Prof. Dr. PELİN GÜNÇ ERGÖNÜL


MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ

GIDA BİLİMLERİ

Metrikler

Yayın

56

Atıf (Scopus)

347

H-İndeks (Scopus)

7

Proje

20

Tez Danışmanlığı

8

Açık Erişim

2
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2012 - 2012

2012 - 2012

Post Doktora

Universidad de Jaen, İspanya

2006 - 2011

2006 - 2011

Doktora

Türkiye

2006 - 2011

2006 - 2011

Doktora

Türkiye

2003 - 2006

2003 - 2006

Yüksek Lisans

Türkiye

2003 - 2006

2003 - 2006

Yüksek Lisans

Türkiye

1999 - 2003

1999 - 2003

Lisans

Türkiye

1999 - 2003

1999 - 2003

Lisans

Türkiye

1999 - 2003

1999 - 2003

Lisans

Türkiye

Yaptığı Tezler

2011

2011

Doktora

Bitkisel yağların vinterizasyonunda kullanılan filtre yardımcı maddelerin yağ kaybı ve yağ kalitesi üzerine olan etkileri

2011

2011

Doktora

Bitkisel yağların vinterizasyonunda kullanılan filtre yardımcı maddelerin yağ kaybı ve yağ kalitesi üzerine olan etkileri

2006

2006

Yüksek Lisans

Zeytin meyvesinin olgunlaşması sırasında, bileşimindeki organik asit miktarındaki değişimler ve bu değişimlerin yağ birikimiyle olan ilişkisinin araştırılması

2006

2006

Yüksek Lisans

Zeytin meyvesinin olgunlaşması sırasında, bileşimindeki organik asit miktarındaki değişimler ve bu değişimlerin yağ birikimiyle olan ilişkisinin araştırılması

Yabancı Diller

Fransızca

Akademik Unvanlar / Görevler

2021 - Devam Ediyor

2021 - Devam Ediyor

Prof. Dr.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi

2015 - 2021

2015 - 2021

Doç. Dr.

2013 - 2015

2013 - 2015

Yrd. Doç. Dr.

2011 - 2013

2011 - 2013

Araştırma Görevlisi

2010 - 2011

2010 - 2011

Araştırma Görevlisi

2004 - 2010

2004 - 2010

Araştırma Görevlisi

Yönetimsel Görevler

2015 - 2020

2015 - 2020

2015 - 2020

2015 - 2020

Akademi Dışı Deneyim

2004 - 2004

2004 - 2004

Kalite Yönetim Temsilcisi

Altınyağ Kombinaları A.Ş., Kalite Yönetim Temsilcisi

Verdiği Dersler

Lisans

Lisans

YAĞ TEKNOLOJİSİ

Gıda Kimyası-II

Gıda Biyokimyası

Özel Gıdalkar Teknolojisi

Gıdalarda Toksik Ögeler ve Kontaminantlar

Lisans Çift Anadal

Lisans Çift Anadal

ZEYTİNYAĞI TEKNOLOJİSİ

Yağ Kimyası

Lisans Yandal

Lisans Yandal

Gıdalarda İz Element

Katı Yağ ve Üretim Teknikleri

Yönetilen Tezler

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2024

2024

Consumers’ Acceptence, Behaviours and Attitudes Towards Genetically Modified Foods (GMD)

YILDIZ K., YILDIZ D., GÜNÇ ERGÖNÜL P., ERGÖNÜL B.

10. Internatıonal Paris Congress on Socıal Sciences and Humanities, Paris, Fransa, 17 - 19 Şubat 2024, ss.395-406, (Tam Metin Bildiri)

2024

2024

CONSUMER ACCEPTENCE, BEHAVIORS AND ATTITUDES TOWARDS GENETICALLY MODIFIED FOODS (GMF)

YILDIZ K., YILDIZ D., GÜNÇ ERGÖNÜL P., ERGÖNÜL B.

10. INTERNATIONAL PARIS CONGRESS ON SOCIAL SCIENCES & HUMANITIES, Fransa, 17 - 19 Şubat 2024, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

Geleneksel Ekstraksiyon Tekniklerine Alternatif: Yeşil Teknoloji Ekstraksiyon Yöntemleri

Dinçer D., GÜNÇ ERGÖNÜL P.

