SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Gıda Ambalajlamada Nanoteknolojinin Kullanımı
Plastik & Ambalaj Teknolojisi
, sa.255, ss.58-65, 2019 (Hakemli Dergi)
Some Physicochemical Characteristics and Aroma Compounds of Izmir Tulum Cheese Produced from Different Milk Types
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.54, sa.1, ss.27-35, 2017 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
PROPIONIBACTERIUM SPP. TÜRLERİNİN SÜT VE SÜT ALTERNATİFİ GIDALARDA KULLANIM OLANAKLARI
III. Ulusal Sütçülük Kongresi, Ankara, Türkiye, 5 - 06 Ekim 2023, ss.98, (Özet Bildiri)
DETERMINATION OF PROBIOTIC VIABILITY IN HONEY ADDED YOGURTS ENRICHED WITH DIFFERENT PROBIOTICS AND PREBIOTICS
32nd International Scientific -Expert Conference of Agriculture and Food Industry, Bosna-Hersek, 1 - 02 Aralık 2022, (Özet Bildiri)
Probiotic Viability in Honey Added Yogurts Enriched with Different Probiotics and Prebiotics
32nd International Scientific - Expert Conference of Agriculture and Food Industry, Saraybosna, Bosna-Hersek, 01 Aralık 2022, ss.1, (Özet Bildiri)
The Influence Of Dıfferent Yeast Specıes On Mıcrobıologıcal And Sensorıal Propertıes On Kefır
32nd International Scientific - Expert Conference of Agriculture and Food Industry, Saraybosna, Bosna-Hersek, 01 Kasım 2022, (Özet Bildiri)
. Effects Of Electrospinning Paramethers On Production Of Poly(Vinyl Alcohol)/Pullulan Blend Nanofibres
32nd International Scientific - Expert Conference of Agriculture and Food Industry, Saraybosna, Bosna-Hersek, 01 Aralık 2022, ss.124, (Özet Bildiri)
Effects of Electrospinning Parameters on Production of Poly (Vinyl Alcohol)/Pullulan Blend Nanofibres
32nd International Scientific -Expert Conference of Agriculture and Food Industry, Saraybosna, Bosna-Hersek, 1 - 02 Aralık 2022, ss.124, (Özet Bildiri)
Bebek Mamaları Formülasyonlarında Biyoakitf Bileşenlerin Yeri
Çocuklar İçin Güvenli Gıda Sempozyumu (SAFFI), Manisa, Türkiye, 17 - 18 Ekim 2022, ss.92-101, (Tam Metin Bildiri)
Geleneksel Fermente Sucuk Üretiminde Kefir Kullanımının Ürün Kalitesine Etkisi
IV. Et Ürünleri Çalıştayı, Türkiye, 6 - 08 Ekim 2020
Geleneksel Fermente Sucuk Üretiminde Kefir Kullanımının Ürün Kalitesi Üzerine Etkisi
IV. Et Ürünleri Çalıştayı, Aydın, Türkiye, 06 Eylül 2020, (Özet Bildiri)
Doğal Gıda Koruyucularının Gıda Güvenliği Yönünden Değerlendirilmesi
1. Uluslararası Türk Dünyası Tarım ve Gıda Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 19 - 21 Aralık 2019, ss.63, (Özet Bildiri)
Geleneksel Fermente Gıdalarda Gıda Güvenliği Riskleri
1. Uluslararası Türk Dünyası Tarım ve Gıda Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 19 - 21 Aralık 2019, ss.65, (Özet Bildiri)
Dairy protein vs meat and plants for muscle health
IDF WORLD DAIRY SUMMIT, İstanbul, Türkiye, 23 - 26 Eylül 2019, (Özet Bildiri)
Balıkesir Sındırgı Bölgesindeki Süt Üreticisi İşletmeler Üzerine Bir Anket Çalışması.
