Eğitim Bilgileri
2003 - 2009
2003 - 2009Doktora
Ege Üniversitesi, Türkiye
1998 - 2002
1998 - 2002Yüksek Lisans
Türkiye
1994 - 1998
1994 - 1998Lisans
Türkiye
Yaptığı Tezler
2009
2009Doktora
Beta-galaktosidaz enzim üretiminin optimizasyonu ve saflaştırılması
Ege Üniversitesi
2001
2001Yüksek Lisans
Meşe palamutundan elde edilen tanenin şarapta durultma maddesi olarak kullanılması
Yabancı Diller
İngilizce
Akademik Unvanlar / Görevler
2011 - Devam Ediyor
2011 - Devam EdiyorYrd. Doç. Dr.
2010 - 2011
2010 - 2011Araştırma Görevlisi
2003 - 2010
2003 - 2010Araştırma Görevlisi
Ege Üniversitesi
1998 - 2003
1998 - 2003Araştırma Görevlisi
Yönetimsel Görevler
2015 - Devam Ediyor
2015 - Devam Ediyor2017 - 2018
2017 - 20182014 - 2017
2014 - 20172014 - 2015
2014 - 2015Akademi Dışı Deneyim
2010 - Devam Ediyor
2010 - Devam EdiyorAraştırma Görevlisi
Celal Bayar Üniversitesi , Araştırma Görevlisi
2003 - 2010
2003 - 2010Araştırma Görevlisi
Ege Üniversitesi , Araştırma Görevlisi
1998 - 2003
1998 - 2003Araştırma Görevlisi
Celal Bayar Üniversitesi , Araştırma Görevlisi
Verdiği Dersler
Yönetilen Tezler
2024
2024Doktora
Balıkta tazeliğin belirlenmesine yönelik biyosensör tasarımı
DAĞBAĞLI S. (Danışman)
P.ÖZKAYA(Öğrenci)
2024
2024Yüksek Lisans
Kahve atığından selüloz temelli biyoplastik üretimi
UYARCAN M. (Danışman), DAĞBAĞLI S.
E.ÇELEBİ(Öğrenci)
2020
2020Yüksek Lisans
Laktik Asit Bakterisinin Dondurularak Kurutulması ve İşlemin Optimizasyonu
DAĞBAĞLI S. (Danışman)
D.ŞENKAYA(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Aflatoksin M1 tayinine yönelik elektrokimyasal immünosensör geliştirilmesi
DAĞBAĞLI S. (Danışman)
G.SÖZEN(Öğrenci)
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2014
2014Levan production by Zymomonas mobilis in batch and continuous fermentation systems
Silbir S., DAĞBAĞLI S., YEĞİN S., BAYSAL T., Goksungur Y.
Carbohydrate Polymers
, cilt.99, ss.454-461, 2014 (SCI-Expanded)
2011
2011Optimization of pullulan production from hydrolysed potato starch waste by response surface methodology
Göksungur Y., Uzunoullari P., DAĞBAĞLI S.
Carbohydrate Polymers
, cilt.83, sa.3, ss.1330-1337, 2011 (SCI-Expanded)
2005
2005Optimization of pullulan production from synthetic medium by Aureobasidium pullulans in a stirred tank reactor by response surface methodology
Göksungur Y., Dǎgbaǧli S., Uçan A., Güvenç U.
Journal of Chemical Technology and Biotechnology
, cilt.80, sa.7, ss.819-827, 2005 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2024
2024Effect of Ultrasonication on Enzyme Activation Ultrases İşleminin Enzim Aktivasyonu Üzerine Etkileri
DAĞBAĞLI S.
Akademik Gida
, cilt.22, sa.2, ss.158-166, 2024 (Scopus)
2023
2023Utilization of food waste in production of bacterial cellulose Gıda atıklarının bakteriyel selüloz üretiminde kullanımı
ÖZKAYA P., DAĞBAĞLI S., UYARCAN M.
