Metrikler
Eğitim Bilgileri
2008 - 2015
2008 - 2015Doktora
Ege Üniversitesi, Türkiye
2005 - 2008
2005 - 2008Yüksek Lisans
Ege Üniversitesi, Türkiye
1999 - 2004
1999 - 2004Lisans
Ege Üniversitesi, Türkiye
Yaptığı Tezler
2015
2015Doktora
Orijini farklı kımızlardan izole edilen laktik asit bakterileri ile mayaların tanımlanması ve keçi sütünden kımız üretimi
Ege Üniversitesi
2008
2008Yüksek Lisans
Değişik aroma maddeleri eklenerek üretilen asidofiluslu sütün özellikleri
Ege Üniversitesi
Yabancı Diller
İngilizce
Araştırma Alanları
Gıda Mühendisliği
Akademik Unvanlar / Görevler
2016 - Devam Ediyor
2016 - Devam EdiyorDoç. Dr.
2016 - 2016
2016 - 2016Öğretim Görevlisi
Ege Üniversitesi
2008 - 2016
2008 - 2016Araştırma Görevlisi
Ege Üniversitesi
Verdiği Dersler
Lisans
Sosyal Sorumluluk Projesi
Süt Teknolojisi
Proje Semineri
Temel Bilgisayar Bilimleri
İş Yeri Uygulama Eğitimi
Mikrobiyolojik Risk Değerlendirme ve Yönetimi
Araştırma Projesi II
Araştırma Projesi
Araştırma Projesi I
Gıda Mikrobiyolojisi
Teknoloji Uygulamaları I
Technical English I
Seminer
Technical English II
Yönetilen Tezler
2024
2024Yüksek Lisans
Farklı probiyotik starter kültürler ile demineralize peynir altı suyu tozu kullanılarak fermente içecek üretimi
AKPINAR A. (Danışman), SÖBELİ C.
S.İZMİRLİOĞLU(Öğrenci)
2024
2024Yüksek Lisans
Farklı Süt Ürünü Matrikslerinin ve Farklı Probiyotik Tür Kullanımının in vitro Sindirim Sonrası Probiyotik Mikroorganizmaların Canlılığı Üzerinde Etkisi
AKPINAR A. (Danışman)
S.TİRTOM(Öğrenci)
2023
2023Yüksek Lisans
Probiyotik Fermente Süt İçeceği Kullanılarak Hazırlanan Ranch Bazlı Probiyotik Salata Sosunda Raf Ömrü Belirlenmesi
AKPINAR A. (Danışman)
Ş.UZUNBOY(Öğrenci)
2023
2023Yüksek Lisans
Probiyotik starter kültür ve Propionibacterium spp. tarafından kullanılarak vegan fermente içecek üretimi
AKPINAR A. (Danışman)
G.GÜNGÖR(Öğrenci)
2021
2021Yüksek Lisans
Farklı bitkisel içecekler ile vegan peynir benzeri ürün üretimi ve ürünlerin in vitro sindirim sonrası antioksidan aktivite ve probiyotik bakteri biyoerişebilirliğinin belirlenmesi
AKPINAR A. (Danışman)
G.ERK(Öğrenci)
2021
2021Yüksek Lisans
Farklı kültür çeşidi ve prebiyotik kaynak kullanılarak üretilen ballı propolisli yoğurtların özellikleri
AKPINAR A. (Danışman)
M.GÖZDE(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Bitkisel yağ ve posalar kullanılarak üretilen probiyotik dondurmaların kalite özelliklerinin araştırılması
AKPINAR A. (Danışman)
S.AKÇA(Öğrenci)
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2024
2024Microbiological aspects and challenges of dairy powders – II: Biofilm/biofouling
Hebishy E., YERLİKAYA O., Reen F. J., Mahony J., AKPINAR A., Saygili D., et al.
International Journal of Dairy Technology
, cilt.77, sa.3, ss.691-712, 2024 (SCI-Expanded)
2024
2024Production of plant-based fermented beverages using probiotic starter cultures and Propionibacterium spp.
Gungor G., AKPINAR A., YERLİKAYA O.
Food Bioscience
, cilt.59, 2024 (SCI-Expanded)
2024
2024Health benefits and risks of fermented foods—the PIMENTO initiative
Todorovic S., AKPINAR A., Assunção R., Bär C., Bavaro S. L., BERKEL KAŞIKÇI M., et al.
Frontiers in Nutrition
, cilt.11, 2024 (SCI-Expanded)
2023
2023Microbiological aspects and challenges of whey powders – I thermoduric, thermophilic and spore-forming bacteria
Hebishy E., YERLİKAYA O., Mahony J., AKPINAR A., Saygili D.
International Journal of Dairy Technology
, cilt.76, sa.4, ss.779-800, 2023 (SCI-Expanded)
2023
2023The effect of using different yeast species on the composition of carbohydrates and volatile aroma compounds in kefir drinks
Saygili D., YERLİKAYA O., AKPINAR A.
Food Bioscience
, cilt.54, 2023 (SCI-Expanded)
2022
2022The effect of packaging materials on physicochemical, microbiological, and sensorial properties of Turkish whey (Lor) cheese with some plants
AKPINAR A., YERLİKAYA O., Akan E., KARAGÖZLÜ C., Kinik O., UYSAL H.
Journal of Food Processing and Preservation
, cilt.46, sa.11, 2022 (SCI-Expanded)
2021
2021Some potential beneficial properties of Lacticaseibacillus paracasei subsp. paracasei and Leuconostoc mesenteroides strains originating from raw milk and kefir grains
AKPINAR A., YERLİKAYA O.
