Metrikler
Eğitim Bilgileri
2014 - 2018
2014 - 2018Yüksek Lisans
Ege Üniversitesi, Türkiye
1986 - 1994
1986 - 1994Doktora
Ege Üniversitesi, Türkiye
Yaptığı Tezler
1986
1986Yüksek Lisans
Pınar un fabrikasında kullanılan ekipman ve kapasite ile un üretim diagramı arasındaki uygunluğun belirlenmesi
Ege Üniversitesi
1950
1950Doktora
Türkiye’xxde değişik yörelerde yetiştirilen bazı çavdar örneklerinin un ve ekmeklik niteliklerinin belirlenmesi
Ege Üniversitesi
Yabancı Diller
İngilizce
Akademik Unvanlar / Görevler
1985 - Devam Ediyor
1985 - Devam EdiyorProf. Dr.
1996 - 2001
1996 - 2001Doç. Dr.
1994 - 1996
1994 - 1996Yrd. Doç. Dr.
1994 - 1994
1994 - 1994Öğretim Görevlisi
Yönetimsel Görevler
2017 - Devam Ediyor
2017 - Devam Ediyor2014 - 2017
2014 - 20172011 - 2014
2011 - 20142004 - 2007
2004 - 20072003 - 2006
2003 - 2006Verdiği Dersler
Yönetilen Tezler
2024
2024Doktora
Yağda çözünür renk maddelerinin kapalı çevrim püskürtmeli kurutucu ile mikroenkapsülasyonu ve model gıda sistemlerine stabilitelerinin araştırılması
KÖSE E. (Danışman)
E.ERDAĞ(Öğrenci)
2023
2023Yüksek Lisans
Kurutulmuş kuzu karaciğeri tozundan vitamin B12 sert jelatin kapsülü üretimi ve ın vitro gastrointestinal sindirim ile biyoerişilebilirliğinin belirlenmesi
KÖSE E. (Danışman)
Y.ÖZBAY(Öğrenci)
2023
2023Yüksek Lisans
ENDÜSTRİYEL LİMON, MANDALİNA VE PORTAKAL SUYU ÜRETİM ATIKLARININ FONKSİYONEL KEK ÜRETİMİNDE KULLANIMI
KÖSE E. (Danışman)
E.NUR(Öğrenci)
2021
2021Yüksek Lisans
Tahıl bazlı atıştırmalık barların farklı yöntemlerle mikroenkapsüle edilmiş demir ile zenginleştirilmesi ve biyoerişilebilirliklerinin belirlenmesi
KÖSE E. (Danışman)
E.ERDAĞ(Öğrenci)
2021
2021Yüksek Lisans
Mikrodalga vakum kurutma yöntemi ile ekşi hamur tozu üretimi ve ekmek üretim süreçlerinde kullanımının optimizasyonu
KÖSE E. (Danışman)
S.YAYCI(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Farklı kalite özelliklerine sahip özel amaçlı buğday unlarının İzmir simidinin (gevrek) fiziksel, kimyasal ve duyusal özellikleri üzerine etkisi
KÖSE E. (Danışman)
N.DEVECİ(Öğrenci)
2019
2019Doktora
Yöresel ekmek üretiminde kullanılan ekşi hamur mikrobiyal floralarının belirlenmesi ve bu ekmeklerin uçucu bileşenleri ile duyusal özelliklerinin karakterizasyonu
KÖSE E. (Danışman)
F.BAKIRCI(Öğrenci)
2014
2014Yüksek Lisans
Ege bölgesinde geleneksel olarak nohut mayası ile üretilen simit ekmeği yapımının optimizasyonu
KÖSE E. (Danışman)
S.KASIM(Öğrenci)
2012
2012Yüksek Lisans
Bisküvinin fonksiyonel özellik taşıyan bazı bitkisel ürünlerce zenginleştirilmesi
KÖSE E. (Danışman)
Z.AKSOYLU(Öğrenci)
2011
2011Doktora
Bazı özel amaçlı unların fiziksel, kimyasal ve teknolojik özelliklerinin belirlenmesi
KÖSE E. (Danışman)
N.YEYİNLİ(Öğrenci)
2006
2006Yüksek Lisans
Makarna kalitesinin belirlenmesinde tekstürel yöntemlerin kullanılabilirliği
KÖSE E. (Danışman)
N.YEYİNLİ(Öğrenci)
2000
2000Yüksek Lisans
Türkiye'de bazı yörelerden temin edilen buğday çeşitlerinin kalitelerinin belirlenmesi
KÖSE E. (Danışman)
Ö.SÜNGÜ(Öğrenci)
1999
1999Yüksek Lisans
Makarnalık buğdaylarda bazı fiziksel ve kimyasal özelliklerin makarna kalitesine etkisi
KÖSE E. (Danışman)
F.DURAK(Öğrenci)
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2023
2023Melon seed: A nutritionally valuable by-product and its effects on cake quality
ÇAĞINDI Ö., Akca E. E., KÖSE E.
