Prof. Dr. ERGÜN KÖSE


MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ

GIDA TEKNOLOJİSİ

Metrikler

Yayın

43

Atıf (WoS)

86

H-İndeks (WoS)

3

Atıf (Scopus)

316

H-İndeks (Scopus)

10

Proje

21

Tez Danışmanlığı

13

Eğitim Bilgileri

2014 - 2018

2014 - 2018

Yüksek Lisans

Ege Üniversitesi, Türkiye

1986 - 1994

1986 - 1994

Doktora

Ege Üniversitesi, Türkiye

Yaptığı Tezler

1986

1986

Yüksek Lisans

Pınar un fabrikasında kullanılan ekipman ve kapasite ile un üretim diagramı arasındaki uygunluğun belirlenmesi

Ege Üniversitesi

1950

1950

Doktora

Türkiye’xxde değişik yörelerde yetiştirilen bazı çavdar örneklerinin un ve ekmeklik niteliklerinin belirlenmesi

Ege Üniversitesi

Yabancı Diller

İngilizce

Akademik Unvanlar / Görevler

1985 - Devam Ediyor

1985 - Devam Ediyor

Prof. Dr.

1996 - 2001

1996 - 2001

Doç. Dr.

1994 - 1996

1994 - 1996

Yrd. Doç. Dr.

1994 - 1994

1994 - 1994

Öğretim Görevlisi

Yönetimsel Görevler

2017 - Devam Ediyor

2017 - Devam Ediyor

2014 - 2017

2014 - 2017

2011 - 2014

2011 - 2014

2004 - 2007

2004 - 2007

2003 - 2006

2003 - 2006

Verdiği Dersler

Lisans

Lisans

GIDA REOLOJİSİ

GIDA MÜHENDİSLİĞİNDE TEMEL İŞLEMLER-I

HUBUBAT TEKNLOJİSİ

Lisans Yandal

Lisans Yandal

Unlu mamuller Teknolojisi

Hububat öğütme Sistemleri

Unlu mamuller Üretim Teknolojisi

Lisans Çift Anadal

Lisans Çift Anadal

Depolama Teknikleri

Hububat Teknolojisinde Yeni Ge4lişmeler

Hububat Teknolojisinde Yeni Gelişmeler

Yönetilen Tezler

2006

2006

Yüksek Lisans

Makarna kalitesinin belirlenmesinde tekstürel yöntemlerin kullanılabilirliği

KÖSE E. (Danışman)

N.YEYİNLİ(Öğrenci)

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2024

2024

Depolamanın Pestisitler Üzerindeki Etkisi

Kocaahmetoğlu B., ÇAĞINDI Ö., KÖSE E.

8. International Students Science Congress, İzmir, Türkiye, 23 - 24 Mayıs 2024, ss.239-245, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

Application of Spray Drying Process for Food Bioactive Compounds.

ERDAĞ AKCA E., ÇAĞINDI Ö., KÖSE E.

7th International Students Science Congress, İzmir, Türkiye, 12 - 13 Mayıs 2023, ss.155-159, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

FIBER AND LIPIT RICH MELON SEED FLOUR SUBSTITUTED CAKES: A STUDY ON COLOR, TEXTURE, AND SENSORY PROPERTIES

ERDAĞ AKCA E., ÇAĞINDI Ö., KÖSE E.

3rd International Conference on Food Bioactives & Health, Parma, İtalya, 21 Haziran 2022, ss.235, (Özet Bildiri)

2022

2022

Yüksek Kalsiyum İçeriğine Sahip Gıda Sanayii Atığı: Yumurta Kabuğu

DEDEOĞLU M., AKARCA D., SAVLAK N., KÖSE E.

6th International Students Science Congress, İzmir, Türkiye, 20 Mayıs 2022, ss.197-203, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

Altınbaş Ve Sarı Kışlık Kavun Çekirdeklerinin Mineral Madde Kompozisyonları

ERDAĞ E., ÇAĞINDI Ö., KÖSE E.

III. Uluslararası Avrasya Multidisipliner Çalışmalar Kongresi, Uygulamalı Bilimler, Gaziantep, Türkiye, 4 - 07 Nisan 2019, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

Altınbaş Ve Sarı Kışlık Kavun Çekirdeklerinin Amino Asit Kompozisyonlarının Belirlenmesi,

ÇAĞINDI Ö., ERDAĞ E., KÖSE E.

