Eğitim Bilgileri
2012 - 2019
2012 - 2019Doktora
Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Türkiye
2008 - 2012
2008 - 2012Yüksek Lisans
Türkiye
2004 - 2008
2004 - 2008Lisans
Türkiye
Yaptığı Tezler
2018
2018Doktora
Kanatlı kemiklerindeki kalıntı etlerden elde edilmiş protein hidrolizatlarından dondurarak kurutma yöntemi ile et tozu üretim optimizasyonu
Manisa Celal Bayar Üniversitesi
2011
2011Yüksek Lisans
Yeşil çay ve kekik ekstraktlarının tavuk eti kalitesine etkisi
Yabancı Diller
İngilizce
Akademik Unvanlar / Görevler
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorManisa Celal Bayar Üniversitesi
2010 - 2023
2010 - 2023Araştırma Görevlisi
Akademi Dışı Deneyim
2009 - 2009
2009 - 2009Gıda Mühendisi
Buzdağı İletişim Sist. İth. İhr. Tur. Ltd. Şti.-Fiesta Buz, Gıda Mühendisi
2005 - 2005
2005 - 2005Gıda Mühendisi
Iber Otel Bodrum Princess , Gıda Mühendisi
Verdiği Dersler
Lisans
Gıda Güvenliği ve Sanitasyon
Gıda Güvenliği ve Sanitasyon
Lisans
Yalın Üretim
Gıda Güvenliği ve Sanitasyon
Hazır Yemek Teknolojisi
Araştırma Projesi
İşletmede Mesleki Eğitim
Yalın Üretim
Proje Semineri
Teknoloji Uygulamaları-I
Gıda Güvenliği ve Sanitasyon
İşletmede Mesleki Eğitim
Sosyal Sorumluluk Projesi
Araştırma Projesi
Hazır Yemek Teknolojisi
İş Yeri Uygulama Eğitimi
Yönetilen Tezler
2024
2024Yüksek Lisans
Kanatlı Eti Atıklarından Tavuk Ayağının Kolajen Hidrolizatı Üretiminde Değerlendirilmesi
SÖBELİ C. (Danışman)
C.MERMER(Öğrenci)
2024
2024Yüksek Lisans
Pişirilmiş Tavuk Köftesi Ürününde Enkapsüle Edilmiş Probiyotik Lactobacillus spp'nin Fizikokimyasal Özellikler ve Biyoerişilebilirlik Üzerindeki Etkilerinin İncelenmesi
SÖBELİ C. (Danışman)
M.YILMAZ(Öğrenci)
2022
2022Yüksek Lisans
Et atıştırmalıkları üretiminde soğan suyunun farklı konsantrasyonlarda kullanımının ürün karakteristikleri üzerine etkisi
SÖBELİ C. (Danışman)
H.ÇAĞLAR(Öğrenci)
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2021
2021Pulsed UV-C radiation of beef loin steaks: Effects on microbial inactivation, quality attributes and volatile compounds
SÖBELİ C., UYARCAN M., KAYAARDI S.
Innovative Food Science and Emerging Technologies
, cilt.67, 2021 (SCI-Expanded)
2020
2020Optimization of primary freeze drying conditions for powdered chicken meat hydrolysate from mechanically deboned chicken residues
SÖBELİ C., KAYAARDI S.
Drying Technology
, cilt.38, sa.10, ss.1356-1366, 2020 (SCI-Expanded)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2024
2024Exploring the Influence of Eggshell Calcium Powder, Low Methoxyl Pectin, and Acorn Extract as Phosphate Replacers on the Quality Properties of Restructured Turkey Fillets
YÜNCÜ BOYACI Ö., KAVUŞAN H. S., UYARCAN M., SÖBELİ C., KAYAARDI S., SERDAROĞLU F. M.
International Poultry Congress, Bursa, Türkiye, 8 - 11 Mayıs 2024, ss.88, (Özet Bildiri)
2024
2024FACTORS AFFECTING CONSUMER ACCEPTANCE IN ENRICHED PROCESSED MEAT PRODUCTS
YILDIZ D., ÇELİK K., SÖBELİ C., KAYAARDI S.
10th International Paris Congress on Social Sciences and Humanities, Paris, Fransa, 17 - 19 Şubat 2024, (Tam Metin Bildiri)
2023
2023Nanoliflerin Et ve Et Ürünlerinde Kullanım Olanakları
SÖBELİ C., UYARCAN M., YILDIZ D.