Food Chemistry
, cilt.427, 2023 (SCI-Expanded)
2020
2020Treatment Method Affects Color, Chemical, and Mineral Composition of Seabream (Sparus aurata) Fish Bone Powder from by-Products of Fish Fillet
SAVLAK N., ÇAĞINDI Ö., Erk G., Öktem B., KÖSE E.
Journal of Aquatic Food Product Technology
, cilt.29, sa.6, ss.592-602, 2020 (SCI-Expanded)
2016
2016Conformational, electronic, and spectroscopic characterization of isophthalic acid (monomer and dimer structures) experimentally and by DFT
BARDAK F., KARACA Ç., Bilgili S., ATAÇ A., Mavis T., Asiri A., et al.
Spectrochimica Acta - Part A: Molecular and Biomolecular Spectroscopy
, cilt.165, ss.33-46, 2016 (SCI-Expanded)
2015
2015Effects of blueberry, grape seed powder and poppy seed incorporation on physicochemical and sensory properties of biscuit
Aksoylu Z., ÇAĞINDI Ö., KÖSE E.
Journal of Food Quality
, cilt.38, sa.3, ss.164-174, 2015 (SCI-Expanded)
2015
2015FT-IR, FT-Raman, NMR and UV-Vis spectra and DFT calculations of 5-bromo-2-ethoxyphenylboronic acid (monomer and dimer structures)
Sas E., KÖSE E., Kurt M., Karabacak M.
Spectrochimica Acta - Part A: Molecular and Biomolecular Spectroscopy
, cilt.137, ss.1315-1333, 2015 (SCI-Expanded)
2015
2015DFT calculations and experimental FT-IR, FT-Raman, NMR, UV-Vis spectral studies of 3-fluorophenylboronic acid
Karabacak M., KÖSE E., Sas E., Kurt M., Asiri A., ATAÇ A.
Spectrochimica Acta - Part A: Molecular and Biomolecular Spectroscopy
, cilt.136, sa.PB, ss.306-320, 2015 (SCI-Expanded)
2015
2015Determination of drying characteristics and quality properties of eggplant in different drying conditions
Urun G. B., Yaman Ü. R., KÖSE E.
Italian Journal of Food Science
, cilt.27, sa.4, ss.459-467, 2015 (SCI-Expanded)
2014
2014Experimental (FT-IR, FT-Raman, UV-Vis, 1H and 13C NMR) and computational (density functional theory) studies on 3-bromophenylboronic acid
Karabacak M., KÖSE E., ATAÇ A., Sas E., Asiri A., Kurt M.
Journal of Molecular Structure
, cilt.1076, ss.358-372, 2014 (SCI-Expanded)
2013
2013Determination of structural and vibrational spectroscopic features of neutral and anion forms of dinicotinic acid by using NMR, infrared and Raman experimental methods combined with DFT and HF
KÖSE E., BARDAK F., ATAÇ A., Karabacak M., ÇİPİLOĞLU M. A.
Spectrochimica Acta - Part A: Molecular and Biomolecular Spectroscopy
, cilt.114, ss.38-45, 2013 (SCI-Expanded)
2013
2013FT-IR and FT-Raman, NMR and UV spectroscopic investigation and hybrid computational (HF and DFT) analysis on the molecular structure of mesitylene
KÖSE E., ATAÇ A., Karabacak M., Nagabalasubramanian P., Asiri A., Periandy S.
Spectrochimica Acta - Part A: Molecular and Biomolecular Spectroscopy
, cilt.116, ss.622-634, 2013 (SCI-Expanded)
2002
2002An investigation into the use of different flours in tarhana
KÖSE E., ÇAĞINDI Ö.
