Yayınlar & Eserler

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

Depolamanın Pestisitler Üzerindeki Etkisi

8. International Students Science Congress, İzmir, Türkiye, 23 - 24 Mayıs 2024, ss.239-245, (Tam Metin Bildiri)

Application of Spray Drying Process for Food Bioactive Compounds.

7th International Students Science Congress, İzmir, Türkiye, 12 - 13 Mayıs 2023, ss.155-159, (Tam Metin Bildiri)

FIBER AND LIPIT RICH MELON SEED FLOUR SUBSTITUTED CAKES: A STUDY ON COLOR, TEXTURE, AND SENSORY PROPERTIES

3rd International Conference on Food Bioactives & Health, Parma, İtalya, 21 Haziran 2022, ss.235, (Özet Bildiri)

Yüksek Kalsiyum İçeriğine Sahip Gıda Sanayii Atığı: Yumurta Kabuğu

6th International Students Science Congress, İzmir, Türkiye, 20 Mayıs 2022, ss.197-203, (Tam Metin Bildiri)

Altınbaş Ve Sarı Kışlık Kavun Çekirdeklerinin Mineral Madde Kompozisyonları

III. Uluslararası Avrasya Multidisipliner Çalışmalar Kongresi, Uygulamalı Bilimler, Gaziantep, Türkiye, 4 - 07 Nisan 2019, (Tam Metin Bildiri)

Altınbaş Ve Sarı Kışlık Kavun Çekirdeklerinin Amino Asit Kompozisyonlarının Belirlenmesi,

III. Uluslararası Avrasya Multidisipliner Çalışmalar Kongresi, Gaziantep, Türkiye, 4 - 07 Nisan 2019, (Tam Metin Bildiri)

Ca tablet production from bream fish bone powder

ICIFE 2019: International conference on Ingredients and Food Engineering, Madrid, İspanya, 26 - 27 Mart 2019, ss.711, (Özet Bildiri)

Effect of Chickpea Type on Physical, Chemical, Sensory Properties and Aroma Profile of Simit Bread

International Conference on Raw Materials to Processed Foods, Antalya, Türkiye, 11 Nisan 2018, ss.153-162, (Tam Metin Bildiri)

Yenilebilir Nişasta Filmleri ve Gıda Endüstrisindeki Önemi

7. Uluslararası Ambalaj Kongresi ve Sergisi, İzmir, Türkiye, 9 - 11 Mayıs 2013, ss.149-150, (Özet Bildiri)

Ege ve Marmara Bölgesi Tarhanalarının Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi

III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.50-53, (Tam Metin Bildiri)

Kanatlı eti ürünlerinde kullanılan hububat bazlı kaplama materyalleri

II. Et Ürünleri Çalıştayı, Türkiye, 6 - 07 Mayıs 2012, (Tam Metin Bildiri)

Tam Buğday Ekmeği Üretimi ve Kaliteyi Etkileyen Faktörler

6. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2009, ss.451-459, (Tam Metin Bildiri)

Effect of soy flour corn flour and gluten addition on quality characteristics of breading

8th International Conference of Food Physics, Plovdiv, Bulgaristan, 24 - 27 Eylül 2008, ss.79, (Özet Bildiri)

Akdeniz Diyetinde Tahılların Rolü

Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.53-56, (Tam Metin Bildiri)

Determination of The Relation Between Wheat Hardness and Flour Starch Damage in a Commercial Mill

ICC International Conference, İstanbul, Türkiye, 24 - 26 Nisan 2008, ss.53, (Özet Bildiri)

Geleneksel Yöntemlerle Üretilen Eriştelerin Bazı Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi

5. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 8 - 10 Kasım 2007, ss.275, (Özet Bildiri)

Cereal Industry and Products in Turkey

5th International Congress on Food Technology, ‘Consumer Protection through Food Process Improvement & Innovation in the Real World, SELANİK, Yunanistan, 9 - 11 Mart 2007, ss.197-201, (Tam Metin Bildiri)

Buğday Öğütme Pasajlarında Zedelenmiş Nişasta Oranının Diğer Kriterlerle İlişkisi

Hububat 2006. Hububat Ürünleri Teknolojisi Kongresi, Gaziantep, Türkiye, 7 - 08 Eylül 2006, ss.375-378, (Tam Metin Bildiri)

Makarnada Kaliteyi Belirlemede Kullanılan Yöntemler

Türkiye 9. Gıda Kongresi, Bolu, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2006, ss.747-750, (Tam Metin Bildiri)

Pesticices in Wheat Their Health Hazard and Alternative Pest Control Measures

4th MGPR International Symposium of PESTICIDES IN FOOD AND THE ENVIRONMENT in Meditterranean Countries and MGPR Annual Meeting 2005, Aydın, Türkiye, 21 - 24 Eylül 2005, ss.77, (Özet Bildiri)

Farklı Pişirme Sürelerinde Pişirilen Spagettilerin Tekstürel Özelliklerindeki Değişimin İncelenmesi

Gıda Kongresi 2005, İzmir, Türkiye, 19 - 21 Nisan 2005, ss.373-376, (Tam Metin Bildiri)

Textural and Technological Properties of Spaghetti

The 6th International Conference on Food Physics and Dairy Sciences (ICFPDS 2004), Pecs, Macaristan, 22 - 26 Mayıs 2004, ss.17, (Özet Bildiri)

Chemical and Technological Properties of Spaghetti in Turkey

The 6th International Conference on Food Physics and Dairy Sciences (ICFPDS 2004), Pecs, Macaristan, 22 - 26 Mayıs 2004, ss.63, (Özet Bildiri)

Tatlıcak 97 Tritikale çeşidinin ekmek yapımında kullanılma olanaklarının araştırılması

Hububat 2002, Hububat Ürünleri Teknolojisi Kongre ve Sergisi, Gaziantep, Türkiye, 3 - 04 Ekim 2002, ss.203-209, (Tam Metin Bildiri)

Research on physical chemical and technological properties of some wheat varieties in Turkey

Food 2000, Blacksea and Central Asian Symposium on food Technology, Ankara, Türkiye, 12 - 16 Ekim 2000, ss.107, (Özet Bildiri)

Comparison reflectance colorimetry method with extraction spectrometric method of pigment content in some Turkish durum wheat varieties

International Conference on Agro and Food Physics, İstanbul, Türkiye, 16 - 20 Mayıs 2000, ss.101, (Özet Bildiri)

Türkiye’de Üretilen Makarnaların Bazı Kalite Niteliklerinin Belirlenmesi.

Gıda Mühendisliği Kongresi. Gaziantep’98, Gaziantep, Türkiye, 16 Eylül 1998, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar

Ekmek

Mutfağın Gizemleri Mutfak Kimyası: Gıda Bilimi ve Mutfak Sanatları, Prof.Dr. Birol SAYGI, Prof.Dr. Semih ÖTLEŞ, Editör, DETAY YAYINCILIK, İzmir, ss.149-171, 2023

TAHILLAR

AKDENİZ USULÜ BESLENME, Eren AKÇİÇEK, Semih ÖTLEŞ, Mustafa TAN, Editör, Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi Yayınları, İzmir, ss.203-219, 2009
Metrikler

Yayın

43

Atıf (Scopus)

315

H-İndeks (Scopus)

10

Proje

21

Tez Danışmanlığı

13