Metrikler
Eğitim Bilgileri
2006 - 2011
2006 - 2011Doktora
Türkiye
2003 - 2006
2003 - 2006Yüksek Lisans
Türkiye
2002 - 2006
2002 - 2006Lisans
Anadolu Üniversitesi, İşletme Fakültesi, İşletme Bölümü, Türkiye
1999 - 2003
1999 - 2003Lisans
Türkiye
Yaptığı Tezler
2011
2011Doktora
Bazı özel amaçlı unların fiziksel, kimyasal ve teknolojik özelliklerinin belirlenmesi
2006
2006Yüksek Lisans
Makarna kalitesinin belirlenmesinde tekstürel yöntemlerin kullanılabilirliği
Yabancı Diller
İngilizce
Akademik Unvanlar / Görevler
2013 - Devam Ediyor
2013 - Devam EdiyorYrd. Doç. Dr.
2004 - 2013
2004 - 2013Araştırma Görevlisi
Verdiği Dersler
Lisans
Lisans
İş Yeri Uygulama Eğitimi
Araştırma Projesi-II
Proje Semineri
Araştırma Projesi
Kütle ve Enerji Denklikleri
Teknoloji Uygulamaları-II
Araştırma Projesi-I
Sağlıklı Beslenme
Ekstrüde Gıdalar
Sosyal Sorumluluk Projesi
Hububat Teknolojisi
Seminer
Gıda Mühendisliğine Giriş
Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler Laboratuvarı
Yönetilen Tezler
2024
2024Yüksek Lisans
Bir Un Fabrikasında İstenilen Kalitede Un Üretimi İçin Buğday Paçalı Optimizasyonu
SAVLAK N. (Danışman)
A.AKPINAR(Öğrenci)
2024
2024Yüksek Lisans
ARONYA MEYVESINDEN PESTİL ÜRETİMİ VE BAZI KALİTE ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ
SAVLAK N. (Danışman)
C.CEYLAN(Öğrenci)
2024
2024Yüksek Lisans
Karnabahar Yaprak ve Çiçek Tozlarının Karabuğday Ekmeğinde Kullanım Olanaklarının Araştırılması
SAVLAK N. (Danışman)
S.ATİLLA(Öğrenci)
2023
2023Yüksek Lisans
Çeşitli Meyveler İle Üretilen Pestillerin Fiziksel, Kimyasal Ve Duyusal Özelliklerinin İncelenmesi
SAVLAK N. (Danışman)
İ.ÖYKEN(Öğrenci)
2019
2019Doktora
Maş fasulyesi unu kullanımının glutensiz hazır tarhana çorbası üretimine uygunluğunun araştırılması
SAVLAK N. (Danışman)
B.TAŞKIN(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Alabalık, Çipura ve Levrek kılçıklarının Ca ve P kaynağı olarak gıda takviyesi üretiminde kullanımı
SAVLAK N. (Danışman)
B.ÖKTEM(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Trabzon hurması (Diospyros kaki) tozunun glutensiz kek üretiminde şeker ikamesi olarak kullanımı
SAVLAK N. (Danışman)
N.YEŞİLKANAT(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
CHIA (Salvia hispanica) tohumu kullanılarak fonksiyonel glutensiz bisküvi üretimi ve kalite özelliklerinin belirlenmesi
SAVLAK N. (Danışman)
H.TÜTER(Öğrenci)
2018
2018Yüksek Lisans
Yumurta kabuğu tozu kullanılarak mineral madde bakımından zenginleştirilen ekmeklerin bazı fiziksel ve kimyasal özelliklerinin belirlenmesi
SAVLAK N. (Danışman)
S.ADAL(Öğrenci)
2016
2016Yüksek Lisans
Glutensiz kek üretimi ve bazı fiziksel, kimyasal, fonksiyonel özelliklerinin incelenmesi
SAVLAK N. (Danışman)
B.TÜRKER(Öğrenci)
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2022
2022Functional, chemical, and sensorial properties of gluten-free fermented instant soup powders developed by use of mung bean and drum drying process
Taşkın B., SAVLAK N.
Food Bioscience
, cilt.47, 2022 (SCI-Expanded)
2022
2022Impact of drum drying conditions on functional properties and flow behavior of gluten-free instant fermented mung bean-rice soup
Taşkın B., SAVLAK N.
Journal of Food Science and Technology
, cilt.59, sa.3, ss.1011-1023, 2022 (SCI-Expanded)
2021
2021Utilization of persimmon powder in gluten-free cakes and determination of their physical, chemical, functional and sensory properties
Yeşilkanat N., SAVLAK N.
