Metrikler
Eğitim Bilgileri
2013 - 2017
2013 - 2017Doktora
Türkiye
2010 - 2012
2010 - 2012Yüksek Lisans
Amerika Birleşik Devletleri
2001 - 2005
2001 - 2005Lisans
Selçuk Üniversitesi, Türkiye
Yaptığı Tezler
2017
2017Doktora
Zeytinyağı ekstraksiyonunda ultrason uygulamasının yağın verimi ve kalite özellikleri üzerine etkisi
2012
2012Yüksek Lisans
Determination of contact angle of olive oil and canolaoil on a ptfe surface at elevated temperatures
Yabancı Diller
İngilizce
Akademik Unvanlar / Görevler
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorDoç. Dr.
Yönetimsel Görevler
2023 - 2024
2023 - 2024Manisa Celal Bayar Üniversitesi
Akademi Dışı Deneyim
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorAlan Editörü
Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, Alan Editörü
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorReview Editor
Frontiers in Nutrition, Review Editor
2010 - 2013
2010 - 20131416 sayılı kanun kapsamında yurt dışında lisansüstü eğitimi
North Carolina State University, 1416 sayılı kanun kapsamında yurt dışında lisansüstü eğitimi
2009 - 2010
2009 - 20101416 sayılı kanun kapsamında yurt dışında yüksek lisans eğitimi
Purdue University, 1416 sayılı kanun kapsamında yurt dışında yüksek lisans eğitimi
2009 - 2009
2009 - 20091416 sayılı kanun kapsamında yurt dışında dil eğitimi
Eckerd College, 1416 sayılı kanun kapsamında yurt dışında dil eğitimi
2007 - 2008
2007 - 2008Üretim Mühendisi
Aydar Zeytincilik Ltd Şti, Üretim Mühendisi
2005 - 2007
2005 - 2007Üretim Mühendisi
Pelit Pastacılık ve Çikolata San A.Ş., Üretim Mühendisi
Verdiği Dersler
Lisans
Lisans
Araştırma Projesi
Teknoloji Uygulamaları 2
Meyve-Sebze Teknolojisi
İstatistik
İşletmede Mesleki Eğitim
Temel İşlemler Laboratuvarı
Proje Semineri
Sosyal Sorumluluk Projesi
Gıda Mühendisliğine Giriş
Proje Semineri
Temel İşlemler Laboratuvarı
İstatistik
Sosyal Sorumluluk Projesi
İşyeri Uygulama Eğitimi
Technical English 2
Araştırma Projesi
Statistics
Technical English 1
Araştırma Projesi 2
Mühendislik Etiği ve Kişisel İletişim
Seminer
Mühendisik Etiği ve Kişisel İletişim
Yönetilen Tezler
2022
2022Yüksek Lisans
Fiziksel yollarla acılığı giderilmiş tuzsuz kuru zeytin üretim süreçlerinin toplam fenol ve bazı kalite özellikleri üzerine etkisinin modellenmesi
AYDAR A. Y. (Danışman)
M.ÖZÇELİK(Öğrenci)
2022
2022Yüksek Lisans
Farklı İşlem Parametreleriyle Yüksek Antioksidan Özelliklere Sahip Inula Viscosa (L.) Ekstrakların Özelliklerinin Belirlenmesi ve Optimum Koşulda Elde Edilen Ekstrakların Fenolik Biyoerişebilirlik ve in vitro Yara İyileşmesi Üzerine Etkilerinin Tespit Edilmesi
AYDAR A. Y. (Danışman)
T.AYDIN(Öğrenci)
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2024
2024Optimization of extraction condition to improve blackthorn (Prunus spinosa L.) polyphenols, anthocyanins and antioxidant activity by natural deep eutectic solvent (NADES) using the simplex lattice mixture design method
Koraqi H., Yüksel Aydar A. Y., Pandiselvam R., Qazimi B., Khalid W., Trajkovska Petkoska A., et al.
