SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
DFT calculations and experimental FT-IR, FT-Raman, NMR, UV-Vis spectral studies of 3-fluorophenylboronic acid
Spectrochimica Acta - Part A: Molecular and Biomolecular Spectroscopy
, cilt.136, sa.PB, ss.306-320, 2015 (SCI-Expanded)



Determination of structural and vibrational spectroscopic features of neutral and anion forms of dinicotinic acid by using NMR, infrared and Raman experimental methods combined with DFT and HF
Spectrochimica Acta - Part A: Molecular and Biomolecular Spectroscopy
, cilt.114, ss.38-45, 2013 (SCI-Expanded)



An investigation into the use of different flours in tarhana
International Journal of Food Science and Technology
, cilt.37, sa.2, ss.219-222, 2002 (SCI-Expanded)


Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
Altınbaş Ve Sarı Kışlık Kavun Çekirdeklerinin Mineral Madde Kompozisyonları
III. Uluslararası Avrasya Multidisipliner Çalışmalar Kongresi, Uygulamalı Bilimler, Gaziantep, Türkiye, 4 - 07 Nisan 2019, (Tam Metin Bildiri)
Altınbaş Ve Sarı Kışlık Kavun Çekirdeklerinin Amino Asit Kompozisyonlarının Belirlenmesi,
III. Uluslararası Avrasya Multidisipliner Çalışmalar Kongresi, Gaziantep, Türkiye, 4 - 07 Nisan 2019, (Tam Metin Bildiri)
Ca tablet production from bream fish bone powder
ICIFE 2019: International conference on Ingredients and Food Engineering, Madrid, İspanya, 26 - 27 Mart 2019, ss.711, (Özet Bildiri)
Yenilebilir Nişasta Filmleri ve Gıda Endüstrisindeki Önemi
7. Uluslararası Ambalaj Kongresi ve Sergisi, İzmir, Türkiye, 9 - 11 Mayıs 2013, ss.149-150, (Özet Bildiri)
Ege ve Marmara Bölgesi Tarhanalarının Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi
III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.50-53, (Tam Metin Bildiri)
Kanatlı eti ürünlerinde kullanılan hububat bazlı kaplama materyalleri
II. Et Ürünleri Çalıştayı, Türkiye, 6 - 07 Mayıs 2012, (Tam Metin Bildiri)
Buğday Öğütme Pasajlarında Zedelenmiş Nişasta Oranının Diğer Kriterlerle İlişkisi
Hububat 2006. Hububat Ürünleri Teknolojisi Kongresi, Gaziantep, Türkiye, 7 - 08 Eylül 2006, ss.375-378, (Tam Metin Bildiri)
Tatlıcak 97 Tritikale çeşidinin ekmek yapımında kullanılma olanaklarının araştırılması
Hububat 2002, Hububat Ürünleri Teknolojisi Kongre ve Sergisi, Gaziantep, Türkiye, 3 - 04 Ekim 2002, ss.203-209, (Tam Metin Bildiri)
Research on physical chemical and technological properties of some wheat varieties in Turkey
Food 2000, Blacksea and Central Asian Symposium on food Technology, Ankara, Türkiye, 12 - 16 Ekim 2000, ss.107, (Özet Bildiri)
Comparison reflectance colorimetry method with extraction spectrometric method of pigment content in some Turkish durum wheat varieties
International Conference on Agro and Food Physics, İstanbul, Türkiye, 16 - 20 Mayıs 2000, ss.101, (Özet Bildiri)
Türkiye’de Üretilen Makarnaların Bazı Kalite Niteliklerinin Belirlenmesi.
Gıda Mühendisliği Kongresi. Gaziantep’98, Gaziantep, Türkiye, 16 Eylül 1998, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
Ekmek
Mutfağın Gizemleri Mutfak Kimyası: Gıda Bilimi ve Mutfak Sanatları, Prof.Dr. Birol SAYGI, Prof.Dr. Semih ÖTLEŞ, Editör, DETAY YAYINCILIK, İzmir, ss.149-171, 2023