Prof. Dr. SEMRA KAYAARDI


MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ

GIDA TEKNOLOJİSİ

Metrikler

Yayın

125

Atıf (Scopus)

339

H-İndeks (Scopus)

9

Proje

22

Tez Danışmanlığı

19

Eğitim Bilgileri

1987 - 1992

1987 - 1992

Doktora

Selçuk Üniversitesi, Türkiye

1980 - 1986

1980 - 1986

Lisans

Fırat Üniversitesi, Türkiye

Yabancı Diller

İngilizce

Akademik Unvanlar / Görevler

2006 - Devam Ediyor

2006 - Devam Ediyor

Prof. Dr.

2000 - 2006

2000 - 2006

Doç. Dr.

1994 - 2000

1994 - 2000

Yrd. Doç. Dr.

1993 - 1994

1993 - 1994

Yrd. Doç. Dr.

1988 - 1992

1988 - 1992

Araştırma Görevlisi

Selçuk Üniversitesi

1987 - 1988

1987 - 1988

Araştırma Görevlisi

Yönetimsel Görevler

2011 - 2017

2011 - 2017

2007 - 2011

2007 - 2011

2004 - 2007

2004 - 2007

Akademi Dışı Deneyim

1994 - Devam Ediyor

1994 - Devam Ediyor

Öğretim Üyesi

Celal BayarÜniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü, Öğretim Üyesi

Verdiği Dersler

Lisans

Lisans

Gıda Maddeleri Ambalajlama

Et Teknolojisi

Gıda Hijyeni ve Sanitasyon

Lisans Çift Anadal

Lisans Çift Anadal

Gıda EndüstrisindeSanitasyon Prensipleri

Et ve Et Ürünleri Üretim Teknikleri

Lisans Yandal

Lisans Yandal

Et Kalitesini Belirleme ve Geliştirmede YeniTeknikler

Yönetilen Tezler

2023

2023

Yüksek Lisans

Endüstriyel mutfak tasariminda hijyenik yaklaşimlar

KAYAARDI S. (Danışman)

F.YILDIRIMLI(Öğrenci)

2021

2021

Yüksek Lisans

Bitki Bazlı Burger Üretim Olanaklarının Araştırılması

KAYAARDI S. (Danışman)

E.KARAKULAK(Öğrenci)

2019

2019

Doktora

Fermente sucuk döner üretim olanaklarının araştırılması

KAYAARDI S. (Danışman)

S.COŞKUN(Öğrenci)

2011

2011

Yüksek Lisans

Yeşil çay ve kekik ekstraktlarının tavuk eti kalitesine etkisi

KAYAARDI S. (Danışman)

C.ZENGİN(Öğrenci)

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2024

2024

FACTORS AFFECTING CONSUMER ACCEPTANCE IN ENRICHED PROCESSED MEAT PRODUCTS

YILDIZ D., ÇELİK K., SÖBELİ C., KAYAARDI S.

10th International Paris Congress on Social Sciences and Humanities, Paris, Fransa, 17 - 19 Şubat 2024, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

Investigation of waste grape pulp for healthy, functional beverage production

YILDIZ D., GÜREL BENZER D., ÇAĞINDI Ö., KAYAARDI S.

7. International Students Science Congress, 12 Mayıs 2023, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

Piliç Döner Marinasyonunda Atık Soğan Suyunun Değerlendirilmesi

ÖZGÜR M., KAYAARDI S., UYARCAN M., ATMACA I.

6. Uluslararası Beyaz Et Kongresi, Antalya, Türkiye, 1 - 05 Mart 2023, ss.533-538, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

Tahıl bazlı bebek ve küçük çocuk ek gıdalarında aflatoksinlerin önemi

YILDIZ D., SÖBELİ C., UYARCAN M., ERDAĞ E., KAYAARDI S.

Çocuklar İçin Güvenli Gıda (SAFFI) Sempozyumu, 17 - 18 Ekim 2022, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

THE UTILIZATION OF PECTIN EXTRACTED FROM WATERMELON SKIN AS AN EMULSIFIER IN HAMBURGER PATTIES

YILDIZ D., UYARCAN M., SÖBELİ C., Karakulak E., KAYAARDI S.

32nd International Scientific -Expert Conference of Agriculture and Food Industry, Bosna-Hersek, 1 - 02 Aralık 2022, (Özet Bildiri)

2022

2022

Effects of Electrospinning Parameters on Production of Poly (Vinyl Alcohol)/Pullulan Blend Nanofibres

DAĞBAĞLI S., AKPINAR A., SÖBELİ C., UYARCAN M., KAYAARDI S.

32nd International Scientific -Expert Conference of Agriculture and Food Industry, Saraybosna, Bosna-Hersek, 1 - 02 Aralık 2022, ss.124, (Özet Bildiri)

2022

2022

. Effects Of Electrospinning Paramethers On Production Of Poly(Vinyl Alcohol)/Pullulan Blend Nanofibres

DAĞBAĞLI S., AKPINAR A., SÖBELİ C., UYARCAN M., KAYAARDI S.

