Yayınlar & Eserler

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

FACTORS AFFECTING CONSUMER ACCEPTANCE IN ENRICHED PROCESSED MEAT PRODUCTS

10th International Paris Congress on Social Sciences and Humanities, Paris, Fransa, 17 - 19 Şubat 2024, (Tam Metin Bildiri)

Nanoliflerin Et ve Et Ürünlerinde Kullanım Olanakları

Kayseri Geleneksel Et ve Et Ürünleri Çalıştayı, Kayseri, Türkiye, 16 - 18 Kasım 2023, ss.23, (Özet Bildiri)

Probiotic and prebiotic effect of breast milk on baby nutrition

2nd Edition of International Conference on Probiotics and Prebiotics, İtalya, 19 - 20 Haziran 2023, ss.45-46, (Özet Bildiri)

Değerli Bir Atık Olan Peynir Altı Suyunun Probiyotik Fermente İçecek Üretiminde Kullanımı

7 th International Students Science Congress, Türkiye, 12 Mayıs 2023, (Tam Metin Bildiri)

Kanatlı Sakatatı Ciğerin Nugget Formunda Değerlendirilmesi

6. Uluslararası Beyaz Et Kongresi, Antalya, Türkiye, 1 - 05 Mart 2023, ss.456-459, (Tam Metin Bildiri)

Tahıl bazlı bebek ve küçük çocuk ek gıdalarında aflatoksinlerin önemi

Çocuklar İçin Güvenli Gıda (SAFFI) Sempozyumu, 17 - 18 Ekim 2022, (Tam Metin Bildiri)

DETERMINATION OF PROBIOTIC VIABILITY IN HONEY ADDED YOGURTS ENRICHED WITH DIFFERENT PROBIOTICS AND PREBIOTICS

32nd International Scientific -Expert Conference of Agriculture and Food Industry, Bosna-Hersek, 1 - 02 Aralık 2022, (Özet Bildiri)

THE UTILIZATION OF PECTIN EXTRACTED FROM WATERMELON SKIN AS AN EMULSIFIER IN HAMBURGER PATTIES

32nd International Scientific -Expert Conference of Agriculture and Food Industry, Bosna-Hersek, 1 - 02 Aralık 2022, (Özet Bildiri)

. Effects Of Electrospinning Paramethers On Production Of Poly(Vinyl Alcohol)/Pullulan Blend Nanofibres

32nd International Scientific - Expert Conference of Agriculture and Food Industry, Saraybosna, Bosna-Hersek, 01 Aralık 2022, ss.124, (Özet Bildiri)

Effects of Electrospinning Parameters on Production of Poly (Vinyl Alcohol)/Pullulan Blend Nanofibres

32nd International Scientific -Expert Conference of Agriculture and Food Industry, Saraybosna, Bosna-Hersek, 1 - 02 Aralık 2022, ss.124, (Özet Bildiri)

Probiotic Viability in Honey Added Yogurts Enriched with Different Probiotics and Prebiotics

32nd International Scientific - Expert Conference of Agriculture and Food Industry, Saraybosna, Bosna-Hersek, 01 Aralık 2022, ss.1, (Özet Bildiri)

Bebek Mamaları Formülasyonlarında Biyoaktif Bileşenlerin Yeri

Symposium on Safe Food for Infants -SAFFI, Manisa, Türkiye, 17 Ekim 2022, ss.92-101, (Tam Metin Bildiri)

Bitki Bazlı Et Alternatiflerinde Kullanılan Bileşenler

Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Kongresi, Manisa, Türkiye, 10 - 12 Kasım 2022, (Özet Bildiri)

Bitki Bazlı Et Alternatifi Sektörüne Genel Bir Bakış

Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Kongresi, Manisa, Türkiye, 10 - 12 Kasım 2022, ss.32, (Özet Bildiri)

Et Endüstrisinde Ultrases Tekniğinin Kullanımı

Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Kongresi, Manisa, Türkiye, 10 - 12 Kasım 2022, ss.154-155, (Özet Bildiri)

Bebek Mamaları Formülasyonlarında Biyoakitf Bileşenlerin Yeri

Çocuklar İçin Güvenli Gıda Sempozyumu (SAFFI), Manisa, Türkiye, 17 - 18 Ekim 2022, ss.92-101, (Tam Metin Bildiri)

Isırgan Otu ve Hindiba İçeren Formulasyonlar ile Kaplamalı Et Ürünü Üretimi

Türkiye 13. Gıda Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 21 - 23 Ekim 2020, ss.134, (Özet Bildiri)

