Prof. Dr. NERİMAN BAĞDATLIOĞLU


MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ

GIDA BİLİMLERİ

Metrikler

Yayın

56

Atıf (WoS)

324

H-İndeks (WoS)

8

Atıf (Scopus)

554

H-İndeks (Scopus)

10

Atıf (Sobiad)

53

H-İndeks (Sobiad)

4

Toplam Atıf Sayısı

931

Proje

13

Tez Danışmanlığı

16

Açık Erişim

3

Eğitim Bilgileri

1987 - 1995

1987 - 1995

Doktora

Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye

1985 - 1987

1985 - 1987

Yüksek Lisans

Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye

1980 - 1984

1980 - 1984

Lisans

Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

Yaptığı Tezler

1995

1995

Doktora

Üzüm pekmezi üretimi sırasında oluşan başlıca ürünlerin araştırılması

Ege Üniversitesi

1987

1987

Yüksek Lisans

Süzme balların cam kavanozda depolanmaları sırasında şekerlerde meydana gelen değişmeler

Ege Üniversitesi

Yabancı Diller

C1 İleri

C1 İleri

İngilizce

Akademik Unvanlar / Görevler

2011 - Devam Ediyor

2011 - Devam Ediyor

Prof. Dr.

2000 - 2010

2000 - 2010

Doç. Dr.

1995 - 2000

1995 - 2000

Yrd. Doç. Dr.

Yönetimsel Görevler

2017 - 2023

2017 - 2023

2011 - 2021

2011 - 2021

2007 - 2009

2007 - 2009

1999 - 2002

1999 - 2002

Verdiği Dersler

Lisans

Lisans

BESLENME

GIDA KİMYASI-I

GIDA KİMYASI-II

Lisans Çift Anadal

Lisans Çift Anadal

Gıda İşlemede Meydana gelen değişmeler

GIDA ANALİZLERİNDE KROMATOGRAFİK YÖNTEMLER

Kromatografik Gıda analizleri

Lisans Yandal

Lisans Yandal

İleri Gıda Kimyası

Yönetilen Tezler

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2023

2023

CHOCOLATE POLYPHENOLS: BIOACCESSIBILITY AND BIOAVAILABILITY

BERKEL KAŞIKÇI M., BAĞDATLIOĞLU N.

XXXI INTERNATIONAL CONFERENCE ON POLYPHENOLS -ICP2023-, 03 Temmuz 2023, (Özet Bildiri)

2022

2022

İnfrared Spektroskopisi ile Gıdalarda Taklit ve Tağşişin Belirlenmesi

ÇİMEN S., KILINÇ G. S., YILDIZ D., BAĞDATLIOĞLU N.

7.Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 3 - 04 Kasım 2022, (Özet Bildiri)

2022

2022

Balda Gıda Güvenliği

YILDIZ D., ÇİMEN S., KILINÇ G. S., BAĞDATLIOĞLU N.

7.Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 3 - 04 Kasım 2022, (Özet Bildiri)

2020

2020

Türkiye’den İhraç Edilen Kuru Meyvelerde Mikotoksin Varlığı

YILDIZ D., KARAGÖZLÜ N., BAĞDATLIOĞLU N.

Türkiye 13. Gıda Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 21 Ekim 2020, (Özet Bildiri)

2019

2019

Balıkesir Sındırgı Bölgesindeki Süt Üreticisi İşletmeler Üzerine Bir Anket Çalışması.

Çalışkan Ş., AKPINAR A., BAĞDATLIOĞLU N.

III. Uluslararası AVRASYA Multidisipliner Çalışmalar Kongresi, Gaziantep, Türkiye, 4 - 07 Nisan 2019, ss.388-392, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

Bioaccessibility of Phenolics in White Cabbage

BERKEL KAŞIKCI M., BAĞDATLIOĞLU N.

International Congress on Agriculture on Animal Sciences, 7 - 09 Kasım 2018, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

Bioaccessibility and Bioavailability of Phenolic Compounds in Edible Oils

BERKEL KAŞIKCI M., BAĞDATLIOĞLU N.

International Congress on Agriculture and Animal Sciences, 7 - 09 Kasım 2018, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

FOOD SAFETY SYSTEM WITH BLOCKCHAIN TECHNOLOGY

SEVEN A., BAĞDATLIOĞLU N.

II. INTERNATIONAL UNIVERSITY INDUSTRY COOPERATION, RD AND INNOVATION CONGRESS, 14 - 15 Kasım 2018, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

PROFILE OF THE DAIRY FARMS THAT MEMBERS OF CATTLE BREEDERS’SOCIETY IN BALIKESİR SINDIRGI DISTRICT

ÇALIŞKAN Ş., AKPINAR A., BAĞDATLIOĞLU N.