32nd International Scientific - Expert Conference of Agriculture and Food Industry, Saraybosna, Bosna-Hersek, 01 Aralık 2022, ss.124, (Özet Bildiri)

2022

2022

Bitki Bazlı Et Alternatiflerinde Kullanılan Bileşenler

KAYAARDI S., KARAKULAK E., SÖBELİ C., UYARCAN M., YILDIZ D.

Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Kongresi, Manisa, Türkiye, 10 - 12 Kasım 2022, (Özet Bildiri)

2022

2022

Bitki Bazlı Et Alternatifi Sektörüne Genel Bir Bakış

ÖZDİL O., KAYAARDI S., SÖBELİ C., UYARCAN M.

Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Kongresi, Manisa, Türkiye, 10 - 12 Kasım 2022, ss.32, (Özet Bildiri)

2022

2022

Et Endüstrisinde Ultrases Tekniğinin Kullanımı

YILDIZ D., SÖBELİ C., UYARCAN M., KAYAARDI S.

Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Kongresi, Manisa, Türkiye, 10 - 12 Kasım 2022, ss.154-155, (Özet Bildiri)

2022

2022

Cold Plasma Treatment in Decontamınatıon of Poultry Meat And Products and Evaluatıon in Terms of Food Safety

GÜREL BENZER D., YILDIZ D., ÇAĞINDI Ö., KAYAARDI S.

7. Uluslararası Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 3 - 04 Kasım 2022, (Özet Bildiri)

2022

2022

Cold Plasma Treatment in Decontamination of Poultry Meat and Products and Evaluatıon in Terms of Food Safety.

GÜREL D. B., YILDIZ D., ÇAĞINDI Ö., KAYAARDI S.

7th International Food Safety Congress Abstract Book., İstanbul, Türkiye, 3 - 04 Kasım 2022, (Özet Bildiri)

2020

2020

Et Tüketiminde Yeni Bir Alternatif: Et Cipsi

KAYAARDI S., SÖBELİ C., UYARCAN M., KARATAŞ H. Ç.

IV. Et Ürünleri Çalıştayı, Türkiye, 6 - 08 Ekim 2020

2020

2020

Etin Tazelik Kriterlerinin Belirlenmesinde Yeni Yaklaşımlar

ÖZKAYA P., DAĞBAĞLI S., KAYAARDI S.

IV. Et Ürünleri Çalıştayı. 6-8 Ekim, Kuşadası Aydın., Aydın, Türkiye, 06 Ekim 2020, (Özet Bildiri)

2020

2020

Kanatlı Kemiklerindeki Kalıntı Etlerden Et Tozu Üretimi ve Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi

SÖBELİ C., KAYAARDI S.

IV. Et Ürünleri Çalıştayı, Türkiye, 6 - 08 Ekim 2020, (Özet Bildiri)

2020

2020

Geleneksel Fermente Sucuk Üretiminde Kefir Kullanımının Ürün Kalitesi Üzerine Etkisi

UYARCAN M., SÖBELİ C., AKPINAR A., KAYAARDI S.

IV. Et Ürünleri Çalıştayı, Aydın, Türkiye, 06 Eylül 2020, (Özet Bildiri)

2019

2019

Doğal Gıda Koruyucularının Gıda Güvenliği Yönünden Değerlendirilmesi

KAYAARDI S., DAĞBAĞLI S., AKPINAR A., UYARCAN M., SÖBELİ C.

1. Uluslararası Türk Dünyası Tarım ve Gıda Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 19 - 21 Aralık 2019, ss.63, (Özet Bildiri)

2019

2019

Geleneksel Fermente Gıdalarda Gıda Güvenliği Riskleri

KAYAARDI S., DAĞBAĞLI S., AKPINAR A., UYARCAN M., SÖBELİ C.

1. Uluslararası Türk Dünyası Tarım ve Gıda Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 19 - 21 Aralık 2019, ss.65, (Özet Bildiri)

2019

2019

The Presence of Allergens In Meat Products and A General Look On Current and New Detection Techniques

ÖZKAYA P., KAYAARDI S.

1. Ulusal, 11. Uluslararası Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 7 - 09 Kasım 2019

2019

2019

Meyve Atıklarının Fermente Süt Ürünlerinde Kullanım Olanakları

SÖBELİ C., AKPINAR A., UYARCAN M., DAĞBAĞLI S., KAYAARDI S.

2. Ulusal Sütçülük Kongresi, İzmir, Türkiye, 25 - 26 Nisan 2019, ss.121-122, (Özet Bildiri)

2019

2019

Electrospinning Nanofıbers Used In Food Packaging Applications

DAĞBAĞLI S., AKPINAR A., UYARCAN M., SÖBELİ C., KAYAARDI S.

