Yayınlar & Eserler

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

Dairy Protein vs. Plant Protein and Their Consumer Perception

7 th International Students Science Congress, İzmir, Türkiye, 12 Mayıs 2023, ss.165-169, (Tam Metin Bildiri)

The Plant-Based Enzymes Used in Coagulation of Milk for Cheese Production

7 th International Students Science Congress, İzmir, Türkiye, 12 Mayıs 2023, ss.133-137, (Tam Metin Bildiri)

PROPIONIBACTERIUM SPP. TÜRLERİNİN SÜT VE SÜT ALTERNATİFİ GIDALARDA KULLANIM OLANAKLARI

III. Ulusal Sütçülük Kongresi, Ankara, Türkiye, 5 - 06 Ekim 2023, ss.98, (Özet Bildiri)

Probiotic and prebiotic effect of breast milk on baby nutrition

2nd Edition of International Conference on Probiotics and Prebiotics, İtalya, 19 - 20 Haziran 2023, ss.45-46, (Özet Bildiri)

DETERMINATION OF PROBIOTIC VIABILITY IN HONEY ADDED YOGURTS ENRICHED WITH DIFFERENT PROBIOTICS AND PREBIOTICS

32nd International Scientific -Expert Conference of Agriculture and Food Industry, Bosna-Hersek, 1 - 02 Aralık 2022, (Özet Bildiri)

Probiotic Viability in Honey Added Yogurts Enriched with Different Probiotics and Prebiotics

32nd International Scientific - Expert Conference of Agriculture and Food Industry, Saraybosna, Bosna-Hersek, 01 Aralık 2022, ss.1, (Özet Bildiri)

The Influence Of Dıfferent Yeast Specıes On Mıcrobıologıcal And Sensorıal Propertıes On Kefır

32nd International Scientific - Expert Conference of Agriculture and Food Industry, Saraybosna, Bosna-Hersek, 01 Kasım 2022, (Özet Bildiri)

. Effects Of Electrospinning Paramethers On Production Of Poly(Vinyl Alcohol)/Pullulan Blend Nanofibres

32nd International Scientific - Expert Conference of Agriculture and Food Industry, Saraybosna, Bosna-Hersek, 01 Aralık 2022, ss.124, (Özet Bildiri)

Effects of Electrospinning Parameters on Production of Poly (Vinyl Alcohol)/Pullulan Blend Nanofibres

32nd International Scientific -Expert Conference of Agriculture and Food Industry, Saraybosna, Bosna-Hersek, 1 - 02 Aralık 2022, ss.124, (Özet Bildiri)

Bebek Mamaları Formülasyonlarında Biyoaktif Bileşenlerin Yeri

Symposium on Safe Food for Infants -SAFFI, Manisa, Türkiye, 17 Ekim 2022, ss.92-101, (Tam Metin Bildiri)

Bebek Mamaları Formülasyonlarında Biyoakitf Bileşenlerin Yeri

Çocuklar İçin Güvenli Gıda Sempozyumu (SAFFI), Manisa, Türkiye, 17 - 18 Ekim 2022, ss.92-101, (Tam Metin Bildiri)

Kefir bir mucize mi?

I. Uluslararası Türk Dünyası Tarım ve Gıda Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 19 - 21 Aralık 2019, ss.103-110, (Tam Metin Bildiri)

Doğal Gıda Koruyucularının Gıda Güvenliği Yönünden Değerlendirilmesi

1. Uluslararası Türk Dünyası Tarım ve Gıda Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 19 - 21 Aralık 2019, ss.63, (Özet Bildiri)

Farklı Ülkelerden Temin Edilen Kımızlardan Laktik Asit Bakterileri ve Mayaların Tanımlaması

I. Uluslararası Türk Dünyası Tarım ve Gıda Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 19 Aralık 1019, (Özet Bildiri)

Geleneksel Fermente Gıdalarda Gıda Güvenliği Riskleri

1. Uluslararası Türk Dünyası Tarım ve Gıda Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 19 - 21 Aralık 2019, ss.65, (Özet Bildiri)

Dairy protein vs meat and plants for muscle health

IDF WORLD DAIRY SUMMIT, İstanbul, Türkiye, 23 - 26 Eylül 2019, (Özet Bildiri)

Balıkesir Sındırgı Bölgesindeki Süt Üreticisi İşletmeler Üzerine Bir Anket Çalışması.