Kayseri Geleneksel Et ve Et Ürünleri Çalıştayı, Kayseri, Türkiye, 16 - 18 Kasım 2023, ss.23, (Özet Bildiri)
2023
2023Probiotic and prebiotic effect of breast milk on baby nutrition
AKPINAR A., SÖBELİ C., ERDAĞ AKCA E.
2nd Edition of International Conference on Probiotics and Prebiotics, İtalya, 19 - 20 Haziran 2023, ss.45-46, (Özet Bildiri)
2023
2023Değerli Bir Atık Olan Peynir Altı Suyunun Probiyotik Fermente İçecek Üretiminde Kullanımı
Doğan S., SÖBELİ C.
7 th International Students Science Congress, Türkiye, 12 Mayıs 2023, (Tam Metin Bildiri)
2023
2023Kanatlı Sakatatı Ciğerin Nugget Formunda Değerlendirilmesi
BENZER GÜREL D., YILMAZ M., YILDIZ D., AVŞAR E., SÖBELİ C., UYARCAN M.
6. Uluslararası Beyaz Et Kongresi, Antalya, Türkiye, 1 - 05 Mart 2023, ss.456-459, (Tam Metin Bildiri)
2022
2022Tahıl bazlı bebek ve küçük çocuk ek gıdalarında aflatoksinlerin önemi
YILDIZ D., SÖBELİ C., UYARCAN M., ERDAĞ E., KAYAARDI S.
Çocuklar İçin Güvenli Gıda (SAFFI) Sempozyumu, 17 - 18 Ekim 2022, (Tam Metin Bildiri)
2022
2022DETERMINATION OF PROBIOTIC VIABILITY IN HONEY ADDED YOGURTS ENRICHED WITH DIFFERENT PROBIOTICS AND PREBIOTICS
SÖBELİ C., ERDAĞ E., AKPINAR A.
32nd International Scientific -Expert Conference of Agriculture and Food Industry, Bosna-Hersek, 1 - 02 Aralık 2022, (Özet Bildiri)
2022
2022THE UTILIZATION OF PECTIN EXTRACTED FROM WATERMELON SKIN AS AN EMULSIFIER IN HAMBURGER PATTIES
YILDIZ D., UYARCAN M., SÖBELİ C., Karakulak E., KAYAARDI S.
32nd International Scientific -Expert Conference of Agriculture and Food Industry, Bosna-Hersek, 1 - 02 Aralık 2022, (Özet Bildiri)
2022
2022. Effects Of Electrospinning Paramethers On Production Of Poly(Vinyl Alcohol)/Pullulan Blend Nanofibres
DAĞBAĞLI S., AKPINAR A., SÖBELİ C., UYARCAN M., KAYAARDI S.
32nd International Scientific - Expert Conference of Agriculture and Food Industry, Saraybosna, Bosna-Hersek, 01 Aralık 2022, ss.124, (Özet Bildiri)
2022
2022Effects of Electrospinning Parameters on Production of Poly (Vinyl Alcohol)/Pullulan Blend Nanofibres
DAĞBAĞLI S., AKPINAR A., SÖBELİ C., UYARCAN M., KAYAARDI S.
32nd International Scientific -Expert Conference of Agriculture and Food Industry, Saraybosna, Bosna-Hersek, 1 - 02 Aralık 2022, ss.124, (Özet Bildiri)
2022
2022Probiotic Viability in Honey Added Yogurts Enriched with Different Probiotics and Prebiotics
SÖBELİ C., ERDAĞ AKCA E., AKPINAR A.
32nd International Scientific - Expert Conference of Agriculture and Food Industry, Saraybosna, Bosna-Hersek, 01 Aralık 2022, ss.1, (Özet Bildiri)
2022
2022Bebek Mamaları Formülasyonlarında Biyoaktif Bileşenlerin Yeri
ERDAĞ E., SÖBELİ C., UYARCAN M., YILDIZ D., AKPINAR A.
Symposium on Safe Food for Infants -SAFFI, Manisa, Türkiye, 17 Ekim 2022, ss.92-101, (Tam Metin Bildiri)
2022
2022Bitki Bazlı Et Alternatiflerinde Kullanılan Bileşenler
KAYAARDI S., KARAKULAK E., SÖBELİ C., UYARCAN M., YILDIZ D.
Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Kongresi, Manisa, Türkiye, 10 - 12 Kasım 2022, (Özet Bildiri)
2022
2022Bitki Bazlı Et Alternatifi Sektörüne Genel Bir Bakış
ÖZDİL O., KAYAARDI S., SÖBELİ C., UYARCAN M.
Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Kongresi, Manisa, Türkiye, 10 - 12 Kasım 2022, ss.32, (Özet Bildiri)
2022
2022Et Endüstrisinde Ultrases Tekniğinin Kullanımı
YILDIZ D., SÖBELİ C., UYARCAN M., KAYAARDI S.
Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Kongresi, Manisa, Türkiye, 10 - 12 Kasım 2022, ss.154-155, (Özet Bildiri)
2022
2022Evaluation of The Use of Non-Thermal Technologies in Production of Meat and Meat Products in terms of Food Safety
KAYAARDI S., UYARCAN M., SÖBELİ C., DAĞBAĞLI S., AKPINAR A.
7th International Food Safety Congress, 03 Kasım 2022, (Özet Bildiri)
2022
2022Bebek Mamaları Formülasyonlarında Biyoakitf Bileşenlerin Yeri
ERDAĞ AKCA E., SÖBELİ C., UYARCAN M., YILDIZ D., AKPINAR A.
Çocuklar İçin Güvenli Gıda Sempozyumu (SAFFI), Manisa, Türkiye, 17 - 18 Ekim 2022, ss.92-101, (Tam Metin Bildiri)
2022
2022Vişne Posasından Biyoaktif Bileşenlerin Ekstraksiyon Parametrelerinin Optimizasyonu
YILDIZ D., SÖBELİ C., UYARCAN M.
Ulusal Meyvecilik Sempozyumu, 27 Eylül 2022, ss.121, (Özet Bildiri)
2020
2020Isırgan Otu ve Hindiba İçeren Formülasyonlarile Kaplamalı Et Ürünü Üretimi
YILDIZ D., UYARCAN M., SÖBELİ C.
Türkiye 13. Gıda Kongresi, Türkiye, 21 - 23 Ekim 2020
2020
2020Isırgan Otu ve Hindiba İçeren Formulasyonlar ile Kaplamalı Et Ürünü Üretimi
YILDIZ D., UYARCAN M., SÖBELİ C.
Türkiye 13. Gıda Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 21 - 23 Ekim 2020, ss.134, (Özet Bildiri)
2020
2020Geleneksel Fermente Sucuk Üretiminde Kefir Kullanımının Ürün Kalitesine Etkisi
UYARCAN M., SÖBELİ C., AKPINAR A., KAYAARDI S.
IV. Et Ürünleri Çalıştayı, Türkiye, 6 - 08 Ekim 2020
2020
2020Et Tüketiminde Yeni Bir Alternatif: Et Cipsi
KAYAARDI S., SÖBELİ C., UYARCAN M., KARATAŞ H. Ç.
IV. Et Ürünleri Çalıştayı, Türkiye, 6 - 08 Ekim 2020
2020
2020Kanatlı Kemiklerindeki Kalıntı Etlerden Et Tozu Üretimi ve Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi
SÖBELİ C., KAYAARDI S.
IV. Et Ürünleri Çalıştayı, Türkiye, 6 - 08 Ekim 2020, (Özet Bildiri)
2020
2020Geleneksel Fermente Sucuk Üretiminde Kefir Kullanımının Ürün Kalitesi Üzerine Etkisi
UYARCAN M., SÖBELİ C., AKPINAR A., KAYAARDI S.
IV. Et Ürünleri Çalıştayı, Aydın, Türkiye, 06 Eylül 2020, (Özet Bildiri)
2019
2019Geleneksel Fermente Gıdalarda Gıda Güvenliği Riskleri
KAYAARDI S., DAĞBAĞLI S., AKPINAR A., UYARCAN M., SÖBELİ C.
1. Uluslararası Türk Dünyası Tarım ve Gıda Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 19 - 21 Aralık 2019, ss.65, (Özet Bildiri)
2019
2019Doğal Gıda Koruyucularının Gıda Güvenliği Yönünden Değerlendirilmesi
KAYAARDI S., DAĞBAĞLI S., AKPINAR A., UYARCAN M., SÖBELİ C.
1. Uluslararası Türk Dünyası Tarım ve Gıda Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 19 - 21 Aralık 2019, ss.63, (Özet Bildiri)
2019
2019Dairy protein vs meat and plants for muscle health
AKPINAR A., YERLİKAYA O., SÖBELİ C.
IDF WORLD DAIRY SUMMIT, İstanbul, Türkiye, 23 - 26 Eylül 2019, (Özet Bildiri)
2019
2019Süt Endüstrisinde Kullanılan Starter Kültürlerin Çoğaltılması veDondurularak Kurutulması
DAĞBAĞLI S., AKPINAR A., SÖBELİ C., BOZATLI S. B.
2. Ulusal Sütçülük Kongresi, Türkiye, 25 - 26 Nisan 2019, (Özet Bildiri)
2019
2019Meyve Atıklarının Fermente Süt Ürünlerinde Kullanım Olanakları
SÖBELİ C., AKPINAR A., UYARCAN M., DAĞBAĞLI S., KAYAARDI S.
2. Ulusal Sütçülük Kongresi, İzmir, Türkiye, 25 - 26 Nisan 2019, ss.121-122, (Özet Bildiri)
2019
2019Gıda Alerjenleri ve Sanitasyonla İlişkisi
UYARCAN M., SÖBELİ C., AKPINAR A., DAĞBAĞLI S., KAYAARDI S.
III. Uluslararası Avrasya Multidisipliner Çalışmalar Kongresi, Gaziantep, Türkiye, 4 - 07 Nisan 2019, ss.166, (Özet Bildiri)
2019
2019Electrospinning Nanofıbers Used In Food Packaging Applications
DAĞBAĞLI S., AKPINAR A., UYARCAN M., SÖBELİ C., KAYAARDI S.
III. Uluslararası Avrasya Multidisipliner Çalışmalar Kongresi, Gaziantep, Türkiye, 4 - 07 Nisan 2019, ss.165, (Özet Bildiri)
2019
2019Electrospinning Nanofibers Used In Food Packaging Applications
DAĞBAĞLI S., AKPINAR A., UYARCAN M., SÖBELİ C., KAYAARDI S.
III. Uluslararası Avrasya Multidisipliner Çalışmalar Kongresi, Gaziantep, Türkiye, 4 - 07 Nisan 2019, ss.165, (Özet Bildiri)
2019
2019Gıda Proseslerinin Optimizasyonunda Cevap Yüzey Yöntemi
DAĞBAĞLI S., SÖBELİ C., AKPINAR A., UYARCAN M., KAYAARDI S.
III. Uluslararası Avrasya Multidisipliner Çalışmalar Kongresi, Gaziantep, Türkiye, 4 - 07 Nisan 2019, ss.167, (Özet Bildiri)
2017
2017Vurgulu Işık Tekniğinin Tavuk Etinin Bazı Kalite Niteliklerine Etkisi
KAYAARDI S., SÖBELİ C., UYARCAN M.
7. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Kuşadası/AYDIN, 4 - 08 Ekim 2017, (Özet Bildiri)
2016
2016Etlik Piliç Yemlerine Farklı Oranlarda İlave Edilen Konjuge Linoleik Asitin KLA Piliç Etinin Tekstürü Üzerine Etkisi
SÖBELİ C., KAYAARDI S., YILDIRIM M.
Uluslararası Hayvansal Gıdalar Kongresi, Kıbrıs (Kktc), 10 - 13 Kasım 2016, (Özet Bildiri)
2016
2016Ready to eat fish ball produced by sous vide technology
YILMAZ T., SÖBELİ C., UYARCAN M., KAYAARDI S.
2nd Congress on Food Structure & Design, Antalya, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2016, (Özet Bildiri)
2016
2016Effects of pomegranate Punica granatum L byproducts addition on quality characteristics of chicken meatball
UYARCAN M., SÖBELİ C., AKSOYLU Z., KAYAARDI S.
2nd Congress on Food Structure & Design, Antalya, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2016, (Özet Bildiri)
2015
2015Türkiye deki ve Yurtdışındaki Tüketicilerin Et ve Et Ürünleri Tüketim Alışkanlıklarının Belirlenmesi
KAYAARDI S., SÖBELİ C., AKKARA M.
6. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Van, Türkiye, 7 - 11 Ekim 2015, ss.38-39, (Özet Bildiri)
2015
2015Gıda İşletmelerinde Sanitasyonun ATP Biyolüminesans Yöntemiyle Belirlenmesi
KAYAARDI S., SÖBELİ C., AKKARA M.
6. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Van, Türkiye, 7 - 11 Ekim 2015, ss.184-185, (Özet Bildiri)
2015
2015Quality Characteristics of Yoghurt Produced from Pulsed Light Treated Milk
KAYAARDI S., KARAGÖZLÜ C., SÖBELİ C.
The 3rd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)
2015
2015Farklı Ultrason Parametrelerinin Tavuk Eti Kurutma Sürecine Etkilerinin Araştırılması
KAYAARDI S., YILMAZ T., SÖBELİ C., AKKARA M., İNAN U. H.
Pamukkale Gıda Sempozyumu III “ Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar”, Türkiye, 13 - 15 Mayıs 2015, (Özet Bildiri)
2015
2015Ultrason Uygulamasının Tavuk Etinin Kurutulması Üzerine Etkisi
KAYAARDI S., SÖBELİ C., AKKARA M., Akgün I., Bayır D., BOZDAĞ S. E., et al.
Pamukkale Gıda Sempozyumu III “ Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar”, Denizli, Türkiye, 13 - 15 Mayıs 2015, (Özet Bildiri)
2014
2014Çay Kateşini ve Farklı Ambalajlama Metotlarının Yarı Pişmiş Hindi Etinin Raf Ömrü Üzerine Etkisi
KAYAARDI S., SÖBELİ C., AKKARA M., DORUK D., IŞIK N., KAYMAZ F. P.
3. Et Ürünleri Çalıştayı “Et Ürünleri Üretiminde İnovasyon”, Tokat, Türkiye, 16 - 17 Ekim 2014, (Özet Bildiri)
2013
2013The Effect of Traditional Manisa Mesir Paste Spices on the Sensory and Textural Quality of Sucuk
KAYAARDI S., SÖBELİ C., AKKARA M.
The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, (Tam Metin Bildiri)
2013
2013The Effects of Green Tea and Thyme Extract Injection On The Quality of Chicken Meat
SÖBELİ C., KAYAARDI S.
59th International Congress of Meat Science and Technology, İzmir, Türkiye, 18 - 23 Ağustos 2013, (Tam Metin Bildiri)
2013
2013Et Ürünlerinde Nitrit Nitrat Kullanımına Alternatif Uygulamalar
KAYAARDI S., SÖBELİ C., AKKARA M., ÜNDAN T., ALDEMİR T.
4. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 14 - 15 Mayıs 2013, (Özet Bildiri)
2013
2013Kanatlı Etlerinin Depolanmasında Akıllı Etiket Kullanımı Üzerine Bir Araştırma
KAYAARDI S., SÖBELİ C., KAYA T.
VII. Uluslararası Ambalaj Kongre ve Sergisi, İzmir, Türkiye, 9 - 11 Mayıs 2013, (Tam Metin Bildiri)
2013
2013Kanatlı Beslemede Kullanılan Farklı Diyetlerin Et Kalitesine Etkisi
SÖBELİ C., AKKARA M., KAYAARDI S.
5. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Nisan 2013, (Özet Bildiri)
2012
2012Tavuk Köftesinde Doğal Antioksidantların Lipid Oksidasyonu ve Bazı Kimyasal Nitelikler Üzerine Etkisi
KAYAARDI S., GÜÇLÜ A., SÖBELİ C.
II. Et Ürünleri Çalıştayı ‘İşlenmiş Kanatlı Eti Ürünleri, Manisa, Türkiye, 6 - 07 Aralık 2012, (Tam Metin Bildiri)
2012
2012Kanatlı Eti Ürünlerinde Kullanılan Katkı Maddeleri Ve Baharatlar
SÖBELİ C., KAYAARDI S.
II. Et Ürünleri Çalıştayı ‘İşlenmiş Kanatlı Eti Ürünleri, Manisa, Türkiye, 6 - 07 Aralık 2012, (Tam Metin Bildiri)
2012
2012Farklı Kaplama ve İç Materyal Formülasyonlarının Kanatlı Eti Ürünlerinin Duyusal ve Tekstürel Özellikleri Üzerine Etkisi
KAYAARDI S., SÖBELİ C., AKKARA M., GÖREN B., ALDEMİR Ö.
II. Et Ürünleri Çalıştayı ‘İşlenmiş Kanatlı Eti Ürünleri, Manisa, Türkiye, 6 - 07 Aralık 2012, (Tam Metin Bildiri)
2012
2012Etlerin Kurutulmasında Kullanılan Yeni Teknikler
KAYAARDI S., AKKARA M., SÖBELİ C., ÇETİNKAYA B., ALPASLAN A.