Food Science and Technology (Brazil)
, cilt.41, ss.637-645, 2021 (SCI-Expanded)
2021
2021Public awareness, knowledge and sensitivity towards celiac disease and gluten-free diet is insufficient: A survey from Turkey
Taşkin B., SAVLAK N.
Food Science and Technology (Brazil)
, cilt.41, sa.1, ss.218-224, 2021 (SCI-Expanded)
2020
2020Treatment Method Affects Color, Chemical, and Mineral Composition of Seabream (Sparus aurata) Fish Bone Powder from by-Products of Fish Fillet
SAVLAK N., ÇAĞINDI Ö., Erk G., Öktem B., KÖSE E.
Journal of Aquatic Food Product Technology
, cilt.29, sa.6, ss.592-602, 2020 (SCI-Expanded)
2020
2020Particle size affects physical properties and antioxidant activity of unripe banana peel
SAVLAK N., Turker B.
Fresenius Environmental Bulletin
, cilt.29, sa.3, ss.1677-1685, 2020 (SCI-Expanded)
2016
2016Effects of particle size distribution on some physical, chemical and functional properties of unripe banana flour
SAVLAK N., Türker B., Yeşilkanat N.
Food Chemistry
, cilt.213, ss.180-186, 2016 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2022
2022Gluten-free cake with unripe banana peel flour substitution: impact on nutritional, functional and sensorial properties
Türker B., SAVLAK N.
Nutrition and Food Science
, cilt.52, sa.6, ss.980-995, 2022 (ESCI)
2020
2020Potential Use of Dried Trout Flesh Powder in Salty Biscuit Production Tuzlu Bisküvi Üretiminde Kurutulmuş Alabalık Eti Tozu Kullanımı
SAVLAK N.
Akademik Gida
, cilt.18, sa.2, ss.116-124, 2020 (Scopus)
2016
2016Effect of green banana peel flour substitution on physical characteristics of gluten-free cakes
Türker B., SAVLAK N., Kaşikci M. B.
Current Research in Nutrition and Food Science
, cilt.4, sa.SpecialIssue 2, ss.197-204, 2016 (Scopus)
2016
2016Comparison of physicochemical and functional properties of domestic and commercial tarhana in Turkey
ÇAĞINDI Ö., Aksoylu Z., SAVLAK N., KÖSE E.
Bulgarian Journal of Agricultural Science
, cilt.22, sa.2, ss.324-330, 2016 (Scopus)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2024
2024Utilization of Pomegranate Juice Production Waste in Dietary Supplement Tablet Production: Effects of Binder Ratio and Waste Particle Size on Tablet Quality -
KAHRAMAN G., TAŞKIN B., SAVLAK N.
INTERNATIONAL AGRICULTURAL, BIOLOGICAL &LIFE SCIENCECONFERENCE, Edirne, Türkiye, 18 Mayıs - 20 Eylül 2024, ss.1522-1535, (Tam Metin Bildiri)
2024
2024Extraction of Color Substances from Yellow and Purple Onion Peel Wastes
Süler E. D., ÇANKAYA B., İLTER BAYSAN I., SAVLAK N.
Extraction of Color Substances from Yellow and Purple Onion Peel Wastes, İzmir, Türkiye, 19 Mayıs 2024, ss.103, (Özet Bildiri)
2024
2024SOME RHEOLOGICAL AND TEXTURAL PROPERTIES OF BREAD FORTIFIED WITH EGGSHELL POWDER
ADAL S., SAVLAK N.
1. BİLSEL INTERNATIONAL KORYKOS SCIENTIFIC RESEARCHES AND INNOVATION CONGRESS, Mersin, Türkiye, 27 - 28 Ocak 2024, cilt.1, ss.65, (Özet Bildiri)
2023
2023Hazır Yemek Sektöründe Sürdürülebilirlik
ERDAĞ AKCA E., DEDEOĞLU M., SAVLAK N.
7th International Student Science Congress, İzmir, Türkiye, 12 Mayıs 2023, ss.160-164, (Tam Metin Bildiri)
2023
2023HAZIR YEMEK SEKTÖRÜNDE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK
ERDAĞ AKCA E., DEDEOĞLU M., SAVLAK N.
7th International Students Science Congress, İzmir, Türkiye, 12 - 13 Mayıs 2023, cilt.1, ss.160-164, (Tam Metin Bildiri)
2022
2022Cauliflower Powder as an Alternative Source for Gluten-Free Products
KÜÇÜK P., SAVLAK N.
