Eğitim Bilgileri
1991 - 1998
1991 - 1998Doktora
Ege Üniversitesi, Türkiye
1988 - 1991
1988 - 1991Yüksek Lisans
Ege Üniversitesi, Türkiye
1982 - 1987
1982 - 1987Lisans
Ege Üniversitesi, Türkiye
Yaptığı Tezler
1998
1998Doktora
Okratoksijenik küflerin üremesine ve okratoksin sentezine etki eden faktörler ve bazı gıdalarda okratoksin - A dağılımı üzerine bir araştırma
Ege Üniversitesi
1991
1991Yüksek Lisans
Aflatoksine duyarlı bazı gıdaların fungal florası ve aflatoksijenik küflerin saptanmasında uygun besiyeri ve izolasyon yöntemi üzerine bir çalışma
Ege Üniversitesi
Yabancı Diller
İngilizce
Akademik Unvanlar / Görevler
2018 - Devam Ediyor
2018 - Devam EdiyorDoç. Dr.
1998 - 2018
1998 - 20181988 - 1998
1988 - 1998Araştırma Görevlisi
Ege Üniversitesi
Yönetimsel Görevler
2022 - 2025
2022 - 2025Manisa Celal Bayar Üniversitesi
2006 - 2009
2006 - 20092002 - 2004
2002 - 20041999 - 2003
1999 - 2003Akademi Dışı Deneyim
2015 - 2015
2015 - 2015Uygulamalı eğitim
Azarbeycan Cumhuriyeti Devlet Baytarlık İdaresi, Uygulamalı eğitim
2012 - 2014
2012 - 2014Danışman
SGS Gıda Sanayii AŞ, Danışman
2005 - 2005
2005 - 2005Mikrobiyoloji eğitimi
Safe Spice Gıda Sterilizasyon San Tic. A.Ş., Mikrobiyoloji eğitimi
Verdiği Dersler
Yönetilen Tezler
2023
2023Yüksek Lisans
Adaçayı (Salvia officinalis) ve kızılcık (Cornus mas) bitkilerinin yeşil sentezle gümüş nanopartikül üretiminde kullanılması, özellikleri ve antimikrobiyal etkilerinin belirlenmesi
KARAGÖZLÜ N. (Danışman)
T.ÖZEŞER(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Tüketicilerin satın alma alışkanlıkları ve gıda güvenliği konusundaki bilinçleri: Ankara, Etimesgut örneği
KARAGÖZLÜ N. (Danışman)
Ç.YANĞIÇ(Öğrenci)
2008
2008Yüksek Lisans
Bazı sebzelere inokule edilen gıda kaynaklı patojenler üzerine baharat esansiyel yağlarının pasif modifiye atmosferde paketleme koşullarında etkisi
KARAGÖZLÜ N. (Danışman)
D.ÖZCAN(Öğrenci)
2005
2005Yüksek Lisans
Mayoneze ilave edilen bazı baharatların Escherichia coli O157:H7 canlılığına etkisi
KARAGÖZLÜ N. (Danışman)
A.TOK(Öğrenci)
2003
2003Yüksek Lisans
Bazı laktik asit kültürlerinin ve bu kültürler kullanılarak elde edilen ürünlerin bazı gıda kaynaklı patojenler üzerine inhibitif etkilerinin saptanması
KARAGÖZLÜ N. (Danışman)
Ö.VURAN(Öğrenci)
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2024
2024Utilization of pomegranate and black grape seed by-products in yogurt production: Effects on phenolic compounds and antioxidant activity
Çalişkanlar S., Saygili D., KARAGÖZLÜ N., KARAGÖZLÜ C.
Food Science and Nutrition
, cilt.12, sa.2, ss.1170-1179, 2024 (SCI-Expanded)
2024
2024Characterization and antimicrobial properties of silver nanoparticules biosynthesized from cornelian cherry (Cornus mas L.)
Özeşer T., KARAGÖZLÜ N.
Tarim Bilimleri Dergisi
, cilt.30, sa.3, ss.444-457, 2024 (SCI-Expanded)
2024
2024Green synthesis, characterisation, and antibacterial activity of silver nanoparticles obtained from Salvia officinalis extract
Özeşer T., KARAGÖZLÜ N.
Czech Journal of Food Sciences
, cilt.42, sa.3, ss.163-173, 2024 (SCI-Expanded)
2020
2020Incorporation of Propionibacterium shermanii subsp. freudenreichii in probiotic dairy drink production: physicochemical, rheological, microbiological and sensorial properties
YERLİKAYA O., AKPINAR A., Saygili D., KARAGÖZLÜ N.