29th SCIENTIFIC - EXPERT CONFERENCE OFAGRICULTURE AND FOOD INDUSTRY, İzmir, Türkiye, 26 - 28 Eylül 2018, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

Determination of Ochratoxin A in Sun and Microwave Dried Plums

YILDIZ D., GÜREL BENZER D., ÇAĞINDI Ö., BAĞDATLIOĞLU N.

International Agricultural, Biological and Life Science Conference, Edirne, Türkiye, 02 Ekim 2018, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

Determination of Antioxidant Activity and Total Anthocyanin Content of Frozen and Thawed Strawberries under Different Conditions

GÜREL BENZER D., YILDIZ D., ÇAĞINDI Ö., BAĞDATLIOĞLU N.

International Agricultural, Biological & Life Science Conference, Edirne, Türkiye, 2 - 05 Ekim 2018, (Özet Bildiri)

2017

2017

Bioavailability of phenolic compounds in raw and blanched broccoli

BAĞDATLIOĞLU N., BERKEL KAŞIKCI M., ARSLAN M.

ICAFOF (International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies), 15 - 17 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

Impact of nonthermal treatments on bioaccessibility of phenolic compounds in food matrix

BERKEL KAŞIKCI M., BAĞDATLIOĞLU N.

ICAFOF(International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies), 15 - 17 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

The Effect of Storage Time and Extraction Parameters on Extra Virgin Olive Oils

AYDAR A. Y., BAĞDATLIOĞLU N.

AOCS Annual Meeting, Orlando, Amerika Birleşik Devletleri, 30 Nisan - 03 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

2016

2016

Impact of thermal treatments on bioaccessibility of phenolic compounds in foodmatrix

BERKEL KAŞIKCI M., BAĞDATLIOĞLU N.

The Food Factor I Barcelona Conference, BARSELONA, İspanya, 2 - 04 Kasım 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

Effect of blanching and in vitro gastrointestinal digestion on bioavailability of phenolic compounds in spinach

BAĞDATLIOĞLU N., BERKEL KAŞIKCI M., ARSLAN M.

The Food Factor I Barcelona Conference, Barcelona, İspanya, 2 - 04 Kasım 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

Sürdürülebilir Gıda

BAĞDATLIOĞLU N.

Dünya Gıda Günü, Türkiye, 18 Ekim 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

Food derived kaempferol bioavailability

BERKEL KAŞIKCI M., BAĞDATLIOĞLU N.

International Multidisciplinary Conference on Nutraceuticals and Functional Foods, Kalamata, Yunanistan, 7 - 09 Temmuz 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

Effect of blanching and in vitro gastrointestinal digestion on the bioavailability of phenolic compounds in chicory

BAĞDATLIOĞLU N., BERKEL KAŞIKCI M., ARSLAN M.

International Multidisciplinary Conference on Nutraceuticals and Functional Foods, Kalamata, Yunanistan, 7 - 09 Temmuz 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

Food derived quercetin bioavailability

BERKEL KAŞIKCI M., BAĞDATLIOĞLU N.

International Multidisciplinary Conference on Nutraceuticals and Functional Foods, Kalamata, Yunanistan, 7 - 09 Temmuz 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

Mesir Macunu

BAĞDATLIOĞLU N.

Gazete haberi- Anadolu Ajans, Türkiye, 05 Mayıs 2016, (Özet Bildiri)

2015

2015

Bioavailability of flavonoids in vegetables

BERKEL KAŞIKCI M., BAĞDATLIOĞLU N.

Food Structures, Digestion and Health 2015, 3rd International Conference, 28 - 30 Ekim 2015, (Özet Bildiri)

2015

2015

Sebzelerde Bulunan Fenolik Bileşiklerin HPLC ile Kalitatif ve Kantitatif Analiz Yöntemleri

BERKEL KAŞIKCI M., BAĞDATLIOĞLU N.

Kromatografi 2015, 15.Ulusal Kromatografi Kongresi, Türkiye, 8 - 10 Nisan 2015, (Özet Bildiri)

2012

2012

Kanatlı Etlerinde Kolesterol Oksidasyon Ürünleri

BERKEL KAŞIKCI M., BAĞDATLIOĞLU N.

