Metrikler
Eğitim Bilgileri
2013 - 2017
2013 - 2017Doktora
Türkiye
2010 - 2012
2010 - 2012Yüksek Lisans
Amerika Birleşik Devletleri
2001 - 2005
2001 - 2005Lisans
Selçuk Üniversitesi, Türkiye
Yaptığı Tezler
2017
2017Doktora
Zeytinyağı ekstraksiyonunda ultrason uygulamasının yağın verimi ve kalite özellikleri üzerine etkisi
2012
2012Yüksek Lisans
Determination of contact angle of olive oil and canolaoil on a ptfe surface at elevated temperatures
Yabancı Diller
İngilizce
Akademik Unvanlar / Görevler
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorDoç. Dr.
Yönetimsel Görevler
2023 - 2024
2023 - 2024Manisa Celal Bayar Üniversitesi
Akademi Dışı Deneyim
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorAlan Editörü
Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, Alan Editörü
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorReview Editor
Frontiers in Nutrition, Review Editor
2010 - 2013
2010 - 20131416 sayılı kanun kapsamında yurt dışında lisansüstü eğitimi
North Carolina State University, 1416 sayılı kanun kapsamında yurt dışında lisansüstü eğitimi
2009 - 2010
2009 - 20101416 sayılı kanun kapsamında yurt dışında yüksek lisans eğitimi
Purdue University, 1416 sayılı kanun kapsamında yurt dışında yüksek lisans eğitimi
2009 - 2009
2009 - 20091416 sayılı kanun kapsamında yurt dışında dil eğitimi
Eckerd College, 1416 sayılı kanun kapsamında yurt dışında dil eğitimi
2007 - 2008
2007 - 2008Üretim Mühendisi
Aydar Zeytincilik Ltd Şti, Üretim Mühendisi
2005 - 2007
2005 - 2007Üretim Mühendisi
Pelit Pastacılık ve Çikolata San A.Ş., Üretim Mühendisi
Verdiği Dersler
Lisans
Lisans
Araştırma Projesi
Teknoloji Uygulamaları 2
Meyve-Sebze Teknolojisi
İstatistik
İşletmede Mesleki Eğitim
Temel İşlemler Laboratuvarı
Proje Semineri
Sosyal Sorumluluk Projesi
Gıda Mühendisliğine Giriş
Proje Semineri
Temel İşlemler Laboratuvarı
İstatistik
Sosyal Sorumluluk Projesi
İşyeri Uygulama Eğitimi
Technical English 2
Araştırma Projesi
Statistics
Technical English 1
Araştırma Projesi 2
Mühendislik Etiği ve Kişisel İletişim
Seminer
Mühendisik Etiği ve Kişisel İletişim
Yönetilen Tezler
2022
2022Yüksek Lisans
Fiziksel yollarla acılığı giderilmiş tuzsuz kuru zeytin üretim süreçlerinin toplam fenol ve bazı kalite özellikleri üzerine etkisinin modellenmesi
AYDAR A. Y. (Danışman)
M.ÖZÇELİK(Öğrenci)
2022
2022Yüksek Lisans
Farklı İşlem Parametreleriyle Yüksek Antioksidan Özelliklere Sahip Inula Viscosa (L.) Ekstrakların Özelliklerinin Belirlenmesi ve Optimum Koşulda Elde Edilen Ekstrakların Fenolik Biyoerişebilirlik ve in vitro Yara İyileşmesi Üzerine Etkilerinin Tespit Edilmesi
AYDAR A. Y. (Danışman)
T.AYDIN(Öğrenci)
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2025
2025Application of multivariate analysis and Kohonen Neural Network to discriminate bioactive components and chemical composition of kosovan honey
Koraqi H., Wawrzyniak J., AYDAR A. Y., Pandiselvam R., Khalide W., Petkoska A. T., et al.