International Journal of Dairy Technology
, cilt.73, sa.2, ss.392-402, 2020 (SCI-Expanded)
2014
2014Microwave-Assisted hydrodistillation of essential oil from rosemary
KARAKAYA S., El S. N., KARAGÖZLÜ N., ŞAHİN S., ŞÜMNÜ S. G., Bayramoglu B.
Journal of Food Science and Technology
, cilt.51, sa.6, ss.1056-1065, 2014 (SCI-Expanded)
2011
2011Determination of antimicrobial effect of mint and basil essential oils on survival of E. coli O157:H7 and S. typhimurium in fresh-cut lettuce and purslane
KARAGÖZLÜ N., ERGÖNÜL B., Özcan D.
Food Control
, cilt.22, sa.12, ss.1851-1855, 2011 (SCI-Expanded)
2011
2011Survival of salmonella typhimurium NRRL E4463 in sauerkraut during fermentation
KARAGÖZLÜ N., Ergnl B.
International Journal of Food Engineering
, cilt.7, sa.5, 2011 (SCI-Expanded)
2011
2011Antioxidant and antimicrobial activities of essential oils obtained from Oregano (Origanum vulgare ssp. hirtum) by using different extraction methods
KARAKAYA S., El S. N., KARAGÖZLÜ N., ŞAHİN S.
Journal of Medicinal Food
, cilt.14, sa.6, ss.645-652, 2011 (SCI-Expanded)
2007
2007Survival characteristics of E. coli O157:H7, S. typhimurium and S. aureus during kefir fermentation
KARAGÖZLÜ N., KARAGÖZLÜ C., ERGÖNÜL B.
Czech Journal of Food Sciences
, cilt.25, sa.4, ss.202-207, 2007 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2023
2023Consumers' buying habits: The case of Ankara, Etimesgut Tüketicilerin satın alma alışkanlıkları: Ankara, Etimesgut örneği∗
Yanğiç Yüksel Ç., KARAGÖZLÜ N.
Journal of Agriculture Faculty of Ege University
, cilt.60, sa.2, ss.291-302, 2023 (Scopus)
2022
2022Determination of consumers' food safety knowledge and awareness: The case of Ankara, Etimesgut Tüketicilerin gida güvenliǧi bilgi ve bilinçlerinin belirlenmesi: Ankara, Etimesgut örneǧi
Yüksel Ç. Y., KARAGÖZLÜ N.
Journal of Agriculture Faculty of Ege University
, cilt.59, sa.4, ss.645-659, 2022 (Scopus)
2009
2009A model HACCP plan for small-scale manufacturing of tarhana (a traditional turkish fermented food)
KARAGÖZLÜ N., KARAGÖZLÜ C., ERGÖNÜL B.
Bulgarian Journal of Agricultural Science
, cilt.15, sa.6, ss.501-513, 2009 (Scopus)
2008
2008Microbiological attributes of instant tarhana during fermentation and drying
KARAGÖZLÜ N., ERGÖNÜL B., KARAGÖZLÜ C.
Bulgarian Journal of Agricultural Science
, cilt.14, sa.6, ss.535-541, 2008 (Scopus)
2008
2008Microbiological attributes of Turkish butters sold under market conditions
KARAGÖZLÜ N., ERGÖNÜL B.
Journal fur Verbraucherschutz und Lebensmittelsicherheit
, cilt.3, sa.4, ss.376-379, 2008 (Scopus)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2023
2023İklim Değişikliğinin Mikotoksin Riski Üzerine Etkisi
KARAGÖZLÜ N.
IV International Conference on Global Practice of Multidisciplinary Scientific Studies., Girne, Kıbrıs (Kktc), 28 Mayıs 2023, cilt.1, ss.2692-2702, (Tam Metin Bildiri)
2022
2022Traditional Fermented Camel Milk Products
SAYGILI D., KARAGÖZLÜ N., KARAGÖZLÜ C.
VI. International Anatolian Agriculture, Food, Environment and Biology Congress, Kütahya, Türkiye, 07 Ekim 2022, cilt.1, ss.766-769, (Tam Metin Bildiri)
2022
2022Susam ve Ürünlerinin Güvenilirliğinde Sürdürülebilirliğin Sağlanması
ÖZKAYA P., KARAGÖZLÜ N.
Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Kongresi, Manisa, Türkiye, 10 Kasım 2022, cilt.1, ss.135-136, (Tam Metin Bildiri)
2022
2022Bebek Gıdalarında Gıda Güvenliği ve Kalitesi
KARAGÖZLÜ N.
Çocuklar İçin Güvenli Gıda (SAFFİ) Sempozyumu, Manisa, Türkiye, 17 Ekim 2022, cilt.1, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2020
2020Türkiye’den İhraç Edilen Kuru Meyvelerde Mikotoksin Varlığı
YILDIZ D., KARAGÖZLÜ N., BAĞDATLIOĞLU N.
Türkiye 13. Gıda Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 21 Ekim 2020, (Özet Bildiri)
2019
2019Türkiye’de Süt ve Süt Ürünleri Kaynaklı Patojen Mikroorganizmalara Bir Bakış
KARAGÖZLÜ N., BOZATLI S. B.
2. Ulusal Sütçülük Kongresi, İzmir, Türkiye, 25 - 26 Nisan 2019, ss.240, (Özet Bildiri)
2019
2019Bazı Laktik Asit Bakteri Kültürlerinin ve Bu Kültürler Kullanılarak Üretilen Yoğurtların Gıda Kaynaklı Patojenler Üzerine İnhibitif Etkileri
Vuran Ö., KARAGÖZLÜ N., AKPINAR A.
2. Ulusal Sütçülük Kongresi, İzmir, Türkiye, 25 Nisan 2019, cilt.1, ss.169-170, (Özet Bildiri)
2018
2018Risk Assesment of Ochratoxin – A in Foods
KARAGÖZLÜ N., AKPINAR A.
Agriculture for Life, Life for Agriculture” International Conference, Bükreş, Romanya, 7 - 09 Haziran 2018, cilt.1, ss.48, (Özet Bildiri)
2017
2017Antimicrobial Activity of Capparis
KARAGÖZLÜ N., Kurt H.
1. International University Industry Cooperation, RD and Innovation Congress., Manisa, Türkiye, 18 - 19 Aralık 2017, (Özet Bildiri)
2017
2017Gıda Kaynaklı Mikrobiyal Hastalıklar ve Gıda Güvenliği
KARAGÖZLÜ N., AKPINAR A.
Adnan Menderes Üniversitesi 1. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi. 29 Haziran – 1 Temmuz 2017, Aydın, Türkiye, 29 Haziran - 01 Temmuz 2017, (Özet Bildiri)
2017
2017Leuconostoc ve Gıda Sanayinde Önemi
AKPINAR A., KARAGÖZLÜ N.
1.Ulusal Sütçülük Kongresi, Ankara, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
2015
2015Microbial Source Tracking Methods Using in Food Industry
KARAGÖZLÜ C., KARAGÖZLÜ N.
The 3rd International Symposium on ”Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.639, (Özet Bildiri)
2015
2015Organik Gıdalarda Gıda Güvenliği
KARAGÖZLÜ N.
5. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 7 - 08 Mayıs 2015, ss.58-59, (Özet Bildiri)
2015
2015Süt Endüstrisinde Isıl İşlemlere Alternatif Yöntemler.
KARAGÖZLÜ C., KARAGÖZLÜ N.
2. İç Anadolu Bölgesi Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, ss.234, (Özet Bildiri)
2014
2014Tüketici Güvenliği
KARAGÖZLÜ N.
XXXVI Türk Mikrobiyoloji Kongresi, Antalya, Türkiye, 12 - 16 Kasım 2014, ss.100-101, (Özet Bildiri)
2014
2014Besin Zehirlenmeleri
KARAGÖZLÜ N.
Uluslararası Katılımlı Diyare Günleri, İzmir, Türkiye, 15 - 16 Mayıs 2014, ss.48-49, (Özet Bildiri)
2014
2014Geleneksel Gıdaların Raf Ömrünü Arttırmada Modifiye Atmosfer ile Paketleme Olanakları
KARAGÖZLÜ N., KARAGÖZLÜ C.
4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.669-672, (Tam Metin Bildiri)
2013
2013Some Chemical Properties of Prunus mahalep L.
ÇATAR C., KENDİRCİ P., KARAGÖZLÜ N., ELMACI Y.
The 2nd International Symposium on ”Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.488, (Özet Bildiri)
2013
2013Recent Advances in Microencapsulation of Probiotics Microorganisms
KARAGÖZLÜ N., KARAGÖZLÜ C.
The 2nd International Symposium on ”Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.87, (Özet Bildiri)
2012
2012Shiga-toxin Üreten Escherichia coli (STEC) ve Süt Ürünlerinde Önemi.
KARAGÖZLÜ N.
Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu., Denizli, Türkiye, 15 - 16 Kasım 2012, ss.153, (Özet Bildiri)
2012
2012Carnobacterium maltaromaticum, Süt Ürünlerinde Önemi ve Kullanımı
KARAGÖZLÜ N.
Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 15 - 16 Kasım 2012, ss.151, (Özet Bildiri)
2012
2012Soğuk Plazmanın Bazı Listeria Türleri Üzerine Etkisi
Taşkın B., KARAGÖZLÜ N.
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, ss.508, (Özet Bildiri)
2011
2011Gıda İşletmelerinde Hava Kaynaklı Mikroorganizmalar
BAĞDATLI A., KARAGÖZLÜ N.
II. Uluslararası VI. Ulusal Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, 25 - 27 Mayıs 2011, (Tam Metin Bildiri)
2010
2010Survival of Salmonella typhimurium NRRL E4463 during Sauerkraut Fermentation
KARAGÖZLÜ N., ERGÖNÜL B.
The 1st International Symposium on ”Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.594-596, (Tam Metin Bildiri)
2010
2010Probiyotik Et Starter Kültürlerinin Türk Sucuğunun Mikrobiyolojik Kalitesine Etkisi
KAYAARDI S., KARAGÖZLÜ N., KARACA DEMİRCİOĞLU S.
The 1st International Symposium on ”Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.78-80, (Tam Metin Bildiri)
2009
2009Süt ve Süt Ürünlerinde Dioksin Varlığı
Susyal G., ÜÇOK E. F., KARAGÖZLÜ N.
Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2009, ss.167-168, (Özet Bildiri)
2008
2008Besinlerde Küflenme ve Sağlık
ELMACI Y., KARAGÖZLÜ N.
6. Sağlık Halk Kongresi, İzmir, Türkiye, 6 - 08 Şubat 2008, ss.145-160, (Tam Metin Bildiri)
2005
2005Bira Üretimi ve HACCP
Yılmaz S., KARAGÖZLÜ N., ÖNGÜ B.
Gıda Kongresi 2005, İzmir, Türkiye, 19 - 21 Nisan 2005, ss.83-90, (Tam Metin Bildiri)
2003
2003Minimal İşlenmiş Gıdaların Üretim Teknolojisi ve Mikrobiyolojisi
KARAGÖZLÜ N., KOREL F.
1. Ulusal Gıda ve Beslenme Kongresi, İstanbul, Türkiye, 29 Eylül - 01 Ekim 2003, ss.96, (Özet Bildiri)
2003
2003Yeni Süt Ürünleri Geliştirme Proseslerinde HACCP ve Diğer Kalite Güvence Sistemlerinin Birlikte Kullanılabilirliği
KARAGÖZLÜ N.
Süt Endüstrisinde Yeni Eğilimler Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 22 - 23 Mayıs 2003, ss.189-194, (Tam Metin Bildiri)
2000
2000Süt ve Süt Ürünlerinde Okratoksinler
KARAGÖZLÜ N., KARAGÖZLÜ C.
Süt Mikrobiyolojisive Katkı Maddeleri, VI. Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Tekirdağ, Türkiye, 22 - 23 Mayıs 2000, ss.390-398, (Tam Metin Bildiri)
1998
1998Türkiye’de Okratoksin-A Sorunu
KARAGÖZLÜ N., Karapınar M.
Gıda Mühendisliği Kongresi Gaziantep 98, Gaziantep, Türkiye, 16 - 18 Eylül 1998, ss.151-159, (Tam Metin Bildiri)
1991
1991Kuru İncir Fungal Florasının Saptanmasında Farklı Besiyeri ve Dökme Sıcaklığının Etkisi
Karapınar M., KARAGÖZLÜ N.
KÜKEM 7. Kongresi, Türkiye, 10 - 14 Eylül 1991, cilt.14, ss.114-115, (Özet Bildiri)
Kitaplar
2024
2024Postbiyotik ve Parapostbiyotikler: Kavramdan Uygulamaya
KARAGÖZLÜ N.
Gıda Endüstrisi ve Beslenmede Yeni Akımlar, KARAKAYA SİBEL, Editör, Turkiye Klinikleri, Ankara, ss.58-66, 2024
2022
2022Susam ve Ürünlerinin Gıda Güvenilirliğinde Sürdürebilirliğin Sağlanması
ÖZKAYA P., KARAGÖZLÜ N.
Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Üzerine Araştırmalar, Bağdatlıoğlu, Neriman, Editör, Sidaş Medya Ltd.Şti, İzmir, ss.108-118, 2022
2022
2022Use of molds in same industrial foods
KARAGÖZLÜ N., SAYGILI D.
Industrial Plants: Economics, Production Agricultural Utilization and Other Aspects, Eren, Sıdıka, Editör, IKSAD, Ankara, ss.137-160, 2022
2021
2021Use of Molds in same industrial foods
KARAGÖZLÜ N., BOZATLI S. B.
MEDICINAL AND AROMATIC PLANTS: Economics Production Agricultural Ultilization and Other Aspects, Eren, Sıdıka, Editör, İKSAD Basımevi, Ankara, ss.137-160, 2021
2021
2021Engeller Teknolojisi
AKPINAR A., KARAGÖZLÜ N.
Gıda Koruma ve İşlemede İleri Teknolojiler, Kayaardı, Semra, Editör, Türkiye Klinkleri, Ankara, ss.64-8, 2021
2021
2021Engeller teknolojisi
AKPINAR A., KARAGÖZLÜ N.
Türkiye Klinikleri, Gıda Bilimleri Özel Konular, Gıda Koruma ve İşlemede İleri Teknolojiler., KAYAARDI SEMRA, Editör, Türkiye Klinik Yayınları, Ortadoğu Reklam Tanıtım Yayıncılık, Ankara, ss.64-70, 2021
2017
2017Gıda Kaynaklı Toksikoenfeksiyonlar
KARAGÖZLÜ N.
Gıda Mikrobiyolojisi, Osman Erkmen, Editör, Efil Yayınevi, İstanbul, ss.152-170, 2017
2004
2004Gıda Mikrobiyolojisi Gıda Endüstrisi için Temel Esaslar ve Uygulamalar
Yılmaz S., KARAGÖZLÜ N.
Literatür Yayıncılık, İstanbul, 2004
Desteklenen Projeler
2022 - 2023
2022 - 2023Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Kongresi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÇAĞINDI Ö., KAYAARDI S., SAVLAK N., AKPINAR A., KARAGÖZLÜ N., ERGÖNÜL B., et al.
2021 - 2022
2021 - 2022Adaçayı (Salvia Officinalis) ve Kızılcık (Cornus Mas) Bitkilerinin Yeşil Sentezle Gümüş Nanopartikül Üretiminde Kullanılması, Özellikleri ve Antimikrobiyal Etkileri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
KARAGÖZLÜ N. (Yürütücü)
2008 - 2010
2008 - 2010Bazı sebzelere inokule edilen gıda kaynaklı patojenler üzerine baharat esansiyel yağlarının pasif modifiye atmosferde paketleme koşullarında etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ERGÖNÜL B., ÖZCAN D., KARAGÖZLÜ N. (Yürütücü)
2005 - 2008
2005 - 2008Yeni Teknolojilerle Baharatlardan Uçucu Yağ Ekstraksiyonu ve Bu Yağların Fiziksel, Antioksidan Ve Antimikrobiyal Özellikleri
TÜBİTAK Projesi
KARAGÖZLÜ N., EL S. N., YENER M. E., ŞÜMNÜ S. G., KARAKAYA S., ŞAHİN S.(Yürütücü)
2003 - 2006
2003 - 2006Türk Sucuğunda Probiyotik Et Starter Kültürlerinin Kullanımı Olanaklarının Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
KARAGÖZLÜ N., KARACA DEMİRCİOĞLU S., KAYAARDI S. (Yürütücü)
1993 - 1998
1993 - 1998Okratoksijenik Küflerin Üremesine ve Okratoksin Sentezine Etki Eden Faktörler ve Bazı Gıdalarda Okratoksin A Dağılımı Üzerine Bir Araştırma
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
KARAGÖZLÜ N., Karapınar M.(Yürütücü)
1992 - 1994
1992 - 1994Piyasada Satılan Meze Tipi Soğuk Yiyeceklerin Mikrobiyolojik Kaliteleri Üzerine Bir Çalışma
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
KARAGÖZLÜ N., AKTUĞ GÖNÜL Ş., Karapınar M.(Yürütücü)
1989 - 1991
1989 - 1991Aflatoksine Duyarlı Bazı Gıdaların Fungal Florası ve Aflatoksijenik Küflerin Saptanmasında Uygun Besiyeri ve İzolasyon Yöntemi Üzerine Bir Çalışma
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
KARAGÖZLÜ N., Karapınar M.(Yürütücü)
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Ocak 2018
Ocak 2018Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
Diğer Dergiler
Ocak 2017
Ocak 2017Diğer Dergiler
Ocak 2017
Ocak 2017