Arş. Gör. IŞIL İLTER BAYSAN


MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ

GIDA TEKNOLOJİSİ

Metrikler

Yayın

19

Atıf (Scopus)

25

H-İndeks (Scopus)

1

Proje

5

Eğitim Bilgileri

2017 - 2023

2017 - 2023

Doktora

Ege Üniversitesi, Türkiye

2014 - 2017

2014 - 2017

Yüksek Lisans

Ege Üniversitesi, Türkiye

2009 - 2013

2009 - 2013

Lisans

Ege Üniversitesi, Türkiye

Yabancı Diller

İngilizce

Akademik Unvanlar / Görevler

2021 - Devam Ediyor

2021 - Devam Ediyor

Araştırma Görevlisi

Manisa Celal Bayar Üniversitesi

Akademi Dışı Deneyim

2017 - 2021

2017 - 2021

Ar-Ge Uzmanı

Pınar Entegre Et ve Un Sanayi A.Ş, Ar-Ge Uzmanı

Verdiği Dersler

Lisans

Lisans

Termodinamik

Genel Ekonomi

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2024

2024

Using Foam Drying in Combination with Advanced Technologies in Food Processing

BAYSAN U., İLTER BAYSAN I.

VII. Incess International Science, Culture and Education Congress, Türkiye, 28 Nisan - 01 Mayıs 2024, (Özet Bildiri)

2024

2024

Extraction of Color Substances from Yellow and Purple Onion Peel Wastes

Süler E. D., ÇANKAYA B., İLTER BAYSAN I., SAVLAK N.

Extraction of Color Substances from Yellow and Purple Onion Peel Wastes, İzmir, Türkiye, 19 Mayıs 2024, ss.103, (Özet Bildiri)

2022

2022

BİTKİSEL ATIKLARDAN KAHVERENGİ VE YEŞİL DOĞAL GIDA RENK MADDESİ ELDESİNDE FARKLI EKSTRAKSİYON YÖNTEMLERİNİN VE İŞLEM KOŞULLARININ ETKİSİ

İLTER I., ERTEKİN F.

SÜRDÜRÜLEBİLİR GIDA SİSTEMLERİ KONGRESİ, Manisa, Türkiye, 10 Kasım - 12 Ekim 2022, cilt.1, ss.237-250, (Tam Metin Bildiri)

2020

2020

Et Ürünlerinde Biyoaktif Peptitler

Nalbant H., Tükel O., Değerli C., İLTER I.

IV. Et Çalıştayı, Aydın, Türkiye, 06 Ekim 2020, (Özet Bildiri)

2020

2020

Hindi Eti Üretimi ve Sağlık Üzerine Etkileri

İLTER I., Nalbant H., Değerli C., Tükel O.

IV. Et Çalıştayı, Aydın, Türkiye, 06 Ekim 2020, (Özet Bildiri)

2020

2020

Akdeniz Diyetinde Fermente Et Ürünlerinin Yeri

Değerli C., İLTER I., Nalbant H., Tükel O.

IV. Et Çalıştayı, Türkiye, 06 Ekim 2020, (Özet Bildiri)

2018

2018

Microencapsulation of Turmeric Extract by Spray Drying Technique and Its Stability

Köprüalan Ö., İLTER I., Akyıl S., KOÇ M., ERTEKİN F.

IDS 2018- 21st International Drying Symposium, Valensiya, İspanya, 11 Eylül 2018, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

Natural Components Used In Functional (Healthy And Nutritional) Meat Products

İLTER I., ERTEKİN F.

5th International Poultry Meat Congress, Antalya, Türkiye, 24 Nisan 2019, (Özet Bildiri)

2017

2017

Zerdeçaldan Elde Edilen Doğal Sari Renk Maddesi Kurkuminin Mikroenkapsülasyonu Ve Stabilitesinin Test Edilmesi

Köprüalan Ö., İLTER I., Akyıl S., KOÇ M., ERTEKİN F.

International Symposium on Medicinal, Aromatic and Dye Plants, Malatya, Türkiye, 05 Ekim 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

Microencapsulation of phycocyanin by spray drying technique

İLTER I., Akyıl S., KOÇ M., Demirel Z., DALAY M., ERTEKİN F.

European Biotechnology Congress, Dubrovnik, Hırvatistan, 25 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

Optimization of fucoxanthin extraction with different techniques from Phaeodactylum tricornutum

Akyıl S., İLTER I., KOÇ M., ERDOĞAN A., Demirel Z., DALAY M., et al.

European Biotechnology Congress, Dubrovnik, Hırvatistan, 25 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

Growth of Phaeodactylum Tricornutum For Fucoxanthin Pigment As Food Colorant

Demirel Z., ERDOĞAN A., Akyıl S., İLTER I., KOÇ M., ERTEKİN F., et al.

11th central European Diatom Meeting, Prag, Çek Cumhuriyeti, 22 Mart 2017, (Özet Bildiri)

2016

2016

The Effect Of Physcial Form Of Phaeodactylum Tricornutum Biomass On Fucoxanthin Extraction

Akyıl S., İLTER I., KOÇ M., Demirel Z., ERDOĞAN A., DALAY M., et al.

8th Congress - Pigments in Food, Kaloşvar, Romanya, 28 Haziran 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

Extraction Of Natural Colorant Phycocyanin From Cyanobacteria Spirulina Platensis

İLTER I., Akyıl S., KOÇ M., Demirel Z., DALAY M., ERTEKİN F.

8th Congress - Pigments in Food, Kaloşvar, Romanya, 28 Haziran 2016, (Özet Bildiri)

2015

2015

Rheological properties of tahin blends prepered with pekmez honey and sugar syrup

ERTEKİN F., KOÇ M., Devseren E., Okut D., İLTER I., Akyıl S.

The 3rd International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", Saraybosna, Bosna-Hersek, 01 Ekim 2015, (Özet Bildiri)

Kitaplar

2025

2025

Mikrodalga Vakum Kurutma Teknolojisi

İLTER BAYSAN I., EREN İ., KAYAARDI S.

Gıdaların Kurutulmasında Kullanılan Yenilikçi Kurutma Teknolojileri, ERTEKİN FİGEN, Editör, Türkiye Klinikleri Gıda Bilimleri Dergisi, ss.5-10, 2025

2023

2023

1 - An overview of high-temperature food processes

İLTER I., Altay Ö., Köprüalan Ö., ERTEKİN F., Jafari S. M.

High-Temperature Processing of Food Products, Jafari Seid Mahdi, Editör, Elsevier-Woodhead Publishing, ss.1-43, 2023

2022

2022

Bitkisel Atıklardan Kahverengi ve Yeşil Doğal Gıda Renk Maddesi Eldesinde Farklı Ekstraksiyon Yöntemlerinin ve İşlem Koşullarının Etkisi.

İLTER I., ERTEKİN F.

Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Üzerine Araştırmalar, Bağdatlıoğlu, Neriman, Editör, SİDAS Medya Yayıncılık, Manisa, ss.237-250, 2022