III. Uluslararası Avrasya Multidisipliner Çalışmalar Kongresi, Gaziantep, Türkiye, 4 - 07 Nisan 2019, ss.165, (Özet Bildiri)

2019

2019

Gıda Alerjenleri ve Sanitasyonla İlişkisi

UYARCAN M., SÖBELİ C., AKPINAR A., DAĞBAĞLI S., KAYAARDI S.

III. Uluslararası Avrasya Multidisipliner Çalışmalar Kongresi, Gaziantep, Türkiye, 4 - 07 Nisan 2019, ss.166, (Özet Bildiri)

2019

2019

Gıda Proseslerinin Optimizasyonunda Cevap Yüzey Yöntemi

DAĞBAĞLI S., SÖBELİ C., AKPINAR A., UYARCAN M., KAYAARDI S.

III. Uluslararası Avrasya Multidisipliner Çalışmalar Kongresi, Gaziantep, Türkiye, 4 - 07 Nisan 2019, ss.167, (Özet Bildiri)

2019

2019

Electrospinning Nanofibers Used In Food Packaging Applications

DAĞBAĞLI S., AKPINAR A., UYARCAN M., SÖBELİ C., KAYAARDI S.

III. Uluslararası Avrasya Multidisipliner Çalışmalar Kongresi, Gaziantep, Türkiye, 4 - 07 Nisan 2019, ss.165, (Özet Bildiri)

2018

2018

DETECTION OF MYCOTOXINS WITHBIOSENSORS FOR ASSURANCE OFFOOD SAFETY

DAĞBAĞLI S., Talu Özkaya P., KAYAARDI S.

II. INTERNATIONAL UNIVERSITY INDUSTRY COOPERATION,RD AND INNOVATION CONGRESS, Manisa, Türkiye, 14 - 15 Kasım 2018, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

. Detectıon Of Mycotoxıns Wıth Bıosensors For Assurance Of Food Safety

DAĞBAĞLI S., Özkaya P., KAYAARDI S.

2. International University Industry Cooperation, RD and Innıvation Congress, 14 - 15 Kasım 2018, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

Textural Properties of Optimized Chicken Roll Product

AYDAR A. Y., Gürel B., KAYAARDI S.

International Symposium on Food Rheology and Texture, İstanbul, Türkiye, 19 - 21 Ekim 2018, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

The Effect of Cooking Methods on Microbiological and Sensory Properties of Chicken Rolls

AYDAR A. Y., ÜÇOK E. F., Gürel B., KAYAARDI S.

Second International Conference on Advances in Science, ICAS, İstanbul, Türkiye, 13 - 15 Ekim 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

Vurgulu Işık Tekniğinin Tavuk Etinin Bazı Kalite Niteliklerine Etkisi

KAYAARDI S., SÖBELİ C., UYARCAN M.

7. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Kuşadası/AYDIN, 4 - 08 Ekim 2017, (Özet Bildiri)

2016

2016

Etlik Piliç Yemlerine Farklı Oranlarda İlave Edilen Konjuge Linoleik Asitin KLA Piliç Etinin Tekstürü Üzerine Etkisi

SÖBELİ C., KAYAARDI S., YILDIRIM M.

Uluslararası Hayvansal Gıdalar Kongresi, Kıbrıs (Kktc), 10 - 13 Kasım 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

Kanatlı Kesimhanesinde Kuru Buz Tekniği ile Listeria spp İnaktivasyonu

UYARCAN M., KAYAARDI S.

Uluslararası Hayvansal Gıdalar Kongresi, Girne, Kıbrıs (Kktc), 10 - 13 Kasım 2016, ss.129-132, (Özet Bildiri)

2016

2016

Ready to eat fish ball produced by sous vide technology

YILMAZ T., SÖBELİ C., UYARCAN M., KAYAARDI S.

2nd Congress on Food Structure & Design, Antalya, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

Effects of pomegranate Punica granatum L byproducts addition on quality characteristics of chicken meatball

UYARCAN M., SÖBELİ C., AKSOYLU Z., KAYAARDI S.

2nd Congress on Food Structure & Design, Antalya, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2016, (Özet Bildiri)

2015

2015

Türkiye deki ve Yurtdışındaki Tüketicilerin Et ve Et Ürünleri Tüketim Alışkanlıklarının Belirlenmesi

KAYAARDI S., SÖBELİ C., AKKARA M.

6. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Van, Türkiye, 7 - 11 Ekim 2015, ss.38-39, (Özet Bildiri)

2015

2015

Gıda İşletmelerinde Sanitasyonun ATP Biyolüminesans Yöntemiyle Belirlenmesi

KAYAARDI S., SÖBELİ C., AKKARA M.

6. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Van, Türkiye, 7 - 11 Ekim 2015, ss.184-185, (Özet Bildiri)

2015

2015

Quality Characteristics of Yoghurt Produced from Pulsed Light Treated Milk

KAYAARDI S., KARAGÖZLÜ C., SÖBELİ C.