International Journal of Food Science and Technology
, cilt.37, sa.2, ss.219-222, 2002 (SCI-Expanded)
2001
2001The effect of fermentation on viscosity and protein solubility of Boza, a traditional cereal-based fermented Turkish beverage
HAYTA M., Alpaslan M., KÖSE E.
European Food Research and Technology
, cilt.213, sa.4-5, ss.335-337, 2001 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2016
2016Comparison of physicochemical and functional properties of domestic and commercial tarhana in Turkey
ÇAĞINDI Ö., Aksoylu Z., SAVLAK N., KÖSE E.
Bulgarian Journal of Agricultural Science
, cilt.22, sa.2, ss.324-330, 2016 (Scopus)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2024
2024Depolamanın Pestisitler Üzerindeki Etkisi
Kocaahmetoğlu B., ÇAĞINDI Ö., KÖSE E.
8. International Students Science Congress, İzmir, Türkiye, 23 - 24 Mayıs 2024, ss.239-245, (Tam Metin Bildiri)
2023
2023The Effect of Different Baking Methods on Physical and Chemical Properties of Blackberry Fortified Biscuits
ERDAĞ AKCA E., BEYLİKÇİ S. C., YILDIZ D., ÖZKAYA P., KÖSE E.
V. Balkan Agricultural Congress, Edirne, Türkiye, 20 - 23 Eylül 2023, ss.279, (Özet Bildiri)
2023
2023Application of Spray Drying Process for Food Bioactive Compounds.
ERDAĞ AKCA E., ÇAĞINDI Ö., KÖSE E.
7th International Students Science Congress, İzmir, Türkiye, 12 - 13 Mayıs 2023, ss.155-159, (Tam Metin Bildiri)
2022
2022FIBER AND LIPIT RICH MELON SEED FLOUR SUBSTITUTED CAKES: A STUDY ON COLOR, TEXTURE, AND SENSORY PROPERTIES
ERDAĞ AKCA E., ÇAĞINDI Ö., KÖSE E.
3rd International Conference on Food Bioactives & Health, Parma, İtalya, 21 Haziran 2022, ss.235, (Özet Bildiri)
2022
2022Yüksek Kalsiyum İçeriğine Sahip Gıda Sanayii Atığı: Yumurta Kabuğu
DEDEOĞLU M., AKARCA D., SAVLAK N., KÖSE E.
6th International Students Science Congress, İzmir, Türkiye, 20 Mayıs 2022, ss.197-203, (Tam Metin Bildiri)
2019
2019Altınbaş Ve Sarı Kışlık Kavun Çekirdeklerinin Mineral Madde Kompozisyonları
ERDAĞ E., ÇAĞINDI Ö., KÖSE E.
III. Uluslararası Avrasya Multidisipliner Çalışmalar Kongresi, Uygulamalı Bilimler, Gaziantep, Türkiye, 4 - 07 Nisan 2019, (Tam Metin Bildiri)
2019
2019Altınbaş Ve Sarı Kışlık Kavun Çekirdeklerinin Amino Asit Kompozisyonlarının Belirlenmesi,
ÇAĞINDI Ö., ERDAĞ E., KÖSE E.
III. Uluslararası Avrasya Multidisipliner Çalışmalar Kongresi, Gaziantep, Türkiye, 4 - 07 Nisan 2019, (Tam Metin Bildiri)
2019
2019Ca tablet production from bream fish bone powder
SAVLAK N., ÖKTEM B., ERK G., ÇAĞINDI Ö., KÖSE E.
ICIFE 2019: International conference on Ingredients and Food Engineering, Madrid, İspanya, 26 - 27 Mart 2019, ss.711, (Özet Bildiri)
2018
2018Effect of Chickpea Type on Physical, Chemical, Sensory Properties and Aroma Profile of Simit Bread
KASIM S., SAVLAK N., KÖSE E.
International Conference on Raw Materials to Processed Foods, Antalya, Türkiye, 11 Nisan 2018, ss.153-162, (Tam Metin Bildiri)
2013
2013Yenilebilir Nişasta Filmleri ve Gıda Endüstrisindeki Önemi
AKSOYLU Z., KÖSE E., KAYAARDI S.
