Yayınlar & Eserler

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

FACTORS AFFECTING CONSUMER ACCEPTANCE IN ENRICHED PROCESSED MEAT PRODUCTS

10th International Paris Congress on Social Sciences and Humanities, Paris, Fransa, 17 - 19 Şubat 2024, (Tam Metin Bildiri)

Piliç Döner Marinasyonunda Atık Soğan Suyunun Değerlendirilmesi

6. Uluslararası Beyaz Et Kongresi, Antalya, Türkiye, 1 - 05 Mart 2023, ss.533-538, (Tam Metin Bildiri)

Tahıl bazlı bebek ve küçük çocuk ek gıdalarında aflatoksinlerin önemi

Çocuklar İçin Güvenli Gıda (SAFFI) Sempozyumu, 17 - 18 Ekim 2022, (Tam Metin Bildiri)

THE UTILIZATION OF PECTIN EXTRACTED FROM WATERMELON SKIN AS AN EMULSIFIER IN HAMBURGER PATTIES

32nd International Scientific -Expert Conference of Agriculture and Food Industry, Bosna-Hersek, 1 - 02 Aralık 2022, (Özet Bildiri)

Effects of Electrospinning Parameters on Production of Poly (Vinyl Alcohol)/Pullulan Blend Nanofibres

32nd International Scientific -Expert Conference of Agriculture and Food Industry, Saraybosna, Bosna-Hersek, 1 - 02 Aralık 2022, ss.124, (Özet Bildiri)

. Effects Of Electrospinning Paramethers On Production Of Poly(Vinyl Alcohol)/Pullulan Blend Nanofibres

32nd International Scientific - Expert Conference of Agriculture and Food Industry, Saraybosna, Bosna-Hersek, 01 Aralık 2022, ss.124, (Özet Bildiri)

Bitki Bazlı Et Alternatiflerinde Kullanılan Bileşenler

Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Kongresi, Manisa, Türkiye, 10 - 12 Kasım 2022, (Özet Bildiri)

Bitki Bazlı Et Alternatifi Sektörüne Genel Bir Bakış

Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Kongresi, Manisa, Türkiye, 10 - 12 Kasım 2022, ss.32, (Özet Bildiri)

Et Endüstrisinde Ultrases Tekniğinin Kullanımı

Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Kongresi, Manisa, Türkiye, 10 - 12 Kasım 2022, ss.154-155, (Özet Bildiri)

Cold Plasma Treatment in Decontamination of Poultry Meat and Products and Evaluatıon in Terms of Food Safety.

7th International Food Safety Congress Abstract Book., İstanbul, Türkiye, 3 - 04 Kasım 2022, (Özet Bildiri)

Etin Tazelik Kriterlerinin Belirlenmesinde Yeni Yaklaşımlar

IV. Et Ürünleri Çalıştayı. 6-8 Ekim, Kuşadası Aydın., Aydın, Türkiye, 06 Ekim 2020, (Özet Bildiri)

Doğal Gıda Koruyucularının Gıda Güvenliği Yönünden Değerlendirilmesi

1. Uluslararası Türk Dünyası Tarım ve Gıda Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 19 - 21 Aralık 2019, ss.63, (Özet Bildiri)

Geleneksel Fermente Gıdalarda Gıda Güvenliği Riskleri

1. Uluslararası Türk Dünyası Tarım ve Gıda Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 19 - 21 Aralık 2019, ss.65, (Özet Bildiri)

The Presence of Allergens In Meat Products and A General Look On Current and New Detection Techniques

1. Ulusal, 11. Uluslararası Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 7 - 09 Kasım 2019

Meyve Atıklarının Fermente Süt Ürünlerinde Kullanım Olanakları

2. Ulusal Sütçülük Kongresi, İzmir, Türkiye, 25 - 26 Nisan 2019, ss.121-122, (Özet Bildiri)

Electrospinning Nanofıbers Used In Food Packaging Applications

III. Uluslararası Avrasya Multidisipliner Çalışmalar Kongresi, Gaziantep, Türkiye, 4 - 07 Nisan 2019, ss.165, (Özet Bildiri)

Gıda Alerjenleri ve Sanitasyonla İlişkisi

III. Uluslararası Avrasya Multidisipliner Çalışmalar Kongresi, Gaziantep, Türkiye, 4 - 07 Nisan 2019, ss.166, (Özet Bildiri)

Gıda Proseslerinin Optimizasyonunda Cevap Yüzey Yöntemi

III. Uluslararası Avrasya Multidisipliner Çalışmalar Kongresi, Gaziantep, Türkiye, 4 - 07 Nisan 2019, ss.167, (Özet Bildiri)

