyası, Nutrasötik Farmasötik Kalite ve Teknolojisi, TOKUŞOĞLU ÖZLEM, Editör, SİDAS Yayıncılık, İzmir., İzmir, ss.215-219, 2024
2024
2024BÖLÜM V.2. KIRMIZI BİBER ve ACI BİBER - (KISIM V. BAHARAT ÇEŞİTLERİ VE DETAYLI İNCELEMELERİ)
TOKUŞOĞLU Ö.
GIDA BİLİMLERİNDE BAHARATLAR: Kimyası, Nutrasötik Farmasötik Kalite ve Teknolojisi , TOKUŞOĞLU ÖZLEM, Editör, Sidas Yayincilik, Cankaya, Izmir, İzmir, ss.123-136, 2024
2024
2024BÖLÜM V.4. KARANFİL - (KISIM V. BAHARAT ÇEŞİTLERİ VE DETAYLI İNCELEMELERİ)
TOKUŞOĞLU Ö.
GIDA BİLİMLERİNDE BAHARATLAR : Kimyası, Nutrasötik Farmasötik Kalite ve Teknolojisi, TOKUŞOĞLU ÖZLEM, Editör, SİDAS Yayıncılık, İzmir., İzmir, ss.153-166, 2024
2024
2024BÖLÜM V.13. SUMAK - KISIM V. BAHARAT ÇEŞİTLERİ VE DETAYLI İNCELEMELERİ
TOKUŞOĞLU Ö., ÇABUK R.
GIDA BİLİMLERİNDE BAHARATLAR: Kimyası, Nutrasötik Farmasötik Kalite ve Teknolojisi , TOKUŞOĞLU ÖZLEM, Editör, Sidas Yayincilik. Çankaya, İzmir, İzmir, ss.318-330, 2024
2019
2019Advances in understanding the nutritional profile and health benefits of almonds
TOKUŞOĞLU Ö.
Achieving Sustainable Cultivation of Tree Nuts---Burleigh Dodds Series in Agricultural Series 552 page, Ümit Serdar and Dennis Fulbright, Editör, Burleigh Dodds Series in Agricultural Series, Cambridge, ss.13-23, 2019
2018
2018BOOK: FOOD BY-PRODUCT BASED FUNCTIONAL FOOD POWDERS (The Nutraceuticals: Basic Research/Clinical Application Series Book)
TOKUŞOĞLU Ö.
CRC PRESS TAYLOR AND FRANCIS PUBLISHER, NEWYORK / FLORIDA, 2018
2018
2018CHAPTER 10- Nutraceutical Powders as Sources of Anticarcinogenic Vitamins and Carotenoids: Biochemistry and Medical Genomics Approach. [Chapter 10].
TOKUŞOĞLU Ö., PARVİZİ M.
FOOD BY-PRODUCT BASED FUNCTIONAL FOOD POWDERS (The Nutraceuticals: Basic Research/Clinical Application Series Book), Özlem TOKUŞOĞLU, Editör, CRC PRESS TAYLOR AND FRANCIS PUBLISHER, NEW YORK / FLORIDA, ss.203-246, 2018
2018
2018CHAPTER 4- Nutritive Values, Bioactives, and Value-Added Products from Meat and Slaughterhouse By-Products
TOKUŞOĞLU Ö.
FOOD BY-PRODUCT BASED FUNCTIONAL FOOD POWDERS (The Nutraceuticals: Basic Research/Clinical Application Series Book), Özlem TOKUŞOĞLU, Editör, CRC PRESS TAYLOR AND FRANCIS PUBLISHER, NEW YORK / FLORIDA, ss.71-89, 2018
2018
2018CHAPTER 11- Black Mulberry Polyphenolics and Curcuma Curcuminoid Polyphenolics: Nutraceutical Fruit Powders as a Source of Anticancer Agents and Antioxidants. [Chapter 11]
TOKUŞOĞLU Ö.
FOOD BY-PRODUCT BASED FUNCTIONAL FOOD POWDERS (The Nutraceuticals: Basic Research/Clinical Application Series Book), Özlem TOKUŞOĞLU, Editör, CRC PRESS TAYLOR AND FRANCIS PUBLISHER, NEW YORK / FLORIDA, ss.247-275, 2018
2018
2018CHAPTER 6- By-Products from Milk and Dairy Foods: Bioactivity and Utilization. [Chapter 6]
TOKUŞOĞLU Ö.
FOOD BY-PRODUCT BASED FUNCTIONAL FOOD POWDERS (The Nutraceuticals: Basic Research/Clinical Application Series Book), Özlem TOKUŞOĞLU, Editör, CRC PRESS TAYLOR AND FRANCIS PUBLISHER, NEW YORK / FLORIDA, ss.117-130, 2018
2018
2018CHAPTER 8- Specific Cancer Clinical Studies and Drug Interactions on Nutraceutical Fruit and Plant Powders [Chapter 8].
TOKUŞOĞLU Ö., ÜÇER O.
FOOD BY-PRODUCT BASED FUNCTIONAL FOOD POWDERS (The Nutraceuticals: Basic Research/Clinical Application Series Book), Özlem TOKUŞOĞLU, Editör, CRC PRESS TAYLOR AND FRANCIS PUBLISHER, NEW YORK / FLORIDA, ss.151-184, 2018
2018
2018CHAPTER 5- Seafood By-Product-Based Food Powders: Antioxidative and Anticarcinogen Bioactives and Utilization Strategies [Chapter 5]
TOKUŞOĞLU Ö.