The 3rd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)

2015

2015

Ultrason Uygulamasının Tavuk Etinin Kurutulması Üzerine Etkisi

KAYAARDI S., SÖBELİ C., AKKARA M., Akgün I., Bayır D., BOZDAĞ S. E., et al.

Pamukkale Gıda Sempozyumu III “ Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar”, Denizli, Türkiye, 13 - 15 Mayıs 2015, (Özet Bildiri)

2015

2015

Farklı Ultrason Parametrelerinin Tavuk Eti Kurutma Sürecine Etkilerinin Araştırılması

KAYAARDI S., YILMAZ T., SÖBELİ C., AKKARA M., İNAN U. H.

Pamukkale Gıda Sempozyumu III “ Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar”, Türkiye, 13 - 15 Mayıs 2015, (Özet Bildiri)

2014

2014

Çay Kateşini ve Farklı Ambalajlama Metotlarının Yarı Pişmiş Hindi Etinin Raf Ömrü Üzerine Etkisi

KAYAARDI S., SÖBELİ C., AKKARA M., DORUK D., IŞIK N., KAYMAZ F. P.

3. Et Ürünleri Çalıştayı “Et Ürünleri Üretiminde İnovasyon”, Tokat, Türkiye, 16 - 17 Ekim 2014, (Özet Bildiri)

2013

2013

The Effect of Traditional Manisa Mesir Paste Spices on the Sensory and Textural Quality of Sucuk

KAYAARDI S., SÖBELİ C., AKKARA M.

The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, (Tam Metin Bildiri)

2013

2013

Effects of Dry Ice Decontamination Technique on Microbiological Quality of Poultry Carcasses

AKKARA M., KAYAARDI S.

59th International Congress of Meat Science and Technology, İzmir, Türkiye, 18 - 23 Ağustos 2013, ss.1-7, (Tam Metin Bildiri)

2013

2013

The Effects of Green Tea and Thyme Extract Injection On The Quality of Chicken Meat

SÖBELİ C., KAYAARDI S.

59th International Congress of Meat Science and Technology, İzmir, Türkiye, 18 - 23 Ağustos 2013, (Tam Metin Bildiri)

2013

2013

Et Ürünlerinde Nitrit Nitrat Kullanımına Alternatif Uygulamalar

KAYAARDI S., SÖBELİ C., AKKARA M., ÜNDAN T., ALDEMİR T.

4. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 14 - 15 Mayıs 2013, (Özet Bildiri)

2013

2013

Kanatlı Etlerinin Depolanmasında Akıllı Etiket Kullanımı Üzerine Bir Araştırma

KAYAARDI S., SÖBELİ C., KAYA T.

VII. Uluslararası Ambalaj Kongre ve Sergisi, İzmir, Türkiye, 9 - 11 Mayıs 2013, (Tam Metin Bildiri)

2013

2013

Gıdaların Ambalajlanmasında Oksijen Tutucu Sistemlerin Kullanımı

AKKARA M., KAYAARDI S.

VII. Uluslararası Ambalaj Kongre ve Sergisi, İzmir, Türkiye, 9 - 11 Mayıs 2013, ss.131-132, (Özet Bildiri)

2013

2013

Yenilebilir Nişasta Filmleri ve Gıda Endüstrisindeki Önemi

AKSOYLU Z., KÖSE E., KAYAARDI S.

7. Uluslararası Ambalaj Kongresi ve Sergisi, İzmir, Türkiye, 9 - 11 Mayıs 2013, ss.149-150, (Özet Bildiri)

2013

2013

Kanatlı Endüstrisinde Salmonellanın Kontrolü

AKKARA M., KAYAARDI S., AYDIN F., SALMANLI U.

2. Uluslararası Beyaz Et Kongresi, Antalya, Türkiye, 24 - 28 Nisan 2013, ss.722-726, (Tam Metin Bildiri)

2013

2013

Kanatlı Beslemede Kullanılan Farklı Diyetlerin Et Kalitesine Etkisi

SÖBELİ C., AKKARA M., KAYAARDI S.

5. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Nisan 2013, (Özet Bildiri)

2012

2012

Tavuk Etinin Günümüzdeki Önemi ve Tavuk Etinden Üretilen Bazı Ürün Çeşitleri

ÖZKAYA P., DEMİRCİOĞLU S., KAYAARDI S.

II. Et Ürünleri Çalıştayı: İşlenmiş Kanatlı Eti Ürünleri, 6 - 07 Aralık 2012

2012

2012

Kanatlı Eti İşletmelerinde Hijyen ve Sanitasyon

AKKARA M., KAYAARDI S.

II. Et Ürünleri Çalıştayı"İşlenmiş Kanatlı Eti Ürünleri", Manisa, Türkiye, 6 - 07 Aralık 2012, ss.184-188, (Tam Metin Bildiri)

2012

2012

Farklı Kaplama ve İç Materyal Formülasyonlarının Kanatlı Eti Ürünlerinin Duyusal ve Tekstürel Özellikleri Üzerine Etkisi

KAYAARDI S., SÖBELİ C., AKKARA M., GÖREN B., ALDEMİR Ö.