Microchemical Journal
, cilt.200, 2024 (SCI-Expanded)
2016
2016Determination and modeling of contact angle of Canola oil and olive oil on a PTFE surface at elevated temperatures using air or steam as surrounding media
Aydar A. Y., Rodriguez-Martinez V., Farkas B. E.
LWT
, cilt.65, ss.304-310, 2016 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2025
2025Ultrasonik Uygulamanın Sofralık Zeytinlerin Bazı Fiziko-Kimyasal Özellikleri ve Mineral Kompozisyonuna Etkisi
Özçelik M., AYDAR A. Y., YILMAZ T.
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE: FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY , cilt.13, 2025 (Hakemli Dergi)
2022
2022Çekirdeksiz kuru zeytin kalite özellikleri üzerine ultrason, dondurma ve kurutma işlemlerinin etkileri
YILMAZ T., AYDAR A. Y., Özçelik M.
ENGINEERING SCIENCES
, cilt.11, sa.2, ss.303-313, 2022 (Hakemli Dergi)
2022
2022Modeling the Effects of Physical Methods on Olive Bitterness Components
YILMAZ T., AYDAR A. Y., Özçelik M.
Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen ve Mühendislik Bilimleri Dergisi
, cilt.22, sa.1, ss.154-164, 2022 (Hakemli Dergi)
2022
2022Şekerleme Üretiminde Kullanılan Hammaddeler ve Fonksiyonel Yumuşak Şekerleme Üretimi
Önder H., AYDAR A. Y.
AYDIN GASTRONOMY
, cilt.6, sa.1, ss.65-78, 2022 (Hakemli Dergi)
2021
2021Gıdaların Kurutulmasında Ultrason Ön İşleminin Kullanımı
AYDAR A. Y., YILMAZ T., MATARACI C., SAĞLAM T. B.
Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
, cilt.11, sa.2, ss.1165-1175, 2021 (Hakemli Dergi)
2020
2020Rehydration and Drying Kinetics of Ultrasound Pretreated Microwave Dried Olive Slices Using Peleg’s Model
AYDAR A. Y.
Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi
, cilt.24, sa.4, ss.401-408, 2020 (Hakemli Dergi)
2019
2019Statistical Methods in Optimization of Food Materials
AYDAR A. Y.
European International Journal of Science and Technology , cilt.8, sa.3, ss.33-40, 2019 (Hakemli Dergi)
2018
2018Physicochemical characterization of olive oils obtained by ultrasound assisted extraction from different olive cultivars
AYDAR A. Y.
International Journal of Scientific Research and Technology , cilt.4, sa.3, ss.1-10, 2018 (Hakemli Dergi)
2017
2017Effects of Hydroxytyrosol on Human Health
AYDAR A. Y., ÖNCÜ ÖNER T., ÜÇOK E. F.
EC Nutrition , cilt.11, sa.4, ss.147-157, 2017 (Hakemli Dergi)
2014
2014Yemeklik Yağların Yüzey Gerilimlerinin ve Temas Açılarının Belirlenmesinde Uygulanan Yöntemler
AYDAR A. Y., BAĞDATLIOĞLU N.
AKADEMIK GIDA , cilt.12, sa.1, ss.108-114, 2014 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2025
2025Optimizing Drying Techniques Using Ultrasound Pretreatment: Effects on Drying Rate, Energy Efficiency, and Product Quality in Food Science&Agriculture
AYDAR A. Y.
4th International Conference on Chemical and Pharmaceutical Sciences: Inovation to Commercialization on 22-24 January 2025, Pakistan, Lahore, Pakistan, 22 - 24 Ocak 2025, (Özet Bildiri)
2024
2024Enhanced Extraction of Polyphenols from Plant Materials Using Deep Eutectic Solvent and Ultrasound
AYDAR A. Y., AKSOYLU ÖZBEK Z.