Food Control
, cilt.172, 2025 (SCI-Expanded)
2025
2025Ozone-Based Oxidation Treatment to Enhance Food Drying Rate and Quality: Mechanisms, Current Knowledge, and Future Outlook
Pandiselvam R., Rathnakumar K., Nickhil C., Charles A. P. R., Falsafi S. R., Rostamabadi H., et al.
Food and Bioprocess Technology
, 2025 (SCI-Expanded)
2024
2024Microwave-pretreatment hydrodistillation extraction of eucalyptol from Eucalyptus citriodora and optimization by response surface methodology
Rachel T., Ahmed D., AYDAR A. Y., Qamar M. T.
Biomass Conversion and Biorefinery
, cilt.14, sa.24, ss.31621-31630, 2024 (SCI-Expanded)
2024
2024Farm to fork applications: how vibrational spectroscopy can be used along the whole value chain?
Pandiselvam R., AYDAR A. Y., AKSOYLU ÖZBEK Z., Sözeri Atik D., Süfer Ö., Taşkin B., et al.
Critical Reviews in Biotechnology
, 2024 (SCI-Expanded)
2024
2024Ultrasound-assisted extraction with natural deep eutectic solvent for phenolic compounds recovery from Rosa damascene Mill.: Experimental design optimization using central composite design
Koraqi H., AYDAR A. Y., Khalid W., ERCİŞLİ S., Rustagi S., Ramniwas S., et al.
Microchemical Journal
, cilt.196, 2024 (SCI-Expanded)
2023
2023Ultrasound- and heat-assisted extraction of glycyrrhizin from licorice by two glycerol-based DESs - Modeling and optimization as per response surface methodology
Kubra K. t., Ahmed D., AYDAR A. Y., Qamar M. T.
Sustainable Chemistry and Pharmacy
, cilt.31, 2023 (SCI-Expanded)
2023
2023Effect of ultrasound assisted cleaning on pesticide removal and quality characteristics of Vitis vinifera leaves
AYDAR A. Y., Aydın T., Karaiz A., Alabey F., Kothakota A., Raposo A., et al.
Ultrasonics Sonochemistry
, cilt.92, 2023 (SCI-Expanded)
2023
2023EFFICIENT EXTRACTION OF CURCUMIN FROM TURMERIC WITH PHARMACEUTICAL SOLVENTS AND OPTIMIZATION USING RESPONSE SURFACE METHODOLOGY
Raheem M., Ahmed D., AYDAR A. Y.
Latin American Applied Research
, cilt.53, sa.2, ss.95-102, 2023 (SCI-Expanded)
2023
2023Individual and interactive effect of ultrasound pre-treatment on drying kinetics and biochemical qualities of food: A critical review
Pandiselvam R., AYDAR A. Y., Kutlu N., Aslam R., Sahni P., Mitharwal S., et al.
Ultrasonics Sonochemistry
, cilt.92, 2023 (SCI-Expanded)
2022
2022Optimization of solvent-free microwave-assisted extraction of antioxidant compounds from Lagenaria siceraria fruit by response surface methodology
Iftikhar S., Tariq Qamar M., AYDAR A. Y., Ahmed D.
Folia Horticulturae
, cilt.34, sa.2, ss.163-171, 2022 (SCI-Expanded)
2022
2022Investigation on the influence of ultrasonic pretreatment on color, quality and antioxidant attributes of microwave dried Inula viscosa (L.)
AYDAR A. Y., Aydın T., YILMAZ T., Kothakota A., Claudia Terezia S., Florin Leontin C., et al.
Ultrasonics Sonochemistry
, cilt.90, 2022 (SCI-Expanded)
2022
2022Modelling of polyphenol and flavonoid extraction from bottle gourd fruit using green and cost effective LTTM glycerol-ammonium acetate in neat and diluted forms
Amin R., Ahmed D., AYDAR A. Y., Qamar M. T.