Journal of Agriculture Faculty of Ege University
, cilt.60, sa.4, ss.737-749, 2023 (Scopus)
2019
2019Gıda Ambalajlamada Nanoteknolojinin Kullanımı
UYARCAN M., SÖBELİ C., DAĞBAĞLI S., AKPINAR A., KAYAARDI S.
Plastik & Ambalaj Teknolojisi , sa.255, ss.58-65, 2019 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2024
2024Simultaneous Electrochemical Biosensing of Hypoxanthine, Xanthine And Uric Acid with The Electrospun Polyacrylonitrile (PAN) Nanomodified Pencil Graphite Electrodes (PGE) for Detection of Fish Freshness
ÖZKAYA P., DAĞBAĞLI S., KARA P.
VI. Eser Analiz Kongresi, Manisa, Türkiye, 5 - 08 Eylül 2024, (Özet Bildiri)
2023
2023Gıdaların Kalite ve Güvenilirliğinin Değerlendirilmesinde Biyosensörler
ÖZKAYA P., DAĞBAĞLI S., KARA P.
MCMCBÜ V. Ulusal Üniversite Sanayi İşbirliği, Arge ve İnovasyon Kongresi, Manisa, Türkiye, 13 - 14 Aralık 2023, (Tam Metin Bildiri)
2023
2023Et ve Et Ürünlerinin Güvenilirliğinin Değerlendirilmesinde Biyosensörler
ÖZKAYA P., DAĞBAĞLI S., KARA P.
I. Kayseri Geleneksel Et Ve Et Ürünleri Çalıştayı, 16 - 18 Kasım 2023, (Özet Bildiri)
2023
2023Production of New Generation Packaging Materials with Utilization of Food Wastes
ÖZKAYA P., DAĞBAĞLI S., UYARCAN M., YILDIZ D.
7th International Students Science Congress, İzmir, Türkiye, 12 - 13 Mayıs 2023, ss.122-126, (Tam Metin Bildiri)
2023
2023An Investigation About Voltmetric Biosensing Performance of Pencil Graphite Electrode (PGE) for Simultaneous Detection of Xanthine, Hypoxanthine And Uric Acid
ÖZKAYA P., DAĞBAĞLI S., KARA P.
V. International Agricultural, Biological & Life Science Conference, 18 - 20 Eylül 2023
2023
2023Meatball Production From Beef With Wet Basil (Ocimum Basilicum) Addition
ÖZKAYA P., YILDIZ D., BEYLİKÇİ S. C., ERDAĞ AKCA E., DAĞBAĞLI S.
V. International Agricultural, Biological and Life Science Conference, Edirne, Türkiye, 18 - 20 Eylül 2023, ss.533, (Özet Bildiri)
2023
2023Production of New Generation Packaging Materials with Utilization of Food
ÖZKAYA P., YILDIZ D., UYARCAN M., DAĞBAĞLI S.
7th International Students Science Congress, Türkiye, 12 - 13 Mayıs 2023, (Tam Metin Bildiri)
2022
2022. Effects Of Electrospinning Paramethers On Production Of Poly(Vinyl Alcohol)/Pullulan Blend Nanofibres
DAĞBAĞLI S., AKPINAR A., SÖBELİ C., UYARCAN M., KAYAARDI S.
32nd International Scientific - Expert Conference of Agriculture and Food Industry, Saraybosna, Bosna-Hersek, 01 Aralık 2022, ss.124, (Özet Bildiri)
2022
2022Usage of Bioplastics in Food Industry
ÖZKAYA P., DAĞBAĞLI S., UYARCAN M.
32nd International Scientific -Expert Conference of Agriculture and Food Industry, Saraybosna, Bosna-Hersek, 01 Aralık 2022 - 02 Ocak 2023, ss.8, (Özet Bildiri)
2022
2022Effects of Electrospinning Parameters on Production of Poly (Vinyl Alcohol)/Pullulan Blend Nanofibres
DAĞBAĞLI S., AKPINAR A., SÖBELİ C., UYARCAN M., KAYAARDI S.