III. Uluslararası AVRASYA Multidisipliner Çalışmalar Kongresi, Gaziantep, Türkiye, 4 - 07 Nisan 2019, ss.388-392, (Tam Metin Bildiri)
Süt Endüstrisinde Kullanılan Starter Kültürlerin Çoğaltılması veDondurularak Kurutulması
2. Ulusal Sütçülük Kongresi, Türkiye, 25 - 26 Nisan 2019, (Özet Bildiri)
Gıda Alerjenleri ve Sanitasyonla İlişkisi
III. Uluslararası Avrasya Multidisipliner Çalışmalar Kongresi, Gaziantep, Türkiye, 4 - 07 Nisan 2019, ss.166, (Özet Bildiri)
Electrospinning Nanofibers Used In Food Packaging Applications
III. Uluslararası Avrasya Multidisipliner Çalışmalar Kongresi, Gaziantep, Türkiye, 4 - 07 Nisan 2019, ss.165, (Özet Bildiri)
Gıda Proseslerinin Optimizasyonunda Cevap Yüzey Yöntemi
III. Uluslararası Avrasya Multidisipliner Çalışmalar Kongresi, Gaziantep, Türkiye, 4 - 07 Nisan 2019, ss.167, (Özet Bildiri)
Electrospinning Nanofıbers Used In Food Packaging Applications
III. Uluslararası Avrasya Multidisipliner Çalışmalar Kongresi, Gaziantep, Türkiye, 4 - 07 Nisan 2019, ss.165, (Özet Bildiri)
ADAPTATION OF LACTIC ACID BACTERIA AND YEASTS IN TRADITIONALFERMENTED MILK BEVERAGES: KEFIR AND KOUMISS
29th SCIENTIFIC - EXPERT CONFERENCE OFAGRICULTURE AND FOOD INDUSTRY, 26 - 28 Eylül 2018, (Tam Metin Bildiri)
Peynir Altı Suyu ve Türkiye'de Değerlendirilmesi
Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi / 26-28 Ekim 2018 , AydınInternational Agriculture, Environment and Health Congress, Aydın, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2018, ss.614-620, (Tam Metin Bildiri)
Risk Assesment of Ochratoxin – A in Foods
Agriculture for Life, Life for Agriculture” International Conference, Bükreş, Romanya, 7 - 09 Haziran 2018, cilt.1, ss.48, (Özet Bildiri)
Güvenli Süt Ürünü Üretiminde ve Korunmasında Laktik Asit Bakterilerinin Rolü
6. Gıda Güvenliği Kongresi, 3 - 04 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)
Kaliteli Çiğ Süt Elde Edilmesi
Türkiye Süt Sığırcılığı Kurultayı 2007, 25 - 26 Eylül 2007, ss.228-239, (Tam Metin Bildiri)
Geleneksel Fermente Süt İçeceği Kefirin İnsan Sağlığı ve Beslenmesindeki Yeri
Adnan Menderes Üniversitesi 1. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, 29 Haziran - 01 Temmuz 2017, (Özet Bildiri)
Risk Assesment of Patulin in Apple in Apple and Apple Products
The International Conference ”Agriculture for Life, Life for Agriculture”, 8 - 10 Haziran 2017, (Özet Bildiri)
Biotechnological Production of Lactic Acid by Lactic Acid Bacteria.
The International Conference ”Agriculture for Life, Life for Agriculture”, 8 - 10 Haziran 2017, (Özet Bildiri)
Çiğ Süt Peynirlerinin Mikrobiyolojik Açıdan Yararları ve Yol Açtığı Riskler
Türkiye 12. Gıda Kongres, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.99
Aflatoksin M1 Oluşumu ve Değişimine Süt Ürünleri Üretim Aşamalarının Etkisi
Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.101
Süt Ürünlerinde Lipozomların Uygulama Alanları
Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.98
The Effects of Heat Treatment Techniques on Milk Components in Terms of Food Security and Human Nutrition
The International Conference "Agriculture for Life, Life for Agriculture", Bükreş, Romanya, 9 - 11 Haziran 2016, (Özet Bildiri)
Osteoporoz Riskinin Azaltılmasında Süt ve Süt Ürünlerinin Önemi
1. Beslenme ve Sağlık İç İçe Sempozyumu, Türkiye, 18 Mayıs 2016
Some Physicochemical Characteristics and Aroma Compounds of Izmir Tulum Cheese Produced from Different Milk Types
The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Saraybosna, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)
Microflora contributed to ripening of cheeses produced in aegean region
25th International Scientific-Expert Conference of Agriculture and Food Industry, İzmir, Türkiye, 25 - 27 Eylül 2014, ss.81-84, (Tam Metin Bildiri)
Properties of acidophilus milk produced with different flavours
24th International Scientific-Expert Conference of Agriculture and Food Industry, SARAYBOSNA, Bosna-Hersek, 25 - 28 Eylül 2013, (Tam Metin Bildiri)
Antimicrobial activity of some essential oils on some pathogenic and lactic acid bacteria
23rd International ICFMH Symposium-FoodMicro, İstanbul, Türkiye, 3 - 07 Eylül 2012
Effect of sweetener on the probiotic viability of fermented goat milks made with Lactobacillus acidophilus La5 Bifidobacterium animalis ssp lactis Bb 12 and Streptococcus thermophilus during storage
23rd International ICFMH Symposium-FoodMicro, İstanbul, Türkiye, 3 - 05 Eylül 2012, ss.9, (Özet Bildiri)
Microencapsulation technique and its importance in dairy technology
23rd International ICFMH Symposium-FoodMicro, İstanbul, Türkiye, 3 Eylül - 07 Haziran 2012
Effect of Probiotics on the Allergic Diseases
1st. International Congress on Food Technology, Antalya, Türkiye, 03 Kasım 2010, ss.247, (Özet Bildiri)
The Functional and Health Effects of Dietary Fiber: Inulin
1st. International Congress on Food Technology, Antalya, Türkiye, 03 Kasım 2010, ss.189, (Özet Bildiri)
İzmir bölgesinden alınan farklı tulum peynir örneklerindeki mikrobiyal floranın belirlenmesi.
