Doç. Dr. ALEV YÜKSEL AYDAR


MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ

GIDA TEKNOLOJİSİ

Metrikler

Yayın

69

Atıf (Scopus)

335

H-İndeks (Scopus)

10

Proje

16

Tez Danışmanlığı

2

Açık Erişim

4

Eğitim Bilgileri

2013 - 2017

2013 - 2017

Doktora

Türkiye

2010 - 2012

2010 - 2012

Yüksek Lisans

Amerika Birleşik Devletleri

2001 - 2005

2001 - 2005

Lisans

Selçuk Üniversitesi, Türkiye

Yaptığı Tezler

2017

2017

Doktora

Zeytinyağı ekstraksiyonunda ultrason uygulamasının yağın verimi ve kalite özellikleri üzerine etkisi

2012

2012

Yüksek Lisans

Determination of contact angle of olive oil and canolaoil on a ptfe surface at elevated temperatures

Yabancı Diller

İngilizce

Akademik Unvanlar / Görevler

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Doç. Dr.

Yönetimsel Görevler

2023 - 2024

2023 - 2024

Manisa Celal Bayar Üniversitesi

Akademi Dışı Deneyim

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Alan Editörü

Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, Alan Editörü

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Review Editor

Frontiers in Nutrition, Review Editor

2010 - 2013

2010 - 2013

1416 sayılı kanun kapsamında yurt dışında lisansüstü eğitimi

North Carolina State University, 1416 sayılı kanun kapsamında yurt dışında lisansüstü eğitimi

2009 - 2010

2009 - 2010

1416 sayılı kanun kapsamında yurt dışında yüksek lisans eğitimi

Purdue University, 1416 sayılı kanun kapsamında yurt dışında yüksek lisans eğitimi

2009 - 2009

2009 - 2009

1416 sayılı kanun kapsamında yurt dışında dil eğitimi

Eckerd College, 1416 sayılı kanun kapsamında yurt dışında dil eğitimi

2007 - 2008

2007 - 2008

Üretim Mühendisi

Aydar Zeytincilik Ltd Şti, Üretim Mühendisi

2005 - 2007

2005 - 2007

Üretim Mühendisi

Pelit Pastacılık ve Çikolata San A.Ş., Üretim Mühendisi

Verdiği Dersler

Lisans

Lisans

Araştırma Projesi

Teknoloji Uygulamaları 2

Meyve-Sebze Teknolojisi

İstatistik

İşletmede Mesleki Eğitim

Temel İşlemler Laboratuvarı

Proje Semineri

Sosyal Sorumluluk Projesi

Gıda Mühendisliğine Giriş

Proje Semineri

Temel İşlemler Laboratuvarı

İstatistik

Sosyal Sorumluluk Projesi

İşyeri Uygulama Eğitimi

Technical English 2

Araştırma Projesi

Statistics

Technical English 1

Araştırma Projesi 2

Mühendislik Etiği ve Kişisel İletişim

Seminer

Mühendisik Etiği ve Kişisel İletişim

Lisans Çift Anadal

Lisans Çift Anadal

Atık ve Yan Ürün Değerlendirilmesinde Yenilikçi Ekstraksiyon Teknikleri

Meyve Sebze Endüstrisinde Yeni Ürün Tasarımı

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2024

2024

Enhanced Extraction of Polyphenols from Plant Materials Using Deep Eutectic Solvent and Ultrasound

AYDAR A. Y., AKSOYLU ÖZBEK Z.

7th International Agriculture, Environment and Health Congress, Bursa, Türkiye, 30 Mayıs - 01 Haziran 2024, (Özet Bildiri)

2024

2024

Enhancing Drying Processes with Ozone Pretreatment : Impact on Kinetics, Energy Consumption and Product Quality in Agricultural Applications

AYDAR A. Y.

7th International Agriculture, Environment and Health Congress, Bursa, Türkiye, 30 Mayıs - 01 Haziran 2024, (Özet Bildiri)

2024

2024

Green Recycling: Recovery of Used Vegetable Oils

AYDAR A. Y.