SÜRDÜRÜLEBİLİR GIDA SİSTEMLERİ KONGRESİ, Türkiye, 10 Kasım 2022, (Özet Bildiri)

2022

2022

Bitkisel Sıvı Yağlarda Isıl İşlem Kontaminantları: 3-MCPD & GE

İyilikeden E., ÇELİK K., GÜNÇ ERGÖNÜL P.

SÜRDÜRÜLEBİLİR GIDA SİSTEMLERİ KONGRESİ, 10 Kasım 2022, (Özet Bildiri)

2022

2022

Valuable oily seeds / cold pressed seed oils, world market and risk of the contaminants during supply chain

GÜNÇ ERGÖNÜL P.

Edible oils and fats: innovation and sustainability in production and control, İtalya, 15 Haziran 2022, (Özet Bildiri)

2021

2021

Does Wall Material

AKSOYLU ÖZBEK Z., GÜNÇ ERGÖNÜL P.

18 th Euro Fed Lipid Congress, Almanya, 18 Ekim 2021, (Özet Bildiri)

2019

2019

Determination of some chemical properties of beetroot chips produced by using different spices

Erdoğan S., GÜNÇ ERGÖNÜL P.

Uluslararası Erciyes Tarım, Hayvancılık ve Gıda Bilimleri Konferansı, 24 - 27 Nisan 2019, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

THE EFFECT OF USING SPICES ON PHYSICAL, SENSORIAL PROPERTIES AND VITAMIN C CONTENT OF RED BEET CHIPS

Erdoğan S., GÜNÇ ERGÖNÜL P.

INTERNATIONAL BIOLOGICAL, AGRICULTURAL AND LIFE SCIENCE CONGRESS, 7 - 08 Kasım 2019, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

Determination of Consumers' behaviors towards irridiated foods

ERGÖNÜL B., ÇELİK K., GÜNÇ ERGÖNÜL P.

BIALIC 2019, Lviv, Ukrayna, 7 - 08 Kasım 2019, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

Liyofilize yer elması tozu ve kestane tozu ile üretilen tavuk köftelerinin bazı kalite özelliklerininbelirlenmesi

Erdoğan S., Çelik K., GÜNÇ ERGÖNÜL P., ERGÖNÜL B.

International Eurasian Conference onScience, Engineering and Technology, Ankara, Türkiye, 22 - 23 Kasım 2018, ss.2578-2584, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

Effects of wall materials composition on physical structure of pumpkin seed oil-in-water emulsions

AKSOYLU ÖZBEK Z., GÜNÇ ERGÖNÜL P.

IV International Conference on Food Chemistry and Technology, Berlin, Almanya, 5 - 07 Kasım 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

Characteristics of Pumpkin Seed Oil Powder Microencapsulated by Freeze–drying

AKSOYLU ÖZBEK Z., GÜNÇ ERGÖNÜL P.

XIIIth International Conference on Food Physicists, 23 - 25 Ekim 2018, (Özet Bildiri)

2017

2017

Evaluation of Olive Oil Industrial By-Product Pomace in Oil Industry

Göldeli T., GÜNÇ ERGÖNÜL P., Can Pehlivan B.

I. International University Industry Cooperation, R D and Innovation Congress, 18 - 19 Aralık 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

Soğuk Pres Kabak Çekirdeği Yağının Liyofilizasyonla Enkapsülasyonu

AKSOYLU ÖZBEK Z., GÜNÇ ERGÖNÜL P.

V. Uluslararası Gıda Ar-Ge Proje Pazarı, 25 Mayıs 2017, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

Yağların Liyofilizasyonla Enkapsülasyonuna Genel Bir Yaklaşım

AKSOYLU ÖZBEK Z., GÜNÇ ERGÖNÜL P.

3.Bitkisel Yağ Kongresi, İzmir, Türkiye, 13 - 15 Nisan 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

YAĞLARIN LİYOFİLİZASYON TEKNİĞİ İLE ENKAPSÜLASYONUNAGENEL BİR YAKLAŞIM

AKSOYLU ÖZBEK Z., GÜNÇ ERGÖNÜL P.

3. Bitkisel Yağ Kongresi, Türkiye, 12 - 15 Nisan 2017, (Özet Bildiri)

2015

2015

Bitkisel Yağ Üretiminde Membran Filtrasyon Teknolojisi 1

GÜNÇ ERGÖNÜL P., İsmet Barış B., İrem Ö.

9. Gıda Mühendisliği Kongresi, Selçuk, Türkiye, 12 - 14 Kasım 2015, ss.43, (Özet Bildiri)

2013

2013

Zeytinyağı Üretiminde Ultrason Uygulamaları ve Kalite Özellikleri Üzerine Etkileri

AYDAR A. Y., YILDIZ H., GÜNÇ ERGÖNÜL P.