II. Et Ürünleri Çalıştayı ‘İşlenmiş Kanatlı Eti Ürünleri, Manisa, Türkiye, 6 - 07 Aralık 2012, (Tam Metin Bildiri)
2012
2012Manisa İli Geleneksel Mesir Macunu Baharatlarının Sucuğun Duyusal ve Tekstürel Özelliklerine Etkisi
KAYAARDI S., SÖBELİ C., UYARCAN M.
III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.359, (Özet Bildiri)
2011
2011Tavuk Köftesinde Sarımsağın Antimikrobiyal ve Antioksidan Etkisi
KAYAARDI S., BAĞDATLI A., ZENGİN C.
7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, (Özet Bildiri)
2011
2011Etin Olgunlaşması Sırasında Meydana Gelen Biyokimyasal Değişimler
KAYAARDI S., ZENGİN C., TALU P.
V. Ulusal Veteriner Biyokimya ve Klinik Biyokimya Kongresi, Aydın, Türkiye, 6 - 08 Eylül 2011, (Tam Metin Bildiri)
2011
2011Rigor Mortis Oluşumu Sırasında Meydana Gelen Biyokimyasal Değişimler
KAYAARDI S., TALU P., ZENGİN C.
V. Ulusal Veteriner Biyokimya ve Klinik Biyokimya Kongresi, Aydın, Türkiye, 6 - 08 Eylül 2011, (Tam Metin Bildiri)
2010
2010Sucuk Formulasyonuna Karıştırılan Farklı Et Türlerinin Saptanmasında Kullanılan Yeni Teknikler
KAYAARDI S., AKKARA M., ZENGİN C.
I. Et Ürünleri “Sucuk” Çalıştayı, Aydın, Türkiye, 2 - 03 Aralık 2010, (Tam Metin Bildiri)
2010
2010Doğal Fermente Sucukların Mikroflorasının Moleküler Metodlarla Belirlenmesi
KAYAARDI S., AKKARA M., ZENGİN C.
I. Et Ürünleri “Sucuk” Çalıştayı, Aydın, Türkiye, 2 - 03 Aralık 2010, (Tam Metin Bildiri)
2010
2010Isıl İşlem Uygulamanın Türk Sucuğunun Kalite Niteliklerine Etkisi
KAYAARDI S., ZENGİN C.
I. Et Ürünleri “Sucuk” Çalıştayı, Aydın, Türkiye, 2 - 03 Aralık 2010, (Tam Metin Bildiri)
2010
2010Sucuk Üretiminde Kullanılan Ambalajlama Yöntemleri
KAYAARDI S., ZENGİN C., AKKARA M.
I. Et Ürünleri “Sucuk” Çalıştayı., Aydın, Türkiye, 2 - 03 Aralık 2010, (Tam Metin Bildiri)
2010
2010Et Endüstrisinde Aktif ve Akıllı Paketleme Sistemleri
KAYAARDI S., ZENGİN C., KASIM S., ÇATAL A.
VI. Uluslararası Ambalaj Kongresi, İstanbul, Türkiye, 16 - 18 Eylül 2010, (Tam Metin Bildiri)
2010
2010Gıda Endüstrisinde Kitosanın Ambalaj Materyali Olarak Kullanımı
KAYAARDI S., ZENGİN C.
VI. Uluslararası Ambalaj Kongresi, İstanbul, Türkiye, 16 - 18 Eylül 2010, (Tam Metin Bildiri)
2010
2010Hayvansal Kaynaklı Yenilebilir Film ve Kaplamalar
ZENGİN C., BAŞKURT E.
VI. Uluslararası Ambalaj Kongresi, İstanbul, Türkiye, 16 - 18 Eylül 2010, (Tam Metin Bildiri)
2010
2010Et Endüstrisinde Kullanılan Ambalajlama Yöntemleri
ZENGİN C., KAYAARDI S.
VI. Uluslararası Ambalaj Kongresi, İstanbul, Türkiye, 16 - 18 Eylül 2010, (Tam Metin Bildiri)
2010
2010Manisa İli Geleneksel Gıdası Manisa Kebabı ve Ürün Özellikleri
KAYAARDI S., ZENGİN C.
1. Uluslararası “Adriyatik’ten Kafkaslar’a Geleneksel Gıdalar” Sempozyumu, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, (Tam Metin Bildiri)
2009
2009Hayvancılıkta İzlenebilirlik
KAYAARDI S., ZENGİN C.
3. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Bursa, Türkiye, 14 - 16 Mayıs 2009, (Tam Metin Bildiri)
2008
2008The Antimicrobial And Antioxidant Effect Of Garlic And Onion On Chicken Meatballs
KAYAARDI S., BAĞDATLI A., ONUR R. H., ZENGİN C.
8th International Conference of Food Physics, Plovdiv, Bulgaristan, 24 - 27 Eylül 2008, (Özet Bildiri)
Kitaplar
2022
2022Sürdürülebilirlik, Sağlık ve Beslenmede Yeni Bir Trend: Bitki Bazlı Et Alternatifleri
UYARCAN M., SÖBELİ C., KAYAARDI S., YILDIZ D.
Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Üzerine Araştırmalar, BAĞDATLIOĞLU NERİMAN, Editör, Sidas Medya Ltd. Şti., İzmir, ss.119-127, 2022
2022
2022Yapay Et: Üretim Yöntemleri, Teknolojik ve Etik Kısıtlamalar, Sürdürülebilirliğe Katkısı .
UYARCAN M., SÖBELİ C., KAYAARDI S., YILDIZ D.
Sürdürülebilir Gıda Sistemleri, Bağdatlıoğlu Neriman, Editör, Sidas Medya Ltd. Şti, İzmir, ss.119-127, 2022
2022
2022Hazır Yemek Sektöründe Atık Yönetimi ve Sürdürülebilirlik Yaklaşımları
SÖBELİ C.
Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Üzerine Araştırmalar, Bağdatlıoğlu, Neriman, Editör, Sidas Medya Ltd. Şti., ss.279-286, 2022
2022
2022Sürdürülebilirlik, Sağlık ve Beslenmede Yeni Bir Trend: Bitki Bazlı Et Alternatifleri
UYARCAN M., SÖBELİ C., KAYAARDI S., YILDIZ D.
Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Üzerine Araştırmalar, Bağdatlıoğlu, Neriman, Editör, Sidas Medya Ltd. Şti., ss.119-127, 2022
2022
2022SOYBEAN AS A PROTEIN SOURCE FOR PLANT-BASED MEAT ALTERNATIVES
SÖBELİ C.
INDUSTRIAL PLANTS: ECONOMICS, PRODUCTION, AGRICULTURAL, UTILIZATION AND OTHER ASPECTS, Ekren Sıdıka, Editör, İKSAD PUBLISHING, Ankara, ss.321-333, 2022
2022
2022Hazır Yemek Sektöründe Dijitalleşme
KAYAARDI S., ATMACA I., UYARCAN M., SÖBELİ C., YILDIZ D.
Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Üzerine Araştırmalar, BAĞDATLIOĞLU NERİMAN, Editör, Sidas Medya Ltd. Şti., İzmir, ss.359-367, 2022
2022
2022Hazır Yemek Sektöründe Dijitalleşme
KAYAARDI S., Atmaca I., UYARCAN M., SÖBELİ C., YILDIZ D.
Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Üzerine Araştırmalar, Bağdatlıoğlu, Neriman, Editör, Sidas Medya Ltd. Şti., ss.359-367, 2022
2022
2022Sürdürülebilirlik, Sağlık ve Beslenmede Yeni Bir Trend: Bitki Bazlı Et Alternatifleri
UYARCAN M., SÖBELİ C., KAYAARDI S., YILDIZ D.
Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Üzerine Araştırmalar, Bağdatlıoğlu, Neriman, Editör, Sidas Medya Ltd. Şti., ss.119-127, 2022
2022
2022Hazır Yemek Sektöründe Dijitalleşme
KAYAARDI S., ATMACA I., UYARCAN M., SÖBELİ C., YILDIZ D.
Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Üzerine Araştırmalar, Bağdatlıoğlu Neriman, Editör, Sidas Medya Ltd. Şti., ss.359-367, 2022
2021
2021MEDICINAL AROMATIC PLANTS AND THEIR USE IN MEAT AND MEAT PRODUCTS
SÖBELİ C.
MEDICINAL AND AROMATIC PLANTS: Economics Production Agricultural Ultilization and Other Aspects, Assoc. Prof. Dr. Sıdıka Ekren, Editör, İksad Publishing House, ss.267-298, 2021
2021
2021Ultraviyole ve Vurgulu Işık Teknolojisi
SÖBELİ C.