Journal of Food Processing and Preservation
, cilt.45, sa.12, 2021 (SCI-Expanded)
2021
2021The Effects of Grape, pomegranate, Sesame Seed Powder and Their Oils on Probiotic Ice Cream: Total phenolic contents, antioxidant activity and probiotic viability
Akca S., AKPINAR A.
Food Bioscience
, cilt.42, 2021 (SCI-Expanded)
2021
2021The effect of various herbs and packaging material on antioxidant activity and colour parameters of whey (Lor) cheese
Akan E., YERLİKAYA O., AKPINAR A., KARAGÖZLÜ C., Kinik O., UYSAL H.
International Journal of Dairy Technology
, cilt.74, sa.3, ss.554-563, 2021 (SCI-Expanded)
2021
2021An application of selected enterococci using Bifidobacterium animalis subsp. lactis BB-12 in set-style probiotic yoghurt-like products
YERLİKAYA O., Saygili D., AKPINAR A.
Food Bioscience
, cilt.41, 2021 (SCI-Expanded)
2021
2021Evaluation of antimicrobial activity and antibiotic susceptibility profiles of lactobacillus delbrueckii subsp. Bulgaricus and streptococcus thermophilus strains isolated from commercial yoghurt starter cultures
YERLİKAYA O., Saygili D., AKPINAR A.
Food Science and Technology (Brazil)
, cilt.41, sa.2, ss.418-425, 2021 (SCI-Expanded)
2020
2020Production of set-type yoghurt using Enterococcus faecium and Enterococcus durans strains with probiotic potential as starter adjuncts
AKPINAR A., Saygili D., YERLİKAYA O.
International Journal of Dairy Technology
, cilt.73, sa.4, ss.726-736, 2020 (SCI-Expanded)
2020
2020Analysis of some physicochemical, rheological, sensorial properties, and probiotic viability of fermented milks containing Enterococcus faecium and Enterococcus durans strains
YERLİKAYA O., AKPINAR A., Saygili D.
Journal of Food Processing and Preservation
, cilt.44, sa.8, 2020 (SCI-Expanded)
2020
2020Incorporation of Propionibacterium shermanii subsp. freudenreichii in probiotic dairy drink production: physicochemical, rheological, microbiological and sensorial properties
YERLİKAYA O., AKPINAR A., Saygili D., KARAGÖZLÜ N.
International Journal of Dairy Technology
, cilt.73, sa.2, ss.392-402, 2020 (SCI-Expanded)
2017
2017Physicochemical and sensory characteristics of winter yoghurt produced from mixtures of cow’s and goat’s milk İnek ve keçi sütü karışımlarından üretilen kış yoğurtlarının fizikokimyasal ve duyusal karakteristikleri
KESENKAŞ H., KARAGÖZLÜ C., YERLİKAYA O., ÖZER E., AKPINAR A., Akbulut N.
Tarim Bilimleri Dergisi
, cilt.23, sa.1, ss.53-62, 2017 (SCI-Expanded)
2017
2017The volatile compounds, free fatty acid composition and microbiological properties of sepet cheese packaged with different modified atmosphere conditions Farklı modifiye atmosfer koşulları ıle paketlenen sepet peynirinin aroma bileşenleri, serbest yağ asitleri kompozisyonu ve mikrobiyolojik özellikleri
AKPINAR A., YERLİKAYA O., Kinik Ö., Kahraman C., Korel F., UYSAL H.
Kafkas Universitesi Veteriner Fakultesi Dergisi
, cilt.23, sa.1, ss.123-129, 2017 (SCI-Expanded)
2015
2015A study on the determination of bile salt deconjugation, bile salt resistance and hydrophobic properties of some lactic acid bacteria
YERLİKAYA O., Acu M., Akpinar A., Kinik O.
Agro Food Industry Hi-Tech
, cilt.26, sa.2, ss.46-49, 2015 (SCI-Expanded)
2015
2015Fermented probiotic beverages produced with reconstituted whey and cow milk: Sensorial and rheological properties
Akpinar A., Torunoglu F. A., YERLİKAYA O., Kinik O., Akbulut N., UYSAL H.
Agro Food Industry Hi-Tech
, cilt.26, sa.4, ss.24-27, 2015 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2021
2021Production of traditional milk jam with improved functional properties via probiotic and prebiotic
AKPINAR A., SÖBELİ C., ÇETİN M. G., ZEYTİN M., DİLEK Z.
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.58, sa.3, ss.325-334, 2021 (Hakemli Dergi)
2021
2021The antimicrobial effects of probiotic and traditional yoghurts produced using commercial starter cultures on some foodborne pathogens
VURAN Ö., KARAGÖZLÜ N., AKPINAR A.
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.58, sa.3, ss.315-323, 2021 (Hakemli Dergi)
2019
2019Gıda Ambalajlamada Nanoteknolojinin Kullanımı
UYARCAN M., SÖBELİ C., DAĞBAĞLI S., AKPINAR A., KAYAARDI S.
Plastik & Ambalaj Teknolojisi , sa.255, ss.58-65, 2019 (Hakemli Dergi)
2019
2019Vegan ve Vejetaryan Beslenmede Probiyotik Bitkisel Bazlı Süt Ürünlerinin Yeri
AKPINAR A., ERK G., Seven A.