FOOD BY-PRODUCT BASED FUNCTIONAL FOOD POWDERS (The Nutraceuticals: Basic Research/Clinical Application Series Book), Özlem TOKUŞOĞLU, Editör, CRC PRESS TAYLOR AND FRANCIS PUBLISHER, NEW YORK / FLORIDA, ss.91-116, 2018
2018
2018CHAPTER 3- Vegetable By-Product-Based Food Powders and Utilizations [Chapter 3].
TOKUŞOĞLU Ö.
FOOD BY-PRODUCT BASED FUNCTIONAL FOOD POWDERS (The Nutraceuticals: Basic Research/Clinical Application Series Book), Özlem TOKUŞOĞLU, Editör, CRC PRESS TAYLOR AND FRANCIS PUBLISHER, NEW YORK / FLORIDA, ss.47-70, 2018
2018
2018CHAPTER 2-Fruit By-Products and Powders as Sources of Functional Bioactive Constituents and Their Utilization Strategies [Chapter 2]
TOKUŞOĞLU Ö.
FOOD BY-PRODUCT BASED FUNCTIONAL FOOD POWDERS (The Nutraceuticals: Basic Research/Clinical Application Series Book), Özlem TOKUŞOĞLU, Editör, CRC PRESS TAYLOR AND FRANCIS PUBLISHER, NEW YORK / FLORIDA, ss.9-45, 2018
2018
2018CHAPTER 1-Introduction to Food By-Products and Their Bioactive Roles [Chapter 1]
TOKUŞOĞLU Ö.
FOOD BY-PRODUCT BASED FUNCTIONAL FOOD POWDERS (The Nutraceuticals: Basic Research/Clinical Application Series Book), Özlem TOKUŞOĞLU, Editör, CRC PRESS TAYLOR AND FRANCIS PUBLISHER, NEW YORK / FLORIDA, ss.1-7, 2018
2017
2017KIZARTMALIK YAĞLAR BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ—KitapDORA YAYINCILIK LTD. ŞTİ., 201 sh. ISBN: 9789752447141 1.Baskı
TOKUŞOĞLU Ö.
DORA YAYINCILIK LTD. ŞTİ., Bursa, Bursa, 2017
2017
2017BÖLÜM 5. Kızartmalık Olarak Kullanılan Yağlar.
TOKUŞOĞLU Ö.
KIZARTMALIK YAĞLAR BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ , DORA YAYINCILIK LTD.ŞTİ., 201 sh. ISBN: 9789752447141 1.Baskı, Özlem Tokuşoğlu, Editör, DORA YAYINCILIK LTD.ŞTİ., 201 sh. ISBN: 9789752447141, Bursa, ss.47-58, 2017
2017
2017BÖLÜM 6. Kızartmalık Yağların İyileştirilmesi.
TOKUŞOĞLU Ö.
KIZARTMALIK YAĞLAR BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ ,DORA YAYINCILIK LTD.ŞTİ., 201 sh. ISBN: 9789752447141 1.Baskı, Özlem Tokuşoğlu, Editör, DORA YAYINCILIK LTD.ŞTİ., 201 sh. ISBN: 9789752447141, Bursa, ss.63-78, 2017
2017
2017BÖLÜM 2- Kızartma İşlemi
TOKUŞOĞLU Ö.
KIZARTMALIK YAĞLAR BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ ,DORA YAYINCILIK LTD.ŞTİ., 201 sh. ISBN: 9789752447141 1.Baskı, Özlem Tokuşoğlu, Editör, DORA YAYINCILIK LTD.ŞTİ., 201 sh. ISBN: 9789752447141, Bursa, ss.5-17, 2017
2017
2017BÖLÜM 3. Kızartma İşlemi Sırasında ve Sonrasında Yağda, Üründe Meydana Gelen Değişmeler.
TOKUŞOĞLU Ö.
KIZARTMALIK YAĞLAR BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ ,DORA YAYINCILIK LTD.ŞTİ., 201 sh. ISBN: 9789752447141 1.Baskı, Özlem Tokuşoğlu, Editör, DORA YAYINCILIK LTD.ŞTİ., 201 sh. ISBN: 9789752447141, Bursa, ss.21-31, 2017
2017
2017BÖLÜM 1.Giriş
TOKUŞOĞLU Ö.
KIZARTMALIK YAĞLAR BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ , DORA YAYINCILIK LTD.ŞTİ., 201 sh. ISBN: 9789752447141 1.Baskı, Özlem Tokuşoğlu, Editör, DORA YAYINCILIK LTD.ŞTİ., 201 sh. ISBN: 9789752447141, Bursa, ss.1-4, 2017
2017
2017BÖLÜM 7. Kızartma İşleminin Optimizasyonu.
TOKUŞOĞLU Ö.