Abant 3rd International Symposium on Current Academic Studies, Bolu, Türkiye, 17 - 19 Mayıs 2024, (Tam Metin Bildiri)

2024

2024

Addressing Challenges in food Technologies and Industry: Navigating Towards a Sustainable Future

AYDAR A. Y.

Abant 3rd International Symposium on Current Academic Studies, Bolu, Türkiye, 17 - 19 Mayıs 2024, (Tam Metin Bildiri)

2024

2024

ENHANCED EXTRACTION OF POLYPHENOLS FROM PLANT MATERIALS USING DEEP EUTECTIC SOLVENTS AND ULTRASOUND

AYDAR A. Y., AKSOYLU ÖZBEK Z.

7.International Congress on Agriculture, Environment and Health, Bursa, Türkiye, 30 Mayıs 2024, ss.256-255, (Özet Bildiri)

2022

2022

OPTIMIZATION THE FREEZE DRYING CONDITIONS OF OLIVE SEEDS

AYDAR A. Y., YILMAZ T., Özçelik M., Aydın T., Karabaş E.

International Conference on Food and Agricultural Engineering (ICFAE), Fransa, 25 Ağustos 2022, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

The effect of different treatments on extraction of phenolic compounds from foods

AYDAR A. Y.

Chemistry and Drug Discovery Symposium, FCCU, Department of Chemistry, Lahore, Pakistan, 21 Haziran 2022, (Özet Bildiri)

2021

2021

ULTRASON ÖN İŞLEMİNİN HAM ZEYTİNLERİN KALİTATİF ÖZELLİKLERİ VE FENOLİK BİLEŞENLER ÜZERİNE ETKİSİ

Özçelik M., AYDAR A. Y., YILMAZ T.

5. Uluslararası Akademik Öğrenci Çalışmaları Kongresi, İstanbul, Türkiye, 18 Aralık 2021, (Özet Bildiri)

2021

2021

İŞLENMİŞ ZEYTİNDE SONİKASYON UYGULAMASININ MİNERAL MADDE İÇERİĞİNE ETKİSİ

Özçelik M., YILMAZ T., AYDAR A. Y.

5. Uluslararası Akademik Öğrenci Çalışmaları Kongresi, İstanbul, Türkiye, 18 Aralık 2021, (Özet Bildiri)

2020

2020

Response Surface Methodology in Extraction of Bioactive Compounds from Plants.

AYDAR A. Y.

Webinar, FCCU, Department of Chemistry, Lahore, Pakistan, 18 Aralık 2020, (Özet Bildiri)

2019

2019

Soğukta Muhafaza Edilmiş Gemlik Çeşidi Zeytinlerden Elde Edilen Zeytinyağlarının Yağ Asidi Kompozisyonunun ve Bazı Fizikokimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi

ÖZÇELİK M., AYDAR A. Y.

3.Uluslararası Akademik Öğrenci Çalışmaları Kongresi, Ankara, Türkiye, 14 - 15 Kasım 2019, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

Investigation the Use of Ultrasound in Desalting Olives (Zeytinlerin tuzunun giderilmesinde ultrason kullanımının araştırılması)

AYDAR A. Y., ÖZÇELİK M.

3.Uluslararası Akademik Öğrenci Çalışmaları Kongresi, Ankara, Türkiye, 14 - 15 Kasım 2019, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

Alternative Raw Materials Used in Gluten Free Diet

AKGÜN A., DENGİZ İ. T., AYDAR A. Y.

ULUSLARARASI GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK KONGRESİ, Gaziantep, Türkiye, 19 - 22 Eylül 2019, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

Cips Ambalajları Üzerindeki İfadelerin Ege Bölgesindeki Üniversite Öğrencilerinin Satın Alma Tercihleri Üzerindeki Etkisi

AYDAR A. Y., KARANFİL B., ÇAMLIBEL Ç.

ULUSLARARASI GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK KONGRESİ, Gaziantep, Türkiye, 19 - 22 Eylül 2019, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

The Effects of Storage of Gemlik Olives at Different Temperatures on Oleuropein Degradation

AYDAR A. Y., Özçelik M., Pazarlıoğlu B.

3. International Conference on Agriculture, Food, Veterinary and Pharmacy Sciences, Trabzon, Türkiye, 16 - 18 Nisan 2019, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

Determination of Quality Characteristics of Sunflower Oils Used in Different Deep Frying Processes

Yılmaz A., YILMAZ T., AYDAR A. Y.

3. International Conference on Agriculture, Food, Veterinary and Pharmacy Sciences, Trabzon, Türkiye, 16 - 18 Nisan 2019, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

Methods for Reducing Bitterness of Table Olives

AYDAR A. Y., YILMAZ T., ÖNCÜ ÖNER T.

II. International University-Industry Cooperation, R & D and Innovation Congress, Manisa, Türkiye, 14 - 15 Kasım 2018, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

Statictical Methods in Optimization of Food Materials

AYDAR A. Y.

11 th International Statistics Days Conference, Muğla, Türkiye, 3 - 07 Ekim 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

Textural Properties of Optimized Chicken Roll Product

AYDAR A. Y., Gürel B., KAYAARDI S.

International Symposium on Food Rheology and Texture, İstanbul, Türkiye, 19 - 21 Ekim 2018, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

Bilimsel Araştırmalarda Kullanılan SPSS, SAS ve R Programlarının İncelenmesi

AYDAR A. Y., ÖNCÜ ÖNER T.

International Conference on Data Science and Applications (ICONDATA), Yalova, Türkiye, 4 - 07 Ekim 2018, (Özet Bildiri)

2017

2017

The Effect of Cooking Methods on Microbiological and Sensory Properties of Chicken Rolls

AYDAR A. Y., ÜÇOK E. F., Gürel B., KAYAARDI S.

Second International Conference on Advances in Science, ICAS, İstanbul, Türkiye, 13 - 15 Ekim 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

Recent Developments in Microbial Oil Production

AYDAR A. Y., ÜÇOK E. F., ÖNCÜ ÖNER T.

International Conference on Advances in Science, ICAS, Türkiye, 13 - 15 Eylül 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

Quantification of Bacteria in Mixed Culture Using Molecular Biology Methods

ÜÇOK E. F., ÖNCÜ ÖNER T., AYDAR A. Y.

International Conference on Advances in Science, ICAS, Türkiye, 13 - 15 Eylül 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

Biosensors: DNA Biosensors

ÖNCÜ ÖNER T., ÜÇOK E. F., AYDAR A. Y.

International Conference on Advances in Science, ICAS, Türkiye, 13 - 15 Eylül 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

Zeytin Baharatı Üretimi

Özcan H., AYDAR A. Y., Tatar B., Hekimoğlu H. M., Solak E., Sapan K., et al.

V. Uluslararası Gıda Arge Proje Pazarı, İzmir, Türkiye, 25 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

The sensorial properties of olive oils extracted from Edremit cultivars harvested in different regions

AYDAR A. Y.

AOCS Annual Meeting, ORLANDO, Amerika Birleşik Devletleri, 30 Nisan - 03 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

The Effect of Storage Time and Extraction Parameters on Extra Virgin Olive Oils

AYDAR A. Y., BAĞDATLIOĞLU N.

AOCS Annual Meeting, Orlando, Amerika Birleşik Devletleri, 30 Nisan - 03 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

Effect of ultrasound on extraction yield and quality characteristics of extra virgin olive oil

AYDAR A. Y.

AOCS Annual Meeting, Orlando, Amerika Birleşik Devletleri, 30 Nisan - 03 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

Determination the chemical and sensorial characteristics of different type of flavored butters

AYDAR A. Y., Atış F. S.

AOCS Annual Meeting, ORLANDO, Amerika Birleşik Devletleri, 30 Nisan - 03 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

2016

2016

Physically De Bittered Dried Olive Production

YILMAZ T., AYDAR A. Y.

Food Structure Design, Antalya, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

TUZSUZ KURUTULMUŞ ZEYTİN ÜRETİMİ UNSALTED DRIED OLIVE PRODUCTION

AYDAR A. Y., YILMAZ T., OBUZ E.