GIDA , cilt.44, sa.3, ss.453-462, 2019 (Hakemli Dergi)
2017
2017Physicochemical and Sensorial Properties of Sepet Cheeses Packaged under Different Modified Atmospheric Conditions
AKPINAR A., Yerlikaya O., KINIK Ö., KOREL F., UYSAL H. R.
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.54, sa.2, ss.149-155, 2017 (Hakemli Dergi)
2017
2017Some Physicochemical Characteristics and Aroma Compounds of Izmir Tulum Cheese Produced from Different Milk Types
AKPINAR A., Oktay Y., KINIK Ö., Kahraman C., UYSAL H. R., KOREL F.
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi , cilt.54, sa.1, ss.27-35, 2017 (Hakemli Dergi)
2016
2016Cholesterol Levels and Some Nutritional Parameters of Traditional Cheeses in Turkey
KARAGÖZLÜ C., YERLİKAYA O., AKPINAR A., ÜNAL G., ERGÖNÜL B., ENDER G., et al.
E.Ü. Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.53, sa.2, ss.161-168, 2016 (Hakemli Dergi)
2013
2013Chemical composition, antimicrobial activity and antioxidant capacity of some medicinal and aromatic plant extracts
Ekren S., Yerlikaya O., Tokul H., Akpınar A., Açu M.
AFRICAN JOURNAL OF MICROBIOLOGY RESEARCH , cilt.7, sa.5, ss.383-388, 2013 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2023
2023Dairy Protein vs. Plant Protein and Their Consumer Perception
Tirtom S., AKPINAR A.
7 th International Students Science Congress, İzmir, Türkiye, 12 Mayıs 2023, ss.165-169, (Tam Metin Bildiri)
2023
2023The Plant-Based Enzymes Used in Coagulation of Milk for Cheese Production
Tirtom S., AKPINAR A.
7 th International Students Science Congress, İzmir, Türkiye, 12 Mayıs 2023, ss.133-137, (Tam Metin Bildiri)
2023
2023PROPIONIBACTERIUM SPP. TÜRLERİNİN SÜT VE SÜT ALTERNATİFİ GIDALARDA KULLANIM OLANAKLARI
Tirtom S., AKPINAR A.
III. Ulusal Sütçülük Kongresi, Ankara, Türkiye, 5 - 06 Ekim 2023, ss.98, (Özet Bildiri)
2023
2023Probiotic and prebiotic effect of breast milk on baby nutrition
AKPINAR A., SÖBELİ C., ERDAĞ AKCA E.
2nd Edition of International Conference on Probiotics and Prebiotics, İtalya, 19 - 20 Haziran 2023, ss.45-46, (Özet Bildiri)
2022
2022DETERMINATION OF PROBIOTIC VIABILITY IN HONEY ADDED YOGURTS ENRICHED WITH DIFFERENT PROBIOTICS AND PREBIOTICS
SÖBELİ C., ERDAĞ E., AKPINAR A.
32nd International Scientific -Expert Conference of Agriculture and Food Industry, Bosna-Hersek, 1 - 02 Aralık 2022, (Özet Bildiri)
2022
2022Probiotic Viability in Honey Added Yogurts Enriched with Different Probiotics and Prebiotics
SÖBELİ C., ERDAĞ AKCA E., AKPINAR A.
32nd International Scientific - Expert Conference of Agriculture and Food Industry, Saraybosna, Bosna-Hersek, 01 Aralık 2022, ss.1, (Özet Bildiri)
2022
2022The Influence Of Dıfferent Yeast Specıes On Mıcrobıologıcal And Sensorıal Propertıes On Kefır
SAYGILI D., AKPINAR A., YERLİKAYA O.
32nd International Scientific - Expert Conference of Agriculture and Food Industry, Saraybosna, Bosna-Hersek, 01 Kasım 2022, (Özet Bildiri)
2022
2022. Effects Of Electrospinning Paramethers On Production Of Poly(Vinyl Alcohol)/Pullulan Blend Nanofibres
DAĞBAĞLI S., AKPINAR A., SÖBELİ C., UYARCAN M., KAYAARDI S.
32nd International Scientific - Expert Conference of Agriculture and Food Industry, Saraybosna, Bosna-Hersek, 01 Aralık 2022, ss.124, (Özet Bildiri)
2022
2022Effects of Electrospinning Parameters on Production of Poly (Vinyl Alcohol)/Pullulan Blend Nanofibres
DAĞBAĞLI S., AKPINAR A., SÖBELİ C., UYARCAN M., KAYAARDI S.
32nd International Scientific -Expert Conference of Agriculture and Food Industry, Saraybosna, Bosna-Hersek, 1 - 02 Aralık 2022, ss.124, (Özet Bildiri)
2022
2022Bebek Mamaları Formülasyonlarında Biyoaktif Bileşenlerin Yeri
ERDAĞ E., SÖBELİ C., UYARCAN M., YILDIZ D., AKPINAR A.
Symposium on Safe Food for Infants -SAFFI, Manisa, Türkiye, 17 Ekim 2022, ss.92-101, (Tam Metin Bildiri)
2022
2022Evaluation of The Use of Non-Thermal Technologies in Production of Meat and Meat Products in terms of Food Safety
KAYAARDI S., UYARCAN M., SÖBELİ C., DAĞBAĞLI S., AKPINAR A.
7th International Food Safety Congress, 03 Kasım 2022, (Özet Bildiri)
2022
2022Bebek Mamaları Formülasyonlarında Biyoakitf Bileşenlerin Yeri
ERDAĞ AKCA E., SÖBELİ C., UYARCAN M., YILDIZ D., AKPINAR A.
