-
2022 - Devam Ediyor Manisa Bölgesi Üzümlerinden Ekstrakte Edilen Resveratrolün Kapalı Çevrim Püskürtmeli Kurutucu İle Mikroenkapsülasyonu
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ERDAĞ AKCA E., İLTER BAYSAN I., EREN İ., KÖSE E., ÇAĞINDI Ö., SAVLAK N. (Yürütücü)
-
2022 - Devam Ediyor Atmosferik Soğuk Plazma Tekniğinin Yüksek İhracat Kapasitesine Sahip Kuru Üzüm ve Kuru İncirdeki Küfler, Aflatoksinler ve Okratoksin A Üzerine Etkisinin Araştırılması ve Gıda Güvenliği Açısından İncelenmesi
-
2022 - 2023 Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Kongresi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÇAĞINDI Ö., KAYAARDI S., SAVLAK N., AKPINAR A., KARAGÖZLÜ N., ERGÖNÜL B., et al.
-
2022 - 2023 Kurutulmuş Ciğer Tozundan Vitamin B12 Sert Jelatin Kapsülü Üretimi ve In Vitro Gastrointestinal Sindirim İle Biyoerişilebilirliğinin Belirlenmesi
-
2020 - 2021 Tahıl Bazlı Atıştırmalık Barların Farklı Yöntemlerle Mikroenkapsüle Edilmiş Demir ile Zenginleştirilmesi Ve Demir Biyoerişilebilirliğinin in vitro sindirim modeli ile Belirlenmesi (MCBÜ-BAP, 2020-2021),
-
2020 - 2021 Tahıl Bazlı Atıştırmalık Barların Farklı Yöntemlerle Mikroenkapsüle Edilmiş Demir İle Zenginleştirilmesi ve Demir Biyoerişilebilirliğinin İn Vitro Sindirim Modeli İle Belirlenmesi
-
2018 - 2021 FARKLI EKSTRAKSİYON YÖNTEMLERİ UYGULANARAK EKSTRAKTE EDİLEN ATIK ENGİNAR YAPRAKLARININ ANTİOKSİDAN VE ANTİBİKROBİYAL ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ
-
2018 - 2021 Üzüm posasının pestil üretiminde kullanılabilirliğinin belirlenmesi ve yeni geliştirilecek fonksiyonel ürünün farklı muhafaza şartlarındaki değişiminin izlenmesi
ÇAĞINDI Ö. (Yürütücü), Özaltın K. E.
-
2018 - 2020 Alabalık, Çipura ve Levrek Kılçıklarının Ca++ , P, Kolajen Kaynağı Olarak Yerli Gıda Takviyesi Üretiminde ve Ekmeğin Mineral Madde Bakımından Zenginleştirilmesinde Kullanımı
SAVLAK N. (Yürütücü), KÖSE E., ÇAĞINDI Ö.
-
2018 - 2020 Alabalık, Çipura ve Levrek Kılçıklarının Ca, P, Kolajen Kaynağı Olarak Yerli Gıda Takviyesi Üretiminde ve Ekmeğin Mineral Madde Bakımından Zenginleştirilmesinde Kullanım
ÇAĞINDI Ö., KÖSE E., SAVLAK N. (Yürütücü)
-
2018 - 2019 İleri Gıda Bileşen Analizlerine Yönelik Laboratuvar Alt Yapısının Güçlendirilmesi
-
2017 - 2019 Kimyon Ve Haşhaş Tohumlarında Küf Kontaminasyonu Ve Okratoksin A Seviyesinin Belirlenmesi
-
2017 - 2019 Et Ürünleri Üretiminde Güncel Stratejiler: Sağlıklı Yağ Kombinasyonlarının Jel Emülsiyon ve Çoklu Emülsiyon Formunda Isıl işlem Görmüş Sucuk ve Sosis Formülasyonlarına Taşınması
-
2015 - 2018 Polikarbonat Su Damacanalarından Bisfenol A Migrasyonuna Çeşitli Faktörlerin Etkilerinin Değerlendirlmesi
-
2015 - 2017 İzmir İlinde Satışa Sunulan Kurutulmuş Patlıcan ve Dolmalık Yeşilbiberde Aflatoksin B1 B2 G1 G2 ve Okratoksin A Varlığının Araştırılması
-
2013 - 2015 Bazı Sade ve Çeşnili Pestil Çeşitlerinin Mikotoksinler Açısından İncelenmesi
-
2010 - 2014 Polikarbonat bebek biberonlarından Bisfenol a BPA migrasyonu ve polikarbonat degradasyonu sonucu bpa oluşumuna çeşitli faktörlerin etkisinin belirlenmesi
-
2011 - 2013 Bisküvinin, Fonksiyonel Özellik Taşıyan Bazı Bitkisel Ürünlerce Zenginleştirilmesi
-
2011 - 2012 Celal Bayar Üniversitesi Gıda Güvenliği Laboratuvarının Geliştirilmesi
-
2011 - 2012 Bisküvinin fonksiyonel özellik taşıyan bazı bitkisel ürünlerce zenginleştirilmesi
-
2007 - 2010 Ayçiçeği keten tohumu yulaf ve mürdüm eriği kurusu ile zenginleştirilmiş sütlü acı bitter ve beyaz çikolataların raf ömrü boyunca bazı fiziksel kimyasal ve duyusal özelliklerinin araştırılması
-
2007 - 2009 Ayçiçeği, Keten Tohumu, Yulaf Ve Mürdüm Eriği Kurusu İle Zenginleştirilmiş Sütlü, Acı (Bitter) Ve Beyaz Çikolataların Raf Ömrü Boyunca Bazı Fiziksel, Kimyasal ve duyusal Özelliklerinin araştırılması
-
2006 - 2007 Bazı bitkisel çayların antioksidan aktivitesi üzerine demleme süresi ve öğütme etkisinin araştırılması