Metrikler
Eğitim Bilgileri
1987 - 1992
1987 - 1992Doktora
Selçuk Üniversitesi, Türkiye
1980 - 1986
1980 - 1986Lisans
Fırat Üniversitesi, Türkiye
Yabancı Diller
İngilizce
Akademik Unvanlar / Görevler
2006 - Devam Ediyor
2006 - Devam EdiyorProf. Dr.
2000 - 2006
2000 - 2006Doç. Dr.
1994 - 2000
1994 - 2000Yrd. Doç. Dr.
1993 - 1994
1993 - 1994Yrd. Doç. Dr.
1988 - 1992
1988 - 1992Araştırma Görevlisi
Selçuk Üniversitesi
1987 - 1988
1987 - 1988Araştırma Görevlisi
Yönetimsel Görevler
2011 - 2017
2011 - 20172007 - 2011
2007 - 20112004 - 2007
2004 - 2007Akademi Dışı Deneyim
1994 - Devam Ediyor
1994 - Devam EdiyorÖğretim Üyesi
Celal BayarÜniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü, Öğretim Üyesi
Verdiği Dersler
Yönetilen Tezler
2024
2024Doktora
Üzüm Posası ve Yaprağından Yeşil Sentez Yolu ile Elde Edilen Gümüş Nanopartiküllerin Bazı Meyve Sebzelerin Aktif Ambalajlanmasında Kullanımı
KAYAARDI S. (Danışman)
D.YILDIZ(Öğrenci)
2023
2023Yüksek Lisans
Endüstriyel mutfak tasariminda hijyenik yaklaşimlar
KAYAARDI S. (Danışman)
F.YILDIRIMLI(Öğrenci)
2023
2023Yüksek Lisans
Bütün Piliç Ürününün Farklı Odun Talaşları İle Tütsülenmesinin Raf Ömrü Üzerine Etkisinin İncelenmesi ve Lezzet Profillerinin Tanımlanması
KAYAARDI S. (Danışman)
M.ÖZGÜR(Öğrenci)
2021
2021Yüksek Lisans
Bitki Bazlı Burger Üretim Olanaklarının Araştırılması
KAYAARDI S. (Danışman)
E.KARAKULAK(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
İzmir'deki yerel market ve restoranlarda satışa sunulan kuru olgunlaştırılmış etlerin mikrobiyolojik özellikleri
KAYAARDI S. (Danışman)
B.UYANIK(Öğrenci)
2019
2019Doktora
Fermente sucuk döner üretim olanaklarının araştırılması
KAYAARDI S. (Danışman)
S.COŞKUN(Öğrenci)
2018
2018Yüksek Lisans
Antioksidan aktiviteye sahip bazı baharatların taze kaşar peynirinde kullanımı
KAYAARDI S. (Danışman)
Z.YILMAZ(Öğrenci)
2018
2018Doktora
Yüksek basınç ve biberiye ekstraktı uygulamasının taze kırmızı et kalitesine etkisi
KAYAARDI S. (Danışman)
M.UYARCAN(Öğrenci)
2018
2018Doktora
Kanatlı kemiklerindeki kalıntı etlerden elde edilmiş protein hidrolizatlarından dondurarak kurutma yöntemi ile et tozu üretim optimizasyonu
KAYAARDI S. (Danışman)
C.SÖBELİ(Öğrenci)
2018
2018Yüksek Lisans
Yeni bir ürün: tavuk rulo üretiminin yanıt yüzey yöntemiyle (RSM) optimizasyonu
KAYAARDI S. (Danışman)
B.GÜREL(Öğrenci)
2015
2015Yüksek Lisans
Farklı coğrafi bölgelerimizde yetiştirilen kıl keçilerinde et kalite kriterlerinin karşılaştırılması
KAYAARDI S. (Danışman)
P.ÖZKAYA(Öğrenci)
2012
2012Yüksek Lisans
Kanatlı endüstrisinde kuru buz tekniğinin kullanım olanaklarının araştırılması
KAYAARDI S. (Danışman)
M.AKKARA(Öğrenci)
2011
2011Yüksek Lisans
Yeşil çay ve kekik ekstraktlarının tavuk eti kalitesine etkisi
KAYAARDI S. (Danışman)
C.ZENGİN(Öğrenci)
2011
2011Doktora
Kuru ve yaş olgunlaştırma yöntemlerinin taze sığır eti kalitesi üzerine etkilerinin araştırılması
KAYAARDI S. (Danışman)
S.KARACA(Öğrenci)
2011
2011Yüksek Lisans
Etlik piliç yemlerine farklı oranlarda ilave edilen konjuge linoleik asitin (KLA) piliç etindeki KLA miktarına ve et kalitesi üzerine etkisi
KAYAARDI S. (Danışman)
M.YILDIRIM(Öğrenci)
2008
2008Yüksek Lisans
Farklı paketleme yöntemlerinin taze etin kalite özellikleri üzerine etkilerinin incelenmesi
KAYAARDI S. (Danışman)
A.BAĞDATLI(Öğrenci)
2006
2006Yüksek Lisans
Bazı vitamin ve minerallerin etlik piliçlerin et kalitesine etkilerinin saptanması üzerine bir araştırma
KAYAARDI S. (Danışman)
S.KARACA(Öğrenci)
2001
2001Yüksek Lisans
Sığır kıymalarının raf ömrünün uzatılması üzerine vakum paketleme ve bazı katkı maddelerinin etkilerinin araştırılması
KAYAARDI S. (Danışman)
V.GÖK(Öğrenci)
1998
1998Yüksek Lisans
Depolama şartlarında muhafaza edilen tavuk köftesinde doğal antioksidantların lipid oksidasyonuna etkilerinin araştırılması
KAYAARDI S. (Danışman)
A.GÜÇLÜ(Öğrenci)
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2024
2024Effect of non-thermal ultraviolet and ultrasound technologies on disinfection of meat preparation equipment in catering industry
KAYAARDI S., UYARCAN M., Atmaca I., YILDIZ D., Benzer Gürel D.
Food Science and Technology International
, cilt.30, sa.3, ss.282-289, 2024 (SCI-Expanded)
2021
2021Effect of starter culture type, cooking process and storage time at −18 °C on chemical, color and microbiological qualities of fermented sucuk doner kebab
Denktas S., Yalcin S., KAYAARDI S., Sevik R.
Food Chemistry
, cilt.354, 2021 (SCI-Expanded)
2021
2021Pulsed UV-C radiation of beef loin steaks: Effects on microbial inactivation, quality attributes and volatile compounds
SÖBELİ C., UYARCAN M., KAYAARDI S.