Journal of Food Measurement and Characterization
, cilt.16, sa.5, ss.3372-3384, 2022 (SCI-Expanded)
2022
2022Ultrasound-assisted extraction optimization of polyphenols, flavonoids, and antioxidant compounds from fruit of Melia azedarach using a glycerol-based green deep eutectic solvent
Jamshaid S., Ahmed D., AYDAR A. Y.
Journal of Food Processing and Preservation
, cilt.46, sa.8, 2022 (SCI-Expanded)
2022
2022EFFECT OF ULTRASOUND PRE-TREATMENT ON DRYING KINETICS AND QUALITY PROPERTIES OF JERUSALEM ARTICHOKE
AYDAR A. Y., Mataraci C., Sağlam T., YILMAZ T.
Latin American Applied Research
, cilt.52, sa.2, ss.77-82, 2022 (SCI-Expanded)
2021
2021Optimization of ultrasound-assisted extraction of antioxidant compounds from Rumex hastatus with response surface methodology
Jiskani A. H., AYDAR A. Y., Ahmed D.
Journal of Food Processing and Preservation
, cilt.45, sa.11, 2021 (SCI-Expanded)
2021
2021Development and modeling of a novel plant-based yoghurt produced by Jerusalem artichoke and almond milk using l-optimal mixture design
AYDAR A. Y., Mataracı C. E., Sağlam T. B.
Journal of Food Measurement and Characterization
, cilt.15, sa.4, ss.3079-3087, 2021 (SCI-Expanded)
2021
2021Investigation of ultrasound pretreatment time and microwave power level on drying and rehydration kinetics of green olives
AYDAR A. Y.
Food Science and Technology (Brazil)
, cilt.41, sa.1, ss.238-244, 2021 (SCI-Expanded)
2020
2020QUALITY PARAMETERS AND DRYING KINETICS OF ULTRASOUND PRETREATED FERMENTED BLACK TABLE OLIVES
AYDAR A. Y.
Latin American Applied Research
, cilt.50, sa.4, ss.271-276, 2020 (SCI-Expanded)
2018
2018Development of chicken roll recipe using response surface methodology
AYDAR A. Y., Gürel B., KAYAARDI S.
Italian Journal of Food Science
, cilt.30, sa.3, ss.553-567, 2018 (SCI-Expanded)
2017
2017Effect of ultrasound on olive oil extraction and optimization of ultrasound-assisted extraction of extra virgin olive oil by response surface methodology (RSM)
AYDAR A. Y., BAĞDATLIOĞLU N., Köseoglu O.
Grasas y Aceites
, cilt.68, sa.2, 2017 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2021
2021Changes in volatile compounds of Ayvalık (Edremit) and Uslu olive oils depending on conditions and time of storage
Ergönül P. G., AYDAR A. Y., Göldeli T., Mentana A., Quinto M.
Ukrainian Food Journal
, cilt.10, sa.4, ss.717-735, 2021 (ESCI)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2024
2024Enhanced Extraction of Polyphenols from Plant Materials Using Deep Eutectic Solvent and Ultrasound
AYDAR A. Y., AKSOYLU ÖZBEK Z.
7th International Agriculture, Environment and Health Congress, Bursa, Türkiye, 30 Mayıs - 01 Haziran 2024, (Özet Bildiri)
2024
2024Enhancing Drying Processes with Ozone Pretreatment : Impact on Kinetics, Energy Consumption and Product Quality in Agricultural Applications
AYDAR A. Y.
7th International Agriculture, Environment and Health Congress, Bursa, Türkiye, 30 Mayıs - 01 Haziran 2024, (Özet Bildiri)
2024
2024Green Recycling: Recovery of Used Vegetable Oils
AYDAR A. Y.
Abant 3rd International Symposium on Current Academic Studies, Bolu, Türkiye, 17 - 19 Mayıs 2024, (Tam Metin Bildiri)
2024
2024Addressing Challenges in food Technologies and Industry: Navigating Towards a Sustainable Future
AYDAR A. Y.