20. Ulusal Biyoloji Kongresi, Denizli, Türkiye, 25 Haziran 2010, (Özet Bildiri)
Traditional Foods: why and how should be update
I. International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Tekirdağ, Türkiye, 15 Nisan 2010, (Özet Bildiri)
Importance of Sensory Quality in terms of Social and Scientific in Traditional Foods.
I. International Symposium "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", Tekirdağ, Türkiye, 15 Nisan 2010, (Tam Metin Bildiri)
Functional bioactive peptides sourced from milk proteins
II. Antiaging and Aesthetic Medicine Congress, İzmir, Türkiye, 22 Eylül 2009, ss.132, (Özet Bildiri)
Effect of Functional Foods on Chronic Dieases of Aging
II. Antiaging and Aesthetic Medicine Congress, İzmir, Türkiye, 22 Eylül 2009, ss.130, (Özet Bildiri)
Fonksiyonel Süt Ürünleri
Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 21 Mayıs 2009, ss.71-72, (Özet Bildiri)
Gıda hipersentivitesi ve süt ve süt ürünlerinin hipersentivitedeki yeri. Poster Bildiri
Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 21 Mayıs 2009, ss.83-84, (Özet Bildiri)
Günlük Süt ve Dayanıklı Sütün Farkı, Kefirin Probiyotik Rolü
7. Sağlık Halk Kongresi, İzmir, Türkiye, 26 Şubat 2009, (Tam Metin Bildiri)
Koyun Sütü ve Değerlendirme Olanakları
Türkiye Koyunculuk Kongresi, İzmir, Türkiye, 12 Şubat 2009, (Tam Metin Bildiri)
Functional dairy food and their improvement in Turkey
The 3rd İnternational Conference on Food Science and Nutrition. "Nutritional Status and food Sciences in Arab Countries", Cairo, Mısır, 03 Kasım 2008, ss.49, (Özet Bildiri)
Kitaplar
Probiyotik Mikroorganizmaların Sindirim Sistemindeki Canlılığı ve Canlılıklarını Etkileyen Faktörler
Mühendislik, Fen ve Sağlık Bilimlerinde Ar-Ge ve İnovasyon Çalışmaları, ÇETİN AHMET, AY KADİR, ÜÇER OKTAY, TÜRK AHMET, DEMİR ALİ, ÇULHA OSMAN, MIZRAK ÖZFIRAT PINAR, DENİZ CAN İREM, YEŞİLDAĞ ESER, BAŞARAN ANIL, BAŞARI ENDER, YALKIN HÜSEYİN ERDEM, YAĞCI TUĞÇE, Editör, Sidas Medya Ltd. Şti, Manisa, ss.504-514, 2024
Bitki Bazlı Süt Alternatifleri ve Sürdürülebilirlik
Sürdürülebilir Gıda Sistemleri, Neriman BAĞDATLIOĞLU, Editör, SİDAŞ, Manisa, ss.325-337, 2022
Organik Süt
Sidaş Medya, İzmir, 2020
Kefir ve Kımız Üretimi
Fermente Ürünler Teknolojisi ve Mikrobiyolojisi, Erkmen Osman, Erten Hüseyin, Sağlam Hidayet, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık Eğitim Danışmanlık TİC. LTD. ŞTİ, Ankara, ss.205-226, 2020
Sağlık için Süt İçin
E.Ü. Basımevi, İzmir, 2013
Kefir Sağlığıma Kefil
E.Ü. Basımevi, İzmir, 2013
Kefirin özellikleri ve sağlık-beslenme açısından önemi
Türk mutfak kültürü üzerine araştırmalar, Kamil TOYGAR, Nimet BERKOK TOYGAR, Editör, BİRLİK MAATBACILIK, Ankara, ss.95-104, 2007