7th International Agriculture, Environment and Health Congress, Bursa, Türkiye, 30 Mayıs - 01 Haziran 2024, (Özet Bildiri)
2024
2024Enhancing Drying Processes with Ozone Pretreatment : Impact on Kinetics, Energy Consumption and Product Quality in Agricultural Applications
AYDAR A. Y.
7th International Agriculture, Environment and Health Congress, Bursa, Türkiye, 30 Mayıs - 01 Haziran 2024, (Özet Bildiri)
2024
2024Green Recycling: Recovery of Used Vegetable Oils
AYDAR A. Y.
Abant 3rd International Symposium on Current Academic Studies, Bolu, Türkiye, 17 - 19 Mayıs 2024, (Tam Metin Bildiri)
2024
2024Addressing Challenges in food Technologies and Industry: Navigating Towards a Sustainable Future
AYDAR A. Y.
Abant 3rd International Symposium on Current Academic Studies, Bolu, Türkiye, 17 - 19 Mayıs 2024, (Tam Metin Bildiri)
2024
2024ENHANCED EXTRACTION OF POLYPHENOLS FROM PLANT MATERIALS USING DEEP EUTECTIC SOLVENTS AND ULTRASOUND
AYDAR A. Y., AKSOYLU ÖZBEK Z.
7.International Congress on Agriculture, Environment and Health, Bursa, Türkiye, 30 Mayıs 2024, ss.256-255, (Özet Bildiri)
2023
2023Optimization the Freeze Drying Conditions of Olive Seeds Obtained from Domat Variety in Turkiye
AYDAR A. Y., YILMAZ T., ÖZÇELİK M., AYDIN T., KARABAŞ E.
International conference Journées Chevreul, Fransa, 18 Ocak 2023, (Özet Bildiri)
2023
2023Optimization of the freeze-dried olive seeds obtained from Domat variety of Turkiye
AYDAR A. Y., YILMAZ T., Aydın T., Özçelik M., Karabaş E.
The Journées CHEVREUL 2023, Paris, Fransa, 17 Ocak 2023, (Özet Bildiri)
2022
2022OPTIMIZATION THE FREEZE DRYING CONDITIONS OF OLIVE SEEDS
AYDAR A. Y., YILMAZ T., Özçelik M., Aydın T., Karabaş E.
International Conference on Food and Agricultural Engineering (ICFAE), Fransa, 25 Ağustos 2022, (Tam Metin Bildiri)
2022
2022The effect of different treatments on extraction of phenolic compounds from foods
AYDAR A. Y.
Chemistry and Drug Discovery Symposium, FCCU, Department of Chemistry, Lahore, Pakistan, 21 Haziran 2022, (Özet Bildiri)
2021
2021İŞLENMİŞ ZEYTİNDE SONİKASYON UYGULAMASININ MİNERAL MADDE İÇERİĞİNE ETKİSİ
Özçelik M., YILMAZ T., AYDAR A. Y.
5. Uluslararası Akademik Öğrenci Çalışmaları Kongresi, İstanbul, Türkiye, 18 Aralık 2021, (Özet Bildiri)
2021
2021ULTRASON ÖN İŞLEMİNİN HAM ZEYTİNLERİN KALİTATİF ÖZELLİKLERİ VE FENOLİK BİLEŞENLER ÜZERİNE ETKİSİ
Özçelik M., AYDAR A. Y., YILMAZ T.
5. Uluslararası Akademik Öğrenci Çalışmaları Kongresi, İstanbul, Türkiye, 18 Aralık 2021, (Özet Bildiri)
2021
2021Effect of Roasting and Drying on Phenolic Compounds and Color Properties of Domat Variety Olive Seeds
AYDAR A. Y., Aydın T., Baykan B., YILMAZ T.