II. Et Ürünleri Çalıştayı ‘İşlenmiş Kanatlı Eti Ürünleri, Manisa, Türkiye, 6 - 07 Aralık 2012, (Tam Metin Bildiri)

2012

2012

Kanatlı Eti Ürünlerinde Kullanılan Katkı Maddeleri Ve Baharatlar

SÖBELİ C., KAYAARDI S.

II. Et Ürünleri Çalıştayı ‘İşlenmiş Kanatlı Eti Ürünleri, Manisa, Türkiye, 6 - 07 Aralık 2012, (Tam Metin Bildiri)

2012

2012

Tavuk Köftesinde Doğal Antioksidantların Lipid Oksidasyonu ve Bazı Kimyasal Nitelikler Üzerine Etkisi

KAYAARDI S., GÜÇLÜ A., SÖBELİ C.

II. Et Ürünleri Çalıştayı ‘İşlenmiş Kanatlı Eti Ürünleri, Manisa, Türkiye, 6 - 07 Aralık 2012, (Tam Metin Bildiri)

2012

2012

Etlerin Kurutulmasında Kullanılan Yeni Teknikler

KAYAARDI S., AKKARA M., SÖBELİ C., ÇETİNKAYA B., ALPASLAN A.

II. Et Ürünleri Çalıştayı ‘İşlenmiş Kanatlı Eti Ürünleri, Manisa, Türkiye, 6 - 07 Aralık 2012, (Tam Metin Bildiri)

2012

2012

Manisa İli Geleneksel Mesir Macunu Baharatlarının Sucuğun Duyusal ve Tekstürel Özelliklerine Etkisi

KAYAARDI S., SÖBELİ C., UYARCAN M.

III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.359, (Özet Bildiri)

2012

2012

Manisada Üretilen ve Satışa Sunulan İzmir Gevreklerinin Mikrobiyolojik Kalitesinin Araştırılması

KAYAARDI S., ÜÇOK YURTSEVER E. F., AKKARA M.

III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.432-434, (Tam Metin Bildiri)

2012

2012

Otel Mutfaklarında Gıda Güvenliği Uygulamaları

DEMİRCİOĞLU S., ÖZKAYA P., KAYAARDI S.

3. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 3 - 04 Mayıs 2012

2012

2012

Kanatlı Kesimhanesinin Temizlik ve Dezenfeksiyonunda Kuru Buz Tekniğinin Kullanımı

AKKARA M., KAYAARDI S.

3. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 3 - 04 Mayıs 2012, ss.75, (Özet Bildiri)

2011

2011

Tavuk Köftesinde Sarımsağın Antimikrobiyal ve Antioksidan Etkisi

KAYAARDI S., BAĞDATLI A., ZENGİN C.

7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, (Özet Bildiri)

2011

2011

Nitrat ve Nitritin Et Ürünlerinde Kullanımının Önemi

AKKARA M., KAYAARDI S.

7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, ss.273, (Özet Bildiri)

2011

2011

Etin Olgunlaşması Sırasında Meydana Gelen Biyokimyasal Değişimler

KAYAARDI S., ZENGİN C., TALU P.

V. Ulusal Veteriner Biyokimya ve Klinik Biyokimya Kongresi, Aydın, Türkiye, 6 - 08 Eylül 2011, (Tam Metin Bildiri)

2011

2011

Rigor Mortis Oluşumu Sırasında Meydana Gelen Biyokimyasal Değişimler

KAYAARDI S., TALU P., ZENGİN C.

V. Ulusal Veteriner Biyokimya ve Klinik Biyokimya Kongresi, Aydın, Türkiye, 6 - 08 Eylül 2011, (Tam Metin Bildiri)

2011

2011

Yeni Muhafaza Teknolojilerinin Etin Biyokimyasal Özellikleri Üzerine Etkisi

KAYAARDI S., AKKARA M.

V. Ulusal Veteriner Biyokimya ve Klinik Biyokimya Kongresi, Aydın, Türkiye, 6 - 08 Eylül 2011, ss.73-74, (Özet Bildiri)

2010

2010

Sucuk Formulasyonuna Karıştırılan Farklı Et Türlerinin Saptanmasında Kullanılan Yeni Teknikler

KAYAARDI S., AKKARA M., ZENGİN C.

I. Et Ürünleri “Sucuk” Çalıştayı, Aydın, Türkiye, 2 - 03 Aralık 2010, (Tam Metin Bildiri)

2010

2010

Doğal Fermente Sucukların Mikroflorasının Moleküler Metodlarla Belirlenmesi

KAYAARDI S., AKKARA M., ZENGİN C.

I. Et Ürünleri “Sucuk” Çalıştayı, Aydın, Türkiye, 2 - 03 Aralık 2010, (Tam Metin Bildiri)

2010

2010

Sucuk Üretiminde Kullanılan Ambalajlama Yöntemleri

KAYAARDI S., ZENGİN C., AKKARA M.

I. Et Ürünleri “Sucuk” Çalıştayı., Aydın, Türkiye, 2 - 03 Aralık 2010, (Tam Metin Bildiri)

2010

2010

Isıl İşlem Uygulamanın Türk Sucuğunun Kalite Niteliklerine Etkisi

KAYAARDI S., ZENGİN C.

I. Et Ürünleri “Sucuk” Çalıştayı, Aydın, Türkiye, 2 - 03 Aralık 2010, (Tam Metin Bildiri)

2010

2010

Et İşletmelerinin Temizlik ve Dezenfeksiyonunda Kuru Buz Tekniğinin Kullanımı

KAYAARDI S., AKKARA M.

I. Et Ürünleri "Sucuk" Çalıştayı, İzmir, Türkiye, 2 - 03 Aralık 2010, ss.72-77, (Tam Metin Bildiri)

2010

2010

Biyoaktif Paketleme

KAYAARDI S., AKKARA M.

VI. International Packaging Congress, İstanbul, Türkiye, 16 - 19 Eylül 2010, ss.171-180, (Tam Metin Bildiri)

2010

2010

Et Endüstrisinde Aktif ve Akıllı Paketleme Sistemleri

KAYAARDI S., ZENGİN C., KASIM S., ÇATAL A.

VI. Uluslararası Ambalaj Kongresi, İstanbul, Türkiye, 16 - 18 Eylül 2010, (Tam Metin Bildiri)

2010

2010

Et Endüstrisinde Kullanılan Ambalajlama Yöntemleri

ZENGİN C., KAYAARDI S.

VI. Uluslararası Ambalaj Kongresi, İstanbul, Türkiye, 16 - 18 Eylül 2010, (Tam Metin Bildiri)

2010

2010

Gıda Endüstrisinde Kitosanın Ambalaj Materyali Olarak Kullanımı

KAYAARDI S., ZENGİN C.

VI. Uluslararası Ambalaj Kongresi, İstanbul, Türkiye, 16 - 18 Eylül 2010, (Tam Metin Bildiri)

2010

2010

Yenilebilir Film ve Kaplamalar

KAYAARDI S., AKKARA M.

VI. International Packaging Congress, İstanbul, Türkiye, 16 - 19 Eylül 2010, ss.79-90, (Tam Metin Bildiri)

2001

2001

Warmed over flavour development of turkey döner kebap during marketing

KAYAARDI S., KUNDAKÇI A., GÖK V., ÇOŞKUNSEVEN A., KAYACIER A.

XVI. European Symposium on the Quality of Poultry and Poultry Products, 9 - 12 Eylül 2001, (Tam Metin Bildiri)

2010

2010

Keçi Karkas ve Et Kalitesi

YARALI E., ATAY O., GÖKDAL Ö., KAYAARDI S.

Ulusal Keçicilik Kongresi 2010, Türkiye, 24 - 26 Haziran 2010, cilt.2, (Tam Metin Bildiri)

2010

2010

Alpin x Kıl Keçisi F1 Saanen x Kıl Keçisi F1 ve Kıl Keçisi Oğlaklarının Besi Karkas ve Et kalite Özellikleri

ATAY O., GÖKDAL Ö., KAYAARDI S., ÖZUĞUR A. K., EREN V.

Ulusal Keçicilik Kongresi 2010, Çanakkale, Türkiye, 24 - 26 Haziran 2010, cilt.1, ss.386-390, (Tam Metin Bildiri)

2010

2010

Manisa İli Geleneksel Gıdası Manisa Kebabı ve Ürün Özellikleri

KAYAARDI S., ZENGİN C.

1. Uluslararası “Adriyatik’ten Kafkaslar’a Geleneksel Gıdalar” Sempozyumu, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, (Tam Metin Bildiri)

2010

2010

Probiyotik Et Starter Kültürlerinin Türk Sucuğunun Mikrobiyolojik Kalitesine Etkisi

KAYAARDI S., KARAGÖZLÜ N., KARACA DEMİRCİOĞLU S.

The 1st International Symposium on ”Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.78-80, (Tam Metin Bildiri)

2009

2009

Hayvancılıkta İzlenebilirlik

KAYAARDI S., ZENGİN C.

3. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Bursa, Türkiye, 14 - 16 Mayıs 2009, (Tam Metin Bildiri)

2008

2008

The Antimicrobial And Antioxidant Effect Of Garlic And Onion On Chicken Meatballs

KAYAARDI S., BAĞDATLI A., ONUR R. H., ZENGİN C.

8th International Conference of Food Physics, Plovdiv, Bulgaristan, 24 - 27 Eylül 2008, (Özet Bildiri)

2000

2000

Sanitation Standard operating procedures SSOP for meat industry

GÖK V., KAYAARDI S., BORAN T., KARUK ELMAS Ş. N.