Innovative Food Science and Emerging Technologies
, cilt.67, 2021 (SCI-Expanded)
2020
2020Optimization of primary freeze drying conditions for powdered chicken meat hydrolysate from mechanically deboned chicken residues
SÖBELİ C., KAYAARDI S.
Drying Technology
, cilt.38, sa.10, ss.1356-1366, 2020 (SCI-Expanded)
2019
2019Effects of high pressure and marination treatment on texture, myofibrillar protein structure, color and sensory properties of beef loin steaks
UYARCAN M., KAYAARDI S.
Italian Journal of Food Science
, cilt.31, sa.4, ss.573-592, 2019 (SCI-Expanded)
2018
2018Development of chicken roll recipe using response surface methodology
AYDAR A. Y., Gürel B., KAYAARDI S.
Italian Journal of Food Science
, cilt.30, sa.3, ss.553-567, 2018 (SCI-Expanded)
2018
2018Effects of a dry-ice process on surface and carcase decontamination in the poultry industry
UYARCAN M., KAYAARDI S.
British Poultry Science
, cilt.59, sa.2, ss.141-148, 2018 (SCI-Expanded)
2015
2015Influence of storage period and packaging methods on quality attributes of fresh beef steaks
BAĞDATLI A., KAYAARDI S.
CYTA - Journal of Food
, cilt.13, sa.1, ss.124-133, 2015 (SCI-Expanded)
2013
2013Textural, chemical and sensory properties of döners produced from beef, chicken and ostrich meat Si{dotless}ǧi{dotless}r, tavuk ve devekuşu etinden üretilmiş dönerlerin tekstürel, kimyasal ve duyusal özellikleri
Karaca Demircioǧlu S., Obuz E., KAYAARDI S.
Kafkas Universitesi Veteriner Fakultesi Dergisi
, cilt.19, sa.6, ss.917-921, 2013 (SCI-Expanded)
2011
2011Fattening performance, carcass characteristics and meat quality traits in hair goat (Anatolian black) male kids
Atay O., Gokdal O., KAYAARDI S., Eren V.
Journal of Animal and Veterinary Advances
, cilt.10, sa.10, ss.1350-1354, 2011 (SCI-Expanded)
2010
2010The effects of immunological castration against GnRH with recombinant OL protein(Ovalbumin-LHRH-7) on carcass and meat quality characteristics, histological appearance of testes and pituitary gland in Kivircik male lambs
Gökdal Ö., Atay O., Ülker H., KAYAARDI S., Kanter M., DeAvila M. D., et al.
Meat Science
, cilt.86, sa.3, ss.692-698, 2010 (SCI-Expanded)
2009
2009Extending the chilled shelf life of vacuum-packaged ground beef using ascorbic acid, nitrite or salt
Gök V., KAYAARDI S., Obuz E.
Journal of Muscle Foods
, cilt.20, sa.2, ss.211-226, 2009 (SCI-Expanded)
2006
2006Sensory and chemical analysis of doner kebab made from turkey meat
KAYAARDI S., Kundakçi A., Kayacier A., Gok V.
Journal of Muscle Foods
, cilt.17, sa.2, ss.165-173, 2006 (SCI-Expanded)
2005
2005Chemical characteristics of kavurma with selected condiments
KAYAARDI S., DURAK F., Kayacier A., Kayaardi M.
International Journal of Food Properties
, cilt.8, sa.3, ss.513-520, 2005 (SCI-Expanded)
2004
2004Effect of replacing beef fat with olive oil on quality characteristics of Turkish soudjouk (sucuk)
KAYAARDI S., Gök V.
Meat Science
, cilt.66, sa.1, ss.249-257, 2004 (SCI-Expanded)
1998
1998The effect of various cemen mixtures on the quality of pastrami i: chemical and organoleptic quality Çeşitli Çemen Karişimlarinin Pastirma Kalitesine Etkisi I: Kimyasal ve Duyusal Nitelikler
NİZAMLIOĞLU M., Doǧruer Y., Gürbüz Ü., KAYAARDI S.
Turkish Journal of Veterinary and Animal Sciences
, cilt.22, sa.4, ss.299-308, 1998 (SCI-Expanded)
1998
1998The effects of various cemen mixtures on the quality of pastrami II: Microbiological quality Çeşitli Çemen Karişimlarinin Pastirma Kalitesine Etkisi II: Mikrobiyolojik Nitelikler
Doǧruer Y., NİZAMLIOĞLU M., Gürbüz Ü., KAYAARDI S.
Turkish Journal of Veterinary and Animal Sciences
, cilt.22, sa.3, ss.221-229, 1998 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2024
2024Exploring the Influence of Eggshell Calcium Powder, Low Methoxyl Pectin, and Acorn Extract as Phosphate Replacers on the Quality Properties of Restructured Turkey Fillets
YÜNCÜ BOYACI Ö., KAVUŞAN H. S., UYARCAN M., SÖBELİ C., KAYAARDI S., SERDAROĞLU F. M.
International Poultry Congress, Bursa, Türkiye, 8 - 11 Mayıs 2024, ss.88, (Özet Bildiri)
2024
2024FACTORS AFFECTING CONSUMER ACCEPTANCE IN ENRICHED PROCESSED MEAT PRODUCTS
YILDIZ D., ÇELİK K., SÖBELİ C., KAYAARDI S.
10th International Paris Congress on Social Sciences and Humanities, Paris, Fransa, 17 - 19 Şubat 2024, (Tam Metin Bildiri)
2023
2023Determination of Anthocyanin Content and Some Physicochemical Properties of Reyhan Drink Obtained by Different Methods
YILDIZ D., ÖZKAYA P., ERDAĞ AKCA E., BEYLİKÇİ S. C., KAYAARDI S.
V. Balkan Agricultural Congress, Edirne, Türkiye, 20 - 23 Eylül 2023, ss.278, (Özet Bildiri)
2023
2023Investigation of waste grape pulp for healthy, functional beverage production
YILDIZ D., GÜREL BENZER D., ÇAĞINDI Ö., KAYAARDI S.
7. International Students Science Congress, 12 Mayıs 2023, (Tam Metin Bildiri)
2023
2023Piliç Döner Marinasyonunda Atık Soğan Suyunun Değerlendirilmesi
ÖZGÜR M., KAYAARDI S., UYARCAN M., ATMACA I.
6. Uluslararası Beyaz Et Kongresi, Antalya, Türkiye, 1 - 05 Mart 2023, ss.533-538, (Tam Metin Bildiri)
2022
2022Tahıl bazlı bebek ve küçük çocuk ek gıdalarında aflatoksinlerin önemi
YILDIZ D., SÖBELİ C., UYARCAN M., ERDAĞ E., KAYAARDI S.