7. Uluslararası Ambalaj Kongresi ve Sergisi, İzmir, Türkiye, 9 - 11 Mayıs 2013, ss.149-150, (Özet Bildiri)
2012
2012Ege ve Marmara Bölgesi Tarhanalarının Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi
ÇAĞINDI Ö., AKSOYLU ÖZBEK Z., SAVLAK N., KÖSE E.
III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.50-53, (Tam Metin Bildiri)
2012
2012Kanatlı eti ürünlerinde kullanılan hububat bazlı kaplama materyalleri
AKSOYLU Z., UÇAK C., ÇAĞINDI Ö., KÖSE E.
II. Et Ürünleri Çalıştayı, Türkiye, 6 - 07 Mayıs 2012, (Tam Metin Bildiri)
2009
2009Tam Buğday Ekmeği Üretimi ve Kaliteyi Etkileyen Faktörler
SAVLAK N., BÖLEK S., KÖSE E.
6. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2009, ss.451-459, (Tam Metin Bildiri)
2008
2008Effect of soy flour corn flour and gluten addition on quality characteristics of breading
SAVLAK N., KÖSE E.
8th International Conference of Food Physics, Plovdiv, Bulgaristan, 24 - 27 Eylül 2008, ss.79, (Özet Bildiri)
2008
2008Akdeniz Diyetinde Tahılların Rolü
SAVLAK N., KÖSE E.
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.53-56, (Tam Metin Bildiri)
2008
2008Determination of The Relation Between Wheat Hardness and Flour Starch Damage in a Commercial Mill
SAVLAK N., KÖSE E.
ICC International Conference, İstanbul, Türkiye, 24 - 26 Nisan 2008, ss.53, (Özet Bildiri)
2007
2007Geleneksel Yöntemlerle Üretilen Eriştelerin Bazı Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi
SAVLAK N., KÖSE E.
5. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 8 - 10 Kasım 2007, ss.275, (Özet Bildiri)
2007
2007Cereal Industry and Products in Turkey
SAVLAK N., KÖSE E.
5th International Congress on Food Technology, ‘Consumer Protection through Food Process Improvement & Innovation in the Real World, SELANİK, Yunanistan, 9 - 11 Mart 2007, ss.197-201, (Tam Metin Bildiri)
2006
2006Buğday Öğütme Pasajlarında Zedelenmiş Nişasta Oranının Diğer Kriterlerle İlişkisi
SAVLAK N., Altaylar S., KÖSE E.
Hububat 2006. Hububat Ürünleri Teknolojisi Kongresi, Gaziantep, Türkiye, 7 - 08 Eylül 2006, ss.375-378, (Tam Metin Bildiri)
2006
2006Makarnada Kaliteyi Belirlemede Kullanılan Yöntemler
SAVLAK N., KÖSE E.
Türkiye 9. Gıda Kongresi, Bolu, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2006, ss.747-750, (Tam Metin Bildiri)
2005
2005Pesticices in Wheat Their Health Hazard and Alternative Pest Control Measures
SAVLAK N., KÖSE E.
4th MGPR International Symposium of PESTICIDES IN FOOD AND THE ENVIRONMENT in Meditterranean Countries and MGPR Annual Meeting 2005, Aydın, Türkiye, 21 - 24 Eylül 2005, ss.77, (Özet Bildiri)
2005
2005Farklı Pişirme Sürelerinde Pişirilen Spagettilerin Tekstürel Özelliklerindeki Değişimin İncelenmesi
KÖSE E., SAVLAK N.
Gıda Kongresi 2005, İzmir, Türkiye, 19 - 21 Nisan 2005, ss.373-376, (Tam Metin Bildiri)
2004
2004Textural and Technological Properties of Spaghetti
SAVLAK N., KÖSE E., OBUZ E.
The 6th International Conference on Food Physics and Dairy Sciences (ICFPDS 2004), Pecs, Macaristan, 22 - 26 Mayıs 2004, ss.17, (Özet Bildiri)
2004
2004Chemical and Technological Properties of Spaghetti in Turkey
KÖSE E., SAVLAK N.
The 6th International Conference on Food Physics and Dairy Sciences (ICFPDS 2004), Pecs, Macaristan, 22 - 26 Mayıs 2004, ss.63, (Özet Bildiri)
2002
2002Tatlıcak 97 Tritikale çeşidinin ekmek yapımında kullanılma olanaklarının araştırılması
KÖSE E., üNAL S., ÇAĞINDI Ö., KINACI G.