Gıda Koruma ve İşlemede İleri Teknolojiler, Kayaardı Semra, Editör, Türkiye Klinikleri, Ankara, ss.9-15, 2021
2017
2017Et ve Et Ürünleri Analizleri
KAYAARDI S., UYARCAN M., SÖBELİ C.
Sidas Yayıncılık Ltd. Şti, İzmir, 2017
2014
2014Et Teknolojisi Laboratuvarı El Kitabı
KAYAARDI S., SÖBELİ C., AKKARA M.
Sidas Yayıncılık, 2014
Desteklenen Projeler
2025 - Devam Ediyor
2025 - Devam EdiyorBitki Bazlı Protein Kaynaklarından Sürdürülebilir Et Alternatifleri Üretimi Yatırım Projesi
CB Strateji ve Bütçe Başkanlığı (Kalkınma Bakanlığı) Projesi
UYARCAN M., ÖZDİL O., ÖZDİL O., KAYAARDI S., SÖBELİ C., ÇELİK F.
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorEt Alternatifi Bitki Bazlı Burger, Köfte ve Kaplamalı Ürünlerin Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
SÖBELİ C., UYARCAN M., YILDIZ D., KAYAARDI S. (Yürütücü)
2023 - 2024
2023 - 2024Laktuloz Kullanımının Fermente Peyniraltı Suyu İçeceğinde Bulunan Probiyotik Bakteriler Üzerine Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
SÖBELİ C. (Yürütücü), AKPINAR A.
2022 - 2024
2022 - 2024Sürdürülebilir Bitki Bazlı Et Alternatifi Ürünlerin Geliştirilmesi
SÖBELİ C., UYARCAN M., KAYAARDI S.
2021 - 2024
2021 - 2024Elektroeğirme Yöntemi ile Elde Edilen Probiyotik Bakteri İlaveli Pullulan/PVA Nanoliflerin Peynir ve Taze Kırmızı Etin Ambalajlanmasında Kullanımı
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
AKPINAR A., DAĞBAĞLI S., SÖBELİ C., UYARCAN M., KAYAARDI S. (Yürütücü)
2021 - 2023
2021 - 2023Probiyotik ve Prebiyotikler İle Zenginleştirilmiş Bal İlaveli Yoğurtların Raf Ömrü Özelliklerinin, İn Vitro Antioksidan Biyoerişilebilirliğinin ve Sindirim Sonrası Probiyotik Canlılığının Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
SÖBELİ C., ERDAĞ AKCA E., AKPINAR A. (Yürütücü)
2021 - 2022
2021 - 2022Probiyotik ve Prebiyotik ile Zenginleştirilmiş Bal İlaveli Yoğurtların Raf Ömrü Özelliklerinin, in Vitro Antioksidan Biyoerişilebilirliğinin ve Sindirim Sonrası Probiyotik Canlılığının Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
AKPINAR A. (Yürütücü), ERDAĞ AKCA E., SÖBELİ C.
2021 - 2022
2021 - 2022Et Cipsi Üretiminde Farklı Marinasyon Tekniklerinin Ürün Kalitesine Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
SÖBELİ C., KARATAŞ H. Ç., KAYAARDI S. (Yürütücü)
2017 - 2019
2017 - 2019Süt ve Geleneksel Süt Ürünlerinden İzole Edilen Laktik Asit Bakterilerinin Starter Kültür Olarak Üretilmesi ve Endüstriyel Boyutta Peynir, Yoğurt ve Dondurma Üretiminde Kullanımı
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
AKPINAR A., BOZATLI S. B., SÖBELİ C., DAĞBAĞLI S. (Yürütücü)
2015 - 2018
2015 - 2018Vurgulu Işık Uygulamasının Sığır Eti Kalitesi Üzerine Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
SÖBELİ C., UYARCAN M., KAYAARDI S. (Yürütücü)
2015 - 2016
2015 - 2016VURGULU IŞIK UYGULAMASININ BAZI GIDALARIN KALİTE NİTELİKLERİNE ETKİSİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
SÖBELİ C.
2009 - 2011
2009 - 2011YEŞİL ÇAY VE KEKİK EKSTRAKTLARININ TAVUK ETİ KALİTESİNE ETKİSİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
SÖBELİ C., KAYAARDI S. (Yürütücü)
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Ocak 2016
Ocak 2016TURKISH JOURNAL OF VETERINARY AND ANIMAL SCIENCES
Diğer Dergiler
Ocak 2016
Ocak 2016