III. Uluslararası Avrasya Multidisipliner Çalışmalar Kongresi, Gaziantep, Türkiye, 4 - 07 Nisan 2019, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

Ca tablet production from bream fish bone powder

SAVLAK N., ÖKTEM B., ERK G., ÇAĞINDI Ö., KÖSE E.

ICIFE 2019: International conference on Ingredients and Food Engineering, Madrid, İspanya, 26 - 27 Mart 2019, ss.711, (Özet Bildiri)

2018

2018

Effect of Chickpea Type on Physical, Chemical, Sensory Properties and Aroma Profile of Simit Bread

KASIM S., SAVLAK N., KÖSE E.

International Conference on Raw Materials to Processed Foods, Antalya, Türkiye, 11 Nisan 2018, ss.153-162, (Tam Metin Bildiri)

2013

2013

Yenilebilir Nişasta Filmleri ve Gıda Endüstrisindeki Önemi

AKSOYLU Z., KÖSE E., KAYAARDI S.

7. Uluslararası Ambalaj Kongresi ve Sergisi, İzmir, Türkiye, 9 - 11 Mayıs 2013, ss.149-150, (Özet Bildiri)

2012

2012

Ege ve Marmara Bölgesi Tarhanalarının Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi

ÇAĞINDI Ö., AKSOYLU ÖZBEK Z., SAVLAK N., KÖSE E.

III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.50-53, (Tam Metin Bildiri)

2012

2012

Kanatlı eti ürünlerinde kullanılan hububat bazlı kaplama materyalleri

AKSOYLU Z., UÇAK C., ÇAĞINDI Ö., KÖSE E.

II. Et Ürünleri Çalıştayı, Türkiye, 6 - 07 Mayıs 2012, (Tam Metin Bildiri)

2009

2009

Tam Buğday Ekmeği Üretimi ve Kaliteyi Etkileyen Faktörler

SAVLAK N., BÖLEK S., KÖSE E.

6. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2009, ss.451-459, (Tam Metin Bildiri)

2008

2008

Effect of soy flour corn flour and gluten addition on quality characteristics of breading

SAVLAK N., KÖSE E.

8th International Conference of Food Physics, Plovdiv, Bulgaristan, 24 - 27 Eylül 2008, ss.79, (Özet Bildiri)

2008

2008

Akdeniz Diyetinde Tahılların Rolü

SAVLAK N., KÖSE E.

Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.53-56, (Tam Metin Bildiri)

2008

2008

Determination of The Relation Between Wheat Hardness and Flour Starch Damage in a Commercial Mill

SAVLAK N., KÖSE E.

ICC International Conference, İstanbul, Türkiye, 24 - 26 Nisan 2008, ss.53, (Özet Bildiri)

2007

2007

Geleneksel Yöntemlerle Üretilen Eriştelerin Bazı Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi

SAVLAK N., KÖSE E.

5. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 8 - 10 Kasım 2007, ss.275, (Özet Bildiri)

2007

2007

Cereal Industry and Products in Turkey

SAVLAK N., KÖSE E.

5th International Congress on Food Technology, ‘Consumer Protection through Food Process Improvement & Innovation in the Real World, SELANİK, Yunanistan, 9 - 11 Mart 2007, ss.197-201, (Tam Metin Bildiri)

2006

2006

Buğday Öğütme Pasajlarında Zedelenmiş Nişasta Oranının Diğer Kriterlerle İlişkisi

SAVLAK N., Altaylar S., KÖSE E.

Hububat 2006. Hububat Ürünleri Teknolojisi Kongresi, Gaziantep, Türkiye, 7 - 08 Eylül 2006, ss.375-378, (Tam Metin Bildiri)

2006

2006

Makarnada Kaliteyi Belirlemede Kullanılan Yöntemler

SAVLAK N., KÖSE E.

Türkiye 9. Gıda Kongresi, Bolu, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2006, ss.747-750, (Tam Metin Bildiri)

2005

2005

Pesticices in Wheat Their Health Hazard and Alternative Pest Control Measures

SAVLAK N., KÖSE E.

4th MGPR International Symposium of PESTICIDES IN FOOD AND THE ENVIRONMENT in Meditterranean Countries and MGPR Annual Meeting 2005, Aydın, Türkiye, 21 - 24 Eylül 2005, ss.77, (Özet Bildiri)

2005

2005

Farklı Pişirme Sürelerinde Pişirilen Spagettilerin Tekstürel Özelliklerindeki Değişimin İncelenmesi

KÖSE E., SAVLAK N.

Gıda Kongresi 2005, İzmir, Türkiye, 19 - 21 Nisan 2005, ss.373-376, (Tam Metin Bildiri)

2004

2004

Textural and Technological Properties of Spaghetti

SAVLAK N., KÖSE E., OBUZ E.

The 6th International Conference on Food Physics and Dairy Sciences (ICFPDS 2004), Pecs, Macaristan, 22 - 26 Mayıs 2004, ss.17, (Özet Bildiri)

2004

2004

Chemical and Technological Properties of Spaghetti in Turkey

KÖSE E., SAVLAK N.

The 6th International Conference on Food Physics and Dairy Sciences (ICFPDS 2004), Pecs, Macaristan, 22 - 26 Mayıs 2004, ss.63, (Özet Bildiri)

2002

2002

Tatlıcak 97 Tritikale çeşidinin ekmek yapımında kullanılma olanaklarının araştırılması

KÖSE E., üNAL S., ÇAĞINDI Ö., KINACI G.

Hububat 2002, Hububat Ürünleri Teknolojisi Kongre ve Sergisi, Gaziantep, Türkiye, 3 - 04 Ekim 2002, ss.203-209, (Tam Metin Bildiri)

2000

2000

Research on physical chemical and technological properties of some wheat varieties in Turkey

KÖSE E., ÇAĞINDI Ö., KINACI G.

Food 2000, Blacksea and Central Asian Symposium on food Technology, Ankara, Türkiye, 12 - 16 Ekim 2000, ss.107, (Özet Bildiri)

2000

2000

Comparison reflectance colorimetry method with extraction spectrometric method of pigment content in some Turkish durum wheat varieties

KÖSE E., ÇAĞINDI Ö.

International Conference on Agro and Food Physics, İstanbul, Türkiye, 16 - 20 Mayıs 2000, ss.101, (Özet Bildiri)

1998

1998

Türkiye’de Üretilen Makarnaların Bazı Kalite Niteliklerinin Belirlenmesi.

KÖSE E., ÇAĞINDI Ö., DURAK F.

Gıda Mühendisliği Kongresi. Gaziantep’98, Gaziantep, Türkiye, 16 Eylül 1998, (Tam Metin Bildiri)

Kitaplar

2023

2023

Ekmek

KÖSE E., SAVLAK N., ERDAĞ AKCA E.

Mutfağın Gizemleri Mutfak Kimyası: Gıda Bilimi ve Mutfak Sanatları, Prof.Dr. Birol SAYGI, Prof.Dr. Semih ÖTLEŞ, Editör, DETAY YAYINCILIK, İzmir, ss.149-171, 2023

2009

2009

TAHILLAR

KÖSE E., SAVLAK N.

AKDENİZ USULÜ BESLENME, Eren AKÇİÇEK, Semih ÖTLEŞ, Mustafa TAN, Editör, Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi Yayınları, İzmir, ss.203-219, 2009

Desteklenen Projeler

2004 - 2006

2004 - 2006

Makarna Kalitesinin Belirlenmesinde Tekstürel Yöntemlerin Kullanılabilirliği.

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

KÖSE E. (Yürütücü), SAVLAK N.

2004 - 2006

2004 - 2006

Makarna Kalitesinin Belirlenmesinde Tekstür Analyzer ın Kullanılabilirliği

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

SAVLAK N., KÖSE E. (Yürütücü)

Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler

Nisan 2025

Nisan 2025

JOURNAL OF FOOD QUALITY

Diğer Dergiler

Ocak 2016

Ocak 2016

JOURNAL OF FOOD QUALITY

Diğer Dergiler



Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 86

h-indeksi (WOS): 3