Hububat 2002, Hububat Ürünleri Teknolojisi Kongre ve Sergisi, Gaziantep, Türkiye, 3 - 04 Ekim 2002, ss.203-209, (Tam Metin Bildiri)
2000
2000Research on physical chemical and technological properties of some wheat varieties in Turkey
KÖSE E., ÇAĞINDI Ö., KINACI G.
Food 2000, Blacksea and Central Asian Symposium on food Technology, Ankara, Türkiye, 12 - 16 Ekim 2000, ss.107, (Özet Bildiri)
2000
2000Comparison reflectance colorimetry method with extraction spectrometric method of pigment content in some Turkish durum wheat varieties
KÖSE E., ÇAĞINDI Ö.
International Conference on Agro and Food Physics, İstanbul, Türkiye, 16 - 20 Mayıs 2000, ss.101, (Özet Bildiri)
1998
1998Türkiye’de Üretilen Makarnaların Bazı Kalite Niteliklerinin Belirlenmesi.
KÖSE E., ÇAĞINDI Ö., DURAK F.
Gıda Mühendisliği Kongresi. Gaziantep’98, Gaziantep, Türkiye, 16 Eylül 1998, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2023
2023Ekmek
KÖSE E., SAVLAK N., ERDAĞ AKCA E.
Mutfağın Gizemleri Mutfak Kimyası: Gıda Bilimi ve Mutfak Sanatları, Prof.Dr. Birol SAYGI, Prof.Dr. Semih ÖTLEŞ, Editör, DETAY YAYINCILIK, İzmir, ss.149-171, 2023
Desteklenen Projeler
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorYumurta Kabuğundan Farklı Yöntemlerle Elde Edilen Kalsiyum Kaynağı Efervesan ve Doğrudan Basım Tabletlerde D3 Vitamini Seviyesinin Tabletlerin Ca İçeriği ve Cabiyoerişilebilirliği Üzerine Etkisinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
SAVLAK N. (Yürütücü), KÖSE E., AKARCA D.
2022 - 2025
2022 - 2025Manisa Bölgesi Üzümlerinden Ekstrakte Edilen Resveratrolün Kapalı Çevrim Püskürtmeli Kurutucu İle Mikroenkapsülasyonu
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Erdağ Akca E., İlter Baysan I., Eren İ., Köse E., Çağındı Ö., Savlak N. (Yürütücü)
2022 - 2023
2022 - 2023Kurutulmuş Ciğer Tozundan Vitamin B12 Sert Jelatin Kapsülü Üretimi ve In Vitro Gastrointestinal Sindirim İle Biyoerişilebilirliğinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÇAĞINDI Ö., KÖSE E. (Yürütücü)
2021 - 2023
2021 - 2023Trabzon Vakfıkebir Ekmeği Ekşi Hamurunda Illumina Teknolojisi Kullanılarak Metagenomik Analiz
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÖNCÜ ÖNER T., EREN İ., KÖSE E. (Yürütücü)
2020 - 2022
2020 - 2022Vakfıkebir Ekmeği Hamurunun Kimyasal ve Mikrobiyolojik Açıdan Karakterizasyonu, Metagenomik Analizi ve Ekmek Özellikleri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÖNCÜ ÖNER T., EREN İ., EKER V., KÖSE E. (Yürütücü)
2020 - 2021
2020 - 2021Tahıl Bazlı Atıştırmalık Barların Farklı Yöntemlerle Mikroenkapsüle Edilmiş Demir ile Zenginleştirilmesi Ve Demir Biyoerişilebilirliğinin in vitro sindirim modeli ile Belirlenmesi (MCBÜ-BAP, 2020-2021),
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÇAĞINDI Ö., ERDAĞ AKCA E., KÖSE E. (Yürütücü)
2020 - 2021
2020 - 2021Tahıl Bazlı Atıştırmalık Barların Farklı Yöntemlerle Mikroenkapsüle Edilmiş Demir İle Zenginleştirilmesi ve Demir Biyoerişilebilirliğinin İn Vitro Sindirim Modeli İle Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ERDAĞ AKCA E., ÇAĞINDI Ö., KÖSE E. (Yürütücü)
2019 - 2021
2019 - 2021Mikrodalga Vakum Kurutma Yöntemi İle Ekşi Hamur Tozu Üretimi ve Ekmek Üretim Süreçlerinde Kullanımının Optimizasyonu
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
EREN İ. (Yürütücü), KÖSE E., Yaycı S.