KIZARTMALIK YAĞLAR BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ , DORA YAYINCILIK LTD.ŞTİ., 201 sh. ISBN: 9789752447141 1.Baskı, Özlem Tokuşoğlu, Editör, DORA YAYINCILIK LTD.ŞTİ., 201 sh. ISBN: 9789752447141, Bursa, ss.81-98, 2017
2017
2017BÖLÜM 10. Kızartmalık Olarak Kullanılan Palm Yağının Rafinasyon Isı Derecesine Bağlı Toksikant Oluşturması.
TOKUŞOĞLU Ö.
KIZARTMALIK YAĞ BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ. DORA YAYINCILIK LTD.ŞTİ., 201 sh. ISBN: 9789752447141, Özlem Tokusoğlu, Editör, DORA YAYINCILIK LTD.ŞTİ., 201 sh. ISBN: 9789752447141, Bursa, ss.171-175, 2017
2017
2017BÖLÜM 4. Kızartmalık Yağ Kalitesinde Proses İle Değişimler.
TOKUŞOĞLU Ö.
KIZARTMALIK YAĞLAR BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ , DORA YAYINCILIK LTD.ŞTİ., 201 sh. ISBN: 9789752447141, Özlem Tokuşoğlu, Editör, DORA YAYINCILIK LTD.ŞTİ., 201 sh. ISBN: 9789752447141, Bursa, ss.35-44, 2017
2017
2017BÖLÜM 8. Yenilikçi Yağ İle Kızartma Uygulamaları.
TOKUŞOĞLU Ö.
KIZARTMALIK YAĞLAR BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ, DORA YAYINCILIK LTD.ŞTİ., 201 sh. ISBN: 9789752447141 1.Baskı, Özlem Tokuşoğlu, Editör, DORA YAYINCILIK LTD.ŞTİ., 201 sh. ISBN: 9789752447141, Bursa, ss.103-131, 2017
2017
2017KIZARTMALIK ATIK YAĞLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ ÜZERİNE ÇALIŞMALAR
TOKUŞOĞLU Ö., ABALI Y.
Kızartmalık Yağlar Bilimi ve Teknolojisi, , Editör, Dora, Bursa, ss.139-170, 2017
2016
2016Sabun ve Zeytinyağlı Sabun
TOKUŞOĞLU Ö.
BÖLÜM 23 ÖZEL MEYVE ZEYTİN Kimyası Kalite ve Teknolojisi Genişletilmiş 2 baskı, Özlem Tokuşoğlu, Editör, SİDAS Medya Yayıncılık Ltd.Şti., İzmir, ss.365-389, 2016
2016
2016Sofralık Zeytin Sektöründe Sorunlar ve Çözüm Önerileri
TOKUŞOĞLU Ö.
BÖLÜM 19 ÖZEL MEYVE ZEYTİN Kimyası Kalite ve Teknolojisi Genişletimiş 2 Baskı, Özlem Tokuşoğlu, Editör, SİDAS Medya Yayıncılık Ltd.Şti., İzmir, ss.299-309, 2016
2016
2016Sofralık Zeytinde Tuz ve Yenilikçi Çalışmalar
TOKUŞOĞLU Ö.
BÖLÜM 21 ÖZEL MEYVE ZEYTİN Kimyası Kalite ve Teknolojisi Genişletilmiş 2 baskı, Özlem Tokuşoğlu, Editör, SİDAS Medya Yayıncılık Ltd.Şti., İzmir, ss.331-354, 2016
2016
2016Sofralık Zeytin Kalite ve Teknolojisinde Yenilikçi Raf Ömrü Araştırmaları Olarak Modifiye Atmosfer Paketleme (MAP) ve Gamma Işınlama Prosesi
TOKUŞOĞLU Ö., IRMAK Ş.
BÖLÜM 22 ÖZEL MEYVE ZEYTİN Kimyası Kalite ve Teknolojisi Genişletilmiş 2 baskı, Özlem Tokuşoğlu, Editör, SİDAS Medya Yayıncılık Ltd.Şti., İzmir, ss.355-364, 2016
2016
2016Zeytin Yaprağı
TOKUŞOĞLU Ö.
BÖLÜM 20 ÖZEL MEYVE ZEYTİN Kimyası Kalite ve Teknolojisi Genişletilmiş 2 Baskı, Özlem Tokuşoğlu, Editör, SİDAS Medya Yayıncılık Ltd.Şti., İzmir, ss.311-330, 2016
2015
2015Kakao Çikolata ve Çikolatalı Ürünler Ürünler Bilimi ve Teknolojisi 2015 Sidas Yayıncılık İzmir 232 sh ISBN 9786055267254
TOKUŞOĞLU Ö.
Sidas Yayıncılık, Izmir, İzmir, 2015
2015
2015INTERNATIONAL BOOK IMPROVING FOOD QUALITY WITH NOVEL FOOD PROCESSING TECHNOLOGIES 2014 Book Ed Özlem Tokuşoğlu Barry G Swanson CRC Press Taylor Francis Group Boca Raton Florida USA 350 page ISBN 9781466507241 Cat K14660
TOKUŞOĞLU Ö., BARRY G S.
CRC PRESS, TAYLOR & FRANCIS, USA, New York, 2015
2015
2015Quality, Safety And Shelf Life Improving in Fruit Juice by Pulsed Electric Fields” [Chapter 17- Part III. Improving Food Quality with Pulse Electric Field (PEF) Technologies]
TOKUŞOĞLU Ö., ISABELLA O. S., OLGA M. B.
