Doç. Dr. NAZLI SAVLAK


MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ

GIDA TEKNOLOJİSİ

Metrikler

Yayın

45

Atıf (Scopus)

199

H-İndeks (Scopus)

7

Proje

17

Tez Danışmanlığı

10

Açık Erişim

3

Eğitim Bilgileri

2006 - 2011

2006 - 2011

Doktora

Türkiye

2003 - 2006

2003 - 2006

Yüksek Lisans

Türkiye

2002 - 2006

2002 - 2006

Lisans

Anadolu Üniversitesi, İşletme Fakültesi, İşletme Bölümü, Türkiye

1999 - 2003

1999 - 2003

Lisans

Türkiye

Yaptığı Tezler

2011

2011

Doktora

Bazı özel amaçlı unların fiziksel, kimyasal ve teknolojik özelliklerinin belirlenmesi

2006

2006

Yüksek Lisans

Makarna kalitesinin belirlenmesinde tekstürel yöntemlerin kullanılabilirliği

Yabancı Diller

İngilizce

Akademik Unvanlar / Görevler

2013 - Devam Ediyor

2013 - Devam Ediyor

Yrd. Doç. Dr.

2004 - 2013

2004 - 2013

Araştırma Görevlisi

Verdiği Dersler

Lisans

Lisans

İş Yeri Uygulama Eğitimi

Araştırma Projesi-II

Proje Semineri

Araştırma Projesi

Kütle ve Enerji Denklikleri

Teknoloji Uygulamaları-II

Araştırma Projesi-I

Sağlıklı Beslenme

Ekstrüde Gıdalar

Sosyal Sorumluluk Projesi

Hububat Teknolojisi

Seminer

Gıda Mühendisliğine Giriş

Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler Laboratuvarı

Lisans Çift Anadal

Lisans Çift Anadal

Hububat Kimyası

Gıda Tekstürü ve Değerlendirme Yöntemleri

Yönetilen Tezler

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2024

2024

Utilization of Pomegranate Juice Production Waste in Dietary Supplement Tablet Production: Effects of Binder Ratio and Waste Particle Size on Tablet Quality -

KAHRAMAN G., TAŞKIN B., SAVLAK N.

INTERNATIONAL AGRICULTURAL, BIOLOGICAL &LIFE SCIENCECONFERENCE, Edirne, Türkiye, 18 Mayıs - 20 Eylül 2024, ss.1522-1535, (Tam Metin Bildiri)

2024

2024

Extraction of Color Substances from Yellow and Purple Onion Peel Wastes

Süler E. D., ÇANKAYA B., İLTER BAYSAN I., SAVLAK N.

Extraction of Color Substances from Yellow and Purple Onion Peel Wastes, İzmir, Türkiye, 19 Mayıs 2024, ss.103, (Özet Bildiri)

2024

2024

SOME RHEOLOGICAL AND TEXTURAL PROPERTIES OF BREAD FORTIFIED WITH EGGSHELL POWDER

ADAL S., SAVLAK N.

1. BİLSEL INTERNATIONAL KORYKOS SCIENTIFIC RESEARCHES AND INNOVATION CONGRESS, Mersin, Türkiye, 27 - 28 Ocak 2024, cilt.1, ss.65, (Özet Bildiri)

2023

2023

Hazır Yemek Sektöründe Sürdürülebilirlik

ERDAĞ AKCA E., DEDEOĞLU M., SAVLAK N.

7th International Student Science Congress, İzmir, Türkiye, 12 Mayıs 2023, ss.160-164, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

HAZIR YEMEK SEKTÖRÜNDE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

ERDAĞ AKCA E., DEDEOĞLU M., SAVLAK N.

7th International Students Science Congress, İzmir, Türkiye, 12 - 13 Mayıs 2023, cilt.1, ss.160-164, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

Cauliflower Powder as an Alternative Source for Gluten-Free Products

KÜÇÜK P., SAVLAK N.

6th International Anatolian Agriculture, Food, Environment and Biology Congress, Türkiye, 19 Ekim 2022, cilt.1, ss.825, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

Fonksiyonel Bir Ürün: Buğday Çimi ve Potansiyel Kullanım Alanları

DEDEOĞLU M., ERDAĞ AKCA E., SAVLAK N.

Türkiye 14. Gıda Kongresi, Türkiye, 19 Ekim 2022, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

Yüksek Kalsiyum İçeriğine Sahip Gıda Sanayii Atığı: Yumurta Kabuğu

DEDEOĞLU M., AKARCA D., SAVLAK N., KÖSE E.

6th International Students Science Congress, İzmir, Türkiye, 20 Mayıs 2022, ss.197-203, (Tam Metin Bildiri)

2020

2020

Impact of particle size on physical and tablet properties of eggshell powders

AKARCA D., SAVLAK N.