Geleneksel Fermente Gıdalarda Gıda Güvenliği Riskleri

1. Uluslararası Türk Dünyası Tarım ve Gıda Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 19 - 21 Aralık 2019, ss.65, (Özet Bildiri)

Doğal Gıda Koruyucularının Gıda Güvenliği Yönünden Değerlendirilmesi

1. Uluslararası Türk Dünyası Tarım ve Gıda Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 19 - 21 Aralık 2019, ss.63, (Özet Bildiri)

Dairy protein vs meat and plants for muscle health

IDF WORLD DAIRY SUMMIT, İstanbul, Türkiye, 23 - 26 Eylül 2019, (Özet Bildiri)

Meyve Atıklarının Fermente Süt Ürünlerinde Kullanım Olanakları

2. Ulusal Sütçülük Kongresi, İzmir, Türkiye, 25 - 26 Nisan 2019, ss.121-122, (Özet Bildiri)

Gıda Alerjenleri ve Sanitasyonla İlişkisi

III. Uluslararası Avrasya Multidisipliner Çalışmalar Kongresi, Gaziantep, Türkiye, 4 - 07 Nisan 2019, ss.166, (Özet Bildiri)

Electrospinning Nanofıbers Used In Food Packaging Applications

III. Uluslararası Avrasya Multidisipliner Çalışmalar Kongresi, Gaziantep, Türkiye, 4 - 07 Nisan 2019, ss.165, (Özet Bildiri)

Electrospinning Nanofibers Used In Food Packaging Applications

III. Uluslararası Avrasya Multidisipliner Çalışmalar Kongresi, Gaziantep, Türkiye, 4 - 07 Nisan 2019, ss.165, (Özet Bildiri)

Gıda Proseslerinin Optimizasyonunda Cevap Yüzey Yöntemi

III. Uluslararası Avrasya Multidisipliner Çalışmalar Kongresi, Gaziantep, Türkiye, 4 - 07 Nisan 2019, ss.167, (Özet Bildiri)

Vurgulu Işık Tekniğinin Tavuk Etinin Bazı Kalite Niteliklerine Etkisi

7. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Kuşadası/AYDIN, 4 - 08 Ekim 2017, (Özet Bildiri)

Ready to eat fish ball produced by sous vide technology

2nd Congress on Food Structure & Design, Antalya, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2016, (Özet Bildiri)

Türkiye deki ve Yurtdışındaki Tüketicilerin Et ve Et Ürünleri Tüketim Alışkanlıklarının Belirlenmesi

6. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Van, Türkiye, 7 - 11 Ekim 2015, ss.38-39, (Özet Bildiri)

Gıda İşletmelerinde Sanitasyonun ATP Biyolüminesans Yöntemiyle Belirlenmesi

6. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Van, Türkiye, 7 - 11 Ekim 2015, ss.184-185, (Özet Bildiri)

Quality Characteristics of Yoghurt Produced from Pulsed Light Treated Milk

The 3rd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)

Farklı Ultrason Parametrelerinin Tavuk Eti Kurutma Sürecine Etkilerinin Araştırılması

Pamukkale Gıda Sempozyumu III “ Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar”, Türkiye, 13 - 15 Mayıs 2015, (Özet Bildiri)

Ultrason Uygulamasının Tavuk Etinin Kurutulması Üzerine Etkisi

Pamukkale Gıda Sempozyumu III “ Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar”, Denizli, Türkiye, 13 - 15 Mayıs 2015, (Özet Bildiri)

Çay Kateşini ve Farklı Ambalajlama Metotlarının Yarı Pişmiş Hindi Etinin Raf Ömrü Üzerine Etkisi

3. Et Ürünleri Çalıştayı “Et Ürünleri Üretiminde İnovasyon”, Tokat, Türkiye, 16 - 17 Ekim 2014, (Özet Bildiri)

The Effect of Traditional Manisa Mesir Paste Spices on the Sensory and Textural Quality of Sucuk

The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, (Tam Metin Bildiri)

The Effects of Green Tea and Thyme Extract Injection On The Quality of Chicken Meat

59th International Congress of Meat Science and Technology, İzmir, Türkiye, 18 - 23 Ağustos 2013, (Tam Metin Bildiri)

Et Ürünlerinde Nitrit Nitrat Kullanımına Alternatif Uygulamalar

4. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 14 - 15 Mayıs 2013, (Özet Bildiri)