6th International Anatolian Agriculture, Food, Environment and Biology Congress, Türkiye, 19 Ekim 2022, cilt.1, ss.825, (Tam Metin Bildiri)
2022
2022Fonksiyonel Bir Ürün: Buğday Çimi ve Potansiyel Kullanım Alanları
DEDEOĞLU M., ERDAĞ AKCA E., SAVLAK N.
Türkiye 14. Gıda Kongresi, Türkiye, 19 Ekim 2022, (Tam Metin Bildiri)
2022
2022Yüksek Kalsiyum İçeriğine Sahip Gıda Sanayii Atığı: Yumurta Kabuğu
DEDEOĞLU M., AKARCA D., SAVLAK N., KÖSE E.
6th International Students Science Congress, İzmir, Türkiye, 20 Mayıs 2022, ss.197-203, (Tam Metin Bildiri)
2020
2020Impact of particle size on physical and tablet properties of eggshell powders
AKARCA D., SAVLAK N.
3rd International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2020), Ankara, Türkiye, 19 - 21 Mart 2020, ss.816-823, (Tam Metin Bildiri)
2019
2019Ca tablet production from bream fish bone powder
SAVLAK N., ÖKTEM B., ERK G., ÇAĞINDI Ö., KÖSE E.
ICIFE 2019: International conference on Ingredients and Food Engineering, Madrid, İspanya, 26 - 27 Mart 2019, ss.711, (Özet Bildiri)
2018
2018Consumptıon Trends Of Ready To Eat Breakfast Cereal Among Secondary And Hıgh School Students In Manısa Provınce: A Comparıson By Age And Gender
SAVLAK N., Şahin N., AÇIL B.
29th Scientific - Expert Conference of Agriculture and Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 28 Eylül 2018, ss.202-207, (Tam Metin Bildiri)
2018
2018Effect of Chickpea Type on Physical, Chemical, Sensory Properties and Aroma Profile of Simit Bread
KASIM S., SAVLAK N., KÖSE E.
International Conference on Raw Materials to Processed Foods, Antalya, Türkiye, 11 Nisan 2018, ss.153-162, (Tam Metin Bildiri)
2017
2017Development of Functional Crackers By Fish Flour Fortİfİcation
ÖKTEM B., GÜMÜŞGERDAN Y., KALAZ B., SAVLAK N.
1. INTERNATIONAL UNIVERSITY INDUSTRY COOPERATION,RD AND INNOVATION CONGRESS, Manisa, Türkiye, 18 - 19 Aralık 2017, ss.102, (Özet Bildiri)
2017
2017Unripe Banana Pulp And Peel Flour As Innovative Ingredients For Food Fortificatıon
TÜRKER B., SAVLAK N.
1. INTERNATIONAL UNIVERSITY INDUSTRY COOPERATION,RD AND INNOVATION CONGRESS, Manisa, Türkiye, 18 - 19 Aralık 2017, ss.101, (Özet Bildiri)
2017
2017Some Physical Properties Of Functional Bread Fortified With Eggshell Powder
SAVLAK N., ADAL S.
’Agriculture for life, life for agriculture’, Bükreş, Romanya, 8 - 09 Haziran 2017, ss.88, (Özet Bildiri)
2016
2016Effect of Green Banana Peel Flour Substitution on Physical Characteristics of Gluten Free Cakes
TÜRKER B., SAVLAK N., BERKEL KAŞIKCI M.
International Conference on Nutraceuticals and Functional Foods, Kalamata, Yunanistan, 7 - 09 Temmuz 2016, (Özet Bildiri)
2012
2012Ege ve Marmara Bölgesi Tarhanalarının Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi
ÇAĞINDI Ö., AKSOYLU ÖZBEK Z., SAVLAK N., KÖSE E.
III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.50-53, (Tam Metin Bildiri)
2010
2010Farklı Un Çeşitlerinin Geleneksel Erişte Kalitesi Üzerine Etkilerinin İncelenmesi
SAVLAK N., AKSOYLU ÖZBEK Z., Çatal A., KASIM S.
1. Uluslararası Adriyatikten Kafkaslara Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.533-537, (Tam Metin Bildiri)
2009
2009Tam Buğday Ekmeği Üretimi ve Kaliteyi Etkileyen Faktörler
SAVLAK N., BÖLEK S., KÖSE E.
6. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2009, ss.451-459, (Tam Metin Bildiri)
2008
2008Effect of soy flour corn flour and gluten addition on quality characteristics of breading
SAVLAK N., KÖSE E.
