Dr. Öğr. Üyesi SEVAL DAĞBAĞLI


MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ

GIDA TEKNOLOJİSİ


Yayınlardaki İsimler: Seval Dagbagli, Dǎgbaǧli S.

Metrikler

Yayın

40

Atıf (WoS)

140

H-İndeks (WoS)

2

Atıf (Scopus)

216

H-İndeks (Scopus)

3

Atıf (Sobiad)

92

H-İndeks (Sobiad)

6

Proje

15

Tez Danışmanlığı

4

Açık Erişim

1
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2003 - 2009

2003 - 2009

Doktora

Ege Üniversitesi, Türkiye

1998 - 2002

1998 - 2002

Yüksek Lisans

Türkiye

1994 - 1998

1994 - 1998

Lisans

Türkiye

Yaptığı Tezler

2009

2009

Doktora

Beta-galaktosidaz enzim üretiminin optimizasyonu ve saflaştırılması

Ege Üniversitesi

2001

2001

Yüksek Lisans

Meşe palamutundan elde edilen tanenin şarapta durultma maddesi olarak kullanılması

Yabancı Diller

İngilizce

Akademik Unvanlar / Görevler

2011 - Devam Ediyor

2011 - Devam Ediyor

Yrd. Doç. Dr.

2010 - 2011

2010 - 2011

Araştırma Görevlisi

2003 - 2010

2003 - 2010

Araştırma Görevlisi

Ege Üniversitesi

1998 - 2003

1998 - 2003

Araştırma Görevlisi

Yönetimsel Görevler

2015 - Devam Ediyor

2015 - Devam Ediyor

2017 - 2018

2017 - 2018

2014 - 2017

2014 - 2017

2014 - 2015

2014 - 2015

Akademi Dışı Deneyim

2010 - Devam Ediyor

2010 - Devam Ediyor

Araştırma Görevlisi

Celal Bayar Üniversitesi , Araştırma Görevlisi

2003 - 2010

2003 - 2010

Araştırma Görevlisi

Ege Üniversitesi , Araştırma Görevlisi

1998 - 2003

1998 - 2003

Araştırma Görevlisi

Celal Bayar Üniversitesi , Araştırma Görevlisi

Verdiği Dersler

Lisans

Lisans

Reaksiyon Kinetiği

ENZİM BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ

Biyoteknoloji

Biyokimya

Lisans Çift Anadal

Lisans Çift Anadal

Enzim Kİnetiği

Biyoprosesler

Yönetilen Tezler

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2023

2023

Gıdaların Kalite ve Güvenilirliğinin Değerlendirilmesinde Biyosensörler

ÖZKAYA P., DAĞBAĞLI S., KARA P.

MCMCBÜ V. Ulusal Üniversite Sanayi İşbirliği, Arge ve İnovasyon Kongresi, Manisa, Türkiye, 13 - 14 Aralık 2023, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

Et ve Et Ürünlerinin Güvenilirliğinin Değerlendirilmesinde Biyosensörler

ÖZKAYA P., DAĞBAĞLI S., KARA P.

I. Kayseri Geleneksel Et Ve Et Ürünleri Çalıştayı, 16 - 18 Kasım 2023, (Özet Bildiri)

2023

2023

Production of New Generation Packaging Materials with Utilization of Food Wastes

ÖZKAYA P., DAĞBAĞLI S., UYARCAN M., YILDIZ D.

7th International Students Science Congress, İzmir, Türkiye, 12 - 13 Mayıs 2023, ss.122-126, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

Meatball Production From Beef With Wet Basil (Ocimum Basilicum) Addition

ÖZKAYA P., YILDIZ D., BEYLİKÇİ S. C., ERDAĞ AKCA E., DAĞBAĞLI S.

V. International Agricultural, Biological and Life Science Conference, Edirne, Türkiye, 18 - 20 Eylül 2023, ss.533, (Özet Bildiri)

2023

2023

Production of New Generation Packaging Materials with Utilization of Food

ÖZKAYA P., YILDIZ D., UYARCAN M., DAĞBAĞLI S.

7th International Students Science Congress, Türkiye, 12 - 13 Mayıs 2023, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

. Effects Of Electrospinning Paramethers On Production Of Poly(Vinyl Alcohol)/Pullulan Blend Nanofibres

DAĞBAĞLI S., AKPINAR A., SÖBELİ C., UYARCAN M., KAYAARDI S.

32nd International Scientific - Expert Conference of Agriculture and Food Industry, Saraybosna, Bosna-Hersek, 01 Aralık 2022, ss.124, (Özet Bildiri)

2022

2022

Usage of Bioplastics in Food Industry

ÖZKAYA P., DAĞBAĞLI S., UYARCAN M.

