Doç. Dr. NURAL KARAGÖZLÜ


MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ

GIDA BİLİMLERİ

Metrikler

Yayın

55

Atıf (Scopus)

237

H-İndeks (Scopus)

7

Proje

8

Tez Danışmanlığı

5

Açık Erişim

6
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

1991 - 1998

1991 - 1998

Doktora

Ege Üniversitesi, Türkiye

1988 - 1991

1988 - 1991

Yüksek Lisans

Ege Üniversitesi, Türkiye

1982 - 1987

1982 - 1987

Lisans

Ege Üniversitesi, Türkiye

Yaptığı Tezler

1998

1998

Doktora

Okratoksijenik küflerin üremesine ve okratoksin sentezine etki eden faktörler ve bazı gıdalarda okratoksin - A dağılımı üzerine bir araştırma

Ege Üniversitesi

1991

1991

Yüksek Lisans

Aflatoksine duyarlı bazı gıdaların fungal florası ve aflatoksijenik küflerin saptanmasında uygun besiyeri ve izolasyon yöntemi üzerine bir çalışma

Ege Üniversitesi

Yabancı Diller

İngilizce

Akademik Unvanlar / Görevler

2018 - Devam Ediyor

2018 - Devam Ediyor

Doç. Dr.

1998 - 2018

1998 - 2018

1988 - 1998

1988 - 1998

Araştırma Görevlisi

Ege Üniversitesi

Yönetimsel Görevler

2022 - 2025

2022 - 2025

Manisa Celal Bayar Üniversitesi

2006 - 2009

2006 - 2009

2002 - 2004

2002 - 2004

1999 - 2003

1999 - 2003

Akademi Dışı Deneyim

2015 - 2015

2015 - 2015

Uygulamalı eğitim

Azarbeycan Cumhuriyeti Devlet Baytarlık İdaresi, Uygulamalı eğitim

2012 - 2014

2012 - 2014

Danışman

SGS Gıda Sanayii AŞ, Danışman

2005 - 2005

2005 - 2005

Mikrobiyoloji eğitimi

Safe Spice Gıda Sterilizasyon San Tic. A.Ş., Mikrobiyoloji eğitimi

Verdiği Dersler

Lisans

Lisans

İş Güvenliği

GIDA MİKROBİYOLOJİSİ

MİKROBİYOLOJİK KALİTE KONTROL

GENEL MİKROBİYOLOJİ

ORGANİK GIDA ÜRETİMİ VE GIDA GÜVENİLİRLİĞİ Sürdürülebilir Kalkınma

Lisans Çift Anadal

Lisans Çift Anadal

ÖZEL GIDALAR MİKROBİYOLOJİSİ

İLERİ GIDA MİKROBİYOLOJİSİ

GIDA KAYNAKLI PATOJENLER

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2023

2023

İklim Değişikliğinin Mikotoksin Riski Üzerine Etkisi

KARAGÖZLÜ N.

IV International Conference on Global Practice of Multidisciplinary Scientific Studies., Girne, Kıbrıs (Kktc), 28 Mayıs 2023, cilt.1, ss.2692-2702, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

Traditional Fermented Camel Milk Products

SAYGILI D., KARAGÖZLÜ N., KARAGÖZLÜ C.

VI. International Anatolian Agriculture, Food, Environment and Biology Congress, Kütahya, Türkiye, 07 Ekim 2022, cilt.1, ss.766-769, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

Susam ve Ürünlerinin Güvenilirliğinde Sürdürülebilirliğin Sağlanması

ÖZKAYA P., KARAGÖZLÜ N.

Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Kongresi, Manisa, Türkiye, 10 Kasım 2022, cilt.1, ss.135-136, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

Bebek Gıdalarında Gıda Güvenliği ve Kalitesi

KARAGÖZLÜ N.

Çocuklar İçin Güvenli Gıda (SAFFİ) Sempozyumu, Manisa, Türkiye, 17 Ekim 2022, cilt.1, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2020

2020

Türkiye’den İhraç Edilen Kuru Meyvelerde Mikotoksin Varlığı

YILDIZ D., KARAGÖZLÜ N., BAĞDATLIOĞLU N.

Türkiye 13. Gıda Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 21 Ekim 2020, (Özet Bildiri)

2019

2019

Türkiye’de Süt ve Süt Ürünleri Kaynaklı Patojen Mikroorganizmalara Bir Bakış

KARAGÖZLÜ N., BOZATLI S. B.

2. Ulusal Sütçülük Kongresi, İzmir, Türkiye, 25 - 26 Nisan 2019, ss.240, (Özet Bildiri)

2018

2018

Risk Assesment of Ochratoxin – A in Foods

KARAGÖZLÜ N., AKPINAR A.