Blacksea and Central Asian Symposium on Food Technology, 12 - 16 Ekim 2000, (Özet Bildiri)

Kitaplar

2025

2025

Mikrodalga Vakum Kurutma Teknolojisi

İLTER BAYSAN I., EREN İ., KAYAARDI S.

Gıdaların Kurutulmasında Kullanılan Yenilikçi Kurutma Teknolojileri, ERTEKİN FİGEN, Editör, Türkiye Klinikleri Gıda Bilimleri Dergisi, ss.5-10, 2025

2023

2023

Kırmızı Et ve Et Ürünleri ile İnsanlara Geçen Kimyasallar ve Patojenler

KAYAARDI S., UYARCAN M.

Tüm Yönleri ile Veteriner Halk Sağlığı, YILMAZ OSMAN, BABAOĞLU ÜLKEN TUNGA, Editör, Turkiye Klinikleri, Ankara, ss.118-120, 2023

2022

2022

Bitkisel Kaynaklardan Gümüş Nanopartiküllerin Elde Edilmesinde Yeşil Sentez Yönteminin Kullanımı

YILDIZ D., KAYAARDI S.

Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Üzerine Araştırmalar, Bağdatlıoğlu Neriman, Editör, Sidas Medya Ltd. Şti., ss.462-472, 2022

2022

2022

Hazır Yemek Sektöründe Dijitalleşme

KAYAARDI S., ATMACA I., UYARCAN M., SÖBELİ C., YILDIZ D.

Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Üzerine Araştırmalar, BAĞDATLIOĞLU NERİMAN, Editör, Sidas Medya Ltd. Şti., İzmir, ss.359-367, 2022

2022

2022

Hazır Yemek Sektöründe Dijitalleşme

KAYAARDI S., Atmaca I., UYARCAN M., SÖBELİ C., YILDIZ D.

Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Üzerine Araştırmalar, Bağdatlıoğlu, Neriman, Editör, Sidas Medya Ltd. Şti., ss.359-367, 2022

2022

2022

Sürdürülebilirlik, Sağlık ve Beslenmede Yeni Bir Trend: Bitki Bazlı Et Alternatifleri

UYARCAN M., SÖBELİ C., KAYAARDI S., YILDIZ D.

Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Üzerine Araştırmalar, Bağdatlıoğlu, Neriman, Editör, Sidas Medya Ltd. Şti., ss.119-127, 2022

2022

2022

Yapay Et: Üretim Yöntemleri, Teknolojik ve Etik Kısıtlamalar, Sürdürülebilirliğe Katkısı .

UYARCAN M., SÖBELİ C., KAYAARDI S., YILDIZ D.

Sürdürülebilir Gıda Sistemleri, Bağdatlıoğlu Neriman, Editör, Sidas Medya Ltd. Şti, İzmir, ss.119-127, 2022

2022

2022

Hazır Yemek Sektöründe Dijitalleşme

KAYAARDI S., ATMACA I., UYARCAN M., SÖBELİ C., YILDIZ D.

Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Üzerine Araştırmalar, Bağdatlıoğlu Neriman, Editör, Sidas Medya Ltd. Şti., ss.359-367, 2022

2022

2022

Bitkisel Kaynaklardan Gümüş Nanopartiküllerin Elde Edilmesinde Yeşil Sentez Yönteminin Kullanımı

KAYAARDI S., YILDIZ D.

Sürdürülebilir Gıda Sistemleri, Bağdatlıoğlu Neriman, Editör, Sidas Medya Ltd. Şti, İzmir, ss.462-472, 2022

2022

2022

Sürdürülebilirlik, Sağlık ve Beslenmede Yeni Bir Trend: Bitki Bazlı Et Alternatifleri

UYARCAN M., SÖBELİ C., KAYAARDI S., YILDIZ D.

Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Üzerine Araştırmalar, BAĞDATLIOĞLU NERİMAN, Editör, Sidas Medya Ltd. Şti., İzmir, ss.119-127, 2022

2022

2022

Sürdürülebilirlik, Sağlık ve Beslenmede Yeni Bir Trend: Bitki Bazlı Et Alternatifleri

UYARCAN M., SÖBELİ C., KAYAARDI S., YILDIZ D.

Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Üzerine Araştırmalar, Bağdatlıoğlu, Neriman, Editör, Sidas Medya Ltd. Şti., ss.119-127, 2022

2021

2021

İleri ambalajlama teknolojileri (aktif ve akıllı ambalajlama, yenilebilir film ve kaplamalar)

DAĞBAĞLI S., KAYAARDI S.

Gıda Koruma ve İşlemede İleri Teknolojil, Semra Kayaardı, Editör, Türkiye Klinikleri, Ankara, ss.57-63, 2021

2018

2018

Et Ürünleri

KAYAARDI S., KARAGÖZLÜ C., Atilla N.

