Dr. Öğr. Üyesi ZEYNEP AKSOYLU ÖZBEK


MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ

GIDA TEKNOLOJİSİ

Metrikler

Yayın

44

Atıf (Scopus)

182

H-İndeks (Scopus)

6

Proje

11

Açık Erişim

1

Eğitim Bilgileri

2022 - 2024

2022 - 2024

Post Doktora

University of Massachusetts Amherst, Amerika Birleşik Devletleri

2012 - 2018

2012 - 2018

Doktora

Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Türkiye

2009 - 2012

2009 - 2012

Yüksek Lisans

Türkiye

2004 - 2008

2004 - 2008

Lisans

Selçuk Üniversitesi, Türkiye

Yaptığı Tezler

2018

2018

Doktora

Kabak çekirdeği yağının mikroenkapsülasyonunun optimizasyonu

Manisa Celal Bayar Üniversitesi

2012

2012

Yüksek Lisans

Bisküvinin fonksiyonel özellik taşıyan bazı bitkisel ürünlerce zenginleştirilmesi

Yabancı Diller

İngilizce

Akademik Unvanlar / Görevler

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Manisa Celal Bayar Üniversitesi

2022 - 2024

2022 - 2024

Araştırma Görevlisi

University of Massachusetts Amherst

2010 - 2023

2010 - 2023

Araştırma Görevlisi

Akademi Dışı Deneyim

2009 - 2009

2009 - 2009

Gıda Mühendisi

Yüksel Tezcan Gıda San. Ltd.Şti., Gıda Mühendisi

Verdiği Dersler

Lisans

Lisans

Development of Functional Foods

Technical English 2

Technical English 1

Analitik Kimya

Gıda Mühendisliğine Giriş

Gıdalarda Toksik Öğeler ve Kontaminantlar

Araştırma Projesi

Sosyal Sorumluluk Projesi

Özel Gıdalar Teknolojisi

İş Yeri Uygulama Eğitimi

Proje Semineri

Araştırma Projesi 2

Teknoloji Uygulamaları 1

Seminer

Lisans Çift Anadal

Lisans Çift Anadal

Gıda Hidrokolloidlerine Giriş

Gıda Gamlari Analiz Yöntemleri ve Gıda Endüstrisinde Kullanımları

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2024

2024

Enhanced Extraction of Polyphenols from Plant Materials Using Deep Eutectic Solvent and Ultrasound

AYDAR A. Y., AKSOYLU ÖZBEK Z.

7th International Agriculture, Environment and Health Congress, Bursa, Türkiye, 30 Mayıs - 01 Haziran 2024, (Özet Bildiri)

2024

2024

EXPLORING EDIBLE OIL INDUSTRY BY-PRODUCTS FOR THE PRODUCTION OF ALTERNATIVE PROTEINS: OPPORTUNITIES AND CHALLENGES

AKSOYLU ÖZBEK Z.

7.International Congress on Agriculture, Environment and Health, Bursa, Türkiye, 30 Mayıs - 01 Haziran 2024, ss.255, (Özet Bildiri)

2024

2024

ENHANCED EXTRACTION OF POLYPHENOLS FROM PLANT MATERIALS USING DEEP EUTECTIC SOLVENTS AND ULTRASOUND

AYDAR A. Y., AKSOYLU ÖZBEK Z.

7.International Congress on Agriculture, Environment and Health, Bursa, Türkiye, 30 Mayıs 2024, ss.256-255, (Özet Bildiri)

2021

2021

Does Wall Material

AKSOYLU ÖZBEK Z., GÜNÇ ERGÖNÜL P.

18 th Euro Fed Lipid Congress, Almanya, 18 Ekim 2021, (Özet Bildiri)

2018

2018

Effects of wall materials composition on physical structure of pumpkin seed oil-in-water emulsions

AKSOYLU ÖZBEK Z., GÜNÇ ERGÖNÜL P.

IV International Conference on Food Chemistry and Technology, Berlin, Almanya, 5 - 07 Kasım 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

Characteristics of Pumpkin Seed Oil Powder Microencapsulated by Freeze–drying

AKSOYLU ÖZBEK Z., GÜNÇ ERGÖNÜL P.

XIIIth International Conference on Food Physicists, 23 - 25 Ekim 2018, (Özet Bildiri)

2017

2017

Soğuk Pres Kabak Çekirdeği Yağının Liyofilizasyonla Enkapsülasyonu

AKSOYLU ÖZBEK Z., GÜNÇ ERGÖNÜL P.