8.Gıda Mühendisleri Kongresi, Ankara, Türkiye, 7 - 09 Kasım 2013, (Özet Bildiri)

Kitaplar

2024

2024

Chapter 18: Chemistry and properties of Physalis peruviana roots . Cultivation, Processing, Chemistry, and Functionality

GÜNÇ ERGÖNÜL P.

Handbook of Goldenberry (Physalis Peruviana), Fawzy Ramadan Mohamed, Editör, Academic Press , ss.497-506, 2024

2022

2022

Chapter 3. Utilisation of oilseed meals in food industry

AKSOYLU ÖZBEK Z., GÜNÇ ERGÖNÜL P.

Waste to Food Returning nutrients to the food chain, , Editör, Springer, ss.47-102, 2022

2022

2022

Clove (Syzygium aromaticum) and eugenol toxicity

AKSOYLU ÖZBEK Z., GÜNÇ ERGÖNÜL P.

Clove ( Syzygium Aromaticum): Chemistry, Functionality and Applications, Mohamed Fawzy Ramadan, Editör, Academic Press , Oxford, ss.267-314, 2022

2022

2022

Utilisation of oilseed meals in food industry

AKSOYLU ÖZBEK Z., GÜNÇ ERGÖNÜL P.

Waste to Food - Returning nutrients to the food chain, Smetana, Sergiy; Zuin Zeidler, Vania; Pleissner, Daniel, Editör, Wageningen Academic Publishers, Wageningen, ss.47-102, 2022

2022

2022

FATTY ACID COMPOSITION OF OILSEED PLANTS

GÜNÇ ERGÖNÜL P., ERGÖNÜL B., Dinçer D.

INDUSTRIAL PLANTS: ECONOMICS, PRODUCTION, AGRICULTURAL, UTILIZATION AND OTHER ASPECTS, Sıdıka Ekren, Editör, IKSAD, ss.159-209, 2022

2021

2021

Microencapsulation Technology: An Alternative Preservation Method for Opuntia spp. Derived Products and Their Bioactive Compounds

AKSOYLU ÖZBEK Z., GÜNÇ ERGÖNÜL P., TAŞKIN B.

Opuntia spp.: Chemistry, Bioactivity and Industrial Applications, Ramadan M.F., Ayoub T.E.M., Rohn S., Editör, Springer, Cham, ss.799-825, 2021

2020

2020

High-Energy Emulsification Methods for Encapsulation of Lipid-Soluble Antioxidants

AKSOYLU ÖZBEK Z., GÜNÇ ERGÖNÜL P., Aboudzadeh M. A.

Emulsion-based encapsulation of antioxidants, Mohammad Ali Aboudzadeh, Editör, Springer International Publishing, ss.41-107, 2020

2020

2020

Cold pressed pumpkin seed oil

AKSOYLU ÖZBEK Z., GÜNÇ ERGÖNÜL P.

Cold Pressed Oils: Green Technology, Bioactive Compounds, Functionality, and Applications, Mohamed Fawzy Ramadan, Editör, Academic Press , ss.219-229, 2020

2020

2020

Cold pressed poppy seed oil

AKSOYLU ÖZBEK Z., GÜNÇ ERGÖNÜL P.

Cold Pressed Oils: Green Technology, Bioactive Compounds, Functionality, and Applications, Mohamed Fawzy Ramadan, Editör, Academic Press , ss.231-239, 2020

2020

2020

Cold pressed camelina (Camelina sativa L.) seed oil

GÜNÇ ERGÖNÜL P., AKSOYLU ÖZBEK Z.

Cold Pressed Oils: Green Technology, Bioactive Compounds, Functionality, and Applications, Mohamed Fawzy Ramadan, Editör, Academic Press , ss.255-266, 2020

2020

2020

Cold pressed soybean oil

AKSOYLU ÖZBEK Z., GÜNÇ ERGÖNÜL P.

Cold Pressed Oils: Green Technology, Bioactive Compounds, Functionality, and Applications, Mohamed Fawzy Ramadan, Editör, Academic Press , ss.575-585, 2020

2020

2020

Cold pressed safflower (Carthamus tinctorius L.) seed oil

GÜNÇ ERGÖNÜL P., AKSOYLU ÖZBEK Z.

Cold Pressed Oils: Green Technology, Bioactive Compounds, Functionality, and Applications, Mohamed Fawzy Ramadan, Editör, Academic Press , ss.323-333, 2020

Desteklenen Projeler

2022 - 2023

2022 - 2023

Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Kongresi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

ÇAĞINDI Ö., KAYAARDI S., SAVLAK N., AKPINAR A., KARAGÖZLÜ N., ERGÖNÜL B., et al.

2018 - 2019

2018 - 2019

Farklı Baharat Kullanılarak Üretilen Pancar Cipslerinin Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

GÜNÇ ERGÖNÜL P. (Yürütücü)

2017 - 2018

2017 - 2018

Kabak Çekirdeği Yağının Mikroenkapsülasyonunun Optimizasyonu

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

GÜNÇ ERGÖNÜL P. (Yürütücü), AKSOYLU ÖZBEK Z.

2011 - 2012

2011 - 2012

Celal Bayar Üniversitesi Gıda Güvenliği Laboratuarlarının GeliştirilmesiSürdürülebilir Kalkınma

CB Strateji ve Bütçe Başkanlığı (Kalkınma Bakanlığı) Projesi

GÜNÇ ERGÖNÜL P.

Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler

Nisan 2025

Nisan 2025

EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY

Diğer Dergiler

Nisan 2025

Nisan 2025

Diğer Dergiler

Nisan 2025

Nisan 2025

Diğer Dergiler

Nisan 2025

Nisan 2025

Diğer Dergiler

Nisan 2025

Nisan 2025

Diğer Dergiler

Nisan 2025

Nisan 2025

CYTA - JOURNAL OF FOOD

Diğer Dergiler

Nisan 2025

Nisan 2025

Diğer Dergiler

Nisan 2025

Nisan 2025

Diğer Dergiler

Nisan 2025

Nisan 2025

CHEMISTRY CENTRAL JOURNAL

Diğer Dergiler

Nisan 2025

Nisan 2025

Diğer Dergiler

Nisan 2025

Nisan 2025

Diğer Dergiler

Nisan 2025

Nisan 2025

AFRICAN JOURNAL OF PHARMACY AND PHARMACOLOGY

Diğer Dergiler

Nisan 2025

Nisan 2025

Diğer Dergiler

Nisan 2025

Nisan 2025

Diğer Dergiler

Nisan 2025

Nisan 2025

Diğer Dergiler

Nisan 2025

Nisan 2025

FOOD ANALYTICAL METHODS

Diğer Dergiler

Nisan 2025

Nisan 2025

Diğer Dergiler

Nisan 2025

Nisan 2025

FOOD RESEARCH INTERNATIONAL

Diğer Dergiler

Nisan 2025

Nisan 2025

JOURNAL OF FOOD RESEARCH

Diğer Dergiler

Nisan 2025

Nisan 2025

AFRICAN JOURNAL OF MICROBIOLOGY RESEARCH

Diğer Dergiler

Nisan 2025

Nisan 2025

Diğer Dergiler

Nisan 2025

Nisan 2025

FOOD CONTROL

Diğer Dergiler

Nisan 2025

Nisan 2025

AFRICAN JOURNAL OF BIOTECHNOLOGY

Diğer Dergiler

Nisan 2025

Nisan 2025

Diğer Dergiler

Ocak 2017

Ocak 2017

Diğer Dergiler

Ocak 2017

Ocak 2017

Diğer Dergiler

Ocak 2017

Ocak 2017

Diğer Dergiler

Ocak 2017

Ocak 2017

JOURNAL OF TEXTURE STUDIES

Diğer Dergiler

Ocak 2017

Ocak 2017

JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION

Diğer Dergiler

Ocak 2017

Ocak 2017

Diğer Dergiler

Ocak 2017

Ocak 2017

FOOD RESEARCH INTERNATIONAL

Diğer Dergiler

Ocak 2017

Ocak 2017

JOURNAL OF FUNCTIONAL FOODS

Diğer Dergiler

Ocak 2017

Ocak 2017

EUROPEAN JOURNAL OF LIPID SCIENCE AND TECHNOLOGY

Diğer Dergiler

Ocak 2017

Ocak 2017

Diğer Dergiler

Ocak 2016

Ocak 2016

GRASAS Y ACEITES

Diğer Dergiler

Ocak 2016

Ocak 2016

EUROPEAN JOURNAL OF LIPID SCIENCE AND TECHNOLOGY

Diğer Dergiler