Chapter Name Quality Safety And Shelf Life Improving in Fruit Juice by Pulsed Electric Fields Chapter 17 Part III Improving Food Quality with Pulse Electric Field PEF Technologies In BOOK IMPROVING FOOD QUALITY WITH NOVEL FOOD PROCESSING TECHNOLOGIES 2015 Book Ed Özlem Tokuşoğlu Barry G Swanson CRC Press Taylor Francis Group Boca Raton Florida USA 350 page ISBN 9781466507241 Cat K14660, TOKUSOGLU O & SWANSON BG, Editör, CRC PRESS, TAYLOR & FRANCIS, USA, New York, ss.385-411, 2015
2015
2015Phytochemical Quality, Microbial Stability and Bioactive Profiles of Berry Type Fruits, Grape and Grape By Products with High Pressure Processing” [Chapter 11- Part II. Improving Food Quality with High Pressure Processing (HPP)]
TOKUŞOĞLU Ö., BARRY G S., GUSTAVO V B. C.
Chapter Name Phytochemical Quality Microbial Stability and Bioactive Profiles of Berry Type Fruits Grape and Grape By Products with High Pressure Processing Chapter 11 Part II Improving Food Quality with High Pressure Processing HPP In BOOK IMPROVING FOOD QUALITY WITH NOVEL FOOD PROCESSING TECHNOLOGIES 2015 Book Ed Özlem Tokuşoğlu Barry G Swanson CRC Press Taylor Francis Group Boca Raton Florida USA 350 page ISBN 9781466507241 Cat K14660, TOKUSOGLU O & SWANSON BG, Editör, CRC PRESS, TAYLOR & FRANCIS, USA, New York, ss.215-250, 2015
2015
2015Fruit Juice Quality Enhancing By High Pressure Technology” [Chapter 7- Part II. Improving Food Quality with High Pressure Processing (HPP)].
TOKUŞOĞLU Ö., BARRY G S., GUSTAVO G B. C.
Chapter Name Fruit Juice Quality Enhancing By High Pressure Technology Chapter 7 Part II Improving Food Quality with High Pressure Processing HPP In BOOK IMPROVING FOOD QUALITY WITH NOVEL FOOD PROCESSING TECHNOLOGIES 2015 Book Ed Özlem Tokuşoğlu Barry G Swanson CRC Press Taylor Francis Group Boca Raton Florida USA 350 page ISBN 9781466507241 Cat K14660, TOKUSOGLU O & SWANSON BG, Editör, CRC PRESS, TAYLOR & FRANCIS, USA, New York, ss.133-153, 2015
2015
2015Liquid Egg Quality By Pulsed Electric Fields (PEF)” [Chapter 18- Part III. Improving Food Quality with Pulse Electric Field (PEF) Technologies].
TOKUŞOĞLU Ö., GUSTAVO V B. C., HOWARD Q Z.
Chapter Name Liquid Egg Quality By Pulsed Electric Fields PEF Chapter 18 Part III Improving Food Quality with Pulse Electric Field PEF Technologies In BOOK IMPROVING FOOD QUALITY WITH NOVEL FOOD PROCESSING TECHNOLOGIES 2015 Book Ed Özlem Tokuşoğlu Barry G Swanson CRC Press Taylor Francis Group Boca Raton Florida USA 350 page ISBN 9781466507241 Cat K14660, TOKUSOGLU O & SWANSON BG, Editör, CRC PRESS, TAYLOR & FRANCIS, USA, New York, ss.413-425, 2015
2015
2015Commercial PEF Technologies” [Chapter 19- Part III. Improving Food Quality with Pulse Electric Field (PEF) Technologies]
MICHAEL A K., TOKUŞOĞLU Ö.
Chapter Name Commercial PEF Technologies Chapter 19 Part III Improving Food Quality with Pulse Electric Field PEF Technologies In BOOK IMPROVING FOOD QUALITY WITH NOVEL FOOD PROCESSING TECHNOLOGIES 2015 Book Ed Özlem Tokuşoğlu Barry G Swanson CRC Press Taylor Francis Group Boca Raton Florida USA 350 page ISBN 9781466507241 Cat K14660, TOKUSOGLU O & SWANSON BG, Editör, CRC PRESS, TAYLOR & FRANCIS, USA, New York, ss.427-453, 2015
2015
2015Kakao İşleme Teknolojisi, Endüstriyel Kakao Üretimi. BÖLÜM 2. Sh: 19-41. Sidas Yayıncılık, Editor: Ozlem Tokusoglu. 232 sh. İzmir ISBN 9786055267254
TOKUŞOĞLU Ö., ARTIK N.
BÖLÜM 2 Kakao İşleme Teknolojisi Endüstriyel Kakao Üretimi Kitap Kakao Çikolata ve Çikolatalı Ürünler Ürünler Bilimi ve Teknolojisi, TTokusoglu Ozlem, Editör, Sidas Yayıncılık, Izmir, İzmir, ss.19-41, 2015
2015
2015Kakao, Çikolata ve Sağlık. Sh: 105-122. BÖLÜM 5. Sidas Yayıncılık, Editor: Ozlem Tokusoglu. 232 sh. İzmir ISBN 9786055267254
TOKUŞOĞLU Ö.