2018 - 2020
2018 - 2020Alabalık, Çipura ve Levrek Kılçıklarının Ca++ , P, Kolajen Kaynağı Olarak Yerli Gıda Takviyesi Üretiminde ve Ekmeğin Mineral Madde Bakımından Zenginleştirilmesinde Kullanımı
SAVLAK N. (Yürütücü), KÖSE E., ÇAĞINDI Ö.
2018 - 2020
2018 - 2020Alabalık, Çipura ve Levrek Kılçıklarının Ca, P, Kolajen Kaynağı Olarak Yerli Gıda Takviyesi Üretiminde ve Ekmeğin Mineral Madde Bakımından Zenginleştirilmesinde Kullanım
ÇAĞINDI Ö., KÖSE E., SAVLAK N. (Yürütücü)
2017 - 2019
2017 - 2019Kavun Çekirdeği Ununun Kek Üretiminde Kullanılması Ve Kek Kalitesi Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
KÖSE E. (Yürütücü), Bilge N. Ö.
2017 - 2018
2017 - 2018Farklı Kimyasal Ve Teknolojik Özelliklere Sahip Özel Amaçlı Buğday Unlarının İzmir Simidinin (Gevrek) Fiziksel, Kimyasal Ve Duyusal Özellikleri Üzerine Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
KÖSE E. (Yürütücü), Neşe D. K.
2013 - 2015
2013 - 2015Organik Patlıcan ve Kabağın Farklı Kurutma Şartlarında Kalite Özelliklerinin ve Raf Ömrünün Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
KÖSE E. (Yürütücü), Yaman Ü. R., Bayraktaroğlu Ürün G.
2012 - 2014
2012 - 2014Ege Bölgesinde Geleneksel Olarak Nohut Mayası İle Üretilen Taban Simidi Ve Simit Ekmeği Yapımının Optimizasyonu
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
KÖSE E. (Yürütücü), Kasım S.
2012 - 2014
2012 - 2014Bilimsel Araştırma Projeleri Ege Bölgesinde Geleneksel Olarak Nohut Mayası ile Üretilen Taban Simidi ve Simit Ekmeği Yapımının Optimizasyonu
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
SAVLAK N., KASIM S., KÖSE E. (Yürütücü)
2011 - 2013
2011 - 2013Bisküvinin, Fonksiyonel Özellik Taşıyan Bazı Bitkisel Ürünlerce Zenginleştirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
KÖSE E. (Yürütücü), AKSOYLU ÖZBEK Z., ÇAĞINDI Ö.
2009 - 2011
2009 - 2011Bazı Özel Amaçlı Unların Baklavalık Böreklik Yufkalık Simitlik Kadayıflık Kimyasal ve Teknolojik Özelliklerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
SAVLAK N., KÖSE E. (Yürütücü)
2009 - 2011
2009 - 2011Bazı Özel Amaçlı Unların (Baklavalık, Böreklik, Yufkalık, Kadayıflık, Simitlik) Kimyasal Ve Teknolojik Özelliklerin Belirlenmesi.
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
KÖSE E. (Yürütücü), SAVLAK N.
2007 - 2009
2007 - 2009Ayçiçeği, Keten Tohumu, Yulaf Ve Mürdüm Eriği Kurusu İle Zenginleştirilmiş Sütlü, Acı (Bitter) Ve Beyaz Çikolataların Raf Ömrü Boyunca Bazı Fiziksel, Kimyasal ve duyusal Özelliklerinin araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
KÖSE E. (Yürütücü), ÇAĞINDI Ö.
2004 - 2006
2004 - 2006Makarna Kalitesinin Belirlenmesinde Tekstürel Yöntemlerin Kullanılabilirliği.
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
KÖSE E. (Yürütücü), SAVLAK N.
2004 - 2006
2004 - 2006Makarna Kalitesinin Belirlenmesinde Tekstür Analyzer ın Kullanılabilirliği
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
SAVLAK N., KÖSE E. (Yürütücü)
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Nisan 2025
Nisan 2025JOURNAL OF FOOD QUALITY
Diğer Dergiler
Ocak 2016
Ocak 2016