Abant 3rd International Symposium on Current Academic Studies, Bolu, Türkiye, 17 - 19 Mayıs 2024, (Tam Metin Bildiri)
2024
2024ENHANCED EXTRACTION OF POLYPHENOLS FROM PLANT MATERIALS USING DEEP EUTECTIC SOLVENTS AND ULTRASOUND
AYDAR A. Y., AKSOYLU ÖZBEK Z.
7.International Congress on Agriculture, Environment and Health, Bursa, Türkiye, 30 Mayıs 2024, ss.256-255, (Özet Bildiri)
2023
2023Optimization the Freeze Drying Conditions of Olive Seeds Obtained from Domat Variety in Turkiye
AYDAR A. Y., YILMAZ T., ÖZÇELİK M., AYDIN T., KARABAŞ E.
International conference Journées Chevreul, Fransa, 18 Ocak 2023, (Özet Bildiri)
2023
2023Optimization of the freeze-dried olive seeds obtained from Domat variety of Turkiye
AYDAR A. Y., YILMAZ T., Aydın T., Özçelik M., Karabaş E.
The Journées CHEVREUL 2023, Paris, Fransa, 17 Ocak 2023, (Özet Bildiri)
2022
2022OPTIMIZATION THE FREEZE DRYING CONDITIONS OF OLIVE SEEDS
AYDAR A. Y., YILMAZ T., Özçelik M., Aydın T., Karabaş E.
International Conference on Food and Agricultural Engineering (ICFAE), Fransa, 25 Ağustos 2022, (Tam Metin Bildiri)
2022
2022The effect of different treatments on extraction of phenolic compounds from foods
AYDAR A. Y.
Chemistry and Drug Discovery Symposium, FCCU, Department of Chemistry, Lahore, Pakistan, 21 Haziran 2022, (Özet Bildiri)
2021
2021ULTRASON ÖN İŞLEMİNİN HAM ZEYTİNLERİN KALİTATİF ÖZELLİKLERİ VE FENOLİK BİLEŞENLER ÜZERİNE ETKİSİ
Özçelik M., AYDAR A. Y., YILMAZ T.
5. Uluslararası Akademik Öğrenci Çalışmaları Kongresi, İstanbul, Türkiye, 18 Aralık 2021, (Özet Bildiri)
2021
2021İŞLENMİŞ ZEYTİNDE SONİKASYON UYGULAMASININ MİNERAL MADDE İÇERİĞİNE ETKİSİ
Özçelik M., YILMAZ T., AYDAR A. Y.
5. Uluslararası Akademik Öğrenci Çalışmaları Kongresi, İstanbul, Türkiye, 18 Aralık 2021, (Özet Bildiri)
2021
2021Effect of Roasting and Drying on Phenolic Compounds and Color Properties of Domat Variety Olive Seeds
AYDAR A. Y., Aydın T., Baykan B., YILMAZ T.
RPFOODS2021, İstanbul, Türkiye, 03 Haziran 2021, (Özet Bildiri)
2021
2021Modelling the Effect of Ultrasonic Washing on the Amount of Sulfur and Quality Characteristics of Dried Apricots Using Artificial Neural Networks (ANN)
AYDAR A. Y., Aydın T., Kırkaplan O. S., Şahin G.
RPFOODS2021, İstanbul, Türkiye, 03 Haziran 2021, (Özet Bildiri)
2020
2020Response Surface Methodology in Extraction of Bioactive Compounds from Plants.
AYDAR A. Y.
Webinar, FCCU, Department of Chemistry, Lahore, Pakistan, 18 Aralık 2020, (Özet Bildiri)
2019
2019Soğukta Muhafaza Edilmiş Gemlik Çeşidi Zeytinlerden Elde Edilen Zeytinyağlarının Yağ Asidi Kompozisyonunun ve Bazı Fizikokimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi
ÖZÇELİK M., AYDAR A. Y.