V. Uluslararası Gıda Ar-Ge Proje Pazarı, 25 Mayıs 2017, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

Yağların Liyofilizasyonla Enkapsülasyonuna Genel Bir Yaklaşım

AKSOYLU ÖZBEK Z., GÜNÇ ERGÖNÜL P.

3.Bitkisel Yağ Kongresi, İzmir, Türkiye, 13 - 15 Nisan 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

YAĞLARIN LİYOFİLİZASYON TEKNİĞİ İLE ENKAPSÜLASYONUNAGENEL BİR YAKLAŞIM

AKSOYLU ÖZBEK Z., GÜNÇ ERGÖNÜL P.

3. Bitkisel Yağ Kongresi, Türkiye, 12 - 15 Nisan 2017, (Özet Bildiri)

2016

2016

Effects of pomegranate Punica granatum L byproducts addition on quality characteristics of chicken meatball

UYARCAN M., SÖBELİ C., AKSOYLU Z., KAYAARDI S.

2nd Congress on Food Structure & Design, Antalya, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2016, (Özet Bildiri)

2013

2013

Gıda İşleme Tekniklerinde Gıda Güvenliği

AKSOYLU Z., KASAP D., ÖZDEVECİ Ş., ZORTAŞ H., ÇAĞINDI Ö.

4.Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 14 - 15 Mayıs 2013, (Özet Bildiri)

2013

2013

Geleneksel Gıdalarda Gıda Güvenliği

ÇAĞINDI Ö., AKSOYLU Z., KASAP D., ÖZDEVECİ Ş., HI Z.

4.Gıda Güvenliği Kongresi, Türkiye, 14 - 15 Mayıs 2013, (Tam Metin Bildiri)

2013

2013

Yenilebilir Nişasta Filmleri ve Gıda Endüstrisindeki Önemi

AKSOYLU Z., KÖSE E., KAYAARDI S.

7. Uluslararası Ambalaj Kongresi ve Sergisi, İzmir, Türkiye, 9 - 11 Mayıs 2013, ss.149-150, (Özet Bildiri)

2012

2012

Ege ve Marmara Bölgesi Tarhanalarının Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi

ÇAĞINDI Ö., AKSOYLU ÖZBEK Z., SAVLAK N., KÖSE E.

III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.50-53, (Tam Metin Bildiri)

2012

2012

Kanatlı eti ürünlerinde kullanılan hububat bazlı kaplama materyalleri

AKSOYLU Z., UÇAK C., ÇAĞINDI Ö., KÖSE E.

II. Et Ürünleri Çalıştayı, Türkiye, 6 - 07 Mayıs 2012, (Tam Metin Bildiri)

2012

2012

Kanatlı eti ürünlerinde fonksiyonel bileşenlerin kullanımı

ÇAĞINDI Ö., ÖZDEVECİ Ş., KASAP D., AKSOYLU Z.

II. Et Ürünleri Çalıştayı, Manisa, Türkiye, 6 - 07 Mayıs 2012, ss.131-133, (Tam Metin Bildiri)

2010

2010

Farklı Un Çeşitlerinin Geleneksel Erişte Kalitesi Üzerine Etkilerinin İncelenmesi

SAVLAK N., AKSOYLU ÖZBEK Z., Çatal A., KASIM S.

1. Uluslararası Adriyatikten Kafkaslara Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.533-537, (Tam Metin Bildiri)

Kitaplar

2024

2024

Emulsions from Physalis peruviana

TAŞKIN B., AKSOYLU ÖZBEK Z.

Handbook of Goldenberry (Physalis peruviana) - Cultivation, Processing, Chemistry, and Functionality, Ramadan Mohammad Fawzy, Editör, Academic Press , Londrina, ss.427-432, 2024

2023

2023

Fortifcation of Plant-Based Food Analogs

AKSOYLU ÖZBEK Z., TAŞKIN B., SÖZERİ ATİK D.

Plant-Based Foods: Ingredients, Technology and Health Aspects, Aydar, Alev Yüksel, Editör, Springer Nature Switzerland Ag, Cham, ss.35-73, 2023

2022

2022

Chapter 3. Utilisation of oilseed meals in food industry

AKSOYLU ÖZBEK Z., GÜNÇ ERGÖNÜL P.

Waste to Food Returning nutrients to the food chain, , Editör, Springer, ss.47-102, 2022

2022

2022

Utilisation of oilseed meals in food industry

AKSOYLU ÖZBEK Z., GÜNÇ ERGÖNÜL P.