II.Et Ürünleri Çalıştayı "İşlenmiş Kanatlı Eti Ürünleri", Türkiye, 07 Aralık 2012, (Özet Bildiri)

2010

2010

Moisture sorption isotherms and shelf life estimation of microencapsulated egg powder

GÜNGÖR Ö., KOÇ B., KOÇ M., YILMAZER M., ERTEKİN F., SUSYAL G., et al.

1st International Congress on Food Technology, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Kasım 2010, ss.481, (Özet Bildiri)

2010

2010

Microencapsulation of pasteurized whole egg by spray drying

KOÇ M., KOÇ B., YILMAZER M., SUSYAL G., ERTEKİN F., BAĞDATLIOĞLU N.

17th International Drying Symposium (IDS 2010), Magdeburg, Almanya, 3 - 06 Ekim 2010, ss.2047-2052, (Tam Metin Bildiri)

2010

2010

The Effect Of Spray Drying Processing Conditions On The Functional Properties Of Egg Powder

KOÇ M., YILMAZER M., KOÇ B., SUSYAL G., ERTEKİN F., BAĞDATLIOĞLU N.

5th Central European Congress on Food (CEFood 2010), Bratislava, Slovakya, 19 - 22 Mayıs 2010, ss.59, (Özet Bildiri)

2002

2002

Health benefits of flavonoids.

ERGÖNÜL B., BAĞDATLIOĞLU N.

1st International Congress on the Chemistry of Natural Products (ICPN), Trabzon, Türkiye, 16 - 19 Ekim 2002, ss.36, (Tam Metin Bildiri)

Kitaplar

2024

2024

Bioaccessibility and Bioavailability of phenolics in grapes and grape products

BERKEL KAŞIKÇI M., BAĞDATLIOĞLU N.

Food Process Engineering and Technology, Safety, Packaging, Nanotechnologies and Human Health, Goyal Megh R., Kumari Anu, Malik Junaid Ahmad, Editör, Springer, Singapore, ss.347-362, 2024

2024

2024

Bioaccessibility and Bioavailability of Phenolics in Grapes and Grape Products

BERKEL KAŞIKÇI M., BAĞDATLIOĞLU N.

Food Process Engineering and Technology: Safety, Packaging, Nanotechnologies and Human Health, , Editör, Springer Nature, ss.347-362, 2024

2024

2024

Balda Mısır Şurubu Tağşişinin FTIR-ATR Spektroskopisi ile Belirlenmesi

KILINÇ G. S., ÇİMEN S., BAĞDATLIOĞLU N.

Mühendislik, Fen ve Sağlık Bilimlerinde ARGE ve Inovasyon Çalışmaları, , Editör, Sidas, İzmir, ss.526-533, 2024

2022

2022

Gıda Gerçekliğini Belirlemede Yeşil Teknolojiler

KILINÇ G. S., BAĞDATLIOĞLU N.

Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Üzerine Araştırmalar, Neriman BAĞDATLIOĞLU, Editör, Sidas Medya, Manisa, ss.424-439, 2022

Desteklenen Projeler

2004 - 2004

2004 - 2004

İşleme koşullarının baharatların antioksidan aktiviteleri üzerine etkilerinin belirlenmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

BAĞDATLIOĞLU N. (Yürütücü)

1996 - 1999

1996 - 1999

Keçi etinin bazı kimyasal özelliklerinin belirlenmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

BAĞDATLIOĞLU N. (Yürütücü)

1997 - 1998

1997 - 1998

Acı Kırmızı biberin bazı kalite kriterlerinin araştırılması

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

BAĞDATLIOĞLU N. (Yürütücü)

Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler

Nisan 2025

Nisan 2025

Diğer Dergiler

Nisan 2025

Nisan 2025

Diğer Dergiler

Nisan 2025

Nisan 2025

GIDA

Diğer Dergiler

Nisan 2025

Nisan 2025

JOURNAL OF FOOD AND NUTRITION RESEARCH

Diğer Dergiler

Ocak 2017

Ocak 2017

Diğer Dergiler

Ocak 2016

Ocak 2016

GIDA

Diğer Dergiler

Ocak 2016

Ocak 2016

INNOVATIVE FOOD SCIENCE AND EMERGING TECHNOLOGIES

Diğer Dergiler

Ocak 2016

Ocak 2016

Diğer Dergiler

Ocak 2015

Ocak 2015

Diğer Dergiler

Ödüller

Ocak 2012

Ocak 2012

Yayın Performans Ödülü

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ

Ocak 2011

Ocak 2011

Yayın Performas Ödülü

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ

Ocak 2010

Ocak 2010

Yayın Performans Ödülü

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ



Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 324

h-indeksi (WOS): 8