Çocuklar İçin Güvenli Gıda Sempozyumu (SAFFI), Manisa, Türkiye, 17 - 18 Ekim 2022, ss.92-101, (Tam Metin Bildiri)
2020
2020Geleneksel Fermente Sucuk Üretiminde Kefir Kullanımının Ürün Kalitesine Etkisi
UYARCAN M., SÖBELİ C., AKPINAR A., KAYAARDI S.
IV. Et Ürünleri Çalıştayı, Türkiye, 6 - 08 Ekim 2020
2020
2020Geleneksel Fermente Sucuk Üretiminde Kefir Kullanımının Ürün Kalitesi Üzerine Etkisi
UYARCAN M., SÖBELİ C., AKPINAR A., KAYAARDI S.
IV. Et Ürünleri Çalıştayı, Aydın, Türkiye, 06 Eylül 2020, (Özet Bildiri)
2019
2019Kefir bir mucize mi?
UYSAL H. R., AKPINAR A.
I. Uluslararası Türk Dünyası Tarım ve Gıda Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 19 - 21 Aralık 2019, ss.103-110, (Tam Metin Bildiri)
2019
2019Doğal Gıda Koruyucularının Gıda Güvenliği Yönünden Değerlendirilmesi
KAYAARDI S., DAĞBAĞLI S., AKPINAR A., UYARCAN M., SÖBELİ C.
1. Uluslararası Türk Dünyası Tarım ve Gıda Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 19 - 21 Aralık 2019, ss.63, (Özet Bildiri)
1019
1019Farklı Ülkelerden Temin Edilen Kımızlardan Laktik Asit Bakterileri ve Mayaların Tanımlaması
AKPINAR A., UYSAL H. R.
I. Uluslararası Türk Dünyası Tarım ve Gıda Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 19 Aralık 1019, (Özet Bildiri)
2019
2019Geleneksel Fermente Gıdalarda Gıda Güvenliği Riskleri
KAYAARDI S., DAĞBAĞLI S., AKPINAR A., UYARCAN M., SÖBELİ C.
1. Uluslararası Türk Dünyası Tarım ve Gıda Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 19 - 21 Aralık 2019, ss.65, (Özet Bildiri)
2019
2019Dairy protein vs meat and plants for muscle health
AKPINAR A., YERLİKAYA O., SÖBELİ C.
IDF WORLD DAIRY SUMMIT, İstanbul, Türkiye, 23 - 26 Eylül 2019, (Özet Bildiri)
2019
2019Balıkesir Sındırgı Bölgesindeki Süt Üreticisi İşletmeler Üzerine Bir Anket Çalışması.
Çalışkan Ş., AKPINAR A., BAĞDATLIOĞLU N.
III. Uluslararası AVRASYA Multidisipliner Çalışmalar Kongresi, Gaziantep, Türkiye, 4 - 07 Nisan 2019, ss.388-392, (Tam Metin Bildiri)
2019
2019Süt Endüstrisinde Kullanılan Starter Kültürlerin Çoğaltılması veDondurularak Kurutulması
DAĞBAĞLI S., AKPINAR A., SÖBELİ C., BOZATLI S. B.
2. Ulusal Sütçülük Kongresi, Türkiye, 25 - 26 Nisan 2019, (Özet Bildiri)
2019
2019Bazı Laktik Asit Bakteri Kültürlerinin ve Bu Kültürler Kullanılarak Üretilen Yoğurtların Gıda Kaynaklı Patojenler Üzerine İnhibitif Etkileri
Vuran Ö., KARAGÖZLÜ N., AKPINAR A.
2. Ulusal Sütçülük Kongresi, İzmir, Türkiye, 25 Nisan 2019, cilt.1, ss.169-170, (Özet Bildiri)
2019
2019Meyve Atıklarının Fermente Süt Ürünlerinde Kullanım Olanakları
SÖBELİ C., AKPINAR A., UYARCAN M., DAĞBAĞLI S., KAYAARDI S.
2. Ulusal Sütçülük Kongresi, İzmir, Türkiye, 25 - 26 Nisan 2019, ss.121-122, (Özet Bildiri)
2019
2019Gıda Alerjenleri ve Sanitasyonla İlişkisi
UYARCAN M., SÖBELİ C., AKPINAR A., DAĞBAĞLI S., KAYAARDI S.
III. Uluslararası Avrasya Multidisipliner Çalışmalar Kongresi, Gaziantep, Türkiye, 4 - 07 Nisan 2019, ss.166, (Özet Bildiri)
2019
2019Electrospinning Nanofibers Used In Food Packaging Applications
DAĞBAĞLI S., AKPINAR A., UYARCAN M., SÖBELİ C., KAYAARDI S.
III. Uluslararası Avrasya Multidisipliner Çalışmalar Kongresi, Gaziantep, Türkiye, 4 - 07 Nisan 2019, ss.165, (Özet Bildiri)
2019
2019Gıda Proseslerinin Optimizasyonunda Cevap Yüzey Yöntemi
DAĞBAĞLI S., SÖBELİ C., AKPINAR A., UYARCAN M., KAYAARDI S.
III. Uluslararası Avrasya Multidisipliner Çalışmalar Kongresi, Gaziantep, Türkiye, 4 - 07 Nisan 2019, ss.167, (Özet Bildiri)
2019
2019Electrospinning Nanofıbers Used In Food Packaging Applications
DAĞBAĞLI S., AKPINAR A., UYARCAN M., SÖBELİ C., KAYAARDI S.