RPFOODS2021, İstanbul, Türkiye, 03 Haziran 2021, (Özet Bildiri)
2021
2021Modelling the Effect of Ultrasonic Washing on the Amount of Sulfur and Quality Characteristics of Dried Apricots Using Artificial Neural Networks (ANN)
AYDAR A. Y., Aydın T., Kırkaplan O. S., Şahin G.
RPFOODS2021, İstanbul, Türkiye, 03 Haziran 2021, (Özet Bildiri)
2020
2020Response Surface Methodology in Extraction of Bioactive Compounds from Plants.
AYDAR A. Y.
Webinar, FCCU, Department of Chemistry, Lahore, Pakistan, 18 Aralık 2020, (Özet Bildiri)
2019
2019Soğukta Muhafaza Edilmiş Gemlik Çeşidi Zeytinlerden Elde Edilen Zeytinyağlarının Yağ Asidi Kompozisyonunun ve Bazı Fizikokimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi
ÖZÇELİK M., AYDAR A. Y.
3.Uluslararası Akademik Öğrenci Çalışmaları Kongresi, Ankara, Türkiye, 14 - 15 Kasım 2019, (Tam Metin Bildiri)
2019
2019Investigation the Use of Ultrasound in Desalting Olives (Zeytinlerin tuzunun giderilmesinde ultrason kullanımının araştırılması)
AYDAR A. Y., ÖZÇELİK M.
3.Uluslararası Akademik Öğrenci Çalışmaları Kongresi, Ankara, Türkiye, 14 - 15 Kasım 2019, (Tam Metin Bildiri)
2019
2019Alternative Raw Materials Used in Gluten Free Diet
AKGÜN A., DENGİZ İ. T., AYDAR A. Y.
ULUSLARARASI GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK KONGRESİ, Gaziantep, Türkiye, 19 - 22 Eylül 2019, (Tam Metin Bildiri)
2019
2019Cips Ambalajları Üzerindeki İfadelerin Ege Bölgesindeki Üniversite Öğrencilerinin Satın Alma Tercihleri Üzerindeki Etkisi
AYDAR A. Y., KARANFİL B., ÇAMLIBEL Ç.
ULUSLARARASI GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK KONGRESİ, Gaziantep, Türkiye, 19 - 22 Eylül 2019, (Tam Metin Bildiri)
2019
2019Determination of Quality Characteristics of Sunflower Oils Used in Different Deep Frying Processes
Yılmaz A., YILMAZ T., AYDAR A. Y.
3. International Conference on Agriculture, Food, Veterinary and Pharmacy Sciences, Trabzon, Türkiye, 16 - 18 Nisan 2019, (Tam Metin Bildiri)
2019
2019The Effects of Storage of Gemlik Olives at Different Temperatures on Oleuropein Degradation
AYDAR A. Y., Özçelik M., Pazarlıoğlu B.
3. International Conference on Agriculture, Food, Veterinary and Pharmacy Sciences, Trabzon, Türkiye, 16 - 18 Nisan 2019, (Tam Metin Bildiri)
2018
2018Methods for Reducing Bitterness of Table Olives
AYDAR A. Y., YILMAZ T., ÖNCÜ ÖNER T.
II. International University-Industry Cooperation, R & D and Innovation Congress, Manisa, Türkiye, 14 - 15 Kasım 2018, (Tam Metin Bildiri)
2018
2018Statictical Methods in Optimization of Food Materials
AYDAR A. Y.
11 th International Statistics Days Conference, Muğla, Türkiye, 3 - 07 Ekim 2018, (Özet Bildiri)
2018
2018Textural Properties of Optimized Chicken Roll Product
AYDAR A. Y., Gürel B., KAYAARDI S.
International Symposium on Food Rheology and Texture, İstanbul, Türkiye, 19 - 21 Ekim 2018, (Tam Metin Bildiri)
2018
2018Bilimsel Araştırmalarda Kullanılan SPSS, SAS ve R Programlarının İncelenmesi
AYDAR A. Y., ÖNCÜ ÖNER T.
