-
2023 - 2024 Laktuloz Kullanımının Fermente Peyniraltı Suyu İçeceğinde Bulunan Probiyotik Bakteriler Üzerine Etkisi
-
2021 - 2024 Elektroeğirme Yöntemi ile Elde Edilen Probiyotik Bakteri İlaveli Pullulan/PVA Nanoliflerin Peynir ve Taze Kırmızı Etin Ambalajlanmasında Kullanımı
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
AKPINAR A., DAĞBAĞLI S., SÖBELİ C., UYARCAN M., KAYAARDI S. (Yürütücü)
-
2022 - 2023 Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Kongresi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Çağındı Ö., Kayaardı S., Savlak N., Akpınar A., Karagözlü N., Ergönül B., et al.
-
2021 - 2023 Probiyotik ve Prebiyotikler İle Zenginleştirilmiş Bal İlaveli Yoğurtların Raf Ömrü Özelliklerinin, İn Vitro Antioksidan Biyoerişilebilirliğinin ve Sindirim Sonrası Probiyotik Canlılığının Belirlenmesi
-
2021 - 2022 Probiyotik ve Prebiyotik ile Zenginleştirilmiş Bal İlaveli Yoğurtların Raf Ömrü Özelliklerinin, in Vitro Antioksidan Biyoerişilebilirliğinin ve Sindirim Sonrası Probiyotik Canlılığının Belirlenmesi
-
2020 - 2021 Chia Tohumu İle Zenginleştirilmiş Vegan Peynir Benzeri Ürünlerin Antioksidan Biyoerişilebilirliğinin Belirlenmesi
-
2017 - 2020 Farklı Ambalaj Materyalleri Kullanılarak Olgunlaştırılan Tıbbi Bitki İlaveli Lor Peynirlerinin Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
AKPINAR A., KARAGÖZLÜ C., YERLİKAYA O., AKAN E., KINIK Ö., UYSAL H. R.(Yürütücü)
-
2018 - 2019 Bitkisel Yağ ve Posalar Kullanılarak Üretilen Probiyotik Dondurmaların Kalite Özelliklerinin Araştırılması
-
2017 - 2019 Süt ve Geleneksel Süt Ürünlerinden İzole Edilen Laktik Asit Bakterilerinin Starter Kültür Olarak Üretilmesi ve Endüstriyel Boyutta Peynir, Yoğurt ve Dondurma Üretiminde Kullanımı
-
2017 - 2018 Çiğ süt kalitesi üzerine hijyen eğitiminin etkisi: Balıkesir-Sındırgı örneği
-
2014 - 2018 Süt Kaynaklı Enterococcus Faecıum ve Enterococcus Durans Suşlarının Probiyotik Yoğurt ve Probiyotik Süt İçeçeği Üretiminde Kullanım Olanaklarının Araştırılması
-
2013 - 2015 Orijini Farklı Kımızlardan İzole Edilen Laktik Asit Bakterileri ile Mayaların Tanımlanması ve Keçi Sütünden Kımız Üretimi
-
2013 - 2014 Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü Pilot Süt İşletmesi Üretim Olanaklarının İyileştirilmesi
-
2009 - 2013 Farklı Üretim Yöntemlerinin Kış Yoğurtlarının Bazı Özelliklerine Etkisi
-
2009 - 2012 Farklı Modifiye Koşullarında Paketlenmiş Sepet Peynirinin Özelliklerine Etkisi
-
2009 - 2012 Fonksiyonel Özellikleri Geliştirilmiş Laktik Asit İçecek Üretimi
-
2009 - 2012 Bazı Yöresel Peynirlerimizin Kolesterol Düzeyi ve Besin Ögeleri Üzerine Bir Araştırma
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ERGÖNÜL B., AKPINAR A., UYSAL H. R., ENDER G., ÜNAL G., Yerlikaya O., et al.
-
2009 - 2011 Bazı Yöresel Peynirlerimizin Kolesterol Düzeyleri ve Besin Öğeleri Üzerine Bir Araştırma
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
AKPINAR A., ÜNAL G., ENDER G., YERLİKAYA O., UYSAL H. R., ERGÖNÜL B., et al.
-
2008 - 2011 Endüstriyel Boyutta Yoğurt Kültürünün Hazırlanmasına Yönelik Bir Çalışma
-
2008 - 2011 Kefir Dondurmasi Üretiminde Soya Sütünün Kullanim Olanaklari Üzerine Araştirmalar.
-
2006 - 2008 Değişik Aroma Maddeleri Eklenerek Üretilen Asidofiluslu Sütün Özellikleri