III. Uluslararası Avrasya Multidisipliner Çalışmalar Kongresi, Gaziantep, Türkiye, 4 - 07 Nisan 2019, ss.165, (Özet Bildiri)
2018
2018PROFILE OF THE DAIRY FARMS THAT MEMBERS OF CATTLE BREEDERS’SOCIETY IN BALIKESİR SINDIRGI DISTRICT
ÇALIŞKAN Ş., AKPINAR A., BAĞDATLIOĞLU N.
29th SCIENTIFIC - EXPERT CONFERENCE OFAGRICULTURE AND FOOD INDUSTRY, İzmir, Türkiye, 26 - 28 Eylül 2018, (Tam Metin Bildiri)
2018
2018ADAPTATION OF LACTIC ACID BACTERIA AND YEASTS IN TRADITIONALFERMENTED MILK BEVERAGES: KEFIR AND KOUMISS
AKPINAR A., Oktay Y.
29th SCIENTIFIC - EXPERT CONFERENCE OFAGRICULTURE AND FOOD INDUSTRY, 26 - 28 Eylül 2018, (Tam Metin Bildiri)
2018
2018Peynir Altı Suyu ve Türkiye'de Değerlendirilmesi
AKPINAR A., Oktay Y., AKAN E., UYSAL H. R.
Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi / 26-28 Ekim 2018 , AydınInternational Agriculture, Environment and Health Congress, Aydın, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2018, ss.614-620, (Tam Metin Bildiri)
2018
2018Risk Assesment of Ochratoxin – A in Foods
KARAGÖZLÜ N., AKPINAR A.
Agriculture for Life, Life for Agriculture” International Conference, Bükreş, Romanya, 7 - 09 Haziran 2018, cilt.1, ss.48, (Özet Bildiri)
2018
2018Güvenli Süt Ürünü Üretiminde ve Korunmasında Laktik Asit Bakterilerinin Rolü
YERLİKAYA O., AKPINAR A., AKAN E.
6. Gıda Güvenliği Kongresi, 3 - 04 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)
2017
2017OPPORTUNITIES OF USING FUNCTIONAL FOOD’S WASTE PRODUCT IN DEVELOPMENT OFINNOVATIVE DAIRY PRODUCT
AKÇA S., ERK G., AKPINAR A.
1. INTERNATIONAL UNIVERSITY INDUSTRY COOPERATION,RD AND INNOVATION CONGRESS, 18 - 19 Aralık 2017, (Özet Bildiri)
2007
2007Kaliteli Çiğ Süt Elde Edilmesi
UYSAL H. R., AKPINAR A.
Türkiye Süt Sığırcılığı Kurultayı 2007, 25 - 26 Eylül 2007, ss.228-239, (Tam Metin Bildiri)
2017
2017Geleneksel Fermente Süt İçeceği Kefirin İnsan Sağlığı ve Beslenmesindeki Yeri
AKPINAR A., Oktay Y., AKAN E., AKÇA S.
Adnan Menderes Üniversitesi 1. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, 29 Haziran - 01 Temmuz 2017, (Özet Bildiri)
2017
2017FERMENTE SÜT ÜRÜNLERİNİN ZENGİNLEŞTİRİLMESİ
AKÇA S., AKPINAR A.
Adnan Menderes Üniversitesi 1. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, 29 Haziran - 01 Temmuz 2017, (Özet Bildiri)
2017
2017Gıda Kaynaklı Mikrobiyal Hastalıklar ve Gıda Güvenliği
KARAGÖZLÜ N., AKPINAR A.
Adnan Menderes Üniversitesi 1. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi. 29 Haziran – 1 Temmuz 2017, Aydın, Türkiye, 29 Haziran - 01 Temmuz 2017, (Özet Bildiri)
2017
2017Risk Assesment of Patulin in Apple in Apple and Apple Products
AÇU M., AKPINAR A., Yerlikaya O., AKAN E.
The International Conference ”Agriculture for Life, Life for Agriculture”, 8 - 10 Haziran 2017, (Özet Bildiri)
2017
2017Biotechnological Production of Lactic Acid by Lactic Acid Bacteria.
Oktay Y., AKAN E., AKPINAR A., UYSAL H. R., KINIK Ö.
The International Conference ”Agriculture for Life, Life for Agriculture”, 8 - 10 Haziran 2017, (Özet Bildiri)
2017
2017Leuconostoc ve Gıda Sanayinde Önemi
AKPINAR A., KARAGÖZLÜ N.
1.Ulusal Sütçülük Kongresi, Ankara, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
2016
2016Çiğ Süt Peynirlerinin Mikrobiyolojik Açıdan Yararları ve Yol Açtığı Riskler
AKAN E., YERLİKAYA O., AKPINAR A., KINIK Ö., UYSAL H. R.
Türkiye 12. Gıda Kongres, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.99
2016
2016Aflatoksin M1 Oluşumu ve Değişimine Süt Ürünleri Üretim Aşamalarının Etkisi
YERLİKAYA O., AKAN E., AKPINAR A., AÇU M., KINIK Ö.
Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.101
2016
2016Süt Ürünlerinde Lipozomların Uygulama Alanları
AKPINAR A., YERLİKAYA O., UYSAL H. R., KINIK Ö.
Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.98
2016
2016The Effects of Heat Treatment Techniques on Milk Components in Terms of Food Security and Human Nutrition
YERLİKAYA O., AKAN E., AKPINAR A., KINIK Ö.