32nd International Scientific -Expert Conference of Agriculture and Food Industry, Saraybosna, Bosna-Hersek, 01 Aralık 2022 - 02 Ocak 2023, ss.8, (Özet Bildiri)

2022

2022

Effects of Electrospinning Parameters on Production of Poly (Vinyl Alcohol)/Pullulan Blend Nanofibres

DAĞBAĞLI S., AKPINAR A., SÖBELİ C., UYARCAN M., KAYAARDI S.

32nd International Scientific -Expert Conference of Agriculture and Food Industry, Saraybosna, Bosna-Hersek, 1 - 02 Aralık 2022, ss.124, (Özet Bildiri)

2022

2022

Utilization Of Food Wastes in Production of Bacterial Cellulose

ÖZKAYA P., UYARCAN M., DAĞBAĞLI S.

I.International Congress On Biotech Studies (ICBIOS), 8 - 10 Kasım 2022

2020

2020

Etin Tazelik Kriterlerinin Belirlenmesinde Yeni Yaklaşımlar

ÖZKAYA P., DAĞBAĞLI S., KAYAARDI S.

IV. Et Ürünleri Çalıştayı. 6-8 Ekim, Kuşadası Aydın., Aydın, Türkiye, 06 Ekim 2020, (Özet Bildiri)

2019

2019

Doğal Gıda Koruyucularının Gıda Güvenliği Yönünden Değerlendirilmesi

KAYAARDI S., DAĞBAĞLI S., AKPINAR A., UYARCAN M., SÖBELİ C.

1. Uluslararası Türk Dünyası Tarım ve Gıda Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 19 - 21 Aralık 2019, ss.63, (Özet Bildiri)

2019

2019

Geleneksel Fermente Gıdalarda Gıda Güvenliği Riskleri

KAYAARDI S., DAĞBAĞLI S., AKPINAR A., UYARCAN M., SÖBELİ C.

1. Uluslararası Türk Dünyası Tarım ve Gıda Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 19 - 21 Aralık 2019, ss.65, (Özet Bildiri)

2019

2019

Meyve Atıklarının Fermente Süt Ürünlerinde Kullanım Olanakları

SÖBELİ C., AKPINAR A., UYARCAN M., DAĞBAĞLI S., KAYAARDI S.

2. Ulusal Sütçülük Kongresi, İzmir, Türkiye, 25 - 26 Nisan 2019, ss.121-122, (Özet Bildiri)

2019

2019

Gıda Alerjenleri ve Sanitasyonla İlişkisi

UYARCAN M., SÖBELİ C., AKPINAR A., DAĞBAĞLI S., KAYAARDI S.

III. Uluslararası Avrasya Multidisipliner Çalışmalar Kongresi, Gaziantep, Türkiye, 4 - 07 Nisan 2019, ss.166, (Özet Bildiri)

2019

2019

Gıda Proseslerinin Optimizasyonunda Cevap Yüzey Yöntemi

DAĞBAĞLI S., SÖBELİ C., AKPINAR A., UYARCAN M., KAYAARDI S.

III. Uluslararası Avrasya Multidisipliner Çalışmalar Kongresi, Gaziantep, Türkiye, 4 - 07 Nisan 2019, ss.167, (Özet Bildiri)

2019

2019

Electrospinning Nanofıbers Used In Food Packaging Applications

DAĞBAĞLI S., AKPINAR A., UYARCAN M., SÖBELİ C., KAYAARDI S.

III. Uluslararası Avrasya Multidisipliner Çalışmalar Kongresi, Gaziantep, Türkiye, 4 - 07 Nisan 2019, ss.165, (Özet Bildiri)

2019

2019

Electrospinning Nanofibers Used In Food Packaging Applications

DAĞBAĞLI S., AKPINAR A., UYARCAN M., SÖBELİ C., KAYAARDI S.

III. Uluslararası Avrasya Multidisipliner Çalışmalar Kongresi, Gaziantep, Türkiye, 4 - 07 Nisan 2019, ss.165, (Özet Bildiri)

2018

2018

DETECTION OF MYCOTOXINS WITHBIOSENSORS FOR ASSURANCE OFFOOD SAFETY

DAĞBAĞLI S., Talu Özkaya P., KAYAARDI S.

II. INTERNATIONAL UNIVERSITY INDUSTRY COOPERATION,RD AND INNOVATION CONGRESS, Manisa, Türkiye, 14 - 15 Kasım 2018, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

. Detectıon Of Mycotoxıns Wıth Bıosensors For Assurance Of Food Safety

DAĞBAĞLI S., Özkaya P., KAYAARDI S.

2. International University Industry Cooperation, RD and Innıvation Congress, 14 - 15 Kasım 2018, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

Development of Electrochemical Immunosensor for the Detection of Aflatoxin in Milk Samples

İbek G., DAĞBAĞLI S., KARA KADAYIFCILAR P.