İzmir’in Lezzet Öyküsü – Mutfak Kültürü, E Akçiçek, N.K. Çevik, M. Duranlı, P.D. Fedakar, S. Ötleş, A. Uhri, Editör, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İzmir, ss.159-166, 2018

2017

2017

Et ve Et Ürünleri Analizleri

KAYAARDI S., UYARCAN M., SÖBELİ C.

Sidas Yayıncılık Ltd. Şti, İzmir, 2017

2017

2017

Mikrobiyoloji Analiz Metotları

TÜRKÖZ BAKIRCI G., KAYAARDI S.

Sidas Yayıncılık Ltd. Şti., İzmir, 2017

2016

2016

Kurutulmuş Et

GÜRBÜZ Ü., KAYAARDI S.

Aile Yazıları 9, Sakaoğlu Saim, Aça Mehmet, Ergun Pervin, Editör, Mattek Matbaacılık Basım Yayın Tan. Tic. San. Ltd. Şti., Ankara, ss.95-101, 2016

2015

2015

Gıda Hijyeni ve Sanitasyon

KAYAARDI S.

Sidas Yayıncılık Ltd. Şti., Manisa, 2015

Desteklenen Projeler

2025 - Devam Ediyor

2025 - Devam Ediyor

Bitki Bazlı Protein Kaynaklarından Sürdürülebilir Et Alternatifleri Üretimi Yatırım Projesi

CB Strateji ve Bütçe Başkanlığı (Kalkınma Bakanlığı) Projesi

UYARCAN M., ÖZDİL O., ÖZDİL O., KAYAARDI S., SÖBELİ C., ÇELİK F.

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Et Alternatifi Bitki Bazlı Burger, Köfte ve Kaplamalı Ürünlerin Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

SÖBELİ C., UYARCAN M., YILDIZ D., KAYAARDI S. (Yürütücü)

2022 - 2023

2022 - 2023

Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Kongresi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

ÇAĞINDI Ö., KAYAARDI S., SAVLAK N., AKPINAR A., KARAGÖZLÜ N., ERGÖNÜL B., et al.

2021 - 2022

2021 - 2022

Et Cipsi Üretiminde Farklı Marinasyon Tekniklerinin Ürün Kalitesine Etkisi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

SÖBELİ C., KARATAŞ H. Ç., KAYAARDI S. (Yürütücü)

2015 - 2018

2015 - 2018

Vurgulu Işık Uygulamasının Sığır Eti Kalitesi Üzerine Etkisi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

SÖBELİ C., UYARCAN M., KAYAARDI S. (Yürütücü)

2015 - 2018

2015 - 2018

Yüksek Basınç Uygulamasının Taze Ve Marine Edilmiş Kırmızı Et Kalitesine Etkisi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

UYARCAN M., KAYAARDI S. (Yürütücü)

2015 - 2016

2015 - 2016

Vurgulu Işık Uygulamasının Bazı Gıdaların Kalite Niteliklerine Etkisi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

UYARCAN M., SÖBELİ C., KAYAARDI S. (Yürütücü)

2011 - 2012

2011 - 2012

Kanatlı Endüstrisinde Kuru Buz Tekniğinin Kullanım Olanaklarının Araştırılması

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

UYARCAN M., KAYAARDI S. (Yürütücü)

2009 - 2012

2009 - 2012

Yeşil Çay ve Kekik Eksraktlarının Tavuk Eti Kalitesine Etkisi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

KAYAARDI S.

2009 - 2011

2009 - 2011

YEŞİL ÇAY VE KEKİK EKSTRAKTLARININ TAVUK ETİ KALİTESİNE ETKİSİ

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

SÖBELİ C., KAYAARDI S. (Yürütücü)

Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler

Nisan 2025

Nisan 2025

MEAT SCIENCE

Diğer Dergiler

Nisan 2025

Nisan 2025

Diğer Dergiler

Ocak 2017

Ocak 2017

AKADEMIK GIDA

Diğer Dergiler

Ocak 2017

Ocak 2017

MEAT SCIENCE

Diğer Dergiler

Ocak 2017

Ocak 2017

TURKISH JOURNAL OF VETERINARY AND ANIMAL SCIENCES

Diğer Dergiler

Ocak 2017

Ocak 2017

Diğer Dergiler

Ocak 2016

Ocak 2016

MEAT SCIENCE

Diğer Dergiler

Ocak 2016

Ocak 2016

AKADEMIK GIDA

Diğer Dergiler

Ocak 2016

Ocak 2016

Diğer Dergiler

Ocak 2016

Ocak 2016

Diğer Dergiler

Ocak 2016

Ocak 2016

Diğer Dergiler

Ocak 2016

Ocak 2016

TURKISH JOURNAL OF VETERINARY AND ANIMAL SCIENCES

Diğer Dergiler

Ocak 2016

Ocak 2016

Diğer Dergiler

Sanatsal Etkinlik

Aralık 2016

Aralık 2016

Sağlıklı Yaşam İçin Güvenilir Gıda İle Sağlıklı ve Dengeli Beslenmenin Önemi

KAYAARDI S.