4.Uluslararası Gıda Arge Proje Pazarı, Türkiye, 24 Mayıs 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

Kurutulmuş Siyah Zeytin Üretimi

Tepekule H., ÇAPAN G., OBUZ E., AYDAR A. Y.

IV. Uluslararası Gıda Arge Proje Pazarı, İzmir, Türkiye, 24 Mayıs 2016, (Özet Bildiri)

2015

2015

Sodyum Miktarı Azaltılmış Yuvarlama Siyah Zeytin Üretimi

AYDAR A. Y., KÜÇÜK S., TARHAN A., OBUZ E.

9.Gıda Mühendisliği Kongresi, Selçuk- İzmir, Türkiye, 12 - 14 Kasım 2015, (Özet Bildiri)

2015

2015

Sodyum Miktarı Azaltılmış Salamura Yeşil Zeytin Üretimi

AYDAR A. Y., ALTIN E., BOZTAŞ Y., OBUZ E.

9.Gıda Mühendisliği Kongresi, Selçuk- İzmir, Türkiye, 12 - 14 Kasım 2015, (Özet Bildiri)

2014

2014

The Effects of Microwave Heating on Quality Characteristics of Oil Crops and Vegetable Oils.

AYDAR A. Y., YILDIZ H.

Food Studies Congress, Prato, İtalya, 20 - 21 Eylül 2014, (Özet Bildiri)

2013

2013

Zeytinyağı Üretiminde Ultrason Uygulamaları ve Kalite Özellikleri Üzerine Etkileri

AYDAR A. Y., YILDIZ H., GÜNÇ ERGÖNÜL P.

8.Gıda Mühendisleri Kongresi, Ankara, Türkiye, 7 - 09 Kasım 2013, (Özet Bildiri)

2013

2013

Haluj is a different variation of mantı

AYDAR A. Y.

2nd Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Eylül 2013, (Özet Bildiri)

2013

2013

Determination of surface properties of vegetable oils at different temperatures

AYDAR A. Y.

2nd Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Eylül 2013, (Özet Bildiri)

2013

2013

Production and characteristics of olive and olive oils in Akhisar district of Turkey

AYDAR A. Y., Aydar A. O.

2nd Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Eylül 2013, (Özet Bildiri)

Kitaplar

2023

2023

An Overview of Plant-Based Food Alternatives (PBFAs): Classification, Textural and Sensory Characteristics

AYDAR A. Y.

Plant-Based Foods: Ingredients, Technology and Health Aspects, Aydar, Alev Yüksel, Editör, Springer Nature, ss.1-18, 2023

2019

2019

Glutensiz Diyetde Kullanılan Alternatif Hammaddeler

AYDAR A. Y., Akgün A., Dengiz İ. T.

Geleceğin Dünyasında Bilimsel ve Mesleki Çalışmalar, DOÇ. DR. OKTAY ERDOĞAN DOÇ. DR. MUNİSE DİDEM DEMİRBAŞ DR. ÖĞR. ÜYESİ SERDAR ÖZYÖN DR. BARAN TOPRAK, Editör, Ekin, Bursa, ss.20-34, 2019

2019

2019

Emerging Extraction Technologies in Olive Oil Production

AYDAR A. Y.

Technological Innovation in the Olive Oil Production Chain, Innocenzo Muzzalupo, Editör, In tech Open Access Publisher, ss.11-20, 2019

2018

2018

Utilization of Response Surface Methodology in Optimization of Extraction of Plant Materials

AYDAR A. Y.

Statistical Approaches With Emphasis on Design of Experiments Applied to ChemicalProcesses, Valter Silva, Editör, In tech Open Access Publisher, ss.157-169, 2018

Desteklenen Projeler

Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler

Ocak 2018

Ocak 2018

Diğer Dergiler

Ocak 2018

Ocak 2018

FOOD SCIENCE AND BIOTECHNOLOGY

Diğer Dergiler

Ocak 2017

Ocak 2017

FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY

Diğer Dergiler

Ocak 2017

Ocak 2017

FOOD SCIENCE AND BIOTECHNOLOGY

Diğer Dergiler

Ocak 2016

Ocak 2016

Diğer Dergiler

Ocak 2016

Ocak 2016

JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION

Diğer Dergiler