III. Uluslararası AVRASYA Multidisipliner Çalışmalar Kongresi, Gaziantep, Türkiye, 4 - 07 Nisan 2019, ss.388-392, (Tam Metin Bildiri)

Meyve Atıklarının Fermente Süt Ürünlerinde Kullanım Olanakları

2. Ulusal Sütçülük Kongresi, İzmir, Türkiye, 25 - 26 Nisan 2019, ss.121-122, (Özet Bildiri)

Gıda Alerjenleri ve Sanitasyonla İlişkisi

III. Uluslararası Avrasya Multidisipliner Çalışmalar Kongresi, Gaziantep, Türkiye, 4 - 07 Nisan 2019, ss.166, (Özet Bildiri)

Electrospinning Nanofibers Used In Food Packaging Applications

III. Uluslararası Avrasya Multidisipliner Çalışmalar Kongresi, Gaziantep, Türkiye, 4 - 07 Nisan 2019, ss.165, (Özet Bildiri)

Gıda Proseslerinin Optimizasyonunda Cevap Yüzey Yöntemi

III. Uluslararası Avrasya Multidisipliner Çalışmalar Kongresi, Gaziantep, Türkiye, 4 - 07 Nisan 2019, ss.167, (Özet Bildiri)

Electrospinning Nanofıbers Used In Food Packaging Applications

III. Uluslararası Avrasya Multidisipliner Çalışmalar Kongresi, Gaziantep, Türkiye, 4 - 07 Nisan 2019, ss.165, (Özet Bildiri)

PROFILE OF THE DAIRY FARMS THAT MEMBERS OF CATTLE BREEDERS’SOCIETY IN BALIKESİR SINDIRGI DISTRICT

29th SCIENTIFIC - EXPERT CONFERENCE OFAGRICULTURE AND FOOD INDUSTRY, İzmir, Türkiye, 26 - 28 Eylül 2018, (Tam Metin Bildiri)

ADAPTATION OF LACTIC ACID BACTERIA AND YEASTS IN TRADITIONALFERMENTED MILK BEVERAGES: KEFIR AND KOUMISS

29th SCIENTIFIC - EXPERT CONFERENCE OFAGRICULTURE AND FOOD INDUSTRY, 26 - 28 Eylül 2018, (Tam Metin Bildiri)

Peynir Altı Suyu ve Türkiye'de Değerlendirilmesi

Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi / 26-28 Ekim 2018 , AydınInternational Agriculture, Environment and Health Congress, Aydın, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2018, ss.614-620, (Tam Metin Bildiri)

Risk Assesment of Ochratoxin – A in Foods

Agriculture for Life, Life for Agriculture” International Conference, Bükreş, Romanya, 7 - 09 Haziran 2018, cilt.1, ss.48, (Özet Bildiri)

OPPORTUNITIES OF USING FUNCTIONAL FOOD’S WASTE PRODUCT IN DEVELOPMENT OFINNOVATIVE DAIRY PRODUCT

1. INTERNATIONAL UNIVERSITY INDUSTRY COOPERATION,RD AND INNOVATION CONGRESS, 18 - 19 Aralık 2017, (Özet Bildiri)

Kaliteli Çiğ Süt Elde Edilmesi

Türkiye Süt Sığırcılığı Kurultayı 2007, 25 - 26 Eylül 2007, ss.228-239, (Tam Metin Bildiri)

Geleneksel Fermente Süt İçeceği Kefirin İnsan Sağlığı ve Beslenmesindeki Yeri

Adnan Menderes Üniversitesi 1. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, 29 Haziran - 01 Temmuz 2017, (Özet Bildiri)

FERMENTE SÜT ÜRÜNLERİNİN ZENGİNLEŞTİRİLMESİ

Adnan Menderes Üniversitesi 1. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, 29 Haziran - 01 Temmuz 2017, (Özet Bildiri)

Gıda Kaynaklı Mikrobiyal Hastalıklar ve Gıda Güvenliği

Adnan Menderes Üniversitesi 1. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi. 29 Haziran – 1 Temmuz 2017, Aydın, Türkiye, 29 Haziran - 01 Temmuz 2017, (Özet Bildiri)

Risk Assesment of Patulin in Apple in Apple and Apple Products

The International Conference ”Agriculture for Life, Life for Agriculture”, 8 - 10 Haziran 2017, (Özet Bildiri)

Biotechnological Production of Lactic Acid by Lactic Acid Bacteria.

The International Conference ”Agriculture for Life, Life for Agriculture”, 8 - 10 Haziran 2017, (Özet Bildiri)

Leuconostoc ve Gıda Sanayinde Önemi

1.Ulusal Sütçülük Kongresi, Ankara, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

Süt Ürünlerinde Lipozomların Uygulama Alanları

Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.98

The Effects of Heat Treatment Techniques on Milk Components in Terms of Food Security and Human Nutrition

The International Conference "Agriculture for Life, Life for Agriculture", Bükreş, Romanya, 9 - 11 Haziran 2016, (Özet Bildiri)

Osteoporoz Riskinin Azaltılmasında Süt ve Süt Ürünlerinin Önemi

1. Beslenme ve Sağlık İç İçe Sempozyumu, Türkiye, 18 Mayıs 2016

Some Physicochemical Characteristics and Aroma Compounds of Izmir Tulum Cheese Produced from Different Milk Types

The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Saraybosna, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)

Microflora contributed to ripening of cheeses produced in aegean region

25th International Scientific-Expert Conference of Agriculture and Food Industry, İzmir, Türkiye, 25 - 27 Eylül 2014, ss.81-84, (Tam Metin Bildiri)

Properties of acidophilus milk produced with different flavours

24th International Scientific-Expert Conference of Agriculture and Food Industry, SARAYBOSNA, Bosna-Hersek, 25 - 28 Eylül 2013, (Tam Metin Bildiri)

Antimicrobial activity of some essential oils on some pathogenic and lactic acid bacteria

23rd International ICFMH Symposium-FoodMicro, İstanbul, Türkiye, 3 - 07 Eylül 2012

Microencapsulation technique and its importance in dairy technology

23rd International ICFMH Symposium-FoodMicro, İstanbul, Türkiye, 3 Eylül - 07 Haziran 2012

Determination of genetically modified molecules in milk and risk assessment

European Biotechnology Congress, İstanbul, Türkiye, 28 Eylül 2011, cilt.22, ss.92, (Özet Bildiri)

Effect of Probiotics on the Allergic Diseases

1st. International Congress on Food Technology, Antalya, Türkiye, 03 Kasım 2010, ss.247, (Özet Bildiri)

The Functional and Health Effects of Dietary Fiber: Inulin

1st. International Congress on Food Technology, Antalya, Türkiye, 03 Kasım 2010, ss.189, (Özet Bildiri)

Traditional Foods: why and how should be update

I. International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Tekirdağ, Türkiye, 15 Nisan 2010, (Özet Bildiri)

Importance of Sensory Quality in terms of Social and Scientific in Traditional Foods.

I. International Symposium "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", Tekirdağ, Türkiye, 15 Nisan 2010, (Tam Metin Bildiri)

Functional bioactive peptides sourced from milk proteins

II. Antiaging and Aesthetic Medicine Congress, İzmir, Türkiye, 22 Eylül 2009, ss.132, (Özet Bildiri)

Effect of Functional Foods on Chronic Dieases of Aging

II. Antiaging and Aesthetic Medicine Congress, İzmir, Türkiye, 22 Eylül 2009, ss.130, (Özet Bildiri)

Fonksiyonel Süt Ürünleri

Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 21 Mayıs 2009, ss.71-72, (Özet Bildiri)

Gıda hipersentivitesi ve süt ve süt ürünlerinin hipersentivitedeki yeri. Poster Bildiri

Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 21 Mayıs 2009, ss.83-84, (Özet Bildiri)

Günlük Süt ve Dayanıklı Sütün Farkı, Kefirin Probiyotik Rolü

7. Sağlık Halk Kongresi, İzmir, Türkiye, 26 Şubat 2009, (Tam Metin Bildiri)

Koyun Sütü ve Değerlendirme Olanakları

Türkiye Koyunculuk Kongresi, İzmir, Türkiye, 12 Şubat 2009, (Tam Metin Bildiri)

Functional dairy food and their improvement in Turkey

The 3rd İnternational Conference on Food Science and Nutrition. "Nutritional Status and food Sciences in Arab Countries", Cairo, Mısır, 03 Kasım 2008, ss.49, (Özet Bildiri)
Kitaplar

Probiyotik Mikroorganizmaların Sindirim Sistemindeki Canlılığı ve Canlılıklarını Etkileyen Faktörler

Mühendislik, Fen ve Sağlık Bilimlerinde Ar-Ge ve İnovasyon Çalışmaları, ÇETİN AHMET, AY KADİR, ÜÇER OKTAY, TÜRK AHMET, DEMİR ALİ, ÇULHA OSMAN, MIZRAK ÖZFIRAT PINAR, DENİZ CAN İREM, YEŞİLDAĞ ESER, BAŞARAN ANIL, BAŞARI ENDER, YALKIN HÜSEYİN ERDEM, YAĞCI TUĞÇE, Editör, Sidas Medya Ltd. Şti, Manisa, ss.504-514, 2024

Use of Industrial Plants as Dairy Alternatives

Industrial Plants: Economics, Production, Agricultural, Utilization and Other Aspects, Ekren Sıdıka, Editör, Iksad Publications, Ankara, ss.241-288, 2022

Bitki Bazlı Süt Alternatifleri ve Sürdürülebilirlik

Sürdürülebilir Gıda Sistemleri, Neriman BAĞDATLIOĞLU, Editör, SİDAŞ, Manisa, ss.325-337, 2022

USE OF MEDICINAL AND AROMATIC PLANTS IN DAIRY PRODUCTS

MEDICINAL AND AROMATIC PLANTS: Economics Production Agricultural Ultilization and Other Aspects, EKREN Sıdıka, Editör, Iksad Publications, ss.335-390, 2021

Engeller Teknolojisi

Gıda Koruma ve İşlemede İleri Teknolojiler, Kayaardı, Semra, Editör, Türkiye Klinkleri, Ankara, ss.64-8, 2021

Engeller teknolojisi

Türkiye Klinikleri, Gıda Bilimleri Özel Konular, Gıda Koruma ve İşlemede İleri Teknolojiler., KAYAARDI SEMRA, Editör, Türkiye Klinik Yayınları, Ortadoğu Reklam Tanıtım Yayıncılık, Ankara, ss.64-70, 2021

Kefir ve Kımız Üretimi

Fermente Ürünler Teknolojisi ve Mikrobiyolojisi, Erkmen Osman, Erten Hüseyin, Sağlam Hidayet, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık Eğitim Danışmanlık TİC. LTD. ŞTİ, Ankara, ss.205-226, 2020

Kefirin özellikleri ve sağlık-beslenme açısından önemi

Türk mutfak kültürü üzerine araştırmalar, Kamil TOYGAR, Nimet BERKOK TOYGAR, Editör, BİRLİK MAATBACILIK, Ankara, ss.95-104, 2007
Metrikler

Yayın

101

Atıf (WoS)

4

H-İndeks (WoS)

1

Atıf (Scopus)

209

H-İndeks (Scopus)

9

Atıf (TrDizin)

7

H-İndeks (TrDizin)

2

Atıf (Diğer Toplam)

13

Proje

21

Tez Danışmanlığı

7

Açık Erişim

1