Waste to Food - Returning nutrients to the food chain, Smetana, Sergiy; Zuin Zeidler, Vania; Pleissner, Daniel, Editör, Wageningen Academic Publishers, Wageningen, ss.47-102, 2022

2022

2022

Clove (Syzygium aromaticum) and eugenol toxicity

AKSOYLU ÖZBEK Z., GÜNÇ ERGÖNÜL P.

Clove ( Syzygium Aromaticum): Chemistry, Functionality and Applications, Mohamed Fawzy Ramadan, Editör, Academic Press , Oxford, ss.267-314, 2022

2021

2021

Incorporation of Opuntia spp. into Food Systems

TAŞKIN B., AKSOYLU ÖZBEK Z.

Opuntia spp.: Chemistry, Bioactivity and Industrial Applications, Ramadan M.F., Ayoub T.E.M., Rohn S., Editör, Springer, Cham, ss.923-952, 2021

2021

2021

Microencapsulation Technology: An Alternative Preservation Method for Opuntia spp. Derived Products and Their Bioactive Compounds

AKSOYLU ÖZBEK Z., GÜNÇ ERGÖNÜL P., TAŞKIN B.

Opuntia spp.: Chemistry, Bioactivity and Industrial Applications, Ramadan M.F., Ayoub T.E.M., Rohn S., Editör, Springer, Cham, ss.799-825, 2021

2020

2020

Cold pressed poppy seed oil

AKSOYLU ÖZBEK Z., GÜNÇ ERGÖNÜL P.

Cold Pressed Oils: Green Technology, Bioactive Compounds, Functionality, and Applications, Mohamed Fawzy Ramadan, Editör, Academic Press , ss.231-239, 2020

2020

2020

Cold pressed pumpkin seed oil

AKSOYLU ÖZBEK Z., GÜNÇ ERGÖNÜL P.

Cold Pressed Oils: Green Technology, Bioactive Compounds, Functionality, and Applications, Mohamed Fawzy Ramadan, Editör, Academic Press , ss.219-229, 2020

2020

2020

Cold pressed safflower (Carthamus tinctorius L.) seed oil

GÜNÇ ERGÖNÜL P., AKSOYLU ÖZBEK Z.

Cold Pressed Oils: Green Technology, Bioactive Compounds, Functionality, and Applications, Mohamed Fawzy Ramadan, Editör, Academic Press , ss.323-333, 2020

2020

2020

Cold pressed soybean oil

AKSOYLU ÖZBEK Z., GÜNÇ ERGÖNÜL P.

Cold Pressed Oils: Green Technology, Bioactive Compounds, Functionality, and Applications, Mohamed Fawzy Ramadan, Editör, Academic Press , ss.575-585, 2020

2020

2020

High-Energy Emulsification Methods for Encapsulation of Lipid-Soluble Antioxidants

AKSOYLU ÖZBEK Z., GÜNÇ ERGÖNÜL P., Aboudzadeh M. A.

Emulsion-based encapsulation of antioxidants, Mohammad Ali Aboudzadeh, Editör, Springer International Publishing, ss.41-107, 2020

2020

2020

Cold pressed camelina (Camelina sativa L.) seed oil

GÜNÇ ERGÖNÜL P., AKSOYLU ÖZBEK Z.

Cold Pressed Oils: Green Technology, Bioactive Compounds, Functionality, and Applications, Mohamed Fawzy Ramadan, Editör, Academic Press , ss.255-266, 2020

Desteklenen Projeler

2017 - 2018

2017 - 2018

Kabak Çekirdeği Yağının Mikroenkapsülasyonunun Optimizasyonu

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

GÜNÇ ERGÖNÜL P. (Yürütücü), AKSOYLU ÖZBEK Z.

Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler

Nisan 2025

Nisan 2025

JOURNAL OF AGRICULTURAL SCIENCE AND TECHNOLOGY

Diğer Dergiler

Nisan 2025

Nisan 2025

JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION

Diğer Dergiler

Ocak 2017

Ocak 2017

JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION

Diğer Dergiler

Ocak 2017

Ocak 2017

JOURNAL OF FOOD BIOCHEMISTRY

Diğer Dergiler

Ocak 2016

Ocak 2016

JOURNAL OF FOOD QUALITY

Diğer Dergiler

Ocak 2016

Ocak 2016

JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION

Diğer Dergiler