The International Conference "Agriculture for Life, Life for Agriculture", Bükreş, Romanya, 9 - 11 Haziran 2016, (Özet Bildiri)
2016
2016Osteoporoz Riskinin Azaltılmasında Süt ve Süt Ürünlerinin Önemi
AKPINAR A., YERLİKAYA O.
1. Beslenme ve Sağlık İç İçe Sempozyumu, Türkiye, 18 Mayıs 2016
2015
2015Some Physicochemical Characteristics and Aroma Compounds of Izmir Tulum Cheese Produced from Different Milk Types
AKPINAR A., YERLİKAYA O., KINIK Ö., KAHRAMAN C., UYSAL H. R., KOREL F.
The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Saraybosna, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)
2014
2014Microflora contributed to ripening of cheeses produced in aegean region
AKPINAR A., AÇU M., UYSAL H. R.
25th International Scientific-Expert Conference of Agriculture and Food Industry, İzmir, Türkiye, 25 - 27 Eylül 2014, ss.81-84, (Tam Metin Bildiri)
2013
2013Properties of acidophilus milk produced with different flavours
AKPINAR A., UYSAL H. R.
24th International Scientific-Expert Conference of Agriculture and Food Industry, SARAYBOSNA, Bosna-Hersek, 25 - 28 Eylül 2013, (Tam Metin Bildiri)
2012
2012Antimicrobial activity of some essential oils on some pathogenic and lactic acid bacteria
YERLİKAYA O., EKREN S., AKPINAR A., AÇU M.
23rd International ICFMH Symposium-FoodMicro, İstanbul, Türkiye, 3 - 07 Eylül 2012
2012
2012Effect of sweetener on the probiotic viability of fermented goat milks made with Lactobacillus acidophilus La5 Bifidobacterium animalis ssp lactis Bb 12 and Streptococcus thermophilus during storage
AKPINAR A., YERLİKAYA O., TORUNOĞLU A., KINIK Ö., UYSAL H. R.
23rd International ICFMH Symposium-FoodMicro, İstanbul, Türkiye, 3 - 05 Eylül 2012, ss.9, (Özet Bildiri)
2012
2012Microencapsulation technique and its importance in dairy technology
AÇU M., AKPINAR A., YERLİKAYA O., KINIK Ö.
23rd International ICFMH Symposium-FoodMicro, İstanbul, Türkiye, 3 Eylül - 07 Haziran 2012
2011
2011Determination of genetically modified molecules in milk and risk assessment
AKPINAR A., UYSAL H. R., KESENKAŞ H.
European Biotechnology Congress, İstanbul, Türkiye, 28 Eylül 2011, cilt.22, ss.92, (Özet Bildiri)
2010
2010Effect of Probiotics on the Allergic Diseases
AKPINAR A., AKALIN A. S., UYSAL H. R.
1st. International Congress on Food Technology, Antalya, Türkiye, 03 Kasım 2010, ss.247, (Özet Bildiri)
2010
2010The Functional and Health Effects of Dietary Fiber: Inulin
DİNKÇİ N., AKPINAR A., AKALIN A. S., KINIK Ö.
1st. International Congress on Food Technology, Antalya, Türkiye, 03 Kasım 2010, ss.189, (Özet Bildiri)
2010
2010İzmir bölgesinden alınan farklı tulum peynir örneklerindeki mikrobiyal floranın belirlenmesi.
Saygılı B., Eroğlu D., ÇERÇİ B., VURAL C., KINIK Ö., Yerlikaya O., et al.
20. Ulusal Biyoloji Kongresi, Denizli, Türkiye, 25 Haziran 2010, (Özet Bildiri)
2010
2010Traditional Foods: why and how should be update
AKPINAR A., Yerlikaya O., UYSAL H. R., KINIK Ö.
I. International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Tekirdağ, Türkiye, 15 Nisan 2010, (Özet Bildiri)
2010
2010Importance of Sensory Quality in terms of Social and Scientific in Traditional Foods.
Yerlikaya O., AKPINAR A., KINIK Ö., AKBULUT N.
I. International Symposium "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", Tekirdağ, Türkiye, 15 Nisan 2010, (Tam Metin Bildiri)
2009
2009Functional bioactive peptides sourced from milk proteins
Yerlikaya O., AKPINAR A., KINIK Ö., AKBULUT N.
II. Antiaging and Aesthetic Medicine Congress, İzmir, Türkiye, 22 Eylül 2009, ss.132, (Özet Bildiri)
2009
2009Effect of Functional Foods on Chronic Dieases of Aging
AKPINAR A., Yerlikaya O., UYSAL H. R., KINIK Ö.
II. Antiaging and Aesthetic Medicine Congress, İzmir, Türkiye, 22 Eylül 2009, ss.130, (Özet Bildiri)
2009
2009Fonksiyonel Süt Ürünleri
AKPINAR A., UYSAL H. R.
Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 21 Mayıs 2009, ss.71-72, (Özet Bildiri)
2009
2009Gıda hipersentivitesi ve süt ve süt ürünlerinin hipersentivitedeki yeri. Poster Bildiri
AKPINAR A., Yerlikaya O., KINIK Ö., UYSAL H. R.
Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 21 Mayıs 2009, ss.83-84, (Özet Bildiri)
2009
2009Günlük Süt ve Dayanıklı Sütün Farkı, Kefirin Probiyotik Rolü
UYSAL H. R., AKPINAR A.
