Metrikler
Eğitim Bilgileri
2017 - 2023
2017 - 2023Doktora
Ege Üniversitesi, Türkiye
2014 - 2017
2014 - 2017Yüksek Lisans
Ege Üniversitesi, Türkiye
2009 - 2013
2009 - 2013Lisans
Ege Üniversitesi, Türkiye
Yabancı Diller
İngilizce
Akademik Unvanlar / Görevler
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorAraştırma Görevlisi
Manisa Celal Bayar Üniversitesi
Akademi Dışı Deneyim
2017 - 2021
2017 - 2021Ar-Ge Uzmanı
Pınar Entegre Et ve Un Sanayi A.Ş, Ar-Ge Uzmanı
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2024
2024Spray drying encapsulation of essential oils; process efficiency, formulation strategies, and applications
Altay Ö., Köprüalan Ö., İLTER BAYSAN I., Koç M., ERTEKİN F., Jafari S. M.
Critical Reviews in Food Science and Nutrition
, cilt.64, sa.4, ss.1139-1157, 2024 (SCI-Expanded)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2024
2024Using Foam Drying in Combination with Advanced Technologies in Food Processing
BAYSAN U., İLTER BAYSAN I.
VII. Incess International Science, Culture and Education Congress, Türkiye, 28 Nisan - 01 Mayıs 2024, (Özet Bildiri)
2024
2024Extraction of Color Substances from Yellow and Purple Onion Peel Wastes
Süler E. D., ÇANKAYA B., İLTER BAYSAN I., SAVLAK N.
Extraction of Color Substances from Yellow and Purple Onion Peel Wastes, İzmir, Türkiye, 19 Mayıs 2024, ss.103, (Özet Bildiri)
2022
2022BİTKİSEL ATIKLARDAN KAHVERENGİ VE YEŞİL DOĞAL GIDA RENK MADDESİ ELDESİNDE FARKLI EKSTRAKSİYON YÖNTEMLERİNİN VE İŞLEM KOŞULLARININ ETKİSİ
İLTER I., ERTEKİN F.
SÜRDÜRÜLEBİLİR GIDA SİSTEMLERİ KONGRESİ, Manisa, Türkiye, 10 Kasım - 12 Ekim 2022, cilt.1, ss.237-250, (Tam Metin Bildiri)
2020
2020Et Ürünlerinde Biyoaktif Peptitler
Nalbant H., Tükel O., Değerli C., İLTER I.
IV. Et Çalıştayı, Aydın, Türkiye, 06 Ekim 2020, (Özet Bildiri)
2020
2020Hindi Eti Üretimi ve Sağlık Üzerine Etkileri
İLTER I., Nalbant H., Değerli C., Tükel O.
IV. Et Çalıştayı, Aydın, Türkiye, 06 Ekim 2020, (Özet Bildiri)
2020
2020Akdeniz Diyetinde Fermente Et Ürünlerinin Yeri
Değerli C., İLTER I., Nalbant H., Tükel O.
IV. Et Çalıştayı, Türkiye, 06 Ekim 2020, (Özet Bildiri)
2018
2018Microencapsulation of Turmeric Extract by Spray Drying Technique and Its Stability
Köprüalan Ö., İLTER I., Akyıl S., KOÇ M., ERTEKİN F.
IDS 2018- 21st International Drying Symposium, Valensiya, İspanya, 11 Eylül 2018, (Tam Metin Bildiri)
2019
2019Natural Components Used In Functional (Healthy And Nutritional) Meat Products
İLTER I., ERTEKİN F.
5th International Poultry Meat Congress, Antalya, Türkiye, 24 Nisan 2019, (Özet Bildiri)
2017
2017Zerdeçaldan Elde Edilen Doğal Sari Renk Maddesi Kurkuminin Mikroenkapsülasyonu Ve Stabilitesinin Test Edilmesi
Köprüalan Ö., İLTER I., Akyıl S., KOÇ M., ERTEKİN F.
International Symposium on Medicinal, Aromatic and Dye Plants, Malatya, Türkiye, 05 Ekim 2017, (Özet Bildiri)
2017
2017Microencapsulation of phycocyanin by spray drying technique
İLTER I., Akyıl S., KOÇ M., Demirel Z., DALAY M., ERTEKİN F.
European Biotechnology Congress, Dubrovnik, Hırvatistan, 25 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
2017
2017Optimization of fucoxanthin extraction with different techniques from Phaeodactylum tricornutum
Akyıl S., İLTER I., KOÇ M., ERDOĞAN A., Demirel Z., DALAY M., et al.
European Biotechnology Congress, Dubrovnik, Hırvatistan, 25 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
2017
2017Growth of Phaeodactylum Tricornutum For Fucoxanthin Pigment As Food Colorant
Demirel Z., ERDOĞAN A., Akyıl S., İLTER I., KOÇ M., ERTEKİN F., et al.
11th central European Diatom Meeting, Prag, Çek Cumhuriyeti, 22 Mart 2017, (Özet Bildiri)
2016
2016The Effect Of Physcial Form Of Phaeodactylum Tricornutum Biomass On Fucoxanthin Extraction
Akyıl S., İLTER I., KOÇ M., Demirel Z., ERDOĞAN A., DALAY M., et al.
8th Congress - Pigments in Food, Kaloşvar, Romanya, 28 Haziran 2016, (Özet Bildiri)
2016
2016Extraction Of Natural Colorant Phycocyanin From Cyanobacteria Spirulina Platensis
İLTER I., Akyıl S., KOÇ M., Demirel Z., DALAY M., ERTEKİN F.
8th Congress - Pigments in Food, Kaloşvar, Romanya, 28 Haziran 2016, (Özet Bildiri)
2015
2015Rheological properties of tahin blends prepered with pekmez honey and sugar syrup
ERTEKİN F., KOÇ M., Devseren E., Okut D., İLTER I., Akyıl S.
The 3rd International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", Saraybosna, Bosna-Hersek, 01 Ekim 2015, (Özet Bildiri)
Kitaplar
2025
2025Mikrodalga Vakum Kurutma Teknolojisi
İLTER BAYSAN I., EREN İ., KAYAARDI S.
Gıdaların Kurutulmasında Kullanılan Yenilikçi Kurutma Teknolojileri, ERTEKİN FİGEN, Editör, Türkiye Klinikleri Gıda Bilimleri Dergisi, ss.5-10, 2025
2023
20231 - An overview of high-temperature food processes
İLTER I., Altay Ö., Köprüalan Ö., ERTEKİN F., Jafari S. M.
High-Temperature Processing of Food Products, Jafari Seid Mahdi, Editör, Elsevier-Woodhead Publishing, ss.1-43, 2023
2022
2022Bitkisel Atıklardan Kahverengi ve Yeşil Doğal Gıda Renk Maddesi Eldesinde Farklı Ekstraksiyon Yöntemlerinin ve İşlem Koşullarının Etkisi.
İLTER I., ERTEKİN F.
Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Üzerine Araştırmalar, Bağdatlıoğlu, Neriman, Editör, SİDAS Medya Yayıncılık, Manisa, ss.237-250, 2022
Desteklenen Projeler
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorDomates Kabuğu Atıklarından Farklı Kurutma Yöntemleri ile Toz Ürün Eldesi: İşlem Değişkenlerinin Optimizasyonu, Depolama Stabilitesi, Model Gıda Sistemlerinde Kullanımı
TÜBİTAK Projesi
İLTER BAYSAN I. (Yürütücü), DİRİM S. N.
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorManisa Bölgesi Üzümlerinden Ekstrakte Edilen Resveratrolün Kapalı Çevrim Püskürtmeli Kurutucu İle Mikroenkapsülasyonu
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ERDAĞ AKCA E., İLTER BAYSAN I., EREN İ., KÖSE E., ÇAĞINDI Ö., SAVLAK N. (Yürütücü)
2020 - 2023
2020 - 2023