Kanatlı Etlerinin Depolanmasında Akıllı Etiket Kullanımı Üzerine Bir Araştırma

VII. Uluslararası Ambalaj Kongre ve Sergisi, İzmir, Türkiye, 9 - 11 Mayıs 2013, (Tam Metin Bildiri)

Kanatlı Beslemede Kullanılan Farklı Diyetlerin Et Kalitesine Etkisi

5. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Nisan 2013, (Özet Bildiri)

Tavuk Köftesinde Doğal Antioksidantların Lipid Oksidasyonu ve Bazı Kimyasal Nitelikler Üzerine Etkisi

II. Et Ürünleri Çalıştayı ‘İşlenmiş Kanatlı Eti Ürünleri, Manisa, Türkiye, 6 - 07 Aralık 2012, (Tam Metin Bildiri)

Kanatlı Eti Ürünlerinde Kullanılan Katkı Maddeleri Ve Baharatlar

II. Et Ürünleri Çalıştayı ‘İşlenmiş Kanatlı Eti Ürünleri, Manisa, Türkiye, 6 - 07 Aralık 2012, (Tam Metin Bildiri)

Farklı Kaplama ve İç Materyal Formülasyonlarının Kanatlı Eti Ürünlerinin Duyusal ve Tekstürel Özellikleri Üzerine Etkisi

II. Et Ürünleri Çalıştayı ‘İşlenmiş Kanatlı Eti Ürünleri, Manisa, Türkiye, 6 - 07 Aralık 2012, (Tam Metin Bildiri)

Etlerin Kurutulmasında Kullanılan Yeni Teknikler

II. Et Ürünleri Çalıştayı ‘İşlenmiş Kanatlı Eti Ürünleri, Manisa, Türkiye, 6 - 07 Aralık 2012, (Tam Metin Bildiri)

Manisa İli Geleneksel Mesir Macunu Baharatlarının Sucuğun Duyusal ve Tekstürel Özelliklerine Etkisi

III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.359, (Özet Bildiri)

Tavuk Köftesinde Sarımsağın Antimikrobiyal ve Antioksidan Etkisi

7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, (Özet Bildiri)

Etin Olgunlaşması Sırasında Meydana Gelen Biyokimyasal Değişimler

V. Ulusal Veteriner Biyokimya ve Klinik Biyokimya Kongresi, Aydın, Türkiye, 6 - 08 Eylül 2011, (Tam Metin Bildiri)

Rigor Mortis Oluşumu Sırasında Meydana Gelen Biyokimyasal Değişimler

V. Ulusal Veteriner Biyokimya ve Klinik Biyokimya Kongresi, Aydın, Türkiye, 6 - 08 Eylül 2011, (Tam Metin Bildiri)

Sucuk Formulasyonuna Karıştırılan Farklı Et Türlerinin Saptanmasında Kullanılan Yeni Teknikler

I. Et Ürünleri “Sucuk” Çalıştayı, Aydın, Türkiye, 2 - 03 Aralık 2010, (Tam Metin Bildiri)

Doğal Fermente Sucukların Mikroflorasının Moleküler Metodlarla Belirlenmesi

I. Et Ürünleri “Sucuk” Çalıştayı, Aydın, Türkiye, 2 - 03 Aralık 2010, (Tam Metin Bildiri)

Isıl İşlem Uygulamanın Türk Sucuğunun Kalite Niteliklerine Etkisi

I. Et Ürünleri “Sucuk” Çalıştayı, Aydın, Türkiye, 2 - 03 Aralık 2010, (Tam Metin Bildiri)

Sucuk Üretiminde Kullanılan Ambalajlama Yöntemleri

I. Et Ürünleri “Sucuk” Çalıştayı., Aydın, Türkiye, 2 - 03 Aralık 2010, (Tam Metin Bildiri)

Et Endüstrisinde Aktif ve Akıllı Paketleme Sistemleri

VI. Uluslararası Ambalaj Kongresi, İstanbul, Türkiye, 16 - 18 Eylül 2010, (Tam Metin Bildiri)

Gıda Endüstrisinde Kitosanın Ambalaj Materyali Olarak Kullanımı

VI. Uluslararası Ambalaj Kongresi, İstanbul, Türkiye, 16 - 18 Eylül 2010, (Tam Metin Bildiri)

Hayvansal Kaynaklı Yenilebilir Film ve Kaplamalar

VI. Uluslararası Ambalaj Kongresi, İstanbul, Türkiye, 16 - 18 Eylül 2010, (Tam Metin Bildiri)

Et Endüstrisinde Kullanılan Ambalajlama Yöntemleri

VI. Uluslararası Ambalaj Kongresi, İstanbul, Türkiye, 16 - 18 Eylül 2010, (Tam Metin Bildiri)

Manisa İli Geleneksel Gıdası Manisa Kebabı ve Ürün Özellikleri

1. Uluslararası “Adriyatik’ten Kafkaslar’a Geleneksel Gıdalar” Sempozyumu, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, (Tam Metin Bildiri)