3.Uluslararası Akademik Öğrenci Çalışmaları Kongresi, Ankara, Türkiye, 14 - 15 Kasım 2019, (Tam Metin Bildiri)
2019
2019Investigation the Use of Ultrasound in Desalting Olives (Zeytinlerin tuzunun giderilmesinde ultrason kullanımının araştırılması)
AYDAR A. Y., ÖZÇELİK M.
3.Uluslararası Akademik Öğrenci Çalışmaları Kongresi, Ankara, Türkiye, 14 - 15 Kasım 2019, (Tam Metin Bildiri)
2019
2019Alternative Raw Materials Used in Gluten Free Diet
AKGÜN A., DENGİZ İ. T., AYDAR A. Y.
ULUSLARARASI GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK KONGRESİ, Gaziantep, Türkiye, 19 - 22 Eylül 2019, (Tam Metin Bildiri)
2019
2019Cips Ambalajları Üzerindeki İfadelerin Ege Bölgesindeki Üniversite Öğrencilerinin Satın Alma Tercihleri Üzerindeki Etkisi
AYDAR A. Y., KARANFİL B., ÇAMLIBEL Ç.
ULUSLARARASI GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK KONGRESİ, Gaziantep, Türkiye, 19 - 22 Eylül 2019, (Tam Metin Bildiri)
2019
2019The Effects of Storage of Gemlik Olives at Different Temperatures on Oleuropein Degradation
AYDAR A. Y., Özçelik M., Pazarlıoğlu B.
3. International Conference on Agriculture, Food, Veterinary and Pharmacy Sciences, Trabzon, Türkiye, 16 - 18 Nisan 2019, (Tam Metin Bildiri)
2019
2019Determination of Quality Characteristics of Sunflower Oils Used in Different Deep Frying Processes
Yılmaz A., YILMAZ T., AYDAR A. Y.
3. International Conference on Agriculture, Food, Veterinary and Pharmacy Sciences, Trabzon, Türkiye, 16 - 18 Nisan 2019, (Tam Metin Bildiri)
2018
2018Methods for Reducing Bitterness of Table Olives
AYDAR A. Y., YILMAZ T., ÖNCÜ ÖNER T.
II. International University-Industry Cooperation, R & D and Innovation Congress, Manisa, Türkiye, 14 - 15 Kasım 2018, (Tam Metin Bildiri)
2018
2018Statictical Methods in Optimization of Food Materials
AYDAR A. Y.
11 th International Statistics Days Conference, Muğla, Türkiye, 3 - 07 Ekim 2018, (Özet Bildiri)
2018
2018Textural Properties of Optimized Chicken Roll Product
AYDAR A. Y., Gürel B., KAYAARDI S.
International Symposium on Food Rheology and Texture, İstanbul, Türkiye, 19 - 21 Ekim 2018, (Tam Metin Bildiri)
2018
2018Bilimsel Araştırmalarda Kullanılan SPSS, SAS ve R Programlarının İncelenmesi
AYDAR A. Y., ÖNCÜ ÖNER T.
International Conference on Data Science and Applications (ICONDATA), Yalova, Türkiye, 4 - 07 Ekim 2018, (Özet Bildiri)
2017
2017The Effect of Cooking Methods on Microbiological and Sensory Properties of Chicken Rolls
AYDAR A. Y., ÜÇOK E. F., Gürel B., KAYAARDI S.
Second International Conference on Advances in Science, ICAS, İstanbul, Türkiye, 13 - 15 Ekim 2017, (Özet Bildiri)
2017
2017Recent Developments in Microbial Oil Production
AYDAR A. Y., ÜÇOK E. F., ÖNCÜ ÖNER T.
International Conference on Advances in Science, ICAS, Türkiye, 13 - 15 Eylül 2017, (Özet Bildiri)
2017
2017Quantification of Bacteria in Mixed Culture Using Molecular Biology Methods
ÜÇOK E. F., ÖNCÜ ÖNER T., AYDAR A. Y.