Electrospinning Nanofibers Used In Food Packaging Applications

III. Uluslararası Avrasya Multidisipliner Çalışmalar Kongresi, Gaziantep, Türkiye, 4 - 07 Nisan 2019, ss.165, (Özet Bildiri)

DETECTION OF MYCOTOXINS WITHBIOSENSORS FOR ASSURANCE OFFOOD SAFETY

II. INTERNATIONAL UNIVERSITY INDUSTRY COOPERATION,RD AND INNOVATION CONGRESS, Manisa, Türkiye, 14 - 15 Kasım 2018, (Tam Metin Bildiri)

. Detectıon Of Mycotoxıns Wıth Bıosensors For Assurance Of Food Safety

2. International University Industry Cooperation, RD and Innıvation Congress, 14 - 15 Kasım 2018, (Tam Metin Bildiri)

Textural Properties of Optimized Chicken Roll Product

International Symposium on Food Rheology and Texture, İstanbul, Türkiye, 19 - 21 Ekim 2018, (Tam Metin Bildiri)

The Effect of Cooking Methods on Microbiological and Sensory Properties of Chicken Rolls

Second International Conference on Advances in Science, ICAS, İstanbul, Türkiye, 13 - 15 Ekim 2017, (Özet Bildiri)

Vurgulu Işık Tekniğinin Tavuk Etinin Bazı Kalite Niteliklerine Etkisi

7. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Kuşadası/AYDIN, 4 - 08 Ekim 2017, (Özet Bildiri)

Kanatlı Kesimhanesinde Kuru Buz Tekniği ile Listeria spp İnaktivasyonu

Uluslararası Hayvansal Gıdalar Kongresi, Girne, Kıbrıs (Kktc), 10 - 13 Kasım 2016, ss.129-132, (Özet Bildiri)

Ready to eat fish ball produced by sous vide technology

2nd Congress on Food Structure & Design, Antalya, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2016, (Özet Bildiri)

Türkiye deki ve Yurtdışındaki Tüketicilerin Et ve Et Ürünleri Tüketim Alışkanlıklarının Belirlenmesi

6. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Van, Türkiye, 7 - 11 Ekim 2015, ss.38-39, (Özet Bildiri)

Gıda İşletmelerinde Sanitasyonun ATP Biyolüminesans Yöntemiyle Belirlenmesi

6. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Van, Türkiye, 7 - 11 Ekim 2015, ss.184-185, (Özet Bildiri)

Quality Characteristics of Yoghurt Produced from Pulsed Light Treated Milk

The 3rd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)

Ultrason Uygulamasının Tavuk Etinin Kurutulması Üzerine Etkisi

Pamukkale Gıda Sempozyumu III “ Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar”, Denizli, Türkiye, 13 - 15 Mayıs 2015, (Özet Bildiri)

Farklı Ultrason Parametrelerinin Tavuk Eti Kurutma Sürecine Etkilerinin Araştırılması

Pamukkale Gıda Sempozyumu III “ Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar”, Türkiye, 13 - 15 Mayıs 2015, (Özet Bildiri)

Çay Kateşini ve Farklı Ambalajlama Metotlarının Yarı Pişmiş Hindi Etinin Raf Ömrü Üzerine Etkisi

3. Et Ürünleri Çalıştayı “Et Ürünleri Üretiminde İnovasyon”, Tokat, Türkiye, 16 - 17 Ekim 2014, (Özet Bildiri)

The Effect of Traditional Manisa Mesir Paste Spices on the Sensory and Textural Quality of Sucuk

The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, (Tam Metin Bildiri)

Effects of Dry Ice Decontamination Technique on Microbiological Quality of Poultry Carcasses

59th International Congress of Meat Science and Technology, İzmir, Türkiye, 18 - 23 Ağustos 2013, ss.1-7, (Tam Metin Bildiri)

The Effects of Green Tea and Thyme Extract Injection On The Quality of Chicken Meat

59th International Congress of Meat Science and Technology, İzmir, Türkiye, 18 - 23 Ağustos 2013, (Tam Metin Bildiri)

Et Ürünlerinde Nitrit Nitrat Kullanımına Alternatif Uygulamalar

4. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 14 - 15 Mayıs 2013, (Özet Bildiri)