7. Sağlık Halk Kongresi, İzmir, Türkiye, 26 Şubat 2009, (Tam Metin Bildiri)
2009
2009Koyun Sütü ve Değerlendirme Olanakları
UYSAL H. R., AKPINAR A.
Türkiye Koyunculuk Kongresi, İzmir, Türkiye, 12 Şubat 2009, (Tam Metin Bildiri)
2008
2008Functional dairy food and their improvement in Turkey
AKPINAR A., Yerlikaya O., UYSAL H. R.
The 3rd İnternational Conference on Food Science and Nutrition. "Nutritional Status and food Sciences in Arab Countries", Cairo, Mısır, 03 Kasım 2008, ss.49, (Özet Bildiri)
Kitaplar
2024
2024Probiyotik Mikroorganizmaların Sindirim Sistemindeki Canlılığı ve Canlılıklarını Etkileyen Faktörler
Tirtom S., AKPINAR A.
Mühendislik, Fen ve Sağlık Bilimlerinde Ar-Ge ve İnovasyon Çalışmaları, ÇETİN AHMET, AY KADİR, ÜÇER OKTAY, TÜRK AHMET, DEMİR ALİ, ÇULHA OSMAN, MIZRAK ÖZFIRAT PINAR, DENİZ CAN İREM, YEŞİLDAĞ ESER, BAŞARAN ANIL, BAŞARI ENDER, YALKIN HÜSEYİN ERDEM, YAĞCI TUĞÇE, Editör, Sidas Medya Ltd. Şti, Manisa, ss.504-514, 2024
2022
2022Use of Industrial Plants as Dairy Alternatives
AKPINAR A., YERLİKAYA O.
Industrial Plants: Economics, Production, Agricultural, Utilization and Other Aspects, Ekren Sıdıka, Editör, Iksad Publications, Ankara, ss.241-288, 2022
2022
2022Bitki Bazlı Süt Alternatifleri ve Sürdürülebilirlik
Tirtom S., AKPINAR A.
Sürdürülebilir Gıda Sistemleri, Neriman BAĞDATLIOĞLU, Editör, SİDAŞ, Manisa, ss.325-337, 2022
2021
2021USE OF MEDICINAL AND AROMATIC PLANTS IN DAIRY PRODUCTS
YERLİKAYA O., AKPINAR A., SAYGILI D.
MEDICINAL AND AROMATIC PLANTS: Economics Production Agricultural Ultilization and Other Aspects, EKREN Sıdıka, Editör, Iksad Publications, ss.335-390, 2021
2021
2021Engeller Teknolojisi
AKPINAR A., KARAGÖZLÜ N.
Gıda Koruma ve İşlemede İleri Teknolojiler, Kayaardı, Semra, Editör, Türkiye Klinkleri, Ankara, ss.64-8, 2021
2021
2021Engeller teknolojisi
AKPINAR A., KARAGÖZLÜ N.
Türkiye Klinikleri, Gıda Bilimleri Özel Konular, Gıda Koruma ve İşlemede İleri Teknolojiler., KAYAARDI SEMRA, Editör, Türkiye Klinik Yayınları, Ortadoğu Reklam Tanıtım Yayıncılık, Ankara, ss.64-70, 2021
2020
2020Kefir ve Kımız Üretimi
AKPINAR A., UYSAL H. R.
Fermente Ürünler Teknolojisi ve Mikrobiyolojisi, Erkmen Osman, Erten Hüseyin, Sağlam Hidayet, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık Eğitim Danışmanlık TİC. LTD. ŞTİ, Ankara, ss.205-226, 2020
2013
2013Sağlık için Süt İçin
YILMAZ C., UYSAL H. R., ARDA B., AKPINAR A.
E.Ü. Basımevi, İzmir, 2013
2007
2007Kefirin özellikleri ve sağlık-beslenme açısından önemi
UYSAL H. R., AKPINAR A.
Türk mutfak kültürü üzerine araştırmalar, Kamil TOYGAR, Nimet BERKOK TOYGAR, Editör, BİRLİK MAATBACILIK, Ankara, ss.95-104, 2007
Desteklenen Projeler
2023 - 2024
2023 - 2024Laktuloz Kullanımının Fermente Peyniraltı Suyu İçeceğinde Bulunan Probiyotik Bakteriler Üzerine Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
SÖBELİ C. (Yürütücü), AKPINAR A.
2021 - 2024
2021 - 2024Elektroeğirme Yöntemi ile Elde Edilen Probiyotik Bakteri İlaveli Pullulan/PVA Nanoliflerin Peynir ve Taze Kırmızı Etin Ambalajlanmasında Kullanımı
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
AKPINAR A., DAĞBAĞLI S., SÖBELİ C., UYARCAN M., KAYAARDI S. (Yürütücü)
2022 - 2023
2022 - 2023Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Kongresi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÇAĞINDI Ö., KAYAARDI S., SAVLAK N., AKPINAR A., KARAGÖZLÜ N., ERGÖNÜL B., et al.
2021 - 2023
2021 - 2023Probiyotik ve Prebiyotikler İle Zenginleştirilmiş Bal İlaveli Yoğurtların Raf Ömrü Özelliklerinin, İn Vitro Antioksidan Biyoerişilebilirliğinin ve Sindirim Sonrası Probiyotik Canlılığının Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
SÖBELİ C., ERDAĞ AKCA E., AKPINAR A. (Yürütücü)
2021 - 2022
2021 - 2022Probiyotik ve Prebiyotik ile Zenginleştirilmiş Bal İlaveli Yoğurtların Raf Ömrü Özelliklerinin, in Vitro Antioksidan Biyoerişilebilirliğinin ve Sindirim Sonrası Probiyotik Canlılığının Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
AKPINAR A. (Yürütücü), ERDAĞ AKCA E., SÖBELİ C.