International Conference on Data Science and Applications (ICONDATA), Yalova, Türkiye, 4 - 07 Ekim 2018, (Özet Bildiri)
2017
2017The Effect of Cooking Methods on Microbiological and Sensory Properties of Chicken Rolls
AYDAR A. Y., ÜÇOK E. F., Gürel B., KAYAARDI S.
Second International Conference on Advances in Science, ICAS, İstanbul, Türkiye, 13 - 15 Ekim 2017, (Özet Bildiri)
2017
2017Biosensors: DNA Biosensors
ÖNCÜ ÖNER T., ÜÇOK E. F., AYDAR A. Y.
International Conference on Advances in Science, ICAS, Türkiye, 13 - 15 Eylül 2017, (Özet Bildiri)
2017
2017Quantification of Bacteria in Mixed Culture Using Molecular Biology Methods
ÜÇOK E. F., ÖNCÜ ÖNER T., AYDAR A. Y.
International Conference on Advances in Science, ICAS, Türkiye, 13 - 15 Eylül 2017, (Özet Bildiri)
2017
2017Recent Developments in Microbial Oil Production
AYDAR A. Y., ÜÇOK E. F., ÖNCÜ ÖNER T.
International Conference on Advances in Science, ICAS, Türkiye, 13 - 15 Eylül 2017, (Özet Bildiri)
2017
2017Zeytin Baharatı Üretimi
Özcan H., AYDAR A. Y., Tatar B., Hekimoğlu H. M., Solak E., Sapan K., et al.
V. Uluslararası Gıda Arge Proje Pazarı, İzmir, Türkiye, 25 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
2017
2017Manisa Demirci Bölgesine Özgü Figani Efendi Eriğinden Sağlıklı ve Uzun Raf Ömrüne Sahip Doğal Atıştırmalık Ürün Geliştirilmesi
AYDAR A. Y., Doğan E., Yıldırım C.
V. Uluslararası Gıda Arge Proje Pazarı, İzmir, Türkiye, 25 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
2017
2017Determination the chemical and sensorial characteristics of different type of flavored butters
AYDAR A. Y., Atış F. S.
AOCS Annual Meeting, ORLANDO, Amerika Birleşik Devletleri, 30 Nisan - 03 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
2017
2017The Effect of Storage Time and Extraction Parameters on Extra Virgin Olive Oils
AYDAR A. Y., BAĞDATLIOĞLU N.
AOCS Annual Meeting, Orlando, Amerika Birleşik Devletleri, 30 Nisan - 03 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
2017
2017The sensorial properties of olive oils extracted from Edremit cultivars harvested in different regions
AYDAR A. Y.
AOCS Annual Meeting, ORLANDO, Amerika Birleşik Devletleri, 30 Nisan - 03 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
2017
2017Effect of ultrasound on extraction yield and quality characteristics of extra virgin olive oil
AYDAR A. Y.
AOCS Annual Meeting, Orlando, Amerika Birleşik Devletleri, 30 Nisan - 03 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
2016
2016Physically De Bittered Dried Olive Production
YILMAZ T., AYDAR A. Y.
Food Structure Design, Antalya, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2016, (Özet Bildiri)
2016
2016TUZSUZ KURUTULMUŞ ZEYTİN ÜRETİMİ UNSALTED DRIED OLIVE PRODUCTION
AYDAR A. Y., YILMAZ T., OBUZ E.
4.Uluslararası Gıda Arge Proje Pazarı, Türkiye, 24 Mayıs 2016, (Özet Bildiri)
2016
2016Kurutulmuş Siyah Zeytin Üretimi
Tepekule H., ÇAPAN G., OBUZ E., AYDAR A. Y.
IV. Uluslararası Gıda Arge Proje Pazarı, İzmir, Türkiye, 24 Mayıs 2016, (Özet Bildiri)
2015
2015Sodyum Miktarı Azaltılmış Yuvarlama Siyah Zeytin Üretimi
AYDAR A. Y., KÜÇÜK S., TARHAN A., OBUZ E.