8th International Conference of Food Physics, Plovdiv, Bulgaristan, 24 - 27 Eylül 2008, ss.79, (Özet Bildiri)
2008
2008Akdeniz Diyetinde Tahılların Rolü
SAVLAK N., KÖSE E.
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.53-56, (Tam Metin Bildiri)
2008
2008Determination of The Relation Between Wheat Hardness and Flour Starch Damage in a Commercial Mill
SAVLAK N., KÖSE E.
ICC International Conference, İstanbul, Türkiye, 24 - 26 Nisan 2008, ss.53, (Özet Bildiri)
2007
2007Piyasadan Temin Edilen Sade Tahin Helvalarının Bazı Kalite Parametrelerinin Araştırılması
SAVLAK N., DEMİRCİOĞLU S., OBUZ E.
5.Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 8 - 10 Kasım 2007, ss.277, (Özet Bildiri)
2007
2007Geleneksel Yöntemlerle Üretilen Eriştelerin Bazı Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi
SAVLAK N., KÖSE E.
5. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 8 - 10 Kasım 2007, ss.275, (Özet Bildiri)
2007
2007Cereal Industry and Products in Turkey
SAVLAK N., KÖSE E.
5th International Congress on Food Technology, ‘Consumer Protection through Food Process Improvement & Innovation in the Real World, SELANİK, Yunanistan, 9 - 11 Mart 2007, ss.197-201, (Tam Metin Bildiri)
2006
2006Buğday Öğütme Pasajlarında Zedelenmiş Nişasta Oranının Diğer Kriterlerle İlişkisi
SAVLAK N., Altaylar S., KÖSE E.
Hububat 2006. Hububat Ürünleri Teknolojisi Kongresi, Gaziantep, Türkiye, 7 - 08 Eylül 2006, ss.375-378, (Tam Metin Bildiri)
2006
2006Makarnada Kaliteyi Belirlemede Kullanılan Yöntemler
SAVLAK N., KÖSE E.
Türkiye 9. Gıda Kongresi, Bolu, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2006, ss.747-750, (Tam Metin Bildiri)
2005
2005Pesticices in Wheat Their Health Hazard and Alternative Pest Control Measures
SAVLAK N., KÖSE E.
4th MGPR International Symposium of PESTICIDES IN FOOD AND THE ENVIRONMENT in Meditterranean Countries and MGPR Annual Meeting 2005, Aydın, Türkiye, 21 - 24 Eylül 2005, ss.77, (Özet Bildiri)
2005
2005Farklı Pişirme Sürelerinde Pişirilen Spagettilerin Tekstürel Özelliklerindeki Değişimin İncelenmesi
KÖSE E., SAVLAK N.
Gıda Kongresi 2005, İzmir, Türkiye, 19 - 21 Nisan 2005, ss.373-376, (Tam Metin Bildiri)
2004
2004Textural and Technological Properties of Spaghetti
SAVLAK N., KÖSE E., OBUZ E.
The 6th International Conference on Food Physics and Dairy Sciences (ICFPDS 2004), Pecs, Macaristan, 22 - 26 Mayıs 2004, ss.17, (Özet Bildiri)
2004
2004Chemical and Technological Properties of Spaghetti in Turkey
KÖSE E., SAVLAK N.
The 6th International Conference on Food Physics and Dairy Sciences (ICFPDS 2004), Pecs, Macaristan, 22 - 26 Mayıs 2004, ss.63, (Özet Bildiri)
Kitaplar
2023
2023Ekmek
KÖSE E., SAVLAK N., ERDAĞ AKCA E.
Mutfağın Gizemleri Mutfak Kimyası: Gıda Bilimi ve Mutfak Sanatları, Prof.Dr. Birol SAYGI, Prof.Dr. Semih ÖTLEŞ, Editör, DETAY YAYINCILIK, İzmir, ss.149-171, 2023
2022
2022Nar suyu üretim atıklarının insan beslenmesi için değerledirilme olanakları
KAHRAMAN G., SAVLAK N.
Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Üzerine Araştırmaları, Bağdatlıoğlu Neriman, Editör, SİDAS, İzmir, ss.262-270, 2022
Desteklenen Projeler
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorNar Suyu Üretim Atıklarının Antioksidan Kaynağı Gıda Takviyesi Üretiminde Değerlendirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
SAVLAK N. (Yürütücü), Kahraman G.
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorYumurta Kabuğundan Farklı Yöntemlerle Elde Edilen Kalsiyum Kaynağı Efervesan ve Doğrudan Basım Tabletlerde D3 Vitamini Seviyesinin Tabletlerin Ca İçeriği ve Cabiyoerişilebilirliği Üzerine Etkisinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
SAVLAK N. (Yürütücü), KÖSE E., AKARCA D.