3rd International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2020), Ankara, Türkiye, 19 - 21 Mart 2020, ss.816-823, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

Ca tablet production from bream fish bone powder

SAVLAK N., ÖKTEM B., ERK G., ÇAĞINDI Ö., KÖSE E.

ICIFE 2019: International conference on Ingredients and Food Engineering, Madrid, İspanya, 26 - 27 Mart 2019, ss.711, (Özet Bildiri)

2018

2018

Consumptıon Trends Of Ready To Eat Breakfast Cereal Among Secondary And Hıgh School Students In Manısa Provınce: A Comparıson By Age And Gender

SAVLAK N., Şahin N., AÇIL B.

29th Scientific - Expert Conference of Agriculture and Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 28 Eylül 2018, ss.202-207, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

Effect of Chickpea Type on Physical, Chemical, Sensory Properties and Aroma Profile of Simit Bread

KASIM S., SAVLAK N., KÖSE E.

International Conference on Raw Materials to Processed Foods, Antalya, Türkiye, 11 Nisan 2018, ss.153-162, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

Development of Functional Crackers By Fish Flour Fortİfİcation

ÖKTEM B., GÜMÜŞGERDAN Y., KALAZ B., SAVLAK N.

1. INTERNATIONAL UNIVERSITY INDUSTRY COOPERATION,RD AND INNOVATION CONGRESS, Manisa, Türkiye, 18 - 19 Aralık 2017, ss.102, (Özet Bildiri)

2017

2017

Unripe Banana Pulp And Peel Flour As Innovative Ingredients For Food Fortificatıon

TÜRKER B., SAVLAK N.

1. INTERNATIONAL UNIVERSITY INDUSTRY COOPERATION,RD AND INNOVATION CONGRESS, Manisa, Türkiye, 18 - 19 Aralık 2017, ss.101, (Özet Bildiri)

2017

2017

Some Physical Properties Of Functional Bread Fortified With Eggshell Powder

SAVLAK N., ADAL S.

’Agriculture for life, life for agriculture’, Bükreş, Romanya, 8 - 09 Haziran 2017, ss.88, (Özet Bildiri)

2016

2016

Effect of Green Banana Peel Flour Substitution on Physical Characteristics of Gluten Free Cakes

TÜRKER B., SAVLAK N., BERKEL KAŞIKCI M.

International Conference on Nutraceuticals and Functional Foods, Kalamata, Yunanistan, 7 - 09 Temmuz 2016, (Özet Bildiri)

2012

2012

Ege ve Marmara Bölgesi Tarhanalarının Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi

ÇAĞINDI Ö., AKSOYLU ÖZBEK Z., SAVLAK N., KÖSE E.

III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.50-53, (Tam Metin Bildiri)

2010

2010

Farklı Un Çeşitlerinin Geleneksel Erişte Kalitesi Üzerine Etkilerinin İncelenmesi

SAVLAK N., AKSOYLU ÖZBEK Z., Çatal A., KASIM S.

1. Uluslararası Adriyatikten Kafkaslara Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.533-537, (Tam Metin Bildiri)

2009

2009

Tam Buğday Ekmeği Üretimi ve Kaliteyi Etkileyen Faktörler

SAVLAK N., BÖLEK S., KÖSE E.

6. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2009, ss.451-459, (Tam Metin Bildiri)

2008

2008

Effect of soy flour corn flour and gluten addition on quality characteristics of breading

SAVLAK N., KÖSE E.

8th International Conference of Food Physics, Plovdiv, Bulgaristan, 24 - 27 Eylül 2008, ss.79, (Özet Bildiri)

2008

2008

Akdeniz Diyetinde Tahılların Rolü

SAVLAK N., KÖSE E.

Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.53-56, (Tam Metin Bildiri)

2008

2008

Determination of The Relation Between Wheat Hardness and Flour Starch Damage in a Commercial Mill

SAVLAK N., KÖSE E.

ICC International Conference, İstanbul, Türkiye, 24 - 26 Nisan 2008, ss.53, (Özet Bildiri)

2007

2007

Piyasadan Temin Edilen Sade Tahin Helvalarının Bazı Kalite Parametrelerinin Araştırılması

SAVLAK N., DEMİRCİOĞLU S., OBUZ E.

5.Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 8 - 10 Kasım 2007, ss.277, (Özet Bildiri)

2007

2007

Geleneksel Yöntemlerle Üretilen Eriştelerin Bazı Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi

SAVLAK N., KÖSE E.

5. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 8 - 10 Kasım 2007, ss.275, (Özet Bildiri)

2007

2007

Cereal Industry and Products in Turkey

SAVLAK N., KÖSE E.