International Conference on Advances in Science, ICAS, Türkiye, 13 - 15 Eylül 2017, (Özet Bildiri)
2017
2017Biosensors: DNA Biosensors
ÖNCÜ ÖNER T., ÜÇOK E. F., AYDAR A. Y.
International Conference on Advances in Science, ICAS, Türkiye, 13 - 15 Eylül 2017, (Özet Bildiri)
2017
2017Manisa Demirci Bölgesine Özgü Figani Efendi Eriğinden Sağlıklı ve Uzun Raf Ömrüne Sahip Doğal Atıştırmalık Ürün Geliştirilmesi
AYDAR A. Y., Doğan E., Yıldırım C.
V. Uluslararası Gıda Arge Proje Pazarı, İzmir, Türkiye, 25 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
2017
2017Zeytin Baharatı Üretimi
Özcan H., AYDAR A. Y., Tatar B., Hekimoğlu H. M., Solak E., Sapan K., et al.
V. Uluslararası Gıda Arge Proje Pazarı, İzmir, Türkiye, 25 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
2017
2017The sensorial properties of olive oils extracted from Edremit cultivars harvested in different regions
AYDAR A. Y.
AOCS Annual Meeting, ORLANDO, Amerika Birleşik Devletleri, 30 Nisan - 03 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
2017
2017The Effect of Storage Time and Extraction Parameters on Extra Virgin Olive Oils
AYDAR A. Y., BAĞDATLIOĞLU N.
AOCS Annual Meeting, Orlando, Amerika Birleşik Devletleri, 30 Nisan - 03 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
2017
2017Effect of ultrasound on extraction yield and quality characteristics of extra virgin olive oil
AYDAR A. Y.
AOCS Annual Meeting, Orlando, Amerika Birleşik Devletleri, 30 Nisan - 03 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
2017
2017Determination the chemical and sensorial characteristics of different type of flavored butters
AYDAR A. Y., Atış F. S.
AOCS Annual Meeting, ORLANDO, Amerika Birleşik Devletleri, 30 Nisan - 03 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
2016
2016Physically De Bittered Dried Olive Production
YILMAZ T., AYDAR A. Y.
Food Structure Design, Antalya, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2016, (Özet Bildiri)
2016
2016TUZSUZ KURUTULMUŞ ZEYTİN ÜRETİMİ UNSALTED DRIED OLIVE PRODUCTION
AYDAR A. Y., YILMAZ T., OBUZ E.
4.Uluslararası Gıda Arge Proje Pazarı, Türkiye, 24 Mayıs 2016, (Özet Bildiri)
2016
2016Kurutulmuş Siyah Zeytin Üretimi
Tepekule H., ÇAPAN G., OBUZ E., AYDAR A. Y.
IV. Uluslararası Gıda Arge Proje Pazarı, İzmir, Türkiye, 24 Mayıs 2016, (Özet Bildiri)
2015
2015Sodyum Miktarı Azaltılmış Yuvarlama Siyah Zeytin Üretimi
AYDAR A. Y., KÜÇÜK S., TARHAN A., OBUZ E.
9.Gıda Mühendisliği Kongresi, Selçuk- İzmir, Türkiye, 12 - 14 Kasım 2015, (Özet Bildiri)
2015
2015Sodyum Miktarı Azaltılmış Salamura Yeşil Zeytin Üretimi
AYDAR A. Y., ALTIN E., BOZTAŞ Y., OBUZ E.
9.Gıda Mühendisliği Kongresi, Selçuk- İzmir, Türkiye, 12 - 14 Kasım 2015, (Özet Bildiri)
2014
2014The Effects of Microwave Heating on Quality Characteristics of Oil Crops and Vegetable Oils.
AYDAR A. Y., YILDIZ H.
Food Studies Congress, Prato, İtalya, 20 - 21 Eylül 2014, (Özet Bildiri)
2013
2013Zeytinyağı Üretiminde Ultrason Uygulamaları ve Kalite Özellikleri Üzerine Etkileri
AYDAR A. Y., YILDIZ H., GÜNÇ ERGÖNÜL P.