BÖLÜM 5 Kakao Çikolata ve Sağlık Kitap Kakao Çikolata ve Çikolatalı Ürünler Ürünler Bilimi ve Teknolojisi, Tokusoglu Ozlem, Editör, Sidas Yayıncılık, Izmir, İzmir, ss.105-122, 2015
2015
2015The Improving Quality and Shelf Life of Table Eggs and Table Olives By High Pressure Processing ” [Chapter 12- Part II. Improving Food Quality with High Pressure Processing (HPP)].
TOKUŞOĞLU Ö., GUSTAVO V B. C.
Chapter Name The Improving Quality and Shelf Life of Table Eggs and Table Olives By High Pressure Processing Chapter 12 Part II Improving Food Quality with High Pressure Processing HPP In BOOK IMPROVING FOOD QUALITY WITH NOVEL FOOD PROCESSING TECHNOLOGIES 2015 Book Ed Özlem Tokuşoğlu Barry G Swanson CRC Press Taylor Francis Group Boca Raton Florida USA 350 page ISBN 9781466507241 Cat K14660, TOKUSOGLU O & SWANSON BG, Editör, CRC PRESS, TAYLOR & FRANCIS, USA, New York, ss.251-298, 2015
2015
2015High Pressure Processing on Bioactive Components of Foods ” [Chapter 2- Part II. Improving Food Quality with High Pressure Processing (HPP)]
TOKUŞOĞLU Ö.
Chapter Name High Pressure Processing on Bioactive Components of Foods Chapter 2 Part II Improving Food Quality with High Pressure Processing HPP In BOOK IMPROVING FOOD QUALITY WITH NOVEL FOOD PROCESSING TECHNOLOGIES 2015 Book Ed Özlem Tokuşoğlu Barry G Swanson CRC Press Taylor Francis Group Boca Raton Florida USA 350 page ISBN 9781466507241 Cat K14660, TOKUSOGLU O & SWANSON BG, Editör, CRC PRESS, TAYLOR & FRANCIS, USA, New York, ss.11-31, 2015
2015
2015Kakao Meyvesi Hakkında ve Çikolatanın Tarihine Bakış. BÖLÜM 1. Sh: 1-17. Sidas Yayıncılık, Editor: Ozlem Tokusoglu. 232 sh. İzmir ISBN 9786055267254
TOKUŞOĞLU Ö.
BÖLÜM 1 Kakao Meyvesi Hakkında ve Çikolatanın Tarihine Bakış Kitap Kakao Çikolata ve Çikolatalı Ürünler Ürünler Bilimi ve Teknolojisi, ozlem Tokusoglu, Editör, Sidas Yayıncılık, İzmir, İzmir, ss.1-17, 2015
2015
2015Kakao ve Çikolatada Biyoaktif Bileşenler: Antioksidan Polifenollerin Profili ve Metilksantinler. BÖLÜM 4. Sh: 67-101. Sidas Yayıncılık, Editor: Ozlem Tokusoglu. 232 sh. İzmir ISBN 9786055267254
TOKUŞOĞLU Ö.
BÖLÜM 4 Kakao ve Çikolatada Biyoaktif Bileşenler Antioksidan Polifenollerin Profili ve Metilksantinler Kitap Kakao Çikolata ve Çikolatalı Ürünler Ürünler Bilimi ve Teknolojisi, , Editör, Sidas Yayıncılık, Izmir, İzmir, ss.67-101, 2015
2015
2015High Pressure Processing (HPP) on Freshness, Shelf life Quality of Meat Products and Value-Added Meat Products” [Chapter 5- Part II. Improving Food Quality with High Pressure Processing (HPP)].
TOKUŞOĞLU Ö., HALIL V.
Chapter Name High Pressure Processing HPP on Freshness Shelf life Quality of Meat Products and Value Added Meat Products Chapter 5 Part II Improving Food Quality with High Pressure Processing HPP In BOOK IMPROVING FOOD QUALITY WITH NOVEL FOOD PROCESSING TECHNOLOGIES 2015 Book Ed Özlem Tokuşoğlu Barry G Swanson CRC Press Taylor Francis Group Boca Raton Florida USA 350 page ISBN 9781466507241 Cat K14660, TOKUSOGLU O & SWANSON BG, Editör, CRC PRESS, TAYLOR & FRANCIS, USA, New York, ss.85-110, 2015
2015
2015Çikolata Üretim Teknolojisi, Endüstriyel Çikolata Eldesi: Çikolata Bileşimi ve Çikolata Tipleri. BÖLÜM 3. Sh: 44-65. Sidas Yayıncılık, Editor: Ozlem Tokusoglu. 232 sh. İzmir ISBN 9786055267254
TOKUŞOĞLU Ö.
BÖLÜM 3 Çikolata Üretim Teknolojisi Endüstriyel Çikolata Eldesi Çikolata Bileşimi ve Çikolata Tipleri Kitap Kakao Çikolata ve Çikolatalı Ürünler Ürünler Bilimi ve Teknolojisi, Tokusoglu Ozlem, Editör, Sidas Yayıncılık, Izmir, İzmir, ss.44-65, 2015
2015
2015High Pressure Processing on Improved Dairy Food Quality” [Chapter 3- Part II. Improving Food Quality with High Pressure Processing (HPP)]
TOKUŞOĞLU Ö., BARRY G S., GUSTAVO V B. C.