2020 - 2021
2020 - 2021Chia Tohumu İle Zenginleştirilmiş Vegan Peynir Benzeri Ürünlerin Antioksidan Biyoerişilebilirliğinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
AKPINAR A., Oktay Y., KILIÇ S.(Yürütücü)
2017 - 2020
2017 - 2020Farklı Ambalaj Materyalleri Kullanılarak Olgunlaştırılan Tıbbi Bitki İlaveli Lor Peynirlerinin Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
AKPINAR A., KARAGÖZLÜ C., YERLİKAYA O., AKAN E., KINIK Ö., UYSAL H. R.(Yürütücü)
2018 - 2019
2018 - 2019Bitkisel Yağ ve Posalar Kullanılarak Üretilen Probiyotik Dondurmaların Kalite Özelliklerinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
AKPINAR A. (Yürütücü), Akça S.
2017 - 2019
2017 - 2019Süt ve Geleneksel Süt Ürünlerinden İzole Edilen Laktik Asit Bakterilerinin Starter Kültür Olarak Üretilmesi ve Endüstriyel Boyutta Peynir, Yoğurt ve Dondurma Üretiminde Kullanımı
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
AKPINAR A., BOZATLI S. B., SÖBELİ C., DAĞBAĞLI S. (Yürütücü)
2017 - 2018
2017 - 2018Çiğ süt kalitesi üzerine hijyen eğitiminin etkisi: Balıkesir-Sındırgı örneği
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
BAĞDATLIOĞLU N. (Yürütücü), AKPINAR A., çalışkan ş.
2014 - 2018
2014 - 2018Süt Kaynaklı Enterococcus Faecıum ve Enterococcus Durans Suşlarının Probiyotik Yoğurt ve Probiyotik Süt İçeçeği Üretiminde Kullanım Olanaklarının Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
AKPINAR A., SAYGILI D., Yerlikaya O.(Yürütücü)
2013 - 2015
2013 - 2015Orijini Farklı Kımızlardan İzole Edilen Laktik Asit Bakterileri ile Mayaların Tanımlanması ve Keçi Sütünden Kımız Üretimi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
AKPINAR A., UYSAL H. R.(Yürütücü)
2013 - 2014
2013 - 2014Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü Pilot Süt İşletmesi Üretim Olanaklarının İyileştirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
AKPINAR A., Oktay Y., ÖZER E., AÇU M., KAVAS G.(Yürütücü)
2009 - 2013
2009 - 2013Farklı Üretim Yöntemlerinin Kış Yoğurtlarının Bazı Özelliklerine Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
AKPINAR A., UYSAL H. R.(Yürütücü)
2009 - 2012
2009 - 2012Farklı Modifiye Koşullarında Paketlenmiş Sepet Peynirinin Özelliklerine Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
AKPINAR A., UYSAL H. R.(Yürütücü)
2009 - 2012
2009 - 2012Fonksiyonel Özellikleri Geliştirilmiş Laktik Asit İçecek Üretimi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
AKPINAR A., UYSAL H. R.(Yürütücü)
2009 - 2012
2009 - 2012Bazı Yöresel Peynirlerimizin Kolesterol Düzeyi ve Besin Ögeleri Üzerine Bir Araştırma
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ERGÖNÜL B., AKPINAR A., UYSAL H. R., ENDER G., ÜNAL G., Yerlikaya O., et al.
2009 - 2011
2009 - 2011Bazı Yöresel Peynirlerimizin Kolesterol Düzeyleri ve Besin Öğeleri Üzerine Bir Araştırma
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
AKPINAR A., ÜNAL G., ENDER G., YERLİKAYA O., UYSAL H. R., ERGÖNÜL B., et al.
2008 - 2011
2008 - 2011Endüstriyel Boyutta Yoğurt Kültürünün Hazırlanmasına Yönelik Bir Çalışma
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
AKPINAR A., Oktay Y., KILIÇ S.(Yürütücü)
2008 - 2011
2008 - 2011Kefir Dondurmasi Üretiminde Soya Sütünün Kullanim Olanaklari Üzerine Araştirmalar.
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
AKPINAR A., Oktay Y., KILIÇ S.(Yürütücü)
2006 - 2008
2006 - 2008Değişik Aroma Maddeleri Eklenerek Üretilen Asidofiluslu Sütün Özellikleri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
AKPINAR A., UYSAL H. R.(Yürütücü)
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Nisan 2025
Nisan 2025JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
Diğer Dergiler
Ocak 2017
Ocak 2017JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
Diğer Dergiler
Ocak 2017
Ocak 2017Diğer Dergiler
Ocak 2017
Ocak 2017FOOD TECHNOLOGY AND BIOTECHNOLOGY
Diğer Dergiler
Ocak 2017
Ocak 2017Drug Research
Diğer Dergiler
Ocak 2017
Ocak 2017Diğer Dergiler
Ocak 2017
Ocak 2017Celal Bayar Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi
Diğer Dergiler
Ocak 2017
Ocak 2017CARPATHIAN JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
Diğer Dergiler
Ocak 2016
Ocak 2016Diğer Dergiler
Ocak 2016
Ocak 2016AKADEMIK GIDA
Diğer Dergiler
Ocak 2016
Ocak 2016Diğer Dergiler
Ocak 2016
Ocak 2016