SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
Exploring the Influence of Eggshell Calcium Powder, Low Methoxyl Pectin, and Acorn Extract as Phosphate Replacers on the Quality Properties of Restructured Turkey Fillets
International Poultry Congress, Bursa, Türkiye, 8 - 11 Mayıs 2024, ss.88, (Özet Bildiri)
Piliç Döner Marinasyonunda Atık Soğan Suyunun Değerlendirilmesi
6. Uluslararası Beyaz Et Kongresi, Antalya, Türkiye, 1 - 05 Mart 2023, ss.533-538, (Tam Metin Bildiri)
THE UTILIZATION OF PECTIN EXTRACTED FROM WATERMELON SKIN AS AN EMULSIFIER IN HAMBURGER PATTIES
32nd International Scientific -Expert Conference of Agriculture and Food Industry, Bosna-Hersek, 1 - 02 Aralık 2022, (Özet Bildiri)
Effects of Electrospinning Parameters on Production of Poly (Vinyl Alcohol)/Pullulan Blend Nanofibres
32nd International Scientific -Expert Conference of Agriculture and Food Industry, Saraybosna, Bosna-Hersek, 1 - 02 Aralık 2022, ss.124, (Özet Bildiri)
. Effects Of Electrospinning Paramethers On Production Of Poly(Vinyl Alcohol)/Pullulan Blend Nanofibres
32nd International Scientific - Expert Conference of Agriculture and Food Industry, Saraybosna, Bosna-Hersek, 01 Aralık 2022, ss.124, (Özet Bildiri)
Bitki Bazlı Et Alternatifi Sektörüne Genel Bir Bakış
Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Kongresi, Manisa, Türkiye, 10 - 12 Kasım 2022, ss.32, (Özet Bildiri)
Et Endüstrisinde Ultrases Tekniğinin Kullanımı
Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Kongresi, Manisa, Türkiye, 10 - 12 Kasım 2022, ss.154-155, (Özet Bildiri)
Cold Plasma Treatment in Decontamınatıon of Poultry Meat And Products and Evaluatıon in Terms of Food Safety
7. Uluslararası Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 3 - 04 Kasım 2022, (Özet Bildiri)
Cold Plasma Treatment in Decontamination of Poultry Meat and Products and Evaluatıon in Terms of Food Safety.
7th International Food Safety Congress Abstract Book., İstanbul, Türkiye, 3 - 04 Kasım 2022, (Özet Bildiri)
Geleneksel Fermente Sucuk Üretiminde Kefir Kullanımının Ürün Kalitesine Etkisi
IV. Et Ürünleri Çalıştayı, Türkiye, 6 - 08 Ekim 2020
Et Tüketiminde Yeni Bir Alternatif: Et Cipsi
IV. Et Ürünleri Çalıştayı, Türkiye, 6 - 08 Ekim 2020
İleri İşlem Piliç Eti Ürünlerinde Ürün Grubu Bazlı Raf Ömrü Sürecini Etkileyen Faktörlerin Değerlendirilmesi
IV. Et Ürünleri Çalıştayı, Aydın, Türkiye, 06 Ekim 2020, (Özet Bildiri)
Kanatlı Kemiklerindeki Kalıntı Etlerden Et Tozu Üretimi ve Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi
IV. Et Ürünleri Çalıştayı, Türkiye, 6 - 08 Ekim 2020, (Özet Bildiri)
Geleneksel Fermente Sucuk Üretiminde Kefir Kullanımının Ürün Kalitesi Üzerine Etkisi
IV. Et Ürünleri Çalıştayı, Aydın, Türkiye, 06 Eylül 2020, (Özet Bildiri)
Doğal Gıda Koruyucularının Gıda Güvenliği Yönünden Değerlendirilmesi
1. Uluslararası Türk Dünyası Tarım ve Gıda Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 19 - 21 Aralık 2019, ss.63, (Özet Bildiri)
Geleneksel Fermente Gıdalarda Gıda Güvenliği Riskleri
1. Uluslararası Türk Dünyası Tarım ve Gıda Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 19 - 21 Aralık 2019, ss.65, (Özet Bildiri)
The Presence of Allergens In Meat Products and A General Look On Current and New Detection Techniques
1. Ulusal, 11. Uluslararası Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 7 - 09 Kasım 2019
Electrospinning Nanofıbers Used In Food Packaging Applications
III. Uluslararası Avrasya Multidisipliner Çalışmalar Kongresi, Gaziantep, Türkiye, 4 - 07 Nisan 2019, ss.165, (Özet Bildiri)
Gıda Alerjenleri ve Sanitasyonla İlişkisi
III. Uluslararası Avrasya Multidisipliner Çalışmalar Kongresi, Gaziantep, Türkiye, 4 - 07 Nisan 2019, ss.166, (Özet Bildiri)
Gıda Proseslerinin Optimizasyonunda Cevap Yüzey Yöntemi
III. Uluslararası Avrasya Multidisipliner Çalışmalar Kongresi, Gaziantep, Türkiye, 4 - 07 Nisan 2019, ss.167, (Özet Bildiri)
Electrospinning Nanofibers Used In Food Packaging Applications
III. Uluslararası Avrasya Multidisipliner Çalışmalar Kongresi, Gaziantep, Türkiye, 4 - 07 Nisan 2019, ss.165, (Özet Bildiri)
. Detectıon Of Mycotoxıns Wıth Bıosensors For Assurance Of Food Safety
2. International University Industry Cooperation, RD and Innıvation Congress, 14 - 15 Kasım 2018, (Tam Metin Bildiri)
Textural Properties of Optimized Chicken Roll Product
International Symposium on Food Rheology and Texture, İstanbul, Türkiye, 19 - 21 Ekim 2018, (Tam Metin Bildiri)
The Effect of Cooking Methods on Microbiological and Sensory Properties of Chicken Rolls
Second International Conference on Advances in Science, ICAS, İstanbul, Türkiye, 13 - 15 Ekim 2017, (Özet Bildiri)
Vurgulu Işık Tekniğinin Tavuk Etinin Bazı Kalite Niteliklerine Etkisi
7. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Kuşadası/AYDIN, 4 - 08 Ekim 2017, (Özet Bildiri)
Etlik Piliç Yemlerine Farklı Oranlarda İlave Edilen Konjuge Linoleik Asitin KLA Piliç Etinin Tekstürü Üzerine Etkisi
Uluslararası Hayvansal Gıdalar Kongresi, Kıbrıs (Kktc), 10 - 13 Kasım 2016, (Özet Bildiri)
Kanatlı Kesimhanesinde Kuru Buz Tekniği ile Listeria spp İnaktivasyonu
Uluslararası Hayvansal Gıdalar Kongresi, Girne, Kıbrıs (Kktc), 10 - 13 Kasım 2016, ss.129-132, (Özet Bildiri)
Ready to eat fish ball produced by sous vide technology
2nd Congress on Food Structure & Design, Antalya, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2016, (Özet Bildiri)
Effects of pomegranate Punica granatum L byproducts addition on quality characteristics of chicken meatball
2nd Congress on Food Structure & Design, Antalya, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2016, (Özet Bildiri)
Türkiye deki ve Yurtdışındaki Tüketicilerin Et ve Et Ürünleri Tüketim Alışkanlıklarının Belirlenmesi
6. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Van, Türkiye, 7 - 11 Ekim 2015, ss.38-39, (Özet Bildiri)
Gıda İşletmelerinde Sanitasyonun ATP Biyolüminesans Yöntemiyle Belirlenmesi
6. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Van, Türkiye, 7 - 11 Ekim 2015, ss.184-185, (Özet Bildiri)
Ultrason Uygulamasının Tavuk Etinin Kurutulması Üzerine Etkisi
Pamukkale Gıda Sempozyumu III “ Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar”, Denizli, Türkiye, 13 - 15 Mayıs 2015, (Özet Bildiri)
Farklı Ultrason Parametrelerinin Tavuk Eti Kurutma Sürecine Etkilerinin Araştırılması
Pamukkale Gıda Sempozyumu III “ Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar”, Türkiye, 13 - 15 Mayıs 2015, (Özet Bildiri)
Çay Kateşini ve Farklı Ambalajlama Metotlarının Yarı Pişmiş Hindi Etinin Raf Ömrü Üzerine Etkisi
3. Et Ürünleri Çalıştayı “Et Ürünleri Üretiminde İnovasyon”, Tokat, Türkiye, 16 - 17 Ekim 2014, (Özet Bildiri)
The Effect of Traditional Manisa Mesir Paste Spices on the Sensory and Textural Quality of Sucuk
The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, (Tam Metin Bildiri)
Effects of Dry Ice Decontamination Technique on Microbiological Quality of Poultry Carcasses
59th International Congress of Meat Science and Technology, İzmir, Türkiye, 18 - 23 Ağustos 2013, ss.1-7, (Tam Metin Bildiri)
The Effects of Green Tea and Thyme Extract Injection On The Quality of Chicken Meat
59th International Congress of Meat Science and Technology, İzmir, Türkiye, 18 - 23 Ağustos 2013, (Tam Metin Bildiri)
Et Ürünlerinde Nitrit Nitrat Kullanımına Alternatif Uygulamalar
4. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 14 - 15 Mayıs 2013, (Özet Bildiri)
Kanatlı Etlerinin Depolanmasında Akıllı Etiket Kullanımı Üzerine Bir Araştırma
VII. Uluslararası Ambalaj Kongre ve Sergisi, İzmir, Türkiye, 9 - 11 Mayıs 2013, (Tam Metin Bildiri)
Gıdaların Ambalajlanmasında Oksijen Tutucu Sistemlerin Kullanımı
VII. Uluslararası Ambalaj Kongre ve Sergisi, İzmir, Türkiye, 9 - 11 Mayıs 2013, ss.131-132, (Özet Bildiri)
Yenilebilir Nişasta Filmleri ve Gıda Endüstrisindeki Önemi
7. Uluslararası Ambalaj Kongresi ve Sergisi, İzmir, Türkiye, 9 - 11 Mayıs 2013, ss.149-150, (Özet Bildiri)
Kanatlı Endüstrisinde Salmonellanın Kontrolü
2. Uluslararası Beyaz Et Kongresi, Antalya, Türkiye, 24 - 28 Nisan 2013, ss.722-726, (Tam Metin Bildiri)
Et ve Et Ürünlerinin Mikrobiyolojik Analizlerinde Klasik Yöntemle Tempo, Vidas Yöntemlerinin Karşılaştırılması
5. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Nisan 2013
Kanatlı Beslemede Kullanılan Farklı Diyetlerin Et Kalitesine Etkisi
5. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Nisan 2013, (Özet Bildiri)
Tavuk Etinin Günümüzdeki Önemi ve Tavuk Etinden Üretilen Bazı Ürün Çeşitleri
II. Et Ürünleri Çalıştayı: İşlenmiş Kanatlı Eti Ürünleri, 6 - 07 Aralık 2012
Kanatlı Eti İşletmelerinde Hijyen ve Sanitasyon
II. Et Ürünleri Çalıştayı"İşlenmiş Kanatlı Eti Ürünleri", Manisa, Türkiye, 6 - 07 Aralık 2012, ss.184-188, (Tam Metin Bildiri)
Farklı Kaplama ve İç Materyal Formülasyonlarının Kanatlı Eti Ürünlerinin Duyusal ve Tekstürel Özellikleri Üzerine Etkisi
II. Et Ürünleri Çalıştayı ‘İşlenmiş Kanatlı Eti Ürünleri, Manisa, Türkiye, 6 - 07 Aralık 2012, (Tam Metin Bildiri)
Kanatlı Eti Ürünlerinde Kullanılan Katkı Maddeleri Ve Baharatlar
II. Et Ürünleri Çalıştayı ‘İşlenmiş Kanatlı Eti Ürünleri, Manisa, Türkiye, 6 - 07 Aralık 2012, (Tam Metin Bildiri)
Tavuk Köftesinde Doğal Antioksidantların Lipid Oksidasyonu ve Bazı Kimyasal Nitelikler Üzerine Etkisi
II. Et Ürünleri Çalıştayı ‘İşlenmiş Kanatlı Eti Ürünleri, Manisa, Türkiye, 6 - 07 Aralık 2012, (Tam Metin Bildiri)
Etlerin Kurutulmasında Kullanılan Yeni Teknikler
II. Et Ürünleri Çalıştayı ‘İşlenmiş Kanatlı Eti Ürünleri, Manisa, Türkiye, 6 - 07 Aralık 2012, (Tam Metin Bildiri)
Manisa İli Geleneksel Mesir Macunu Baharatlarının Sucuğun Duyusal ve Tekstürel Özelliklerine Etkisi
III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.359, (Özet Bildiri)
Manisada Üretilen ve Satışa Sunulan İzmir Gevreklerinin Mikrobiyolojik Kalitesinin Araştırılması
III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.432-434, (Tam Metin Bildiri)
Otel Mutfaklarında Gıda Güvenliği Uygulamaları
3. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 3 - 04 Mayıs 2012
Gıdalarda Dioksin ve Dioksin Benzeri PCB Varlığının Gıda Güvenliği Açısından Değerlendirilmesi
3. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 3 - 04 Mayıs 2012
Kanatlı Kesimhanesinin Temizlik ve Dezenfeksiyonunda Kuru Buz Tekniğinin Kullanımı
3. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 3 - 04 Mayıs 2012, ss.75, (Özet Bildiri)
Tavuk Köftesinde Sarımsağın Antimikrobiyal ve Antioksidan Etkisi
7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, (Özet Bildiri)
Nitrat ve Nitritin Et Ürünlerinde Kullanımının Önemi
7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, ss.273, (Özet Bildiri)
Etin Olgunlaşması Sırasında Meydana Gelen Biyokimyasal Değişimler
V. Ulusal Veteriner Biyokimya ve Klinik Biyokimya Kongresi, Aydın, Türkiye, 6 - 08 Eylül 2011, (Tam Metin Bildiri)
Rigor Mortis Oluşumu Sırasında Meydana Gelen Biyokimyasal Değişimler
V. Ulusal Veteriner Biyokimya ve Klinik Biyokimya Kongresi, Aydın, Türkiye, 6 - 08 Eylül 2011, (Tam Metin Bildiri)
Yeni Muhafaza Teknolojilerinin Etin Biyokimyasal Özellikleri Üzerine Etkisi
V. Ulusal Veteriner Biyokimya ve Klinik Biyokimya Kongresi, Aydın, Türkiye, 6 - 08 Eylül 2011, ss.73-74, (Özet Bildiri)
Sucuk Formulasyonuna Karıştırılan Farklı Et Türlerinin Saptanmasında Kullanılan Yeni Teknikler
I. Et Ürünleri “Sucuk” Çalıştayı, Aydın, Türkiye, 2 - 03 Aralık 2010, (Tam Metin Bildiri)
Doğal Fermente Sucukların Mikroflorasının Moleküler Metodlarla Belirlenmesi
I. Et Ürünleri “Sucuk” Çalıştayı, Aydın, Türkiye, 2 - 03 Aralık 2010, (Tam Metin Bildiri)
Sucuk Üretiminde Kullanılan Ambalajlama Yöntemleri
I. Et Ürünleri “Sucuk” Çalıştayı., Aydın, Türkiye, 2 - 03 Aralık 2010, (Tam Metin Bildiri)
Isıl İşlem Uygulamanın Türk Sucuğunun Kalite Niteliklerine Etkisi
I. Et Ürünleri “Sucuk” Çalıştayı, Aydın, Türkiye, 2 - 03 Aralık 2010, (Tam Metin Bildiri)
Et İşletmelerinin Temizlik ve Dezenfeksiyonunda Kuru Buz Tekniğinin Kullanımı
I. Et Ürünleri "Sucuk" Çalıştayı, İzmir, Türkiye, 2 - 03 Aralık 2010, ss.72-77, (Tam Metin Bildiri)
Biyoaktif Paketleme
VI. International Packaging Congress, İstanbul, Türkiye, 16 - 19 Eylül 2010, ss.171-180, (Tam Metin Bildiri)
Et Endüstrisinde Aktif ve Akıllı Paketleme Sistemleri
VI. Uluslararası Ambalaj Kongresi, İstanbul, Türkiye, 16 - 18 Eylül 2010, (Tam Metin Bildiri)
Et Endüstrisinde Kullanılan Ambalajlama Yöntemleri
VI. Uluslararası Ambalaj Kongresi, İstanbul, Türkiye, 16 - 18 Eylül 2010, (Tam Metin Bildiri)
Gıda Endüstrisinde Kitosanın Ambalaj Materyali Olarak Kullanımı
VI. Uluslararası Ambalaj Kongresi, İstanbul, Türkiye, 16 - 18 Eylül 2010, (Tam Metin Bildiri)
Yenilebilir Film ve Kaplamalar
VI. International Packaging Congress, İstanbul, Türkiye, 16 - 19 Eylül 2010, ss.79-90, (Tam Metin Bildiri)
Warmed over flavour development of turkey döner kebap during marketing
XVI. European Symposium on the Quality of Poultry and Poultry Products, 9 - 12 Eylül 2001, (Tam Metin Bildiri)
Keçi Karkas ve Et Kalitesi
Ulusal Keçicilik Kongresi 2010, Türkiye, 24 - 26 Haziran 2010, cilt.2, (Tam Metin Bildiri)
Alpin x Kıl Keçisi F1 Saanen x Kıl Keçisi F1 ve Kıl Keçisi Oğlaklarının Besi Karkas ve Et kalite Özellikleri
Ulusal Keçicilik Kongresi 2010, Çanakkale, Türkiye, 24 - 26 Haziran 2010, cilt.1, ss.386-390, (Tam Metin Bildiri)
Manisa İli Geleneksel Gıdası Manisa Kebabı ve Ürün Özellikleri
1. Uluslararası “Adriyatik’ten Kafkaslar’a Geleneksel Gıdalar” Sempozyumu, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, (Tam Metin Bildiri)
Probiyotik Et Starter Kültürlerinin Türk Sucuğunun Mikrobiyolojik Kalitesine Etkisi
The 1st International Symposium on ”Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.78-80, (Tam Metin Bildiri)
Hayvancılıkta İzlenebilirlik
3. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Bursa, Türkiye, 14 - 16 Mayıs 2009, (Tam Metin Bildiri)
The Antimicrobial And Antioxidant Effect Of Garlic And Onion On Chicken Meatballs
8th International Conference of Food Physics, Plovdiv, Bulgaristan, 24 - 27 Eylül 2008, (Özet Bildiri)
Sanitation Standard operating procedures SSOP for meat industry
Blacksea and Central Asian Symposium on Food Technology, 12 - 16 Ekim 2000, (Özet Bildiri)
Kitaplar
Et Ürünleri
İzmir’in Lezzet Öyküsü – Mutfak Kültürü, E Akçiçek, N.K. Çevik, M. Duranlı, P.D. Fedakar, S. Ötleş, A. Uhri, Editör, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İzmir, ss.159-166, 2018
Et ve Et Ürünleri Analizleri
Sidas Yayıncılık Ltd. Şti, İzmir, 2017
Mikrobiyoloji Analiz Metotları
Sidas Yayıncılık Ltd. Şti., İzmir, 2017
Kurutulmuş Et
Aile Yazıları 9, Sakaoğlu Saim, Aça Mehmet, Ergun Pervin, Editör, Mattek Matbaacılık Basım Yayın Tan. Tic. San. Ltd. Şti., Ankara, ss.95-101, 2016
Gıda Hijyeni ve Sanitasyon
Sidas Yayıncılık Ltd. Şti., Manisa, 2015
Et Teknolojisi Laboratuvarı El Kitabı
Sidas Yayıncılık, 2014