5th International Congress on Food Technology, ‘Consumer Protection through Food Process Improvement & Innovation in the Real World, SELANİK, Yunanistan, 9 - 11 Mart 2007, ss.197-201, (Tam Metin Bildiri)

2006

2006

Buğday Öğütme Pasajlarında Zedelenmiş Nişasta Oranının Diğer Kriterlerle İlişkisi

SAVLAK N., Altaylar S., KÖSE E.

Hububat 2006. Hububat Ürünleri Teknolojisi Kongresi, Gaziantep, Türkiye, 7 - 08 Eylül 2006, ss.375-378, (Tam Metin Bildiri)

2006

2006

Makarnada Kaliteyi Belirlemede Kullanılan Yöntemler

SAVLAK N., KÖSE E.

Türkiye 9. Gıda Kongresi, Bolu, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2006, ss.747-750, (Tam Metin Bildiri)

2005

2005

Pesticices in Wheat Their Health Hazard and Alternative Pest Control Measures

SAVLAK N., KÖSE E.

4th MGPR International Symposium of PESTICIDES IN FOOD AND THE ENVIRONMENT in Meditterranean Countries and MGPR Annual Meeting 2005, Aydın, Türkiye, 21 - 24 Eylül 2005, ss.77, (Özet Bildiri)

2005

2005

Farklı Pişirme Sürelerinde Pişirilen Spagettilerin Tekstürel Özelliklerindeki Değişimin İncelenmesi

KÖSE E., SAVLAK N.

Gıda Kongresi 2005, İzmir, Türkiye, 19 - 21 Nisan 2005, ss.373-376, (Tam Metin Bildiri)

2004

2004

Textural and Technological Properties of Spaghetti

SAVLAK N., KÖSE E., OBUZ E.

The 6th International Conference on Food Physics and Dairy Sciences (ICFPDS 2004), Pecs, Macaristan, 22 - 26 Mayıs 2004, ss.17, (Özet Bildiri)

2004

2004

Chemical and Technological Properties of Spaghetti in Turkey

KÖSE E., SAVLAK N.

The 6th International Conference on Food Physics and Dairy Sciences (ICFPDS 2004), Pecs, Macaristan, 22 - 26 Mayıs 2004, ss.63, (Özet Bildiri)

Kitaplar

2023

2023

Ekmek

KÖSE E., SAVLAK N., ERDAĞ AKCA E.

Mutfağın Gizemleri Mutfak Kimyası: Gıda Bilimi ve Mutfak Sanatları, Prof.Dr. Birol SAYGI, Prof.Dr. Semih ÖTLEŞ, Editör, DETAY YAYINCILIK, İzmir, ss.149-171, 2023

2022

2022

Nar suyu üretim atıklarının insan beslenmesi için değerledirilme olanakları

KAHRAMAN G., SAVLAK N.

Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Üzerine Araştırmaları, Bağdatlıoğlu Neriman, Editör, SİDAS, İzmir, ss.262-270, 2022

2009

2009

TAHILLAR

KÖSE E., SAVLAK N.

AKDENİZ USULÜ BESLENME, Eren AKÇİÇEK, Semih ÖTLEŞ, Mustafa TAN, Editör, Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi Yayınları, İzmir, ss.203-219, 2009

Desteklenen Projeler

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Nar Suyu Üretim Atıklarının Antioksidan Kaynağı Gıda Takviyesi Üretiminde Değerlendirilmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

SAVLAK N. (Yürütücü), Kahraman G.

2022 - 2023

2022 - 2023

Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Kongresi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

ÇAĞINDI Ö., KAYAARDI S., SAVLAK N., AKPINAR A., KARAGÖZLÜ N., ERGÖNÜL B., et al.

2018 - 2019

2018 - 2019

Trabzon Hurması (Diospyros Kaki) Tozunun Glutensiz Kek Üretiminde Şeker İkamesi Olarak Kullanımı

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

SAVLAK N. (Yürütücü)

2014 - 2015

2014 - 2015

Gıda Mühendisliği Bölümü Temel İşlemler Laboratuvarı Altyapısının Geliştirilmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

SAVLAK N. (Yürütücü), Zortaş H.

2004 - 2006

2004 - 2006

Makarna Kalitesinin Belirlenmesinde Tekstürel Yöntemlerin Kullanılabilirliği.

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

KÖSE E. (Yürütücü), SAVLAK N.

2004 - 2006

2004 - 2006

Makarna Kalitesinin Belirlenmesinde Tekstür Analyzer ın Kullanılabilirliği

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

SAVLAK N., KÖSE E. (Yürütücü)

Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler

Ocak 2017

Ocak 2017

JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY

Diğer Dergiler

Ocak 2017

Ocak 2017

FOOD CHEMISTRY

Diğer Dergiler