Kanatlı Etlerinin Depolanmasında Akıllı Etiket Kullanımı Üzerine Bir Araştırma

VII. Uluslararası Ambalaj Kongre ve Sergisi, İzmir, Türkiye, 9 - 11 Mayıs 2013, (Tam Metin Bildiri)

Gıdaların Ambalajlanmasında Oksijen Tutucu Sistemlerin Kullanımı

VII. Uluslararası Ambalaj Kongre ve Sergisi, İzmir, Türkiye, 9 - 11 Mayıs 2013, ss.131-132, (Özet Bildiri)

Yenilebilir Nişasta Filmleri ve Gıda Endüstrisindeki Önemi

7. Uluslararası Ambalaj Kongresi ve Sergisi, İzmir, Türkiye, 9 - 11 Mayıs 2013, ss.149-150, (Özet Bildiri)

Kanatlı Endüstrisinde Salmonellanın Kontrolü

2. Uluslararası Beyaz Et Kongresi, Antalya, Türkiye, 24 - 28 Nisan 2013, ss.722-726, (Tam Metin Bildiri)

Kanatlı Beslemede Kullanılan Farklı Diyetlerin Et Kalitesine Etkisi

5. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Nisan 2013, (Özet Bildiri)

Tavuk Etinin Günümüzdeki Önemi ve Tavuk Etinden Üretilen Bazı Ürün Çeşitleri

II. Et Ürünleri Çalıştayı: İşlenmiş Kanatlı Eti Ürünleri, 6 - 07 Aralık 2012

Kanatlı Eti İşletmelerinde Hijyen ve Sanitasyon

II. Et Ürünleri Çalıştayı"İşlenmiş Kanatlı Eti Ürünleri", Manisa, Türkiye, 6 - 07 Aralık 2012, ss.184-188, (Tam Metin Bildiri)

Farklı Kaplama ve İç Materyal Formülasyonlarının Kanatlı Eti Ürünlerinin Duyusal ve Tekstürel Özellikleri Üzerine Etkisi

II. Et Ürünleri Çalıştayı ‘İşlenmiş Kanatlı Eti Ürünleri, Manisa, Türkiye, 6 - 07 Aralık 2012, (Tam Metin Bildiri)

Kanatlı Eti Ürünlerinde Kullanılan Katkı Maddeleri Ve Baharatlar

II. Et Ürünleri Çalıştayı ‘İşlenmiş Kanatlı Eti Ürünleri, Manisa, Türkiye, 6 - 07 Aralık 2012, (Tam Metin Bildiri)

Tavuk Köftesinde Doğal Antioksidantların Lipid Oksidasyonu ve Bazı Kimyasal Nitelikler Üzerine Etkisi

II. Et Ürünleri Çalıştayı ‘İşlenmiş Kanatlı Eti Ürünleri, Manisa, Türkiye, 6 - 07 Aralık 2012, (Tam Metin Bildiri)

Etlerin Kurutulmasında Kullanılan Yeni Teknikler

II. Et Ürünleri Çalıştayı ‘İşlenmiş Kanatlı Eti Ürünleri, Manisa, Türkiye, 6 - 07 Aralık 2012, (Tam Metin Bildiri)

Manisa İli Geleneksel Mesir Macunu Baharatlarının Sucuğun Duyusal ve Tekstürel Özelliklerine Etkisi

III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.359, (Özet Bildiri)

Manisada Üretilen ve Satışa Sunulan İzmir Gevreklerinin Mikrobiyolojik Kalitesinin Araştırılması

III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.432-434, (Tam Metin Bildiri)

Otel Mutfaklarında Gıda Güvenliği Uygulamaları

3. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 3 - 04 Mayıs 2012

Kanatlı Kesimhanesinin Temizlik ve Dezenfeksiyonunda Kuru Buz Tekniğinin Kullanımı

3. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 3 - 04 Mayıs 2012, ss.75, (Özet Bildiri)

Tavuk Köftesinde Sarımsağın Antimikrobiyal ve Antioksidan Etkisi

7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, (Özet Bildiri)

Nitrat ve Nitritin Et Ürünlerinde Kullanımının Önemi

7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, ss.273, (Özet Bildiri)

Etin Olgunlaşması Sırasında Meydana Gelen Biyokimyasal Değişimler

V. Ulusal Veteriner Biyokimya ve Klinik Biyokimya Kongresi, Aydın, Türkiye, 6 - 08 Eylül 2011, (Tam Metin Bildiri)

Rigor Mortis Oluşumu Sırasında Meydana Gelen Biyokimyasal Değişimler

V. Ulusal Veteriner Biyokimya ve Klinik Biyokimya Kongresi, Aydın, Türkiye, 6 - 08 Eylül 2011, (Tam Metin Bildiri)

Yeni Muhafaza Teknolojilerinin Etin Biyokimyasal Özellikleri Üzerine Etkisi

V. Ulusal Veteriner Biyokimya ve Klinik Biyokimya Kongresi, Aydın, Türkiye, 6 - 08 Eylül 2011, ss.73-74, (Özet Bildiri)

Sucuk Formulasyonuna Karıştırılan Farklı Et Türlerinin Saptanmasında Kullanılan Yeni Teknikler

I. Et Ürünleri “Sucuk” Çalıştayı, Aydın, Türkiye, 2 - 03 Aralık 2010, (Tam Metin Bildiri)

Doğal Fermente Sucukların Mikroflorasının Moleküler Metodlarla Belirlenmesi

I. Et Ürünleri “Sucuk” Çalıştayı, Aydın, Türkiye, 2 - 03 Aralık 2010, (Tam Metin Bildiri)

Sucuk Üretiminde Kullanılan Ambalajlama Yöntemleri

I. Et Ürünleri “Sucuk” Çalıştayı., Aydın, Türkiye, 2 - 03 Aralık 2010, (Tam Metin Bildiri)

Isıl İşlem Uygulamanın Türk Sucuğunun Kalite Niteliklerine Etkisi

I. Et Ürünleri “Sucuk” Çalıştayı, Aydın, Türkiye, 2 - 03 Aralık 2010, (Tam Metin Bildiri)

Et İşletmelerinin Temizlik ve Dezenfeksiyonunda Kuru Buz Tekniğinin Kullanımı

I. Et Ürünleri "Sucuk" Çalıştayı, İzmir, Türkiye, 2 - 03 Aralık 2010, ss.72-77, (Tam Metin Bildiri)

Biyoaktif Paketleme

VI. International Packaging Congress, İstanbul, Türkiye, 16 - 19 Eylül 2010, ss.171-180, (Tam Metin Bildiri)

Et Endüstrisinde Aktif ve Akıllı Paketleme Sistemleri

VI. Uluslararası Ambalaj Kongresi, İstanbul, Türkiye, 16 - 18 Eylül 2010, (Tam Metin Bildiri)

Et Endüstrisinde Kullanılan Ambalajlama Yöntemleri

VI. Uluslararası Ambalaj Kongresi, İstanbul, Türkiye, 16 - 18 Eylül 2010, (Tam Metin Bildiri)

Gıda Endüstrisinde Kitosanın Ambalaj Materyali Olarak Kullanımı

VI. Uluslararası Ambalaj Kongresi, İstanbul, Türkiye, 16 - 18 Eylül 2010, (Tam Metin Bildiri)

Yenilebilir Film ve Kaplamalar

VI. International Packaging Congress, İstanbul, Türkiye, 16 - 19 Eylül 2010, ss.79-90, (Tam Metin Bildiri)

Warmed over flavour development of turkey döner kebap during marketing

XVI. European Symposium on the Quality of Poultry and Poultry Products, 9 - 12 Eylül 2001, (Tam Metin Bildiri)

Keçi Karkas ve Et Kalitesi

Ulusal Keçicilik Kongresi 2010, Türkiye, 24 - 26 Haziran 2010, cilt.2, (Tam Metin Bildiri)

Alpin x Kıl Keçisi F1 Saanen x Kıl Keçisi F1 ve Kıl Keçisi Oğlaklarının Besi Karkas ve Et kalite Özellikleri

Ulusal Keçicilik Kongresi 2010, Çanakkale, Türkiye, 24 - 26 Haziran 2010, cilt.1, ss.386-390, (Tam Metin Bildiri)

Manisa İli Geleneksel Gıdası Manisa Kebabı ve Ürün Özellikleri

1. Uluslararası “Adriyatik’ten Kafkaslar’a Geleneksel Gıdalar” Sempozyumu, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, (Tam Metin Bildiri)

Probiyotik Et Starter Kültürlerinin Türk Sucuğunun Mikrobiyolojik Kalitesine Etkisi

The 1st International Symposium on ”Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.78-80, (Tam Metin Bildiri)

Hayvancılıkta İzlenebilirlik

3. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Bursa, Türkiye, 14 - 16 Mayıs 2009, (Tam Metin Bildiri)

The Antimicrobial And Antioxidant Effect Of Garlic And Onion On Chicken Meatballs

8th International Conference of Food Physics, Plovdiv, Bulgaristan, 24 - 27 Eylül 2008, (Özet Bildiri)

Sanitation Standard operating procedures SSOP for meat industry

Blacksea and Central Asian Symposium on Food Technology, 12 - 16 Ekim 2000, (Özet Bildiri)
Kitaplar

Mikrodalga Vakum Kurutma Teknolojisi

Gıdaların Kurutulmasında Kullanılan Yenilikçi Kurutma Teknolojileri, ERTEKİN FİGEN, Editör, Türkiye Klinikleri Gıda Bilimleri Dergisi, ss.5-10, 2025

Kırmızı Et ve Et Ürünleri ile İnsanlara Geçen Kimyasallar ve Patojenler

Tüm Yönleri ile Veteriner Halk Sağlığı, YILMAZ OSMAN, BABAOĞLU ÜLKEN TUNGA, Editör, Turkiye Klinikleri, Ankara, ss.118-120, 2023

Bitkisel Kaynaklardan Gümüş Nanopartiküllerin Elde Edilmesinde Yeşil Sentez Yönteminin Kullanımı

Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Üzerine Araştırmalar, Bağdatlıoğlu Neriman, Editör, Sidas Medya Ltd. Şti., ss.462-472, 2022

Hazır Yemek Sektöründe Dijitalleşme

Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Üzerine Araştırmalar, BAĞDATLIOĞLU NERİMAN, Editör, Sidas Medya Ltd. Şti., İzmir, ss.359-367, 2022

Hazır Yemek Sektöründe Dijitalleşme

Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Üzerine Araştırmalar, Bağdatlıoğlu, Neriman, Editör, Sidas Medya Ltd. Şti., ss.359-367, 2022

Sürdürülebilirlik, Sağlık ve Beslenmede Yeni Bir Trend: Bitki Bazlı Et Alternatifleri

Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Üzerine Araştırmalar, Bağdatlıoğlu, Neriman, Editör, Sidas Medya Ltd. Şti., ss.119-127, 2022

Yapay Et: Üretim Yöntemleri, Teknolojik ve Etik Kısıtlamalar, Sürdürülebilirliğe Katkısı .

Sürdürülebilir Gıda Sistemleri, Bağdatlıoğlu Neriman, Editör, Sidas Medya Ltd. Şti, İzmir, ss.119-127, 2022

Hazır Yemek Sektöründe Dijitalleşme

Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Üzerine Araştırmalar, Bağdatlıoğlu Neriman, Editör, Sidas Medya Ltd. Şti., ss.359-367, 2022

Bitkisel Kaynaklardan Gümüş Nanopartiküllerin Elde Edilmesinde Yeşil Sentez Yönteminin Kullanımı

Sürdürülebilir Gıda Sistemleri, Bağdatlıoğlu Neriman, Editör, Sidas Medya Ltd. Şti, İzmir, ss.462-472, 2022

Sürdürülebilirlik, Sağlık ve Beslenmede Yeni Bir Trend: Bitki Bazlı Et Alternatifleri

Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Üzerine Araştırmalar, BAĞDATLIOĞLU NERİMAN, Editör, Sidas Medya Ltd. Şti., İzmir, ss.119-127, 2022

Sürdürülebilirlik, Sağlık ve Beslenmede Yeni Bir Trend: Bitki Bazlı Et Alternatifleri

Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Üzerine Araştırmalar, Bağdatlıoğlu, Neriman, Editör, Sidas Medya Ltd. Şti., ss.119-127, 2022

İleri ambalajlama teknolojileri (aktif ve akıllı ambalajlama, yenilebilir film ve kaplamalar)

Gıda Koruma ve İşlemede İleri Teknolojil, Semra Kayaardı, Editör, Türkiye Klinikleri, Ankara, ss.57-63, 2021

Et Ürünleri

İzmir’in Lezzet Öyküsü – Mutfak Kültürü, E Akçiçek, N.K. Çevik, M. Duranlı, P.D. Fedakar, S. Ötleş, A. Uhri, Editör, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İzmir, ss.159-166, 2018

Et ve Et Ürünleri Analizleri

Sidas Yayıncılık Ltd. Şti, İzmir, 2017

Mikrobiyoloji Analiz Metotları

Sidas Yayıncılık Ltd. Şti., İzmir, 2017

Kurutulmuş Et

Aile Yazıları 9, Sakaoğlu Saim, Aça Mehmet, Ergun Pervin, Editör, Mattek Matbaacılık Basım Yayın Tan. Tic. San. Ltd. Şti., Ankara, ss.95-101, 2016

Gıda Hijyeni ve Sanitasyon

Sidas Yayıncılık Ltd. Şti., Manisa, 2015
Metrikler

Yayın

125

Atıf (Scopus)

339

H-İndeks (Scopus)

9

Proje

22

Tez Danışmanlığı

19