Chapter Name High Pressure Processing on Improved Dairy Food Quality Chapter 3 Part II Improving Food Quality with High Pressure Processing HPP In BOOK IMPROVING FOOD QUALITY WITH NOVEL FOOD PROCESSING TECHNOLOGIES 2015 Book Ed Özlem Tokuşoğlu Barry G Swanson CRC Press Taylor Francis Group Boca Raton Florida USA 350 page ISBN 9781466507241 Cat K14660, TOKUSOGLU O & SWANSON BG, Editör, CRC PRESS, TAYLOR & FRANCIS, USA, New York, ss.33-62, 2015
2015
2015Introduction to Improving Food Quality by Novel Food Processes ”(Chapter 1 - Part I. Introduction).
TOKUŞOĞLU Ö., BARRY G T.
Chapter Name Introduction to Improving Food Quality by Novel Food Processes Chapter 1 Part I Introduction In BOOK IMPROVING FOOD QUALITY WITH NOVEL FOOD PROCESSING TECHNOLOGIES 2015 Book Ed Özlem Tokuşoğlu Barry G Swanson CRC Press Taylor Francis Group Boca Raton Florida USA 350 page ISBN 9781466507241 Cat K14660, TOKUSOGLU O & SWANSON BG, Editör, CRC PRESS, TAYLOR & FRANCIS, USA, New York, ss.3-7, 2015
2015
2015Food Allergies: High Pressure Processing Effects on Food Allergens and Allergenity ” [Chapter 14- Part II. Improving Food Quality with High Pressure Processing (HPP)]
TOKUŞOĞLU Ö., FARUK T B.
Chapter Name Food Allergies High Pressure Processing Effects on Food Allergens and Allergenity Chapter 14 Part II Improving Food Quality with High Pressure Processing HPP In BOOK IMPROVING FOOD QUALITY WITH NOVEL FOOD PROCESSING TECHNOLOGIES 2015 Book Ed Özlem Tokuşoğlu Barry G Swanson CRC Press Taylor Francis Group Boca Raton Florida USA 350 page ISBN 9781466507241 Cat K14660, TOKUSOGLU O & SWANSON BG, Editör, CRC PRESS, TAYLOR & FRANCIS, USA, New York, ss.319-340, 2015
2015
2015Kakao, Çikolata ve Kalite. Sh: 125-192. BÖLÜM 6. Sidas Yayıncılık, Editor: Ozlem Tokusoglu. 232 sh. İzmir ISBN 9786055267254
TOKUŞOĞLU Ö., FARUK T B.
BÖLÜM 6 Kakao Çikolata ve Kalite Kitap Kakao Çikolata ve Çikolatalı Ürünler Ürünler Bilimi ve Teknolojisi, Tokusoglu Ozlem, Editör, Sidas Yayıncılık, Izmir, İzmir, ss.125-192, 2015
Desteklenen Projeler
2025 - Devam Ediyor
2025 - Devam EdiyorSürdürülebilir Ambalaj Materyali Olarak Antepfıstığı, Badem ve Fındık Kabuğu Bazlı Oleojel ve Oleofilm Üretimi: Yenilikçi Materyalde BPA ve Muadil Mikroplastiklerin Ariliğinin Analitik Tayini
TOKUŞOĞLU Ö. (Yürütücü)
2025 - Devam Ediyor
2025 - Devam EdiyorMikroenkapsülasyon Teknolojisiyle Kritik Enzim ve Antioksidan Fenolik Kalitesi Yüksek Organik Bal Tozu (Povderi) ve Bal Efervesan Uretimi
TOKUŞOĞLU Ö. (Yürütücü)
2023 - 2025
2023 - 2025
`Zeytin Yaprağı Fortifiyeli ve Meyve Suyu Sektörü Yan Ürünleri Fortifiyeli Gıda Takviyesi ve Tıbbi Çay Üretimi: Katma Değerli Inovatif Ürünlerde Kalite, Antioksidatif Biyoyararlılık Profili, Sıfır Atık Konseptine, Sürdürülebilir Kalkınmaya Etkiler` / T.C.Sanayi Bakanligi Teknopark Projesi-- SBTSan.Bakanligi Teknopark Projesi-- STB-2024-093937 Nolu Proje
TOKUŞOĞLU Ö. (Yürütücü)
2020 - 2023
2020 - 2023
Prostat Sagligi icin Domates Efervesan Tablet Uretimi: Inovatif Urunde Biyoyararlilik, Antioksidan Profil, ve Prostat Kanser Hücrelerinin Hatlari Uzerinde AntiProliferatif Etkilerin Tesbiti. San.Bakanligi Teknopark Projesi-- SBT-2023-9806 Nolu Proje
TOKUŞOĞLU Ö. (Yürütücü), ŞAHİN M. O.
2020 - 2021
2020 - 2021Mikroenkapsülasyon Teknolojisiyle Katma-Değerli Fonksiyonel SağlıkÜrünü ve Gıda Katkısı Olarak``Organik Maydanoz Tozu ve Efervesani `Üretimi: İnovatif Tibbi Gida Ürününde Besin Etiketi,Biyoaktif Bileşenler, Antioksidatif Kalite Profili,Finans ve Pazarlama Stratejileri
TOKUŞOĞLU Ö.
2018 - 2019
2018 - 2019
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Projesi--DEPARK Proje No BSTB 047226-- Türk Aronya Meyvesi Sağlık Ürünleri Üretimi: İnovatif Fonksiyonel Ürünler Aronya Tozu, Aronya Çayı, Tableti, Nutrasötik Takviye Şurupta Biyoyararlılık, Antioksidan Aktivite, HPLC / Q-TOFF-MS İle Fenolik Profil Tayini ve SKBR-3 Meme Kanseri Hücre Hattı Üzerinde Antiproliferatif ve Antikarsinojenik Etkiler
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
TOKUŞOĞLU Ö. (Yürütücü)
2017 - 2018
2017 - 2018Koruk Suyunun Bazı Kalite Parametrelerinin Belirlenmesi-- TAGEM-HSGYAD/17/A03/P01/123 nolü proje
TOKUŞOĞLU Ö.
2016 - 2018
2016 - 2018Using of Verjuice in Beverage Technology The Determination of Shelf Life Stability Kinetic Alterations and Bioactive Compounds Research Fund Project Project No 2014 095
Diğer Özel Kurumlarca Desteklenen Proje
TOKUŞOĞLU Ö. (Yürütücü)
2016 - 2017
2016 - 2017Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Projesi--DEPARK Proje No: BSTB 0375187--Kalitesi Yükseltilmiş ve Antioksidan Profili Belirlenmiş Manisa Mesir Macunu ve Türk Mesir Tozu (Proje Ekibi: Bonw. G., Birch Cath., Bakır K.,Yemiş F.) Depark Teknopark, Dokuz Eylül Üniversitesi,İzmir
YEMİŞ F., TOKUŞOĞLU Ö. (Yürütücü)
2013 - 2017
2013 - 2017BAP Proje No: BAP-2013-095--Koruk Suyunun İçecek Teknolojisinde Kullanımı: Raf Ömrü Stabilitesi, Kinetik Değişimler ve Biyoaktif Bileşiklerin Belirlenmesi--
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
TOKUŞOĞLU Ö. (Yürütücü), GÜLER A.
2016 - 2016
2016 - 2016
Doğal Antioksidan Katkılı Tekrarlı Kızartmalarda Stabilitesini Koruyan Kalitesi İyileştirilmiş İnovatif Endüstriyel Kızartmalık Pirina Yağı Üretimi Uygulamaları Özel Kuruluş Projesi ORPİR Orman Ürünleri Pirina Yağ Katı Yakıt San Tic Ltd Şti İzmir Proje No 2016orpir01
Diğer Özel Kurumlarca Desteklenen Proje
TOKUŞOĞLU Ö. (Yürütücü)
2014 - 2016
2014 - 2016Manisa Bağcılık Araştırma İstasyonu Tarafından Geliştirilen Bazı Üzüm Çeşitleri ve Klonlarının Biyokimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi TAGEM BBAD 14 08 P04 01
TOKUŞOĞLU Ö.
2013 - 2016
2013 - 2016Endüstriyel Kızartmalık Yağ Üretimi Kızartmalık Yağ Teknolojisinde Adsorban Katkı Etkisi ile Kızartılmış Gıda Ürünlerinin Yağ Absorbsiyonunun İndirgenmesi Proje No 2013 031
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
TOKUŞOĞLU Ö. (Yürütücü)
2013 - 2016
2013 - 2016Endüstriyel Kızartmalık Yağ Üretimi Kızartmalık Yağ Teknolojisinde Adsorban Katkı Etkisi ile Kızartılmış Gıda Ürünlerinin Yağ Absorbsiyonunun İndirgenmesi The Industrial Frying Oil Manufacturing In Frying Oil Technology The Reducing the Oil Absorbption of Fried Food Products By Adsorbant Additive Research Fund Project Project No 2013 031
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
TOKUŞOĞLU Ö. (Yürütücü)
2014 - 2015
2014 - 2015Ülkemizde Sıklıkla Tüketilen Bazı Gıda ve İçeceklerin Muhafazasında İnovatif Yöntem Olarak Ultrases Ultrasound Teknolojisinin Kullanımı Biyoaktif Fenolik Antioksidanlar Biyoaktif Lipidler Fizikokimyasal Mikrobiyal Enzimatik Kalite ve Raf Ömrü Üzerine Etkilerin İzlenmesiThe Using of Ultrasound as Innovative Method for Preservation of Mostly Consumed Some Food and Beverages in Our Country The Monitoring of Effects on Bioactive Phenolic Antioxidants Bioactive Lipids Physicochemical Microbial and Enzymatical Quality and Shelf Life Research Fund Project Project No 2014 008
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
TOKUŞOĞLU Ö. (Yürütücü)
2013 - 2015
2013 - 2015Püskürtmeli Kurutma Teknolojisiyle Enkapsüle Edilmiş Uçucu Yağlarla Aromatize Edilmiş Sabun Üretimi Proje No 2013 7130974
TÜBİTAK Projesi
TOKUŞOĞLU Ö.