Agriculture for Life, Life for Agriculture” International Conference, Bükreş, Romanya, 7 - 09 Haziran 2018, cilt.1, ss.48, (Özet Bildiri)

2017

2017

Antimicrobial Activity of Capparis

KARAGÖZLÜ N., Kurt H.

1. International University Industry Cooperation, RD and Innovation Congress., Manisa, Türkiye, 18 - 19 Aralık 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

Gıda Kaynaklı Mikrobiyal Hastalıklar ve Gıda Güvenliği

KARAGÖZLÜ N., AKPINAR A.

Adnan Menderes Üniversitesi 1. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi. 29 Haziran – 1 Temmuz 2017, Aydın, Türkiye, 29 Haziran - 01 Temmuz 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

Leuconostoc ve Gıda Sanayinde Önemi

AKPINAR A., KARAGÖZLÜ N.

1.Ulusal Sütçülük Kongresi, Ankara, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

2015

2015

Microbial Source Tracking Methods Using in Food Industry

KARAGÖZLÜ C., KARAGÖZLÜ N.

The 3rd International Symposium on ”Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.639, (Özet Bildiri)

2015

2015

Organik Gıdalarda Gıda Güvenliği

KARAGÖZLÜ N.

5. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 7 - 08 Mayıs 2015, ss.58-59, (Özet Bildiri)

2015

2015

Süt Endüstrisinde Isıl İşlemlere Alternatif Yöntemler.

KARAGÖZLÜ C., KARAGÖZLÜ N.

2. İç Anadolu Bölgesi Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, ss.234, (Özet Bildiri)

2014

2014

Tüketici Güvenliği

KARAGÖZLÜ N.

XXXVI Türk Mikrobiyoloji Kongresi, Antalya, Türkiye, 12 - 16 Kasım 2014, ss.100-101, (Özet Bildiri)

2014

2014

Besin Zehirlenmeleri

KARAGÖZLÜ N.

Uluslararası Katılımlı Diyare Günleri, İzmir, Türkiye, 15 - 16 Mayıs 2014, ss.48-49, (Özet Bildiri)

2014

2014

Geleneksel Gıdaların Raf Ömrünü Arttırmada Modifiye Atmosfer ile Paketleme Olanakları

KARAGÖZLÜ N., KARAGÖZLÜ C.

4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.669-672, (Tam Metin Bildiri)

2013

2013

Some Chemical Properties of Prunus mahalep L.

ÇATAR C., KENDİRCİ P., KARAGÖZLÜ N., ELMACI Y.

The 2nd International Symposium on ”Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.488, (Özet Bildiri)

2013

2013

Recent Advances in Microencapsulation of Probiotics Microorganisms

KARAGÖZLÜ N., KARAGÖZLÜ C.

The 2nd International Symposium on ”Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.87, (Özet Bildiri)

2012

2012

Shiga-toxin Üreten Escherichia coli (STEC) ve Süt Ürünlerinde Önemi.

KARAGÖZLÜ N.

Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu., Denizli, Türkiye, 15 - 16 Kasım 2012, ss.153, (Özet Bildiri)

2012

2012

Carnobacterium maltaromaticum, Süt Ürünlerinde Önemi ve Kullanımı

KARAGÖZLÜ N.

Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 15 - 16 Kasım 2012, ss.151, (Özet Bildiri)

2012

2012

Soğuk Plazmanın Bazı Listeria Türleri Üzerine Etkisi

Taşkın B., KARAGÖZLÜ N.

Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, ss.508, (Özet Bildiri)

2011

2011

Gıda İşletmelerinde Hava Kaynaklı Mikroorganizmalar

BAĞDATLI A., KARAGÖZLÜ N.

II. Uluslararası VI. Ulusal Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, 25 - 27 Mayıs 2011, (Tam Metin Bildiri)

2010

2010

Survival of Salmonella typhimurium NRRL E4463 during Sauerkraut Fermentation

KARAGÖZLÜ N., ERGÖNÜL B.

The 1st International Symposium on ”Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.594-596, (Tam Metin Bildiri)

2010

2010

Probiyotik Et Starter Kültürlerinin Türk Sucuğunun Mikrobiyolojik Kalitesine Etkisi

KAYAARDI S., KARAGÖZLÜ N., KARACA DEMİRCİOĞLU S.

The 1st International Symposium on ”Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.78-80, (Tam Metin Bildiri)

2009

2009

Süt ve Süt Ürünlerinde Dioksin Varlığı

Susyal G., ÜÇOK E. F., KARAGÖZLÜ N.

Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2009, ss.167-168, (Özet Bildiri)

2008

2008

Besinlerde Küflenme ve Sağlık

ELMACI Y., KARAGÖZLÜ N.