9.Gıda Mühendisliği Kongresi, Selçuk- İzmir, Türkiye, 12 - 14 Kasım 2015, (Özet Bildiri)
2015
2015Sodyum Miktarı Azaltılmış Salamura Yeşil Zeytin Üretimi
AYDAR A. Y., ALTIN E., BOZTAŞ Y., OBUZ E.
9.Gıda Mühendisliği Kongresi, Selçuk- İzmir, Türkiye, 12 - 14 Kasım 2015, (Özet Bildiri)
2014
2014The Effects of Microwave Heating on Quality Characteristics of Oil Crops and Vegetable Oils.
AYDAR A. Y., YILDIZ H.
Food Studies Congress, Prato, İtalya, 20 - 21 Eylül 2014, (Özet Bildiri)
2013
2013Zeytinyağı Üretiminde Ultrason Uygulamaları ve Kalite Özellikleri Üzerine Etkileri
AYDAR A. Y., YILDIZ H., GÜNÇ ERGÖNÜL P.
8.Gıda Mühendisleri Kongresi, Ankara, Türkiye, 7 - 09 Kasım 2013, (Özet Bildiri)
2013
2013Haluj is a different variation of mantı
AYDAR A. Y.
2nd Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Eylül 2013, (Özet Bildiri)
2013
2013Production and characteristics of olive and olive oils in Akhisar district of Turkey
AYDAR A. Y., Aydar A. O.
2nd Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Eylül 2013, (Özet Bildiri)
2013
2013Determination of surface properties of vegetable oils at different temperatures
AYDAR A. Y.
2nd Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Eylül 2013, (Özet Bildiri)
Kitaplar
2025
2025Alterations in lipid attributes upon irradiation
Aydar A. Y., Aksoylu Özbek Z.
Non-thermal Processing of Major Food Macromolecules, Falsafi Seid Reza,Rastogi Navin Kumar,Rostamabadi Hadis, Editör, Academic Press , Londrina, ss.347-359, 2025
Desteklenen Projeler
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorFarklı Ön İşlemlerin, Bamya Tohumu Yağının Fenolik Bileşik İçeriğine ve Depolama Süresince Ransimat Yöntemiyle Oksidatif Stabilitesi Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
AYDAR A. Y., YILMAZ T., AKSOYLU ÖZBEK Z., BERKEL KAŞIKÇI M., ÖZYİĞİT E., GÜNÇ ERGÖNÜL P. (Yürütücü)
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorPrina ve Karasudan Diyet Lifleri ve Fenolik Bileşenlerin Ekstraksiyonu, Fonksiyonel Özelliklerinin Metagenomik, Biyoyararlılık ve Sitotoksisite Analizleri ile Belirlenmesi ve Gıda Endüstrisinde Kullanılabilirliklerinin Araştırılması
AYDAR A. Y., BERKEL KAŞIKÇI M., ERTAŞ N., ARSLAN TONTUL S., ÖNCÜ ÖNER T., BULUT Z., et al.
2023 - 2024
2023 - 2024Ultrasonik ekstraksiyon yöntemi ile kahve çekirdeği zarından fonksiyonel içecek üretimi
TÜBİTAK Projesi
AYDAR A. Y., Aşçı G., Gözönü R.(Yürütücü)
2023 - 2024
2023 - 2024Karpuz Kabuğu Sütünden Bitkisel Yoğurt Üretim Olanaklarının Araştırılması
TÜBİTAK Projesi
AYDAR A. Y., Biçer İ. N., Özkan K.(Yürütücü)
2023 - 2024
2023 - 2024Altın çilek meyvesinden ve kabuğundan soğuk çay üretiminde ultrasonik ekstraksiyon yönteminin araştırılması
TÜBİTAK Projesi
AYDAR A. Y., Hanedan G., Bayrakçı F., Dursun G.(Yürütücü)
2022 - 2023
2022 - 2023Sürülebilir çikolata üretiminde hayvansal süt tozu ikamesi olarak yer elması ve soya sütü tozu kullanımının ürünün kalite ve mikrobiyolojik özellikleri üzerine etkisinin belirlenmesi
TÜBİTAK Projesi
AYDAR A. Y., Sarı S., Suvak G.(Yürütücü)
2020 - 2023
2020 - 2023Valorization of olive seeds and leaves as nutraceutical or food additives
AYDAR A. Y. (Yürütücü), ÖNCÜ ÖNER T., BERKEL KAŞIKÇI M., YILMAZ T.