2013 - 2014
2013 - 2014Doğal Antioksidan Olarak Siyah Üzüm Tozu ve veya Sebze Tozu Katkısı ile Üretilen Farklı Bitkisel Yağlarla Ön Kızartılmış Normal Koşullarda ve Modifiye Atmosferde MAP Paketlenmiş Endüstriyel Tavuk Köfteleri ve Çıtır Kaplamalı Nuggetlerin Raf Ömrü Kalitelerinin İzlenmesi
Diğer Özel Kurumlarca Desteklenen Proje
TOKUŞOĞLU Ö. (Yürütücü)
2010 - 2011
2010 - 2011Doğal İngrediyen Karahavuç Posası Katkılı Besleme ile Yumurta Sarı ve Beyaz Kalitesinin İzlenmesi CBÜ MFL LEZİTA GRUP ABALIOĞLU Ltd Şti İzmir CBÜ MFL 2010 B 01 nolu proje
Diğer Özel Kurumlarca Desteklenen Proje
TOKUŞOĞLU Ö.
2009 - 2010
2009 - 2010Corn Chips Manufacturing with Black Grape Pomace Additive The Monitoring of Antioxidant Capacity and Catechin Phenolics in The New Product Research Fund Project Project No 2009 112
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
TOKUŞOĞLU Ö. (Yürütücü)
2007 - 2009
2007 - 2009The Determination of Possible Mycotoxin Citrinin Limits Mycoflora and Major Antioxidant Phenolic Compounds of Black Table Olives By High Hydrostatic Pressure HHP Technology The Suitable Olive Production to Food Safety Regarding the Standardization in Foreign TradeResearch Fund Project Project No 2007 043
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
TOKUŞOĞLU Ö. (Yürütücü)
2006 - 2008
2006 - 2008The Researches on Determination of the Antioxidant Phenolic Compounds and Anthocyanins of Turkish Artichoke Cynara scolymus L varieties Sakız Bayrampaşa The Researches on Monitoring of Alterations by heat process effects Research Fund Project Project No 2005060
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
TOKUŞOĞLU Ö. (Yürütücü)
2003 - 2006
2003 - 2006Soya Bazlı Gıda Ürünlerinde Fitoestrogen İsoflavonoid Bileşiklerinin Kromatografik ve Elektroanalitik Yöntemlerle Karşılaştırılmalı Olarak Saptanması Üzerinde Araştırmalar
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
DOST K., POLAT M., SERİN E., TOKUŞOĞLU Ö., KOÇAK S., AYCAN Ş.(Yürütücü)
2004 - 2005
2004 - 2005The Determination of Lutein Zeaxanthin Canthaxanthin Xanthophylls in Egg Yolk and Interactions Between Hunter Lab Color Parameters The Researches on the Determination of Heat Process Effects Research Fund Project Project No 2005 011
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
TOKUŞOĞLU Ö. (Yürütücü)
2003 - 2004
2003 - 2004Fatty Acids Contents and Vitamin Distribution and Occurrence of Mycotoxins in Breast Milk Studies on the Determination of Interactions Between Mother s Maternal Diet and Plasma Levels Research Fund Project Project No 2004 025
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
TOKUŞOĞLU Ö. (Yürütücü)
2000 - 2002
2000 - 2002The Determination of Sweetpotato Ipomea batatas L Genotypes Adapted to Ege Area TÜBİTAK TOGTAG Project No 2002 2957
TÜBİTAK Projesi
TOKUŞOĞLU Ö.
2000 - 2001
2000 - 2001The Determination of the Resveratrol 3 5 4 Trihydroxystilben Contents of Peanut and Pistachionut Genotypes Grown in Turkey by Chromatographic Methods Ege Univ Research Fund Project Project No 2000 022
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
TOKUŞOĞLU Ö. (Yürütücü)
Patent
2024
2024MANDALİNA KABUĞU FLAVANONLARI BAZLI NUTRASÖTİK FARMASÖTİK EFERVESAN TABLET Tescil Taribi: 06.12.2024
Patent
Standart Tescil
2024
2024ARONYA MEYVELİ NUTRASÖTİK ŞURUP : ÜRETİM YÖNTEMİ , ANALİTİK BİYOAKTİF PROFİLİ ve MCF-7 MEME KANSERİ ÜZERİNE KORUYUCU YARDIMCI GIDA TAKVİYESİ OLARAK KULLANIMI Tescil Tarihi : 20.12.2024
Patent
Standart Tescil
2023
2023Domates İşleme Yan Ürünü Bazlı Domates Tozu İçeren Efervesan Tablet.
Patent
Standart Tescil
2022
2022Jeotermal Kurutulmus Domates Kabugu Tozu Bazlı Efervesan Tablet: İlgili Efervesanın Üretim Yöntemi ve Kalite Profili`
Patent
Standart Tescil
2019
2019Aktioksidanca Zenginleştirilmiş ve Okside Olmayan Kızartmalık Yağ ve Bu Yağın Üretim Metodu
Patent
Standart Tescil
2018
2018Antioksidan Kapasitesi Yüksek ve Güç Eriyen Aronya Meyveli Dondurma ve Bahsedilen Dondurmanın Üretim Metodu
Patent
Standart Tescil
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Ocak 2017
Ocak 2017JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
Diğer Dergiler
Ocak 2016
Ocak 2016