2. International Students Science Congress, 4 - 05 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)

2017

2017

POSSIBILITIES OF USING FOOD INDUSTRY WASTE IN BIOTECHNOLOGICAL PROCESSES

Çakır M., DAĞBAĞLI S.

1. INTERNATIONAL UNIVERSITY INDUSTRY COOPERATION, RD AND INNOVATION CONGRESS, Manisa, Türkiye, 18 - 19 Aralık 2017, ss.104, (Özet Bildiri)

Kitaplar

2024

2024

Gıdaların Kalite ve Güvenilirliğinin Değerlendirilmesinde Biyosensörler

ÖZKAYA P., DAĞBAĞLI S., KARA P.

Mühendislik, Fen ve Sağlık Bilimleri’nde AR-GE ve İnovasyon Çalışmaları, ÇETİN AHMET, AY KADİR, ÜÇER OKTAY, TÜRK AHMET, DEMİR ALİ, ÇULHA OSMAN, MIZRAK ÖZFIRAT PINAR, DENİZ CAN İREM, YEŞİLDAĞ ESER, BAŞARAN ANIL, BAŞARI ENDER, YALKIN HÜSEYİN ERDEM, YAĞCI TUĞÇE, Editör, Sidas, İzmir, ss.523-533, 2024

2023

2023

Biyoteknolojik Proseslerle Üretilen Biyoaktif Bileşenler

DAĞBAĞLI S., GÖKSUNGUR M. Y.

Besleyici ve Sağlıklı Gıda : Gıda Endüstrisinden Sofraya, EL S.N., Editör, Türkiye Klinikleri, Ankara, ss.47-54, 2023

2022

2022

Reaction Kinetics in Food Engineering

DAĞBAĞLI S., GÖKSUNGUR M. Y.

FOOD: SCIENCE, TECHNOLOGY AND ENGINEERING, Anlı R. Ertan, Şanlıbaba Pınar, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.811-854, 2022

2022

2022

Sürdürülebilir Mikrobiyal Polisakkarit Üretiminde Gıda Endüstrisi Yan Ürünleri ve Atıkların Kullanımı

ÖZKAYA P., DAĞBAĞLI S.

Sürdürülebilir gıda sistemleri üzerine araştırmalar, Bağdatlıoğlu Neriman, Editör, Sidas, ss.196-207, 2022

2021

2021

İleri ambalajlama teknolojileri (aktif ve akıllı ambalajlama, yenilebilir film ve kaplamalar)

DAĞBAĞLI S., KAYAARDI S.

Gıda Koruma ve İşlemede İleri Teknolojil, Semra Kayaardı, Editör, Türkiye Klinikleri, Ankara, ss.57-63, 2021

2019

2019

Fermantasyon ve Enzim Kinetiği

DAĞBAĞLI S., GÖKSUNGUR M. Y.

Fermente Gıdalar, Anlı E. ve Şanlıbaba P., Editör, Nobel, ss.83-138, 2019

2017

2017

Exopolysaccharide Production of Acetic Acid Bacteria

DAĞBAĞLI S., GÖKSUNGUR M. Y.

Acetic Acid Bacteria: Fundamentals and Food Applications, İlkin Yücel Şengun, Editör, CRC Press, Boca Raton, ss.120-141, 2017

2012

2012

MİKROBİYAL POLİSAKKARİTLER

DAĞBAĞLI S., GÖKSUNGUR M. Y.

Gıda Mühendİslİğİnde Isıl Olmayan Teknolojİler, Baysal Taner, İçier Filiz, Editör, NOBEL AKADEMİK YAYINCILIK EĞİTİM DANIŞMANLIK TİC. LTD. ŞTİ., ss.113-152, 2012

Desteklenen Projeler

2024 - 2024

2024 - 2024

Kahve Atığından Selüloz Temelli Biyoplastik Üretimi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

DAĞBAĞLI S. (Yürütücü), UYARCAN M.

2015 - 2016

2015 - 2016

Aflatoksin M1 Tayinine Yönelik Elektrokimyasal İmmunosensör Geliştirilmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

DAĞBAĞLI S.

Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler

Nisan 2025

Nisan 2025

Diğer Dergiler

Ocak 2017

Ocak 2017

Diğer Dergiler

Ocak 2017

Ocak 2017

Bildiri (Tam Metin)

Ocak 2017

Ocak 2017

AKADEMIK GIDA

Diğer Dergiler

Ocak 2016

Ocak 2016

GIDA

Diğer Dergiler

Ocak 2016

Ocak 2016

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi

Diğer Dergiler



Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 140

h-indeksi (WOS): 2