2022 - 2025
2022 - 2025Manisa Bölgesi Üzümlerinden Ekstrakte Edilen Resveratrolün Kapalı Çevrim Püskürtmeli Kurutucu İle Mikroenkapsülasyonu
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Erdağ Akca E., İlter Baysan I., Eren İ., Köse E., Çağındı Ö., Savlak N. (Yürütücü)
2022 - 2023
2022 - 2023Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Kongresi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÇAĞINDI Ö., KAYAARDI S., SAVLAK N., AKPINAR A., KARAGÖZLÜ N., ERGÖNÜL B., et al.
2018 - 2020
2018 - 2020Alabalık, Çipura ve Levrek Kılçıklarının Ca++ , P, Kolajen Kaynağı Olarak Yerli Gıda Takviyesi Üretiminde ve Ekmeğin Mineral Madde Bakımından Zenginleştirilmesinde Kullanımı
SAVLAK N. (Yürütücü), KÖSE E., ÇAĞINDI Ö.
2018 - 2020
2018 - 2020Alabalık, Çipura ve Levrek Kılçıklarının Ca, P, Kolajen Kaynağı Olarak Yerli Gıda Takviyesi Üretiminde ve Ekmeğin Mineral Madde Bakımından Zenginleştirilmesinde Kullanım
ÇAĞINDI Ö., KÖSE E., SAVLAK N. (Yürütücü)
2018 - 2019
2018 - 2019Trabzon Hurması (Diospyros Kaki) Tozunun Glutensiz Kek Üretiminde Şeker İkamesi Olarak Kullanımı
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
SAVLAK N. (Yürütücü)
2018 - 2019
2018 - 2019Maş Fasulyesi Unu Kullanımının Glutensiz Tarhana Çorbası Üretimine Uygunluğunun Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
SAVLAK N. (Yürütücü), TAŞKIN B.
2017 - 2019
2017 - 2019Chıa (Salvia Hispanica) Tohumu Kullanılarak Fonksiyonel Glutensiz Bisküvi Üretimi ve Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
SAVLAK N. (Yürütücü), Zortaş H.
2015 - 2017
2015 - 2017Yeni Bir Fonksiyonel Ürün: Yeşil Muz (Musa Cavendishii) ve Kabuk Unlarının Glutensiz Kek Üretiminde Kullanımı ve Kalite Özelliklerinin Geliştirilmesi
SAVLAK N. (Yürütücü), BAĞDATLIOĞLU N.
2015 - 2016
2015 - 2016Yumurta Kabuğu Tozu Kullanılarak Mineral Madde Bakımından Zenginleştirilen Ekmeklerin Bazı Fiziksel Ve Kimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
SAVLAK N. (Yürütücü), ADAL S.
2014 - 2015
2014 - 2015Gıda Mühendisliği Bölümü Temel İşlemler Laboratuvarı Altyapısının Geliştirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
SAVLAK N. (Yürütücü), Zortaş H.
2012 - 2014
2012 - 2014Bilimsel Araştırma Projeleri Ege Bölgesinde Geleneksel Olarak Nohut Mayası ile Üretilen Taban Simidi ve Simit Ekmeği Yapımının Optimizasyonu
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
SAVLAK N., KASIM S., KÖSE E. (Yürütücü)
2009 - 2011
2009 - 2011Bazı Özel Amaçlı Unların Baklavalık Böreklik Yufkalık Simitlik Kadayıflık Kimyasal ve Teknolojik Özelliklerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
SAVLAK N., KÖSE E. (Yürütücü)
2009 - 2011
2009 - 2011Bazı Özel Amaçlı Unların (Baklavalık, Böreklik, Yufkalık, Kadayıflık, Simitlik) Kimyasal Ve Teknolojik Özelliklerin Belirlenmesi.
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
KÖSE E. (Yürütücü), SAVLAK N.
2004 - 2006
2004 - 2006Makarna Kalitesinin Belirlenmesinde Tekstürel Yöntemlerin Kullanılabilirliği.
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
KÖSE E. (Yürütücü), SAVLAK N.
2004 - 2006
2004 - 2006Makarna Kalitesinin Belirlenmesinde Tekstür Analyzer ın Kullanılabilirliği
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
SAVLAK N., KÖSE E. (Yürütücü)
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Ocak 2017
Ocak 2017JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
Diğer Dergiler
Ocak 2017
Ocak 2017