Çocuklar İçin Güvenli Gıda (SAFFI) Sempozyumu, 17 - 18 Ekim 2022, (Tam Metin Bildiri)
2022
2022THE UTILIZATION OF PECTIN EXTRACTED FROM WATERMELON SKIN AS AN EMULSIFIER IN HAMBURGER PATTIES
YILDIZ D., UYARCAN M., SÖBELİ C., Karakulak E., KAYAARDI S.
32nd International Scientific -Expert Conference of Agriculture and Food Industry, Bosna-Hersek, 1 - 02 Aralık 2022, (Özet Bildiri)
2022
2022Effects of Electrospinning Parameters on Production of Poly (Vinyl Alcohol)/Pullulan Blend Nanofibres
DAĞBAĞLI S., AKPINAR A., SÖBELİ C., UYARCAN M., KAYAARDI S.
32nd International Scientific -Expert Conference of Agriculture and Food Industry, Saraybosna, Bosna-Hersek, 1 - 02 Aralık 2022, ss.124, (Özet Bildiri)
2022
2022. Effects Of Electrospinning Paramethers On Production Of Poly(Vinyl Alcohol)/Pullulan Blend Nanofibres
DAĞBAĞLI S., AKPINAR A., SÖBELİ C., UYARCAN M., KAYAARDI S.
32nd International Scientific - Expert Conference of Agriculture and Food Industry, Saraybosna, Bosna-Hersek, 01 Aralık 2022, ss.124, (Özet Bildiri)
2022
2022Bitki Bazlı Et Alternatiflerinde Kullanılan Bileşenler
KAYAARDI S., KARAKULAK E., SÖBELİ C., UYARCAN M., YILDIZ D.
Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Kongresi, Manisa, Türkiye, 10 - 12 Kasım 2022, (Özet Bildiri)
2022
2022Bitki Bazlı Et Alternatifi Sektörüne Genel Bir Bakış
ÖZDİL O., KAYAARDI S., SÖBELİ C., UYARCAN M.
Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Kongresi, Manisa, Türkiye, 10 - 12 Kasım 2022, ss.32, (Özet Bildiri)
2022
2022Et Endüstrisinde Ultrases Tekniğinin Kullanımı
YILDIZ D., SÖBELİ C., UYARCAN M., KAYAARDI S.
Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Kongresi, Manisa, Türkiye, 10 - 12 Kasım 2022, ss.154-155, (Özet Bildiri)
2022
2022Evaluation of The Use of Non-Thermal Technologies in Production of Meat and Meat Products in terms of Food Safety
KAYAARDI S., UYARCAN M., SÖBELİ C., DAĞBAĞLI S., AKPINAR A.
7th International Food Safety Congress, 03 Kasım 2022, (Özet Bildiri)
2022
2022Cold Plasma Treatment in Decontamınatıon of Poultry Meat And Products and Evaluatıon in Terms of Food Safety
GÜREL BENZER D., YILDIZ D., ÇAĞINDI Ö., KAYAARDI S.
7. Uluslararası Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 3 - 04 Kasım 2022, (Özet Bildiri)
2022
2022Cold Plasma Treatment in Decontamination of Poultry Meat and Products and Evaluatıon in Terms of Food Safety.
GÜREL D. B., YILDIZ D., ÇAĞINDI Ö., KAYAARDI S.
7th International Food Safety Congress Abstract Book., İstanbul, Türkiye, 3 - 04 Kasım 2022, (Özet Bildiri)
2022
2022The Effect of Heat Treatment and Microwave Applications on Some Physicochemical Properties of Homemade Sugar Free Sour Cherry Juice
YILDIZ D., GÜREL BENZER D., İNCE C., ÇAĞINDI Ö., KAYAARDI S.
3rd International Conference on Food Bioactives and Health, Parma, İtalya, 21 - 24 Haziran 2022, (Özet Bildiri)
2020
2020Geleneksel Fermente Sucuk Üretiminde Kefir Kullanımının Ürün Kalitesine Etkisi
UYARCAN M., SÖBELİ C., AKPINAR A., KAYAARDI S.
IV. Et Ürünleri Çalıştayı, Türkiye, 6 - 08 Ekim 2020
2020
2020Et Tüketiminde Yeni Bir Alternatif: Et Cipsi
KAYAARDI S., SÖBELİ C., UYARCAN M., KARATAŞ H. Ç.
IV. Et Ürünleri Çalıştayı, Türkiye, 6 - 08 Ekim 2020
2020
2020Etin Tazelik Kriterlerinin Belirlenmesinde Yeni Yaklaşımlar
ÖZKAYA P., DAĞBAĞLI S., KAYAARDI S.
IV. Et Ürünleri Çalıştayı. 6-8 Ekim, Kuşadası Aydın., Aydın, Türkiye, 06 Ekim 2020, (Özet Bildiri)
2020
2020İleri İşlem Piliç Eti Ürünlerinde Ürün Grubu Bazlı Raf Ömrü Sürecini Etkileyen Faktörlerin Değerlendirilmesi
KAYAARDI S., YILDIZ D., ÖĞÜTEN Ö., ÖZGÖKÇEN D.
IV. Et Ürünleri Çalıştayı, Aydın, Türkiye, 06 Ekim 2020, (Özet Bildiri)
2020
2020Kanatlı Kemiklerindeki Kalıntı Etlerden Et Tozu Üretimi ve Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi
SÖBELİ C., KAYAARDI S.
IV. Et Ürünleri Çalıştayı, Türkiye, 6 - 08 Ekim 2020, (Özet Bildiri)
2020
2020Geleneksel Fermente Sucuk Üretiminde Kefir Kullanımının Ürün Kalitesi Üzerine Etkisi
UYARCAN M., SÖBELİ C., AKPINAR A., KAYAARDI S.
IV. Et Ürünleri Çalıştayı, Aydın, Türkiye, 06 Eylül 2020, (Özet Bildiri)
2019
2019Doğal Gıda Koruyucularının Gıda Güvenliği Yönünden Değerlendirilmesi
KAYAARDI S., DAĞBAĞLI S., AKPINAR A., UYARCAN M., SÖBELİ C.
1. Uluslararası Türk Dünyası Tarım ve Gıda Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 19 - 21 Aralık 2019, ss.63, (Özet Bildiri)
2019
2019Geleneksel Fermente Gıdalarda Gıda Güvenliği Riskleri
KAYAARDI S., DAĞBAĞLI S., AKPINAR A., UYARCAN M., SÖBELİ C.
1. Uluslararası Türk Dünyası Tarım ve Gıda Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 19 - 21 Aralık 2019, ss.65, (Özet Bildiri)
2019
2019The Presence of Allergens In Meat Products and A General Look On Current and New Detection Techniques
ÖZKAYA P., KAYAARDI S.
1. Ulusal, 11. Uluslararası Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 7 - 09 Kasım 2019
2019
2019Meyve Atıklarının Fermente Süt Ürünlerinde Kullanım Olanakları
SÖBELİ C., AKPINAR A., UYARCAN M., DAĞBAĞLI S., KAYAARDI S.
2. Ulusal Sütçülük Kongresi, İzmir, Türkiye, 25 - 26 Nisan 2019, ss.121-122, (Özet Bildiri)
2019
2019Electrospinning Nanofıbers Used In Food Packaging Applications
DAĞBAĞLI S., AKPINAR A., UYARCAN M., SÖBELİ C., KAYAARDI S.
III. Uluslararası Avrasya Multidisipliner Çalışmalar Kongresi, Gaziantep, Türkiye, 4 - 07 Nisan 2019, ss.165, (Özet Bildiri)
2019
2019Gıda Alerjenleri ve Sanitasyonla İlişkisi
UYARCAN M., SÖBELİ C., AKPINAR A., DAĞBAĞLI S., KAYAARDI S.
III. Uluslararası Avrasya Multidisipliner Çalışmalar Kongresi, Gaziantep, Türkiye, 4 - 07 Nisan 2019, ss.166, (Özet Bildiri)
2019
2019Gıda Proseslerinin Optimizasyonunda Cevap Yüzey Yöntemi
DAĞBAĞLI S., SÖBELİ C., AKPINAR A., UYARCAN M., KAYAARDI S.
III. Uluslararası Avrasya Multidisipliner Çalışmalar Kongresi, Gaziantep, Türkiye, 4 - 07 Nisan 2019, ss.167, (Özet Bildiri)
2019
2019Electrospinning Nanofibers Used In Food Packaging Applications
DAĞBAĞLI S., AKPINAR A., UYARCAN M., SÖBELİ C., KAYAARDI S.
III. Uluslararası Avrasya Multidisipliner Çalışmalar Kongresi, Gaziantep, Türkiye, 4 - 07 Nisan 2019, ss.165, (Özet Bildiri)
2018
2018DETECTION OF MYCOTOXINS WITHBIOSENSORS FOR ASSURANCE OFFOOD SAFETY
DAĞBAĞLI S., Talu Özkaya P., KAYAARDI S.
II. INTERNATIONAL UNIVERSITY INDUSTRY COOPERATION,RD AND INNOVATION CONGRESS, Manisa, Türkiye, 14 - 15 Kasım 2018, (Tam Metin Bildiri)
2018
2018. Detectıon Of Mycotoxıns Wıth Bıosensors For Assurance Of Food Safety
DAĞBAĞLI S., Özkaya P., KAYAARDI S.
2. International University Industry Cooperation, RD and Innıvation Congress, 14 - 15 Kasım 2018, (Tam Metin Bildiri)
2018
2018Textural Properties of Optimized Chicken Roll Product
AYDAR A. Y., Gürel B., KAYAARDI S.
International Symposium on Food Rheology and Texture, İstanbul, Türkiye, 19 - 21 Ekim 2018, (Tam Metin Bildiri)
2017
2017The Effect of Cooking Methods on Microbiological and Sensory Properties of Chicken Rolls
AYDAR A. Y., ÜÇOK E. F., Gürel B., KAYAARDI S.
Second International Conference on Advances in Science, ICAS, İstanbul, Türkiye, 13 - 15 Ekim 2017, (Özet Bildiri)
2017
2017Vurgulu Işık Tekniğinin Tavuk Etinin Bazı Kalite Niteliklerine Etkisi
KAYAARDI S., SÖBELİ C., UYARCAN M.
7. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Kuşadası/AYDIN, 4 - 08 Ekim 2017, (Özet Bildiri)
2016
2016Etlik Piliç Yemlerine Farklı Oranlarda İlave Edilen Konjuge Linoleik Asitin KLA Piliç Etinin Tekstürü Üzerine Etkisi
SÖBELİ C., KAYAARDI S., YILDIRIM M.
Uluslararası Hayvansal Gıdalar Kongresi, Kıbrıs (Kktc), 10 - 13 Kasım 2016, (Özet Bildiri)
2016
2016Kanatlı Kesimhanesinde Kuru Buz Tekniği ile Listeria spp İnaktivasyonu
UYARCAN M., KAYAARDI S.
Uluslararası Hayvansal Gıdalar Kongresi, Girne, Kıbrıs (Kktc), 10 - 13 Kasım 2016, ss.129-132, (Özet Bildiri)
2016
2016Ready to eat fish ball produced by sous vide technology
YILMAZ T., SÖBELİ C., UYARCAN M., KAYAARDI S.
2nd Congress on Food Structure & Design, Antalya, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2016, (Özet Bildiri)
2016
2016Effects of pomegranate Punica granatum L byproducts addition on quality characteristics of chicken meatball
UYARCAN M., SÖBELİ C., AKSOYLU Z., KAYAARDI S.
2nd Congress on Food Structure & Design, Antalya, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2016, (Özet Bildiri)
2015
2015Türkiye deki ve Yurtdışındaki Tüketicilerin Et ve Et Ürünleri Tüketim Alışkanlıklarının Belirlenmesi
KAYAARDI S., SÖBELİ C., AKKARA M.
6. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Van, Türkiye, 7 - 11 Ekim 2015, ss.38-39, (Özet Bildiri)
2015
2015Gıda İşletmelerinde Sanitasyonun ATP Biyolüminesans Yöntemiyle Belirlenmesi
KAYAARDI S., SÖBELİ C., AKKARA M.
6. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Van, Türkiye, 7 - 11 Ekim 2015, ss.184-185, (Özet Bildiri)
2015
2015Quality Characteristics of Yoghurt Produced from Pulsed Light Treated Milk
KAYAARDI S., KARAGÖZLÜ C., SÖBELİ C.
The 3rd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)
2015
2015Ultrason Uygulamasının Tavuk Etinin Kurutulması Üzerine Etkisi
KAYAARDI S., SÖBELİ C., AKKARA M., Akgün I., Bayır D., BOZDAĞ S. E., et al.
Pamukkale Gıda Sempozyumu III “ Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar”, Denizli, Türkiye, 13 - 15 Mayıs 2015, (Özet Bildiri)
2015
2015Farklı Ultrason Parametrelerinin Tavuk Eti Kurutma Sürecine Etkilerinin Araştırılması
KAYAARDI S., YILMAZ T., SÖBELİ C., AKKARA M., İNAN U. H.
Pamukkale Gıda Sempozyumu III “ Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar”, Türkiye, 13 - 15 Mayıs 2015, (Özet Bildiri)
2014
2014Çay Kateşini ve Farklı Ambalajlama Metotlarının Yarı Pişmiş Hindi Etinin Raf Ömrü Üzerine Etkisi
KAYAARDI S., SÖBELİ C., AKKARA M., DORUK D., IŞIK N., KAYMAZ F. P.
3. Et Ürünleri Çalıştayı “Et Ürünleri Üretiminde İnovasyon”, Tokat, Türkiye, 16 - 17 Ekim 2014, (Özet Bildiri)
2013
2013The Effect of Traditional Manisa Mesir Paste Spices on the Sensory and Textural Quality of Sucuk
KAYAARDI S., SÖBELİ C., AKKARA M.
The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, (Tam Metin Bildiri)
2013
2013Effects of Dry Ice Decontamination Technique on Microbiological Quality of Poultry Carcasses
AKKARA M., KAYAARDI S.
59th International Congress of Meat Science and Technology, İzmir, Türkiye, 18 - 23 Ağustos 2013, ss.1-7, (Tam Metin Bildiri)
2013
2013The Effects of Green Tea and Thyme Extract Injection On The Quality of Chicken Meat
SÖBELİ C., KAYAARDI S.
59th International Congress of Meat Science and Technology, İzmir, Türkiye, 18 - 23 Ağustos 2013, (Tam Metin Bildiri)
2013
2013Et Ürünlerinde Nitrit Nitrat Kullanımına Alternatif Uygulamalar
KAYAARDI S., SÖBELİ C., AKKARA M., ÜNDAN T., ALDEMİR T.
4. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 14 - 15 Mayıs 2013, (Özet Bildiri)
2013
2013Kanatlı Etlerinin Depolanmasında Akıllı Etiket Kullanımı Üzerine Bir Araştırma
KAYAARDI S., SÖBELİ C., KAYA T.
VII. Uluslararası Ambalaj Kongre ve Sergisi, İzmir, Türkiye, 9 - 11 Mayıs 2013, (Tam Metin Bildiri)
2013
2013Gıdaların Ambalajlanmasında Oksijen Tutucu Sistemlerin Kullanımı
AKKARA M., KAYAARDI S.
VII. Uluslararası Ambalaj Kongre ve Sergisi, İzmir, Türkiye, 9 - 11 Mayıs 2013, ss.131-132, (Özet Bildiri)
2013
2013Yenilebilir Nişasta Filmleri ve Gıda Endüstrisindeki Önemi
AKSOYLU Z., KÖSE E., KAYAARDI S.
7. Uluslararası Ambalaj Kongresi ve Sergisi, İzmir, Türkiye, 9 - 11 Mayıs 2013, ss.149-150, (Özet Bildiri)
2013
2013Kanatlı Endüstrisinde Salmonellanın Kontrolü
AKKARA M., KAYAARDI S., AYDIN F., SALMANLI U.
2. Uluslararası Beyaz Et Kongresi, Antalya, Türkiye, 24 - 28 Nisan 2013, ss.722-726, (Tam Metin Bildiri)
2013
2013Et ve Et Ürünlerinin Mikrobiyolojik Analizlerinde Klasik Yöntemle Tempo, Vidas Yöntemlerinin Karşılaştırılması
ÖZKAYA P., DEMİRCİOĞLU S., KAYAARDI S.
5. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Nisan 2013
2013
2013Kanatlı Beslemede Kullanılan Farklı Diyetlerin Et Kalitesine Etkisi
SÖBELİ C., AKKARA M., KAYAARDI S.
5. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Nisan 2013, (Özet Bildiri)
2012
2012Tavuk Etinin Günümüzdeki Önemi ve Tavuk Etinden Üretilen Bazı Ürün Çeşitleri
ÖZKAYA P., DEMİRCİOĞLU S., KAYAARDI S.
II. Et Ürünleri Çalıştayı: İşlenmiş Kanatlı Eti Ürünleri, 6 - 07 Aralık 2012
2012
2012Kanatlı Eti İşletmelerinde Hijyen ve Sanitasyon
AKKARA M., KAYAARDI S.
II. Et Ürünleri Çalıştayı"İşlenmiş Kanatlı Eti Ürünleri", Manisa, Türkiye, 6 - 07 Aralık 2012, ss.184-188, (Tam Metin Bildiri)
2012
2012Farklı Kaplama ve İç Materyal Formülasyonlarının Kanatlı Eti Ürünlerinin Duyusal ve Tekstürel Özellikleri Üzerine Etkisi
KAYAARDI S., SÖBELİ C., AKKARA M., GÖREN B., ALDEMİR Ö.
II. Et Ürünleri Çalıştayı ‘İşlenmiş Kanatlı Eti Ürünleri, Manisa, Türkiye, 6 - 07 Aralık 2012, (Tam Metin Bildiri)
2012
2012Kanatlı Eti Ürünlerinde Kullanılan Katkı Maddeleri Ve Baharatlar
SÖBELİ C., KAYAARDI S.
II. Et Ürünleri Çalıştayı ‘İşlenmiş Kanatlı Eti Ürünleri, Manisa, Türkiye, 6 - 07 Aralık 2012, (Tam Metin Bildiri)
2012
2012Tavuk Köftesinde Doğal Antioksidantların Lipid Oksidasyonu ve Bazı Kimyasal Nitelikler Üzerine Etkisi
KAYAARDI S., GÜÇLÜ A., SÖBELİ C.
II. Et Ürünleri Çalıştayı ‘İşlenmiş Kanatlı Eti Ürünleri, Manisa, Türkiye, 6 - 07 Aralık 2012, (Tam Metin Bildiri)
2012
2012Etlerin Kurutulmasında Kullanılan Yeni Teknikler
KAYAARDI S., AKKARA M., SÖBELİ C., ÇETİNKAYA B., ALPASLAN A.
II. Et Ürünleri Çalıştayı ‘İşlenmiş Kanatlı Eti Ürünleri, Manisa, Türkiye, 6 - 07 Aralık 2012, (Tam Metin Bildiri)
2012
2012Manisa İli Geleneksel Mesir Macunu Baharatlarının Sucuğun Duyusal ve Tekstürel Özelliklerine Etkisi
KAYAARDI S., SÖBELİ C., UYARCAN M.
III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.359, (Özet Bildiri)
2012
2012Manisada Üretilen ve Satışa Sunulan İzmir Gevreklerinin Mikrobiyolojik Kalitesinin Araştırılması
KAYAARDI S., ÜÇOK YURTSEVER E. F., AKKARA M.
III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.432-434, (Tam Metin Bildiri)
2012
2012Otel Mutfaklarında Gıda Güvenliği Uygulamaları
DEMİRCİOĞLU S., ÖZKAYA P., KAYAARDI S.
3. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 3 - 04 Mayıs 2012
2012
2012Gıdalarda Dioksin ve Dioksin Benzeri PCB Varlığının Gıda Güvenliği Açısından Değerlendirilmesi
ÖZKAYA P., DEMİRCİOĞLU S., KAYAARDI S.
3. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 3 - 04 Mayıs 2012
2012
2012Kanatlı Kesimhanesinin Temizlik ve Dezenfeksiyonunda Kuru Buz Tekniğinin Kullanımı
AKKARA M., KAYAARDI S.
3. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 3 - 04 Mayıs 2012, ss.75, (Özet Bildiri)
2011
2011Tavuk Köftesinde Sarımsağın Antimikrobiyal ve Antioksidan Etkisi
KAYAARDI S., BAĞDATLI A., ZENGİN C.
7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, (Özet Bildiri)
2011
2011Nitrat ve Nitritin Et Ürünlerinde Kullanımının Önemi
AKKARA M., KAYAARDI S.
7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, ss.273, (Özet Bildiri)
2011
2011Etin Olgunlaşması Sırasında Meydana Gelen Biyokimyasal Değişimler
KAYAARDI S., ZENGİN C., TALU P.
V. Ulusal Veteriner Biyokimya ve Klinik Biyokimya Kongresi, Aydın, Türkiye, 6 - 08 Eylül 2011, (Tam Metin Bildiri)
2011
2011Rigor Mortis Oluşumu Sırasında Meydana Gelen Biyokimyasal Değişimler
KAYAARDI S., TALU P., ZENGİN C.
V. Ulusal Veteriner Biyokimya ve Klinik Biyokimya Kongresi, Aydın, Türkiye, 6 - 08 Eylül 2011, (Tam Metin Bildiri)
2011
2011Yeni Muhafaza Teknolojilerinin Etin Biyokimyasal Özellikleri Üzerine Etkisi
KAYAARDI S., AKKARA M.
V. Ulusal Veteriner Biyokimya ve Klinik Biyokimya Kongresi, Aydın, Türkiye, 6 - 08 Eylül 2011, ss.73-74, (Özet Bildiri)
2010
2010Sucuk Formulasyonuna Karıştırılan Farklı Et Türlerinin Saptanmasında Kullanılan Yeni Teknikler
KAYAARDI S., AKKARA M., ZENGİN C.
I. Et Ürünleri “Sucuk” Çalıştayı, Aydın, Türkiye, 2 - 03 Aralık 2010, (Tam Metin Bildiri)
2010
2010Doğal Fermente Sucukların Mikroflorasının Moleküler Metodlarla Belirlenmesi
KAYAARDI S., AKKARA M., ZENGİN C.
I. Et Ürünleri “Sucuk” Çalıştayı, Aydın, Türkiye, 2 - 03 Aralık 2010, (Tam Metin Bildiri)
2010
2010Sucuk Üretiminde Kullanılan Ambalajlama Yöntemleri
KAYAARDI S., ZENGİN C., AKKARA M.
I. Et Ürünleri “Sucuk” Çalıştayı., Aydın, Türkiye, 2 - 03 Aralık 2010, (Tam Metin Bildiri)
2010
2010Isıl İşlem Uygulamanın Türk Sucuğunun Kalite Niteliklerine Etkisi
KAYAARDI S., ZENGİN C.
I. Et Ürünleri “Sucuk” Çalıştayı, Aydın, Türkiye, 2 - 03 Aralık 2010, (Tam Metin Bildiri)
2010
2010Et İşletmelerinin Temizlik ve Dezenfeksiyonunda Kuru Buz Tekniğinin Kullanımı
KAYAARDI S., AKKARA M.
I. Et Ürünleri "Sucuk" Çalıştayı, İzmir, Türkiye, 2 - 03 Aralık 2010, ss.72-77, (Tam Metin Bildiri)
2010
2010Biyoaktif Paketleme
KAYAARDI S., AKKARA M.
VI. International Packaging Congress, İstanbul, Türkiye, 16 - 19 Eylül 2010, ss.171-180, (Tam Metin Bildiri)
2010
2010Et Endüstrisinde Aktif ve Akıllı Paketleme Sistemleri
KAYAARDI S., ZENGİN C., KASIM S., ÇATAL A.
VI. Uluslararası Ambalaj Kongresi, İstanbul, Türkiye, 16 - 18 Eylül 2010, (Tam Metin Bildiri)
2010
2010Et Endüstrisinde Kullanılan Ambalajlama Yöntemleri
ZENGİN C., KAYAARDI S.
VI. Uluslararası Ambalaj Kongresi, İstanbul, Türkiye, 16 - 18 Eylül 2010, (Tam Metin Bildiri)
2010
2010Gıda Endüstrisinde Kitosanın Ambalaj Materyali Olarak Kullanımı
KAYAARDI S., ZENGİN C.
VI. Uluslararası Ambalaj Kongresi, İstanbul, Türkiye, 16 - 18 Eylül 2010, (Tam Metin Bildiri)
2010
2010Yenilebilir Film ve Kaplamalar
KAYAARDI S., AKKARA M.
VI. International Packaging Congress, İstanbul, Türkiye, 16 - 19 Eylül 2010, ss.79-90, (Tam Metin Bildiri)
2001
2001Warmed over flavour development of turkey döner kebap during marketing
KAYAARDI S., KUNDAKÇI A., GÖK V., ÇOŞKUNSEVEN A., KAYACIER A.
XVI. European Symposium on the Quality of Poultry and Poultry Products, 9 - 12 Eylül 2001, (Tam Metin Bildiri)
2010
2010Keçi Karkas ve Et Kalitesi
YARALI E., ATAY O., GÖKDAL Ö., KAYAARDI S.
Ulusal Keçicilik Kongresi 2010, Türkiye, 24 - 26 Haziran 2010, cilt.2, (Tam Metin Bildiri)
2010
2010Alpin x Kıl Keçisi F1 Saanen x Kıl Keçisi F1 ve Kıl Keçisi Oğlaklarının Besi Karkas ve Et kalite Özellikleri
ATAY O., GÖKDAL Ö., KAYAARDI S., ÖZUĞUR A. K., EREN V.
Ulusal Keçicilik Kongresi 2010, Çanakkale, Türkiye, 24 - 26 Haziran 2010, cilt.1, ss.386-390, (Tam Metin Bildiri)
2010
2010Manisa İli Geleneksel Gıdası Manisa Kebabı ve Ürün Özellikleri
KAYAARDI S., ZENGİN C.
1. Uluslararası “Adriyatik’ten Kafkaslar’a Geleneksel Gıdalar” Sempozyumu, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, (Tam Metin Bildiri)
2010
2010Probiyotik Et Starter Kültürlerinin Türk Sucuğunun Mikrobiyolojik Kalitesine Etkisi
KAYAARDI S., KARAGÖZLÜ N., KARACA DEMİRCİOĞLU S.
The 1st International Symposium on ”Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.78-80, (Tam Metin Bildiri)
2009
2009Hayvancılıkta İzlenebilirlik
KAYAARDI S., ZENGİN C.
3. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Bursa, Türkiye, 14 - 16 Mayıs 2009, (Tam Metin Bildiri)
2008
2008The Antimicrobial And Antioxidant Effect Of Garlic And Onion On Chicken Meatballs
KAYAARDI S., BAĞDATLI A., ONUR R. H., ZENGİN C.
8th International Conference of Food Physics, Plovdiv, Bulgaristan, 24 - 27 Eylül 2008, (Özet Bildiri)
2000
2000Sanitation Standard operating procedures SSOP for meat industry
GÖK V., KAYAARDI S., BORAN T., KARUK ELMAS Ş. N.
Blacksea and Central Asian Symposium on Food Technology, 12 - 16 Ekim 2000, (Özet Bildiri)
Kitaplar
2025
2025Mikrodalga Vakum Kurutma Teknolojisi
İLTER BAYSAN I., EREN İ., KAYAARDI S.
Gıdaların Kurutulmasında Kullanılan Yenilikçi Kurutma Teknolojileri, ERTEKİN FİGEN, Editör, Türkiye Klinikleri Gıda Bilimleri Dergisi, ss.5-10, 2025
2023
2023Kırmızı Et ve Et Ürünleri ile İnsanlara Geçen Kimyasallar ve Patojenler
KAYAARDI S., UYARCAN M.
Tüm Yönleri ile Veteriner Halk Sağlığı, YILMAZ OSMAN, BABAOĞLU ÜLKEN TUNGA, Editör, Turkiye Klinikleri, Ankara, ss.118-120, 2023
2022
2022Bitkisel Kaynaklardan Gümüş Nanopartiküllerin Elde Edilmesinde Yeşil Sentez Yönteminin Kullanımı
YILDIZ D., KAYAARDI S.
Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Üzerine Araştırmalar, Bağdatlıoğlu Neriman, Editör, Sidas Medya Ltd. Şti., ss.462-472, 2022
2022
2022Hazır Yemek Sektöründe Dijitalleşme
KAYAARDI S., ATMACA I., UYARCAN M., SÖBELİ C., YILDIZ D.
Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Üzerine Araştırmalar, BAĞDATLIOĞLU NERİMAN, Editör, Sidas Medya Ltd. Şti., İzmir, ss.359-367, 2022
2022
2022Hazır Yemek Sektöründe Dijitalleşme
KAYAARDI S., Atmaca I., UYARCAN M., SÖBELİ C., YILDIZ D.
Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Üzerine Araştırmalar, Bağdatlıoğlu, Neriman, Editör, Sidas Medya Ltd. Şti., ss.359-367, 2022
2022
2022Sürdürülebilirlik, Sağlık ve Beslenmede Yeni Bir Trend: Bitki Bazlı Et Alternatifleri
UYARCAN M., SÖBELİ C., KAYAARDI S., YILDIZ D.
Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Üzerine Araştırmalar, Bağdatlıoğlu, Neriman, Editör, Sidas Medya Ltd. Şti., ss.119-127, 2022
2022
2022Yapay Et: Üretim Yöntemleri, Teknolojik ve Etik Kısıtlamalar, Sürdürülebilirliğe Katkısı .
UYARCAN M., SÖBELİ C., KAYAARDI S., YILDIZ D.
Sürdürülebilir Gıda Sistemleri, Bağdatlıoğlu Neriman, Editör, Sidas Medya Ltd. Şti, İzmir, ss.119-127, 2022
2022
2022Hazır Yemek Sektöründe Dijitalleşme
KAYAARDI S., ATMACA I., UYARCAN M., SÖBELİ C., YILDIZ D.
Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Üzerine Araştırmalar, Bağdatlıoğlu Neriman, Editör, Sidas Medya Ltd. Şti., ss.359-367, 2022
2022
2022Bitkisel Kaynaklardan Gümüş Nanopartiküllerin Elde Edilmesinde Yeşil Sentez Yönteminin Kullanımı
KAYAARDI S., YILDIZ D.
Sürdürülebilir Gıda Sistemleri, Bağdatlıoğlu Neriman, Editör, Sidas Medya Ltd. Şti, İzmir, ss.462-472, 2022
2022
2022Sürdürülebilirlik, Sağlık ve Beslenmede Yeni Bir Trend: Bitki Bazlı Et Alternatifleri
UYARCAN M., SÖBELİ C., KAYAARDI S., YILDIZ D.
Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Üzerine Araştırmalar, BAĞDATLIOĞLU NERİMAN, Editör, Sidas Medya Ltd. Şti., İzmir, ss.119-127, 2022
2022
2022Sürdürülebilirlik, Sağlık ve Beslenmede Yeni Bir Trend: Bitki Bazlı Et Alternatifleri
UYARCAN M., SÖBELİ C., KAYAARDI S., YILDIZ D.
Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Üzerine Araştırmalar, Bağdatlıoğlu, Neriman, Editör, Sidas Medya Ltd. Şti., ss.119-127, 2022
2021
2021İleri ambalajlama teknolojileri (aktif ve akıllı ambalajlama, yenilebilir film ve kaplamalar)
DAĞBAĞLI S., KAYAARDI S.
Gıda Koruma ve İşlemede İleri Teknolojil, Semra Kayaardı, Editör, Türkiye Klinikleri, Ankara, ss.57-63, 2021
2018
2018Et Ürünleri
KAYAARDI S., KARAGÖZLÜ C., Atilla N.
İzmir’in Lezzet Öyküsü – Mutfak Kültürü, E Akçiçek, N.K. Çevik, M. Duranlı, P.D. Fedakar, S. Ötleş, A. Uhri, Editör, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İzmir, ss.159-166, 2018
2017
2017Et ve Et Ürünleri Analizleri
KAYAARDI S., UYARCAN M., SÖBELİ C.
Sidas Yayıncılık Ltd. Şti, İzmir, 2017
2017
2017Mikrobiyoloji Analiz Metotları
TÜRKÖZ BAKIRCI G., KAYAARDI S.
Sidas Yayıncılık Ltd. Şti., İzmir, 2017
2016
2016Kurutulmuş Et
GÜRBÜZ Ü., KAYAARDI S.
Aile Yazıları 9, Sakaoğlu Saim, Aça Mehmet, Ergun Pervin, Editör, Mattek Matbaacılık Basım Yayın Tan. Tic. San. Ltd. Şti., Ankara, ss.95-101, 2016
2014
2014Et Teknolojisi Laboratuvarı El Kitabı
KAYAARDI S., SÖBELİ C., AKKARA M.
Sidas Yayıncılık, 2014
Desteklenen Projeler
2025 - Devam Ediyor
2025 - Devam EdiyorBitki Bazlı Protein Kaynaklarından Sürdürülebilir Et Alternatifleri Üretimi Yatırım Projesi
CB Strateji ve Bütçe Başkanlığı (Kalkınma Bakanlığı) Projesi
UYARCAN M., ÖZDİL O., ÖZDİL O., KAYAARDI S., SÖBELİ C., ÇELİK F.
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorEt Alternatifi Bitki Bazlı Burger, Köfte ve Kaplamalı Ürünlerin Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
SÖBELİ C., UYARCAN M., YILDIZ D., KAYAARDI S. (Yürütücü)
Devam Ediyor
Devam EdiyorTürkiyede Yaygın Olarak Kesilen Sığır ve Koyun Irklarının Karkas ve Et Kalitelerinin Avrupa Birliğinde Uygulanan EUROP Sınıflandırma Sisteminde Tanımlanması Üzerine Bir Araştırma
TÜBİTAK Projesi
KAYAARDI S.
2023 - 2024
2023 - 2024Ultrasound ve Marinasyon Uygulamalarının Kırmızı Et Kalitesi ve Raf Ömrü Üzerine Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
UYARCAN M., ATMACA I., KAYAARDI S. (Yürütücü)
2022 - 2024
2022 - 2024Sürdürülebilir Bitki Bazlı Et Alternatifi Ürünlerin Geliştirilmesi
SÖBELİ C., UYARCAN M., KAYAARDI S.
2021 - 2024
2021 - 2024Elektroeğirme Yöntemi ile Elde Edilen Probiyotik Bakteri İlaveli Pullulan/PVA Nanoliflerin Peynir ve Taze Kırmızı Etin Ambalajlanmasında Kullanımı
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
AKPINAR A., DAĞBAĞLI S., SÖBELİ C., UYARCAN M., KAYAARDI S. (Yürütücü)
2022 - 2023
2022 - 2023Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Kongresi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÇAĞINDI Ö., KAYAARDI S., SAVLAK N., AKPINAR A., KARAGÖZLÜ N., ERGÖNÜL B., et al.
2021 - 2022
2021 - 2022Et Cipsi Üretiminde Farklı Marinasyon Tekniklerinin Ürün Kalitesine Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
SÖBELİ C., KARATAŞ H. Ç., KAYAARDI S. (Yürütücü)
2021 - 2022
2021 - 2022Yeniden Yapılandırılmış Hindi Bifteklerinde Fosfat İkamesi Olarak Yumurta Kabuğu Kalsiyum Tozu, Pektin ve Pırnal Meşesi Palamudu (Quercus ilex) Ekstraktı Kullanımının Araştırılması
KAYAARDI S., ÖZTÜRK KERİMOĞLU B., SERDAROĞLU F. M.(Yürütücü)
2017 - 2018
2017 - 2018Yüksek Basınç Uygulamasının Kırmızı Etin Lezzet Bileşenleri ve Protein Degradasyonu Üzerine Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
UYARCAN M., KAYAARDI S. (Yürütücü)
2015 - 2018
2015 - 2018Vurgulu Işık Uygulamasının Sığır Eti Kalitesi Üzerine Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
SÖBELİ C., UYARCAN M., KAYAARDI S. (Yürütücü)
2015 - 2018
2015 - 2018Yüksek Basınç Uygulamasının Taze Ve Marine Edilmiş Kırmızı Et Kalitesine Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
UYARCAN M., KAYAARDI S. (Yürütücü)
2015 - 2016
2015 - 2016Vurgulu Işık Uygulamasının Bazı Gıdaların Kalite Niteliklerine Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
UYARCAN M., SÖBELİ C., KAYAARDI S. (Yürütücü)
2011 - 2015
2011 - 2015Farklı Coğrafi Bölgelerimizde Yetiştirilen Kıl Keçilerinde Et Kalite Kriterlerinin Karşılaştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
KAYAARDI S.
2011 - 2012
2011 - 2012Kanatlı Endüstrisinde Kuru Buz Tekniğinin Kullanım Olanaklarının Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
UYARCAN M., KAYAARDI S. (Yürütücü)
2011 - 2012
2011 - 2012Kanatlı Endüstrisinde Kuru Buz Tekniğinin Kullanım Olanaklarının Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
KAYAARDI S.
2009 - 2012
2009 - 2012Yeşil Çay ve Kekik Eksraktlarının Tavuk Eti Kalitesine Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
KAYAARDI S.
2009 - 2011
2009 - 2011YEŞİL ÇAY VE KEKİK EKSTRAKTLARININ TAVUK ETİ KALİTESİNE ETKİSİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
SÖBELİ C., KAYAARDI S. (Yürütücü)
2009 - 2011
2009 - 2011Kuru DRY AGING ve Yaş WET AGING Olgunlaştırma Yöntemlerinin Taze Sığır Eti Kalitesi Üzerine Etkilerinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
KAYAARDI S.
2009 - 2011
2009 - 2011Etlik Piliç Yemlerine Farklı Oranlarda İlave Edilen Konjuge Linoleik Asitin CLA Piliç Etindeki CLA Miktarına ve Et Kalitesi Üzerine Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
KAYAARDI S.
2007 - 2008
2007 - 2008Farklı Paketleme Yöntemlerinin Taze Etin Kalite Özellikleri Üzerine Etkilerinin İncelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
KAYAARDI S.
2003 - 2006
2003 - 2006Türk Sucuğunda Probiyotik Et Starter Kültürlerinin Kullanımı Olanaklarının Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
KARAGÖZLÜ N., KARACA DEMİRCİOĞLU S., KAYAARDI S. (Yürütücü)
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Nisan 2025
Nisan 2025MEAT SCIENCE
Diğer Dergiler
Nisan 2025
Nisan 2025Diğer Dergiler
Ocak 2017
Ocak 2017AKADEMIK GIDA
Diğer Dergiler
Ocak 2017
Ocak 2017MEAT SCIENCE
Diğer Dergiler
Ocak 2017
Ocak 2017TURKISH JOURNAL OF VETERINARY AND ANIMAL SCIENCES
Diğer Dergiler
Ocak 2017
Ocak 2017Diğer Dergiler
Ocak 2016
Ocak 2016MEAT SCIENCE
Diğer Dergiler
Ocak 2016
Ocak 2016AKADEMIK GIDA
Diğer Dergiler
Ocak 2016
Ocak 2016Diğer Dergiler
Ocak 2016
Ocak 2016Diğer Dergiler
Ocak 2016
Ocak 2016Diğer Dergiler
Ocak 2016
Ocak 2016TURKISH JOURNAL OF VETERINARY AND ANIMAL SCIENCES
Diğer Dergiler
Ocak 2016
Ocak 2016Diğer Dergiler
Sanatsal Etkinlik
Aralık 2016
Aralık 2016