Desteklenen Projeler
-
2022 - Devam Ediyor Manisa Bölgesi Üzümlerinden Ekstrakte Edilen Resveratrolün Kapalı Çevrim Püskürtmeli Kurutucu İle Mikroenkapsülasyonu
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ERDAĞ AKCA E., İLTER BAYSAN I., EREN İ., KÖSE E., ÇAĞINDI Ö., SAVLAK N. (Yürütücü)
-
2020 - Devam Ediyor Yumurta Kabuğundan Farklı Yöntemlerle Elde Edilen Kalsiyum Kaynağı Efervesan ve Doğrudan Basım Tabletlerde D3 Vitamini Seviyesinin Tabletlerin Ca İçeriği ve Cabiyoerişilebilirliği Üzerine Etkisinin Belirlenmesi
-
2022 - 2023 Kurutulmuş Ciğer Tozundan Vitamin B12 Sert Jelatin Kapsülü Üretimi ve In Vitro Gastrointestinal Sindirim İle Biyoerişilebilirliğinin Belirlenmesi
-
2021 - 2023 Trabzon Vakfıkebir Ekmeği Ekşi Hamurunda Illumina Teknolojisi Kullanılarak Metagenomik Analiz
-
2020 - 2022 Vakfıkebir Ekmeği Hamurunun Kimyasal ve Mikrobiyolojik Açıdan Karakterizasyonu, Metagenomik Analizi ve Ekmek Özellikleri
-
2020 - 2021 Tahıl Bazlı Atıştırmalık Barların Farklı Yöntemlerle Mikroenkapsüle Edilmiş Demir ile Zenginleştirilmesi Ve Demir Biyoerişilebilirliğinin in vitro sindirim modeli ile Belirlenmesi (MCBÜ-BAP, 2020-2021),
-
2020 - 2021 Tahıl Bazlı Atıştırmalık Barların Farklı Yöntemlerle Mikroenkapsüle Edilmiş Demir İle Zenginleştirilmesi ve Demir Biyoerişilebilirliğinin İn Vitro Sindirim Modeli İle Belirlenmesi
-
2019 - 2021 Mikrodalga Vakum Kurutma Yöntemi İle Ekşi Hamur Tozu Üretimi ve Ekmek Üretim Süreçlerinde Kullanımının Optimizasyonu
-
2018 - 2020 Alabalık, Çipura ve Levrek Kılçıklarının Ca++ , P, Kolajen Kaynağı Olarak Yerli Gıda Takviyesi Üretiminde ve Ekmeğin Mineral Madde Bakımından Zenginleştirilmesinde Kullanımı
SAVLAK N. (Yürütücü), KÖSE E., ÇAĞINDI Ö.
-
2018 - 2020 Alabalık, Çipura ve Levrek Kılçıklarının Ca, P, Kolajen Kaynağı Olarak Yerli Gıda Takviyesi Üretiminde ve Ekmeğin Mineral Madde Bakımından Zenginleştirilmesinde Kullanım
ÇAĞINDI Ö., KÖSE E., SAVLAK N. (Yürütücü)
-
2017 - 2019 Kavun Çekirdeği Ununun Kek Üretiminde Kullanılması Ve Kek Kalitesi Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi
-
2017 - 2018 Farklı Kimyasal Ve Teknolojik Özelliklere Sahip Özel Amaçlı Buğday Unlarının İzmir Simidinin (Gevrek) Fiziksel, Kimyasal Ve Duyusal Özellikleri Üzerine Etkisi
-
2013 - 2015 Organik Patlıcan ve Kabağın Farklı Kurutma Şartlarında Kalite Özelliklerinin ve Raf Ömrünün Belirlenmesi
-
2012 - 2014 Ege Bölgesinde Geleneksel Olarak Nohut Mayası İle Üretilen Taban Simidi Ve Simit Ekmeği Yapımının Optimizasyonu
-
2012 - 2014 Bilimsel Araştırma Projeleri Ege Bölgesinde Geleneksel Olarak Nohut Mayası ile Üretilen Taban Simidi ve Simit Ekmeği Yapımının Optimizasyonu
-
2011 - 2013 Bisküvinin, Fonksiyonel Özellik Taşıyan Bazı Bitkisel Ürünlerce Zenginleştirilmesi
-
2009 - 2011 Bazı Özel Amaçlı Unların Baklavalık Böreklik Yufkalık Simitlik Kadayıflık Kimyasal ve Teknolojik Özelliklerinin Belirlenmesi
-
2009 - 2011 Bazı Özel Amaçlı Unların (Baklavalık, Böreklik, Yufkalık, Kadayıflık, Simitlik) Kimyasal Ve Teknolojik Özelliklerin Belirlenmesi.
-
2007 - 2009 Ayçiçeği, Keten Tohumu, Yulaf Ve Mürdüm Eriği Kurusu İle Zenginleştirilmiş Sütlü, Acı (Bitter) Ve Beyaz Çikolataların Raf Ömrü Boyunca Bazı Fiziksel, Kimyasal ve duyusal Özelliklerinin araştırılması
-
2004 - 2006 Makarna Kalitesinin Belirlenmesinde Tekstürel Yöntemlerin Kullanılabilirliği.
-
2004 - 2006 Makarna Kalitesinin Belirlenmesinde Tekstür Analyzer ın Kullanılabilirliği