2020 - 2023
2020 - 2023Zeytin İç Çekirdeği ve Yaprağının Nutrasötik veya Fonksiyonel Gıda Olarak Değerlendirilmesi
BERKEL KAŞIKÇI M., YILMAZ T., ÖNCÜ ÖNER T., AYDAR A. Y. (Yürütücü)
2021 - 2022
2021 - 2022Mikrodalgada Kurutulmuş Inula Viscosa L.' Nin Renk ve Kalite Özelliklerine Ultrason Ön İşleminin Etkisinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
AYDAR A. Y. (Yürütücü), Aydın T.
2020 - 2022
2020 - 2022Farklı Kurutma Yöntemlerinin Inula viscosa (L.)’nın Antioksidan Özelliklerinin ve Fenolik Biyoerişilebilirliğinin, PC-3 Hücre Hattında Proliferasyon ve Yara İyileşmesi Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÖNCÜ ÖNER T., BERKEL KAŞIKÇI M., YILMAZ T., AYDAR A. Y. (Yürütücü)
2020 - 2022
2020 - 2022Farklı Kurutma Yöntemlerinin Inula Viscosa (L.)'Nın Antioksidan Özelliklerinin ve Fenolik Biyoerişilebilirliğinin, Pc-3 Hücre Hattında Proliferasyon ve Yara İyileşmesi Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
AYDAR A. Y. (Yürütücü), YILMAZ T., BERKEL KAŞIKÇI M., ÖNCÜ ÖNER T.
2021 - 2021
2021 - 2021Invesgation of the effect of ultrasonic washing on vine leaf pesticide residues and quality traits
TÜBİTAK Projesi
AYDAR A. Y., Alabey F., Karaiz A.(Yürütücü)
2020 - 2021
2020 - 2021Fiziksel yollarla acılığı giderilmiş zeytin üretimi
AYDAR A. Y., YILMAZ T. (Yürütücü)
2020 - 2020
2020 - 2020Valorisation of olive seeds and leaves as nutraceutical or food additives
BERKEL KAŞIKÇI M., YILMAZ T., AYDAR A. Y. (Yürütücü)
2019 - 2020
2019 - 2020Effect of ultrasound pretreatment on drying kinetics and quality of Jerusalem artichoke
TÜBİTAK Projesi
AYDAR A. Y., MATARACI C. E., SAĞLAM T. B.(Yürütücü)
2016 - 2017
2016 - 2017Zeytinyağı ekstraksiyonunda ultrason uygulamasının yağın verimi ve kalite özellikleri üzerine etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
AYDAR A. Y., ÖNCÜ ÖNER T., BAĞDATLIOĞLU N. (Yürütücü)
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Ocak 2018
Ocak 2018Diğer Dergiler
Ocak 2018
Ocak 2018FOOD SCIENCE AND BIOTECHNOLOGY
Diğer Dergiler
Ocak 2017
Ocak 2017FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY
Diğer Dergiler
Ocak 2017
Ocak 2017FOOD SCIENCE AND BIOTECHNOLOGY
Diğer Dergiler
Ocak 2016
Ocak 2016Diğer Dergiler
Ocak 2016
Ocak 2016