Hayvancılıkta İzlenebilirlik

3. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Bursa, Türkiye, 14 - 16 Mayıs 2009, (Tam Metin Bildiri)

The Antimicrobial And Antioxidant Effect Of Garlic And Onion On Chicken Meatballs

8th International Conference of Food Physics, Plovdiv, Bulgaristan, 24 - 27 Eylül 2008, (Özet Bildiri)
Kitaplar

Sürdürülebilirlik, Sağlık ve Beslenmede Yeni Bir Trend: Bitki Bazlı Et Alternatifleri

Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Üzerine Araştırmalar, BAĞDATLIOĞLU NERİMAN, Editör, Sidas Medya Ltd. Şti., İzmir, ss.119-127, 2022

Yapay Et: Üretim Yöntemleri, Teknolojik ve Etik Kısıtlamalar, Sürdürülebilirliğe Katkısı .

Sürdürülebilir Gıda Sistemleri, Bağdatlıoğlu Neriman, Editör, Sidas Medya Ltd. Şti, İzmir, ss.119-127, 2022

Hazır Yemek Sektöründe Atık Yönetimi ve Sürdürülebilirlik Yaklaşımları

Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Üzerine Araştırmalar, Bağdatlıoğlu, Neriman, Editör, Sidas Medya Ltd. Şti., ss.279-286, 2022

Sürdürülebilirlik, Sağlık ve Beslenmede Yeni Bir Trend: Bitki Bazlı Et Alternatifleri

Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Üzerine Araştırmalar, Bağdatlıoğlu, Neriman, Editör, Sidas Medya Ltd. Şti., ss.119-127, 2022

SOYBEAN AS A PROTEIN SOURCE FOR PLANT-BASED MEAT ALTERNATIVES

INDUSTRIAL PLANTS: ECONOMICS, PRODUCTION, AGRICULTURAL, UTILIZATION AND OTHER ASPECTS, Ekren Sıdıka, Editör, İKSAD PUBLISHING, Ankara, ss.321-333, 2022

Hazır Yemek Sektöründe Dijitalleşme

Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Üzerine Araştırmalar, BAĞDATLIOĞLU NERİMAN, Editör, Sidas Medya Ltd. Şti., İzmir, ss.359-367, 2022

Hazır Yemek Sektöründe Dijitalleşme

Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Üzerine Araştırmalar, Bağdatlıoğlu, Neriman, Editör, Sidas Medya Ltd. Şti., ss.359-367, 2022

Sürdürülebilirlik, Sağlık ve Beslenmede Yeni Bir Trend: Bitki Bazlı Et Alternatifleri

Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Üzerine Araştırmalar, Bağdatlıoğlu, Neriman, Editör, Sidas Medya Ltd. Şti., ss.119-127, 2022

Hazır Yemek Sektöründe Dijitalleşme

Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Üzerine Araştırmalar, Bağdatlıoğlu Neriman, Editör, Sidas Medya Ltd. Şti., ss.359-367, 2022

MEDICINAL AROMATIC PLANTS AND THEIR USE IN MEAT AND MEAT PRODUCTS

MEDICINAL AND AROMATIC PLANTS: Economics Production Agricultural Ultilization and Other Aspects, Assoc. Prof. Dr. Sıdıka Ekren, Editör, İksad Publishing House, ss.267-298, 2021

Ultraviyole ve Vurgulu Işık Teknolojisi

Gıda Koruma ve İşlemede İleri Teknolojiler, Kayaardı Semra, Editör, Türkiye Klinikleri, Ankara, ss.9-15, 2021

Et ve Et Ürünleri Analizleri

Sidas Yayıncılık Ltd. Şti, İzmir, 2017
Metrikler

Yayın

83

Atıf (Scopus)

33

H-İndeks (Scopus)

2

Proje

12

Tez Danışmanlığı

3
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları