Yayınlar & Eserler

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

Nutrisyonel Genomik ve Kişiselleştirilmiş Beslenme

8. International Students Science Congress, İzmir, Türkiye, 23 - 24 Mayıs 2024, ss.246-254, (Tam Metin Bildiri)

Depolamanın Pestisitler Üzerindeki Etkisi

8. International Students Science Congress, İzmir, Türkiye, 23 - 24 Mayıs 2024, ss.239-245, (Tam Metin Bildiri)

Occurrence of Microplastics in Foods and Health Effects

11. The International Euro-Aliment Symposium, Galati, Romanya, 19 - 20 Ekim 2023, (Özet Bildiri)

Application of Spray Drying Process for Food Bioactive Compounds.

7th International Students Science Congress, İzmir, Türkiye, 12 - 13 Mayıs 2023, ss.155-159, (Tam Metin Bildiri)

Cold Plasma Treatment in Decontamination of Poultry Meat and Products and Evaluatıon in Terms of Food Safety.

7th International Food Safety Congress Abstract Book., İstanbul, Türkiye, 3 - 04 Kasım 2022, (Özet Bildiri)

FIBER AND LIPIT RICH MELON SEED FLOUR SUBSTITUTED CAKES: A STUDY ON COLOR, TEXTURE, AND SENSORY PROPERTIES

3rd International Conference on Food Bioactives & Health, Parma, İtalya, 21 Haziran 2022, ss.235, (Özet Bildiri)

Techniques For Increase The Stability Of Natural Pigments In Foods Functional Foods

2nd International / 12th National Food Engineering Congress, Ankara, Turkey, Ankara, Türkiye, 25 - 27 Kasım 2021, (Tam Metin Bildiri)

Determination of hydroxymethylfurfural (HMF) Content in Different Types of Coffee Drinks Using by HPLC-DAD Method.

2nd International / 12th National Food Engineering Congress, Ankara, Turkey, Ankara, Türkiye, 25 - 27 Kasım 2021, (Tam Metin Bildiri)

Determination of Free Radical Formation in Dried Figs with Cold Plasma Treatment and Evaluation in Terms of Food Safety

19th International Conference on Plasma Physics and Application, Bükreş, Romanya, 31 Ağustos - 03 Eylül 2021, (Özet Bildiri)

Determination of HMF Contents and Sugar Composition of Cold Plasma Applied Raisins,

19th International Conference on Plasma Physics and Application, Bükreş, Romanya, 31 Ağustos - 03 Eylül 2021, (Özet Bildiri)

Gıda Mühendisliğinde Dijitalleşme ve Önemi

4 th International Students Science Congress, İzmir, Türkiye, 18 - 19 Eylül 2020, (Tam Metin Bildiri)

Vegan beslenmede yeni yaklaşımlar

2nd International Eurasian Conference on Science, Engineering and Technology (EurasianSciEnTech 2020), Gaziantep, Türkiye, 7 - 09 Ekim 2020, ss.239-246, (Tam Metin Bildiri)

Farklı elma çeşitlerinin kabuklarındaki antidiyabetik ve antioksidan özelliklerinin belirlenmesi

2nd International Eurasian Conference on Science, Engineering and Technology (EurasianSciEnTech 2020), October 07-09, 2020 www.EurasianSciEnTech.org, Gaziantep, Türkiye, 7 - 10 Ekim 2020, ss.176-182, (Tam Metin Bildiri)

Beslenmenin ruh sağlığı ve bağırsak mikrobiyotası üzerine etkileri

2nd International Eurasian Conference on Science, Engineering and Technology (EurasianSciEnTech 2020), Gaziantep, Türkiye, 7 - 09 Ekim 2020, ss.170-175, (Tam Metin Bildiri)

Altınbaş Ve Sarı Kışlık Kavun Çekirdeklerinin Mineral Madde Kompozisyonları

III. Uluslararası Avrasya Multidisipliner Çalışmalar Kongresi, Uygulamalı Bilimler, Gaziantep, Türkiye, 4 - 07 Nisan 2019, (Tam Metin Bildiri)

Altınbaş Ve Sarı Kışlık Kavun Çekirdeklerinin Amino Asit Kompozisyonlarının Belirlenmesi,

III. Uluslararası Avrasya Multidisipliner Çalışmalar Kongresi, Gaziantep, Türkiye, 4 - 07 Nisan 2019, (Tam Metin Bildiri)

Ca tablet production from bream fish bone powder

ICIFE 2019: International conference on Ingredients and Food Engineering, Madrid, İspanya, 26 - 27 Mart 2019, ss.711, (Özet Bildiri)

DETERMINATION OF SOME QUALITY PROPERTIES WITH PHENOLICAND ANTHOCYANIN CONTENT OF PLUM JAM OBTAINED USINGDIFFERENT PROCESSING METHODS

MANİSA CELAL BAYAR UNIVERSITYII. INTERNATIONAL UNIVERSITY INDUSTRY COOPERATION,RD AND INNOVATION CONGRESS, Manisa, Türkiye, 14 - 12 Kasım 2018, (Tam Metin Bildiri)

RESEARCH ASSISTANT SCHEDULING TO LABORATORY COURSES USING BINARY INTEGER PROGRAMMING

II. INTERNATIONAL UNIVERSITY INDUSTRY COOPERATION,RD AND INNOVATION CONGRESS, Manisa, Türkiye, 14 - 15 Kasım 2018, ss.95-98, (Tam Metin Bildiri)

Fenolic, Anthocyanin And Some Quality Properties Of Fruit Plum Jam Obtained Using Different Processing Technologies

Manisa Celal Bayar Üniversitesi II. Uluslararası Üniversite-sanayi İş birliği, Ar-ge ve İnovasyon Kongresi, Manisa, Türkiye, 14 Kasım 2018, (Tam Metin Bildiri)

POLİKARBONAT MALZEMELERDE BİSFENOL-A’ NIN ÖNEMİ

The International Congress of Eurasian Natural Nutrition and Healthy Life’2018, 12 - 15 Temmuz 2018, (Tam Metin Bildiri)

Determination of Ochratoxin A in Sun and Microwave Dried Plums

International Agricultural, Biological and Life Science Conference, Edirne, Türkiye, 02 Ekim 2018, (Tam Metin Bildiri)

Gıda Güvenliği ve İç Denetimlerin Önemi

6.Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 03 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)

Gıda Güvenliği Sistemleri: Alerjenlerin Gıda Endüstrisinde Yönetimi

6.Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 03 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)

Determination of Chemical Properties of Home-Made Fruit Juices During Storage

International Conference on Raw Materials to Processed Foods, Antalya, Türkiye, 11 - 13 Nisan 2018, (Tam Metin Bildiri)

Advancements in meat packaging and its significance

63. International Congress of Meat Nad Technology -ICOMST, 13 - 18 Ağustos 2017, (Tam Metin Bildiri)

Use of multiple emulsions as fat substitues in meat products

63. International Congress of Meat Nad Technology -ICOMST, Cork, İrlanda, 13 - 18 Ağustos 2017, ss.686-687, (Tam Metin Bildiri)

Effects of using gelled emulsion prepared with linseed oil on oxidative stability and fatty acid composition of model system meat emulsions

63rd International Congress of Meat Science and Technology- ICoMST 2017, Cork, İrlanda, 13 - 18 Ağustos 2017, ss.733-734, (Tam Metin Bildiri)

EVALUATION OF MEDICAL AND AROMATIC PLANTS FORFOOD SAFETY

1st INTERNATIONAL CONGRESS on MEDICINAL and AROMATIC PLANTS -naturaland healthy life-, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2017, (Tam Metin Bildiri)

FUNCTIONAL PROPERTIES OF POLYPHENOL COMPOUNDS INSOME HERBAL TEAS AND IMPORTANCE IN TERMS OF TYPE-2 DIABETES

1st INTERNATIONAL CONGRESS onMEDICINAL and AROMATIC PLANTS -naturaland healthy life, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

THE EFFECT OF ADDING HONEY AT DIFFERENTTEMPERATURES ON ANTIOXIDANT PROPERTIES ANDHYDROXYMETHYL FURFURAL FORMATION IN LINDEN TEAPREPARED WIHT INFUSION AND DECOCTION

1st INTERNATIONAL CONGRESS onMEDICINAL and AROMATIC PLANTS -naturaland healthy life-, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

DETERMINATION OF ANTIOXIDANT PROPERTIES OF DRYROSE TEA

1st INTERNATIONAL CONGRESS onMEDICINAL and AROMATIC PLANTS -naturaland healthy life-, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

Biyoaktif bileşenlerin biyoyararlılığını artırmada nanoemülsiyon uygulamaları

Gıda, Metabolizma ve Sağlık: Biyoaktif Bileşenler ve Doğal Gıda Katkıları Kongresi, İstanbul, Türkiye, 28 Kasım 2016, ss.111-115, (Tam Metin Bildiri)

Eriğin Yapay Kurutucular ile Kurutulması

12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 05 Ekim 2016, (Özet Bildiri)

Aflatoxins in dried eggplant

7TH International Conference Quality And Safety In Food Production Chain, Wroclaw, Polonya, 23 - 24 Haziran 2016, (Özet Bildiri)

ANTIDIABETIC AND ANTIOXIDANT ACTIVITY OF DIFFERENT CITRUS PEELS

The 7th International Symposium Euro Aliment All about Food, Galati, Romanya, 24 - 26 Eylül 2015, (Tam Metin Bildiri)

KÖFTÜR Geleneksel ve Fonksiyonel Bir Ürün

Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.1026, (Özet Bildiri)

Geleneksel Gıdalarda Gıda Güvenliği

4.Gıda Güvenliği Kongresi, Türkiye, 14 - 15 Mayıs 2013, (Tam Metin Bildiri)

Gıda İşleme Tekniklerinde Gıda Güvenliği

4.Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 14 - 15 Mayıs 2013, (Özet Bildiri)

Gıdalara uygulanan bazı işlemlerin pestisitlerin kalıntı düzeyleri üzerine etkileri

11.Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, ss.399, (Özet Bildiri)

Geleneksel bir içecek olan sübyenin bazı fiziksel ve kimyasal özelliklerinin belirlenmesi

III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.50-53

Ege ve Marmara Bölgesi Tarhanalarının Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi

III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.50-53, (Tam Metin Bildiri)

Kanatlı eti ürünlerinde fonksiyonel bileşenlerin kullanımı

II. Et Ürünleri Çalıştayı, Manisa, Türkiye, 6 - 07 Mayıs 2012, ss.131-133, (Tam Metin Bildiri)

Kanatlı eti ürünlerinde kullanılan hububat bazlı kaplama materyalleri

II. Et Ürünleri Çalıştayı, Türkiye, 6 - 07 Mayıs 2012, (Tam Metin Bildiri)

Safety of polycarbonate baby bottles for Bisphenol A

4th International Congress on Food and Nutrition together with the 3rd SAFE Consortium International Congress on Food Safety, İstanbul, Türkiye, 12 - 14 Kasım 2011, ss.47

Functional food development Novel Approaches in Food Industry

The International Food Congress, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.908, (Özet Bildiri)

Farklı ekstraksiyon yöntemlerinin çikolatanın antioksidan özellikleri üzerine etkisi

6. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2009, ss.507-510, (Tam Metin Bildiri)

Quality evaluation of enriched chocolate products

3rd International EuroFIR Congress, European Food Composition Data for Better Diet, Nutrition and Food Quality, VİYANA, Avusturya, 8 - 10 Eylül 2009, ss.152-153, (Tam Metin Bildiri)

The health importance of arsenic in drinking water and in usage of food industry

International Congress on Production of Safe Water, İzmir, Türkiye, 21 - 23 Ocak 2009, ss.163-164, (Özet Bildiri)

Determination of some physical and sensory properties of milk dark and white chocolates enrichment with sunflower seed flax seed oat and dried damson plum

8th International Conference of Food Physicists Physics and Physical Chemistry of Food, Plovdiv, Bulgaristan, 24 - 26 Eylül 2008, ss.47

The effects of cocoa polyphenols on cancer

1st International ISEKI_Food Conference, Porto, Portekiz, 10 - 12 Eylül 2008, ss.122, (Özet Bildiri)

Cereal components in healthy choices

Bosphorus 2008. ICC International Conference, İstanbul, Türkiye, 24 Nisan - 26 Ağustos 2008

The effects of green tea polyphenols on cancer

International Symposium on Food, Nutrition And Cancer, İzmir, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2008, ss.100, (Özet Bildiri)

The effects of antioxidants on cancer

International Symposium on Food, Nutrition And Cancer, İzmir, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2008, ss.94, (Özet Bildiri)

Importance of Diet in cancer prevention

International Symposium on Food, Nutrition And Cancer, İzmir, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2008, ss.104, (Özet Bildiri)

The role of some plant phytoconstituents in hypocholesterolemia

5th International Congress on Food Technology, SELANİK, Yunanistan, 9 - 11 Mart 2007, ss.108-116, (Tam Metin Bildiri)

Fermente hububt ürünlerine genel bir bakış

Hububat ürünleri Teknolojisi Kongresi, Gaziantep, Türkiye, 7 - 08 Eylül 2006, ss.196-201, (Tam Metin Bildiri)

Effect of influsion time and grinding on antioxidant capacity of selected herbal tes nd green tea

2nd International Congress on Functional Foods and Nutraceuticls, İstanbul, Türkiye, 4 - 06 Mayıs 2006, ss.58

Beslenme ve sağlık açısından kefirin önemi

Süt Endüstrisinde Yeni Eğilimler Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 22 - 23 Mayıs 2003, ss.371-374, (Tam Metin Bildiri)

Tatlıcak 97 Tritikale çeşidinin ekmek yapımında kullanılma olanaklarının araştırılması

Hububat 2002, Hububat Ürünleri Teknolojisi Kongre ve Sergisi, Gaziantep, Türkiye, 3 - 04 Ekim 2002, ss.203-209, (Tam Metin Bildiri)

Research on physical chemical and technological properties of some wheat varieties in Turkey

Food 2000, Blacksea and Central Asian Symposium on food Technology, Ankara, Türkiye, 12 - 16 Ekim 2000, ss.107, (Özet Bildiri)

Comparison reflectance colorimetry method with extraction spectrometric method of pigment content in some Turkish durum wheat varieties

International Conference on Agro and Food Physics, İstanbul, Türkiye, 16 - 20 Mayıs 2000, ss.101, (Özet Bildiri)

Türkiye’de Üretilen Makarnaların Bazı Kalite Niteliklerinin Belirlenmesi.

Gıda Mühendisliği Kongresi. Gaziantep’98, Gaziantep, Türkiye, 16 Eylül 1998, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar

Kristalizasyon

MUTFAĞIN GİZEMLERİ MUTFAK KİMYASI: GIDA BİLİMİ VE MUTFAK SANATLARI. ., Prof. Dr. Y. Birol Saygı, Prof. Dr. Semih Ötleş, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.132-149, 2023

Çikolata/Kakao

MUTFAĞIN GİZEMLERİ MUTFAK KİMYASI: GIDA BİLİMİ VE MUTFAK SANATLARI., Prof. Dr. Y. Birol Saygı, Prof. Dr. Semih Ötleş, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.512-529, 2023

-Plazma teknolojisi.

Gıda Koruma ve İşlemede İleri Teknolojiler., Kayaardı Semra, Editör, Türkiye Klinikleri, Ankara, ss.50-56, 2021

Karotenler ve likopen

Kanserden Korunmada Gıdalar ve Beslenme, S.Ötleş, E.Akçiçek , Editör, Sidas Yayıncılık, İzmir, ss.257-269, 2016

Kakao ve çay polifenolleri

Kanserden Korunmada Gıdalar ve Beslenme, S.Ötleş, E.Akçiçek , Editör, Sidas Yayıncılık, İzmir, ss.369-392, 2016

Şarabın Bileşimi

Şarap Sağlık Yaşam Eds pp 101 112 2013, Tankut İlker, Eren Akçiçek., Editör, Türk Gastroenteroloji Vakfı, ss.101-112, 2013

Safety Considerations of Nutraceuticals And Functional Foods

Novel technologies in food science their impact on products consumer trends and environment, McElhatton, Anna; Amaral Sobral, Paulo José do, Editör, ISEKI SERIES Volume 9, Springer, New York, USA, New York, ss.121-136, 2011

Zencefil içeceği,

İçecekler Beslenme ve Sağlık, Ötleş, S & Akçiçek, E, Editör, Palme Yayıncılık, NKARA, ss.299-302, 2010

Soya içecekleri

İçecekler Beslenme ve Sağlık, Ötleş, S & Akçiçek, E, Editör, Palme Yayıncılık, Ankara, ss.239-248, 2010

Cranberry suyu

İçecekler Beslenme ve Sağlık, Ötleş, S & Akçiçek, e, Editör, Palme Yayıncılık, Ankara, ss.303-311, 2010

Domates suyu,

İçecekler Beslenme ve Sağlık, Ötleş. S & Akçiçek, E., Editör, Palme Yayıncılık, Ankara, ss.221-233, 2010

Kakaolu ve çikolatalı içecekler

İçecekler Beslenme ve Sağlık, ÖTLEŞ, S.& AKÇİÇEK, E, Editör, Palme Yayıncılık, Ankara, ss.107-117, 2010

Probiyotik içecekler

İçecekler Beslenme ve Sağlık, Ötleş, S & Akçiçek,E, Editör, Palme Yayıncılık,, Ankara, ss.327-340, 2010

Ahududu suyu

İçecekler Beslenme ve Sağlık, öTLEŞ, S & AKÇİÇEK, E, Editör, Palme Yayıncılık, Ankara, ss.201-202, 2010

Zeytinyağı Kalite Kontrolü.

Zeytinyağı, Göğüş, f., Özkaya, M.T. & Ötleş, S, Editör, Eflatun Yayınevi, Ankara, ss.157-187, 2009

Kuruyemişler,

Akdeniz Usulü Beslenme, Akçiçek, E., Ötleş, S & Tan, M., Editör, Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi Yayınları, Ankara, ss.263-271, 2009

Flavonoidler

Akdeniz Usulü Beslenme, Akçiçek, E., Ötleş, S & Tan, M., Editör, Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi Yayınları, Ankara, ss.109-122, 2009

Akdeniz usulü beslenme

Akdeniz Usulü Beslenme, Akçiçek, E., Ötleş, S & Tan, M., Editör, Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi Yayınları, Ankara, ss.123-134, 2009

Carotenoids as natural colorants

Food Colorants Chemical and Functional Properties, Socaciu, C, Editör, CRC Press, Taylor & Francis Group, New York, ss.51-70, 2007
Metrikler

Yayın

105

Atıf (Scopus)

331

H-İndeks (Scopus)

9

Proje

23

Tez Danışmanlığı

8

Açık Erişim

2
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları