Metrikler
Eğitim Bilgileri
2022 - 2024
2022 - 2024Post Doktora
University of Massachusetts Amherst, Amerika Birleşik Devletleri
2012 - 2018
2012 - 2018Doktora
Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Türkiye
2009 - 2012
2009 - 2012Yüksek Lisans
Türkiye
2004 - 2008
2004 - 2008Lisans
Selçuk Üniversitesi, Türkiye
Yaptığı Tezler
2018
2018Doktora
Kabak çekirdeği yağının mikroenkapsülasyonunun optimizasyonu
Manisa Celal Bayar Üniversitesi
2012
2012Yüksek Lisans
Bisküvinin fonksiyonel özellik taşıyan bazı bitkisel ürünlerce zenginleştirilmesi
Yabancı Diller
İngilizce
Akademik Unvanlar / Görevler
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorManisa Celal Bayar Üniversitesi
2022 - 2024
2022 - 2024Araştırma Görevlisi
University of Massachusetts Amherst
2010 - 2023
2010 - 2023Araştırma Görevlisi
Akademi Dışı Deneyim
2009 - 2009
2009 - 2009Gıda Mühendisi
Yüksel Tezcan Gıda San. Ltd.Şti., Gıda Mühendisi
Verdiği Dersler
Lisans
Lisans
Development of Functional Foods
Technical English 2
Technical English 1
Analitik Kimya
Gıda Mühendisliğine Giriş
Gıdalarda Toksik Öğeler ve Kontaminantlar
Araştırma Projesi
Sosyal Sorumluluk Projesi
Özel Gıdalar Teknolojisi
İş Yeri Uygulama Eğitimi
Proje Semineri
Araştırma Projesi 2
Teknoloji Uygulamaları 1
Seminer
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2024
2024Isolation and characterization of nettle (Urtica dioica L.) seed proteins: Conversion of underutilized by-products of the edible oil industry into food emulsifiers
AKSOYLU ÖZBEK Z., Kawata K., Zhou H., Chung C., Park J. H., McClements D. J.
Food Chemistry
, cilt.456, 2024 (SCI-Expanded)
2024
2024Farm to fork applications: how vibrational spectroscopy can be used along the whole value chain?
Pandiselvam R., AYDAR A. Y., AKSOYLU ÖZBEK Z., Sözeri Atik D., Süfer Ö., Taşkin B., et al.
Critical Reviews in Biotechnology
, 2024 (SCI-Expanded)
2023
2023Comparison of the effects of oven- and microwave-roasting on the physicochemical properties and bioactive compounds of tomato seeds and oils
AKSOYLU ÖZBEK Z., YILDIZ K., GÜNÇ ERGÖNÜL P., İyilikeden E., Uzlaşır T.
European Journal of Lipid Science and Technology
, cilt.125, sa.10, 2023 (SCI-Expanded)
2022
2022Acute and 28-day repeated dose toxicity evaluations of cold pressed Pinus halepensis Mill. seed oil in mice and rats
Ait Atmane S., Ait Eldjoudi D., AKSOYLU ÖZBEK Z., GÜNÇ ERGÖNÜL P., Khettal B.
Regulatory Toxicology and Pharmacology
, cilt.132, 2022 (SCI-Expanded)
2021
2021Valorization of Pinus halepensis Mill. seed oil: Physicochemical characteristics, bioactive compounds, and antioxidant activity as affected by location and extraction method
Ait Atmane S., AKSOYLU ÖZBEK Z., GÜNÇ ERGÖNÜL P., Khettal B.
Journal of Food Processing and Preservation
, cilt.45, sa.6, 2021 (SCI-Expanded)
2020
2020Optimisation of wall material composition of freeze–dried pumpkin seed oil microcapsules: Interaction effects of whey protein, maltodextrin, and gum Arabic by D–optimal mixture design approach
AKSOYLU ÖZBEK Z., GÜNÇ ERGÖNÜL P.
Food Hydrocolloids
, cilt.107, 2020 (SCI-Expanded)
2020
2020Optimisation of microwave effect on bioactives contents and colour attributes of aqueous green tea extracts by central composite design
Taşkın B., AKSOYLU ÖZBEK Z.
Journal of Food Measurement and Characterization
, cilt.14, sa.4, ss.2240-2252, 2020 (SCI-Expanded)
2020
2020Determination of Physicochemical Properties, Fatty Acid, Tocopherol, Sterol, and Phenolic Profiles of Expeller–Pressed Poppy Seed Oils from Turkey
AKSOYLU ÖZBEK Z., GÜNÇ ERGÖNÜL P.
JAOCS, Journal of the American Oil Chemists' Society
, cilt.97, sa.6, ss.591-602, 2020 (SCI-Expanded)
2018
2018Identification of bioactive compounds and total phenol contents of cold pressed oils from safflower and camelina seeds
GÜNÇ ERGÖNÜL P., AKSOYLU ÖZBEK Z.
Journal of Food Measurement and Characterization
, cilt.12, sa.4, ss.2313-2323, 2018 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2020
2020A promising food waste for food fortification: Characterization of dried tomato pomace and its cold pressed oil
AKSOYLU ÖZBEK Z., Çelik K., GÜNÇ ERGÖNÜL P., HEPÇİMEN A. Z.
Journal of Food Chemistry and Nanotechnology
, cilt.6, sa.1, ss.9-17, 2020 (Scopus)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2024
2024Enhanced Extraction of Polyphenols from Plant Materials Using Deep Eutectic Solvent and Ultrasound
AYDAR A. Y., AKSOYLU ÖZBEK Z.
7th International Agriculture, Environment and Health Congress, Bursa, Türkiye, 30 Mayıs - 01 Haziran 2024, (Özet Bildiri)
2024
2024EXPLORING EDIBLE OIL INDUSTRY BY-PRODUCTS FOR THE PRODUCTION OF ALTERNATIVE PROTEINS: OPPORTUNITIES AND CHALLENGES
AKSOYLU ÖZBEK Z.
7.International Congress on Agriculture, Environment and Health, Bursa, Türkiye, 30 Mayıs - 01 Haziran 2024, ss.255, (Özet Bildiri)
2024
2024ENHANCED EXTRACTION OF POLYPHENOLS FROM PLANT MATERIALS USING DEEP EUTECTIC SOLVENTS AND ULTRASOUND
AYDAR A. Y., AKSOYLU ÖZBEK Z.
7.International Congress on Agriculture, Environment and Health, Bursa, Türkiye, 30 Mayıs 2024, ss.256-255, (Özet Bildiri)
2021
2021Does Wall Material
AKSOYLU ÖZBEK Z., GÜNÇ ERGÖNÜL P.
18 th Euro Fed Lipid Congress, Almanya, 18 Ekim 2021, (Özet Bildiri)
2019
2019PHYSICOCHEMICAL CHARACTERISTICS OF ALGERIAN AND TURKISH PINUS HALEPENSIS SEED OILS EXTRACTED BY DIFFERENT METHODS
Ait Atmane S., AKSOYLU ÖZBEK Z., GÜNÇ ERGÖNÜL P., Bachra K.
World Oil seed Congress, 6 - 07 Kasım 2019, (Tam Metin Bildiri)
2018
2018Effects of wall materials composition on physical structure of pumpkin seed oil-in-water emulsions
AKSOYLU ÖZBEK Z., GÜNÇ ERGÖNÜL P.
IV International Conference on Food Chemistry and Technology, Berlin, Almanya, 5 - 07 Kasım 2018, (Özet Bildiri)
2018
2018Characteristics of Pumpkin Seed Oil Powder Microencapsulated by Freeze–drying
AKSOYLU ÖZBEK Z., GÜNÇ ERGÖNÜL P.
XIIIth International Conference on Food Physicists, 23 - 25 Ekim 2018, (Özet Bildiri)
2017
2017Physicochemical Characterization of Cold – pressed Flaxseed Oils from Different Varieties
AKSOYLU ÖZBEK Z., GÜNÇ ERGÖNÜL P., Kayapunar Y., Evirgen S.
15 th Euro Fed Lipid Congress, 27 - 30 Ağustos 2017, (Özet Bildiri)
2017
2017Physicohemical Characterization of Cold-Pressed Flaxseed Oils from Different Varieties
AKSOYLU ÖZBEK Z., GÜNÇ ERGÖNÜL P., Kayapunar Y., Evirgen S.
15.EuroFed Lipid Congress, Uppsala, İsveç, 27 - 30 Ağustos 2017, (Özet Bildiri)
2017
2017Soğuk Pres Kabak Çekirdeği Yağının Liyofilizasyonla Enkapsülasyonu
AKSOYLU ÖZBEK Z., GÜNÇ ERGÖNÜL P.
V. Uluslararası Gıda Ar-Ge Proje Pazarı, 25 Mayıs 2017, (Tam Metin Bildiri)
2017
2017Yağların Liyofilizasyonla Enkapsülasyonuna Genel Bir Yaklaşım
AKSOYLU ÖZBEK Z., GÜNÇ ERGÖNÜL P.
3.Bitkisel Yağ Kongresi, İzmir, Türkiye, 13 - 15 Nisan 2017, (Özet Bildiri)
2017
2017YAĞLARIN LİYOFİLİZASYON TEKNİĞİ İLE ENKAPSÜLASYONUNAGENEL BİR YAKLAŞIM
AKSOYLU ÖZBEK Z., GÜNÇ ERGÖNÜL P.
3. Bitkisel Yağ Kongresi, Türkiye, 12 - 15 Nisan 2017, (Özet Bildiri)
2016
2016Effects of pomegranate Punica granatum L byproducts addition on quality characteristics of chicken meatball
UYARCAN M., SÖBELİ C., AKSOYLU Z., KAYAARDI S.
2nd Congress on Food Structure & Design, Antalya, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2016, (Özet Bildiri)
2016
2016Some Physical and Chemical Properties of Cold Pressed Oils from Different Poppy Seed Varieties in Turkey
AKSOYLU Z., GÜNÇ ERGÖNÜL P.
14th Euro Fed Lipid Congress, Ghent, Belçika, 18 - 21 Eylül 2016
2013
2013Gıda İşleme Tekniklerinde Gıda Güvenliği
AKSOYLU Z., KASAP D., ÖZDEVECİ Ş., ZORTAŞ H., ÇAĞINDI Ö.
4.Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 14 - 15 Mayıs 2013, (Özet Bildiri)
2013
2013Geleneksel Gıdalarda Gıda Güvenliği
ÇAĞINDI Ö., AKSOYLU Z., KASAP D., ÖZDEVECİ Ş., HI Z.
4.Gıda Güvenliği Kongresi, Türkiye, 14 - 15 Mayıs 2013, (Tam Metin Bildiri)
2013
2013Yenilebilir Nişasta Filmleri ve Gıda Endüstrisindeki Önemi
AKSOYLU Z., KÖSE E., KAYAARDI S.
7. Uluslararası Ambalaj Kongresi ve Sergisi, İzmir, Türkiye, 9 - 11 Mayıs 2013, ss.149-150, (Özet Bildiri)
2012
2012Ege ve Marmara Bölgesi Tarhanalarının Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi
ÇAĞINDI Ö., AKSOYLU ÖZBEK Z., SAVLAK N., KÖSE E.
III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.50-53, (Tam Metin Bildiri)
2012
2012Kanatlı eti ürünlerinde kullanılan hububat bazlı kaplama materyalleri
AKSOYLU Z., UÇAK C., ÇAĞINDI Ö., KÖSE E.
II. Et Ürünleri Çalıştayı, Türkiye, 6 - 07 Mayıs 2012, (Tam Metin Bildiri)
2012
2012Kanatlı eti ürünlerinde fonksiyonel bileşenlerin kullanımı
ÇAĞINDI Ö., ÖZDEVECİ Ş., KASAP D., AKSOYLU Z.
II. Et Ürünleri Çalıştayı, Manisa, Türkiye, 6 - 07 Mayıs 2012, ss.131-133, (Tam Metin Bildiri)
2010
2010Farklı Un Çeşitlerinin Geleneksel Erişte Kalitesi Üzerine Etkilerinin İncelenmesi
SAVLAK N., AKSOYLU ÖZBEK Z., Çatal A., KASIM S.
1. Uluslararası Adriyatikten Kafkaslara Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.533-537, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2024
2024Emulsions from Physalis peruviana
TAŞKIN B., AKSOYLU ÖZBEK Z.
Handbook of Goldenberry (Physalis peruviana) - Cultivation, Processing, Chemistry, and Functionality, Ramadan Mohammad Fawzy, Editör, Academic Press , Londrina, ss.427-432, 2024
2023
2023Fortifcation of Plant-Based Food Analogs
AKSOYLU ÖZBEK Z., TAŞKIN B., SÖZERİ ATİK D.
Plant-Based Foods: Ingredients, Technology and Health Aspects, Aydar, Alev Yüksel, Editör, Springer Nature Switzerland Ag, Cham, ss.35-73, 2023
2022
2022Chapter 3. Utilisation of oilseed meals in food industry
AKSOYLU ÖZBEK Z., GÜNÇ ERGÖNÜL P.
Waste to Food Returning nutrients to the food chain, , Editör, Springer, ss.47-102, 2022
2022
2022Utilisation of oilseed meals in food industry
AKSOYLU ÖZBEK Z., GÜNÇ ERGÖNÜL P.
Waste to Food - Returning nutrients to the food chain, Smetana, Sergiy; Zuin Zeidler, Vania; Pleissner, Daniel, Editör, Wageningen Academic Publishers, Wageningen, ss.47-102, 2022
2022
2022Clove (Syzygium aromaticum) and eugenol toxicity
AKSOYLU ÖZBEK Z., GÜNÇ ERGÖNÜL P.
Clove ( Syzygium Aromaticum): Chemistry, Functionality and Applications, Mohamed Fawzy Ramadan, Editör, Academic Press , Oxford, ss.267-314, 2022
2021
2021Incorporation of Opuntia spp. into Food Systems
TAŞKIN B., AKSOYLU ÖZBEK Z.
Opuntia spp.: Chemistry, Bioactivity and Industrial Applications, Ramadan M.F., Ayoub T.E.M., Rohn S., Editör, Springer, Cham, ss.923-952, 2021
2021
2021Microencapsulation Technology: An Alternative Preservation Method for Opuntia spp. Derived Products and Their Bioactive Compounds
AKSOYLU ÖZBEK Z., GÜNÇ ERGÖNÜL P., TAŞKIN B.
Opuntia spp.: Chemistry, Bioactivity and Industrial Applications, Ramadan M.F., Ayoub T.E.M., Rohn S., Editör, Springer, Cham, ss.799-825, 2021
2020
2020Cold pressed poppy seed oil
AKSOYLU ÖZBEK Z., GÜNÇ ERGÖNÜL P.
Cold Pressed Oils: Green Technology, Bioactive Compounds, Functionality, and Applications, Mohamed Fawzy Ramadan, Editör, Academic Press , ss.231-239, 2020
2020
2020Cold pressed pumpkin seed oil
AKSOYLU ÖZBEK Z., GÜNÇ ERGÖNÜL P.
Cold Pressed Oils: Green Technology, Bioactive Compounds, Functionality, and Applications, Mohamed Fawzy Ramadan, Editör, Academic Press , ss.219-229, 2020
2020
2020Cold pressed safflower (Carthamus tinctorius L.) seed oil
GÜNÇ ERGÖNÜL P., AKSOYLU ÖZBEK Z.
Cold Pressed Oils: Green Technology, Bioactive Compounds, Functionality, and Applications, Mohamed Fawzy Ramadan, Editör, Academic Press , ss.323-333, 2020
2020
2020Cold pressed soybean oil
AKSOYLU ÖZBEK Z., GÜNÇ ERGÖNÜL P.
Cold Pressed Oils: Green Technology, Bioactive Compounds, Functionality, and Applications, Mohamed Fawzy Ramadan, Editör, Academic Press , ss.575-585, 2020
2020
2020High-Energy Emulsification Methods for Encapsulation of Lipid-Soluble Antioxidants
AKSOYLU ÖZBEK Z., GÜNÇ ERGÖNÜL P., Aboudzadeh M. A.
Emulsion-based encapsulation of antioxidants, Mohammad Ali Aboudzadeh, Editör, Springer International Publishing, ss.41-107, 2020
2020
2020Cold pressed camelina (Camelina sativa L.) seed oil
GÜNÇ ERGÖNÜL P., AKSOYLU ÖZBEK Z.
Cold Pressed Oils: Green Technology, Bioactive Compounds, Functionality, and Applications, Mohamed Fawzy Ramadan, Editör, Academic Press , ss.255-266, 2020
Desteklenen Projeler
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorFarklı Ön İşlemlerin, Bamya Tohumu Yağının Fenolik Bileşik İçeriğine ve Depolama Süresince Ransimat Yöntemiyle Oksidatif Stabilitesi Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
AYDAR A. Y., YILMAZ T., AKSOYLU ÖZBEK Z., BERKEL KAŞIKÇI M., ÖZYİĞİT E., GÜNÇ ERGÖNÜL P. (Yürütücü)
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorProbiyotik Özellikli Sütlü Tablet Çikolata Üretimi ve Depolama Süresince ve Sindirim Denemelerinde Stabilitesinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
YILDIZ K., AKSOYLU ÖZBEK Z., BOZATLI S. B., GÜNÇ ERGÖNÜL P. (Yürütücü)
2022 - 2023
2022 - 2023Probiyotik Özellikli Sütlü Tablet Çikolata Üretimi, Depolama Süresince ve Sindirim Denemelerinde Stabilitesinin Belirlenmesi
Diğer Özel Kurumlarca Desteklenen Proje
BOZATLI S. B., AKSOYLU ÖZBEK Z., YILDIZ K., GÜNÇ ERGÖNÜL P. (Yürütücü)
2022 - 2023
2022 - 2023Probiyotik Özellikli Hurma Tozu Katkılı Sütlü Tablet Çikolata Üretimi, Depolama Süresince ve Sindirim Denemelerinde Stabilitesinin Belirlenmes
Diğer Özel Kurumlarca Desteklenen Proje
GÜNÇ ERGÖNÜL P. (Yürütücü), AKSOYLU ÖZBEK Z., BOZATLI S. B., YILDIZ K.
2022 - 2023
2022 - 2023Probiyotik Özellikli Hurma Tozu Katkili Sütlü Tablet Çikolata Üretimi, Depolama Süresince ve Sindirim Denemelerinde Stabilitesinin Belirlenmesi
Diğer Özel Kurumlarca Desteklenen Proje
YILDIZ K., AKSOYLU ÖZBEK Z., GÜNÇ ERGÖNÜL P., BOZATLI S. B. (Yürütücü)
2021 - 2023
2021 - 2023OPTIMIZATION OF SOFT MATTER PHYSICS APPROACHES FOR THE CREATION OF NEXT-GENERATION PLANT-BASED MEATS
Diğer Uluslararası Fon Programları
AKSOYLU ÖZBEK Z., Park J. H.(Yürütücü), McClements D. J.(Yürütücü)
2020 - 2022
2020 - 2022Soğuk Pres Çam Fıstığı Yağının Antioksidan ve Antienflamatuvar Özelliklerinin İncelenmesi ve Olası Etki Mekanizması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
BALCAN E., BATIR M. B., KAYA E., AKSOYLU ÖZBEK Z., GÜNÇ ERGÖNÜL P. (Yürütücü)
2017 - 2018
2017 - 2018Kabak Çekirdeği Yağının Mikroenkapsülasyonunun Optimizasyonu
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
GÜNÇ ERGÖNÜL P. (Yürütücü), AKSOYLU ÖZBEK Z.
2015 - 2016
2015 - 2016Türkiye de tarımı yapılan yerli haşhaş çekirdeği çeşitlerinden soğuk pres yöntemiyle elde edilen yağların karakterizasyonu
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
AKSOYLU ÖZBEK Z., GÜNÇ ERGÖNÜL P. (Yürütücü)
2011 - 2013
2011 - 2013Bisküvinin, Fonksiyonel Özellik Taşıyan Bazı Bitkisel Ürünlerce Zenginleştirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
KÖSE E. (Yürütücü), AKSOYLU ÖZBEK Z., ÇAĞINDI Ö.
2011 - 2012
2011 - 2012Bisküvinin Fonksiyonel Özellikler Taşıyan Bazı Bitkisel Ürünlerce Zenginleştirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
AKSOYLU ÖZBEK Z.
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Nisan 2025
Nisan 2025JOURNAL OF AGRICULTURAL SCIENCE AND TECHNOLOGY
Diğer Dergiler
Nisan 2025
Nisan 2025JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
Diğer Dergiler
Ocak 2017
Ocak 2017JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
Diğer Dergiler
Ocak 2017
Ocak 2017JOURNAL OF FOOD BIOCHEMISTRY
Diğer Dergiler
Ocak 2016
Ocak 2016JOURNAL OF FOOD QUALITY
Diğer Dergiler
Ocak 2016
Ocak 2016