6. Sağlık Halk Kongresi, İzmir, Türkiye, 6 - 08 Şubat 2008, ss.145-160, (Tam Metin Bildiri)

2005

2005

Bira Üretimi ve HACCP

Yılmaz S., KARAGÖZLÜ N., ÖNGÜ B.

Gıda Kongresi 2005, İzmir, Türkiye, 19 - 21 Nisan 2005, ss.83-90, (Tam Metin Bildiri)

2003

2003

Minimal İşlenmiş Gıdaların Üretim Teknolojisi ve Mikrobiyolojisi

KARAGÖZLÜ N., KOREL F.

1. Ulusal Gıda ve Beslenme Kongresi, İstanbul, Türkiye, 29 Eylül - 01 Ekim 2003, ss.96, (Özet Bildiri)

2003

2003

Yeni Süt Ürünleri Geliştirme Proseslerinde HACCP ve Diğer Kalite Güvence Sistemlerinin Birlikte Kullanılabilirliği

KARAGÖZLÜ N.

Süt Endüstrisinde Yeni Eğilimler Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 22 - 23 Mayıs 2003, ss.189-194, (Tam Metin Bildiri)

2000

2000

Süt ve Süt Ürünlerinde Okratoksinler

KARAGÖZLÜ N., KARAGÖZLÜ C.

Süt Mikrobiyolojisive Katkı Maddeleri, VI. Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Tekirdağ, Türkiye, 22 - 23 Mayıs 2000, ss.390-398, (Tam Metin Bildiri)

1998

1998

Türkiye’de Okratoksin-A Sorunu

KARAGÖZLÜ N., Karapınar M.

Gıda Mühendisliği Kongresi Gaziantep 98, Gaziantep, Türkiye, 16 - 18 Eylül 1998, ss.151-159, (Tam Metin Bildiri)

1991

1991

Kuru İncir Fungal Florasının Saptanmasında Farklı Besiyeri ve Dökme Sıcaklığının Etkisi

Karapınar M., KARAGÖZLÜ N.

KÜKEM 7. Kongresi, Türkiye, 10 - 14 Eylül 1991, cilt.14, ss.114-115, (Özet Bildiri)

Kitaplar

2024

2024

Postbiyotik ve Parapostbiyotikler: Kavramdan Uygulamaya

KARAGÖZLÜ N.

Gıda Endüstrisi ve Beslenmede Yeni Akımlar, KARAKAYA SİBEL, Editör, Turkiye Klinikleri, Ankara, ss.58-66, 2024

2022

2022

Susam ve Ürünlerinin Gıda Güvenilirliğinde Sürdürebilirliğin Sağlanması

ÖZKAYA P., KARAGÖZLÜ N.

Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Üzerine Araştırmalar, Bağdatlıoğlu, Neriman, Editör, Sidaş Medya Ltd.Şti, İzmir, ss.108-118, 2022

2022

2022

Use of molds in same industrial foods

KARAGÖZLÜ N., SAYGILI D.

Industrial Plants: Economics, Production Agricultural Utilization and Other Aspects, Eren, Sıdıka, Editör, IKSAD, Ankara, ss.137-160, 2022

2021

2021

Use of Molds in same industrial foods

KARAGÖZLÜ N., BOZATLI S. B.

MEDICINAL AND AROMATIC PLANTS: Economics Production Agricultural Ultilization and Other Aspects, Eren, Sıdıka, Editör, İKSAD Basımevi, Ankara, ss.137-160, 2021

2021

2021

Engeller Teknolojisi

AKPINAR A., KARAGÖZLÜ N.

Gıda Koruma ve İşlemede İleri Teknolojiler, Kayaardı, Semra, Editör, Türkiye Klinkleri, Ankara, ss.64-8, 2021

2021

2021

Engeller teknolojisi

AKPINAR A., KARAGÖZLÜ N.

Türkiye Klinikleri, Gıda Bilimleri Özel Konular, Gıda Koruma ve İşlemede İleri Teknolojiler., KAYAARDI SEMRA, Editör, Türkiye Klinik Yayınları, Ortadoğu Reklam Tanıtım Yayıncılık, Ankara, ss.64-70, 2021

2017

2017

Gıda Kaynaklı Toksikoenfeksiyonlar

KARAGÖZLÜ N.

Gıda Mikrobiyolojisi, Osman Erkmen, Editör, Efil Yayınevi, İstanbul, ss.152-170, 2017

Desteklenen Projeler

2022 - 2023

2022 - 2023

Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Kongresi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

ÇAĞINDI Ö., KAYAARDI S., SAVLAK N., AKPINAR A., KARAGÖZLÜ N., ERGÖNÜL B., et al.

Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler

Ocak 2018

Ocak 2018

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi

Diğer Dergiler

Ocak 2017

Ocak 2017

Diğer Dergiler

Ocak 2017

Ocak 2017

Journal of Food and Health Science

Diğer Dergiler