8.Gıda Mühendisleri Kongresi, Ankara, Türkiye, 7 - 09 Kasım 2013, (Özet Bildiri)
2013
2013Haluj is a different variation of mantı
AYDAR A. Y.
2nd Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Eylül 2013, (Özet Bildiri)
2013
2013Determination of surface properties of vegetable oils at different temperatures
AYDAR A. Y.
2nd Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Eylül 2013, (Özet Bildiri)
2013
2013Production and characteristics of olive and olive oils in Akhisar district of Turkey
AYDAR A. Y., Aydar A. O.
2nd Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Eylül 2013, (Özet Bildiri)
Kitaplar
2023
2023An Overview of Plant-Based Food Alternatives (PBFAs): Classification, Textural and Sensory Characteristics
AYDAR A. Y.
Plant-Based Foods: Ingredients, Technology and Health Aspects, Aydar, Alev Yüksel, Editör, Springer Nature, ss.1-18, 2023
2019
2019Glutensiz Diyetde Kullanılan Alternatif Hammaddeler
AYDAR A. Y., Akgün A., Dengiz İ. T.
Geleceğin Dünyasında Bilimsel ve Mesleki Çalışmalar, DOÇ. DR. OKTAY ERDOĞAN DOÇ. DR. MUNİSE DİDEM DEMİRBAŞ DR. ÖĞR. ÜYESİ SERDAR ÖZYÖN DR. BARAN TOPRAK, Editör, Ekin, Bursa, ss.20-34, 2019
2019
2019Emerging Extraction Technologies in Olive Oil Production
AYDAR A. Y.
Technological Innovation in the Olive Oil Production Chain, Innocenzo Muzzalupo, Editör, In tech Open Access Publisher, ss.11-20, 2019
2018
2018Utilization of Response Surface Methodology in Optimization of Extraction of Plant Materials
AYDAR A. Y.
Statistical Approaches With Emphasis on Design of Experiments Applied to ChemicalProcesses, Valter Silva, Editör, In tech Open Access Publisher, ss.157-169, 2018
Desteklenen Projeler
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorFarklı Ön İşlemlerin, Bamya Tohumu Yağının Fenolik Bileşik İçeriğine ve Depolama Süresince Ransimat Yöntemiyle Oksidatif Stabilitesi Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
AYDAR A. Y., YILMAZ T., AKSOYLU ÖZBEK Z., BERKEL KAŞIKÇI M., ÖZYİĞİT E., GÜNÇ ERGÖNÜL P. (Yürütücü)
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorPrina ve Karasudan Diyet Lifleri ve Fenolik Bileşenlerin Ekstraksiyonu, Fonksiyonel Özelliklerinin Metagenomik, Biyoyararlılık ve Sitotoksisite Analizleri ile Belirlenmesi ve Gıda Endüstrisinde Kullanılabilirliklerinin Araştırılması
AYDAR A. Y., BERKEL KAŞIKÇI M., ERTAŞ N., ARSLAN TONTUL S., ÖNCÜ ÖNER T., BULUT Z., et al.
2023 - 2024
2023 - 2024Ultrasonik ekstraksiyon yöntemi ile kahve çekirdeği zarından fonksiyonel içecek üretimi
TÜBİTAK Projesi
AYDAR A. Y., Aşçı G., Gözönü R.(Yürütücü)
2023 - 2024
2023 - 2024Karpuz Kabuğu Sütünden Bitkisel Yoğurt Üretim Olanaklarının Araştırılması
TÜBİTAK Projesi
AYDAR A. Y., Biçer İ. N., Özkan K.(Yürütücü)
2023 - 2024
2023 - 2024Altın çilek meyvesinden ve kabuğundan soğuk çay üretiminde ultrasonik ekstraksiyon yönteminin araştırılması
TÜBİTAK Projesi
AYDAR A. Y., Hanedan G., Bayrakçı F., Dursun G.(Yürütücü)
2022 - 2023
2022 - 2023Sürülebilir çikolata üretiminde hayvansal süt tozu ikamesi olarak yer elması ve soya sütü tozu kullanımının ürünün kalite ve mikrobiyolojik özellikleri üzerine etkisinin belirlenmesi
TÜBİTAK Projesi
AYDAR A. Y., Sarı S., Suvak G.(Yürütücü)
2020 - 2023
2020 - 2023Valorization of olive seeds and leaves as nutraceutical or food additives
AYDAR A. Y. (Yürütücü), ÖNCÜ ÖNER T., BERKEL KAŞIKÇI M., YILMAZ T.
2020 - 2023
2020 - 2023Zeytin İç Çekirdeği ve Yaprağının Nutrasötik veya Fonksiyonel Gıda Olarak Değerlendirilmesi
BERKEL KAŞIKÇI M., YILMAZ T., ÖNCÜ ÖNER T., AYDAR A. Y. (Yürütücü)
2021 - 2022
2021 - 2022Mikrodalgada Kurutulmuş Inula Viscosa L.' Nin Renk ve Kalite Özelliklerine Ultrason Ön İşleminin Etkisinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
AYDAR A. Y. (Yürütücü), Aydın T.
2020 - 2022
2020 - 2022Farklı Kurutma Yöntemlerinin Inula viscosa (L.)’nın Antioksidan Özelliklerinin ve Fenolik Biyoerişilebilirliğinin, PC-3 Hücre Hattında Proliferasyon ve Yara İyileşmesi Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÖNCÜ ÖNER T., BERKEL KAŞIKÇI M., YILMAZ T., AYDAR A. Y. (Yürütücü)
2020 - 2022
2020 - 2022Farklı Kurutma Yöntemlerinin Inula Viscosa (L.)'Nın Antioksidan Özelliklerinin ve Fenolik Biyoerişilebilirliğinin, Pc-3 Hücre Hattında Proliferasyon ve Yara İyileşmesi Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
AYDAR A. Y. (Yürütücü), YILMAZ T., BERKEL KAŞIKÇI M., ÖNCÜ ÖNER T.
2021 - 2021
2021 - 2021Invesgation of the effect of ultrasonic washing on vine leaf pesticide residues and quality traits
TÜBİTAK Projesi
AYDAR A. Y., Alabey F., Karaiz A.(Yürütücü)
2020 - 2021
2020 - 2021Fiziksel yollarla acılığı giderilmiş zeytin üretimi
AYDAR A. Y., YILMAZ T. (Yürütücü)
2020 - 2020
2020 - 2020Valorisation of olive seeds and leaves as nutraceutical or food additives
BERKEL KAŞIKÇI M., YILMAZ T., AYDAR A. Y. (Yürütücü)
2019 - 2020
2019 - 2020Effect of ultrasound pretreatment on drying kinetics and quality of Jerusalem artichoke
TÜBİTAK Projesi
AYDAR A. Y., MATARACI C. E., SAĞLAM T. B.(Yürütücü)
2016 - 2017
2016 - 2017Zeytinyağı ekstraksiyonunda ultrason uygulamasının yağın verimi ve kalite özellikleri üzerine etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
AYDAR A. Y., ÖNCÜ ÖNER T., BAĞDATLIOĞLU N. (Yürütücü)
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Ocak 2018
Ocak 2018Diğer Dergiler
Ocak 2018
Ocak 2018FOOD SCIENCE AND BIOTECHNOLOGY
Diğer Dergiler
Ocak 2017
Ocak 2017FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY
Diğer Dergiler
Ocak 2017
Ocak 2017FOOD SCIENCE AND BIOTECHNOLOGY
Diğer Dergiler
Ocak 2016
Ocak 2016Diğer Dergiler
Ocak 2016
Ocak 2016