32nd International Scientific -Expert Conference of Agriculture and Food Industry, Saraybosna, Bosna-Hersek, 1 - 02 Aralık 2022, ss.124, (Özet Bildiri)
2022
2022Utilization Of Food Wastes in Production of Bacterial Cellulose
ÖZKAYA P., UYARCAN M., DAĞBAĞLI S.
I.International Congress On Biotech Studies (ICBIOS), 8 - 10 Kasım 2022
2022
2022Evaluation of The Use of Non-Thermal Technologies in Production of Meat and Meat Products in terms of Food Safety
KAYAARDI S., UYARCAN M., SÖBELİ C., DAĞBAĞLI S., AKPINAR A.
7th International Food Safety Congress, 03 Kasım 2022, (Özet Bildiri)
2022
2022Bebek Mamaları ve Yeni Doğan Formülasyonlarında Gıda güvenilirliğine Yönelik Biyosensör Tasarımları
ÖZKAYA P., DAĞBAĞLI S.
Çocuklar İçı̇n Güvenlı̇ Gıda (SAFFI) Sempozyumu, 16 - 17 Ekim 2022
2020
2020Etin Tazelik Kriterlerinin Belirlenmesinde Yeni Yaklaşımlar
ÖZKAYA P., DAĞBAĞLI S., KAYAARDI S.
IV. Et Ürünleri Çalıştayı. 6-8 Ekim, Kuşadası Aydın., Aydın, Türkiye, 06 Ekim 2020, (Özet Bildiri)
2019
2019Doğal Gıda Koruyucularının Gıda Güvenliği Yönünden Değerlendirilmesi
KAYAARDI S., DAĞBAĞLI S., AKPINAR A., UYARCAN M., SÖBELİ C.
1. Uluslararası Türk Dünyası Tarım ve Gıda Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 19 - 21 Aralık 2019, ss.63, (Özet Bildiri)
2019
2019Geleneksel Fermente Gıdalarda Gıda Güvenliği Riskleri
KAYAARDI S., DAĞBAĞLI S., AKPINAR A., UYARCAN M., SÖBELİ C.
1. Uluslararası Türk Dünyası Tarım ve Gıda Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 19 - 21 Aralık 2019, ss.65, (Özet Bildiri)
2019
2019Süt Endüstrisinde Kullanılan Starter Kültürlerin Çoğaltılması veDondurularak Kurutulması
DAĞBAĞLI S., AKPINAR A., SÖBELİ C., BOZATLI S. B.
2. Ulusal Sütçülük Kongresi, Türkiye, 25 - 26 Nisan 2019, (Özet Bildiri)
2019
2019Meyve Atıklarının Fermente Süt Ürünlerinde Kullanım Olanakları
SÖBELİ C., AKPINAR A., UYARCAN M., DAĞBAĞLI S., KAYAARDI S.
2. Ulusal Sütçülük Kongresi, İzmir, Türkiye, 25 - 26 Nisan 2019, ss.121-122, (Özet Bildiri)
2019
2019Gıda Alerjenleri ve Sanitasyonla İlişkisi
UYARCAN M., SÖBELİ C., AKPINAR A., DAĞBAĞLI S., KAYAARDI S.
III. Uluslararası Avrasya Multidisipliner Çalışmalar Kongresi, Gaziantep, Türkiye, 4 - 07 Nisan 2019, ss.166, (Özet Bildiri)
2019
2019Gıda Proseslerinin Optimizasyonunda Cevap Yüzey Yöntemi
DAĞBAĞLI S., SÖBELİ C., AKPINAR A., UYARCAN M., KAYAARDI S.
III. Uluslararası Avrasya Multidisipliner Çalışmalar Kongresi, Gaziantep, Türkiye, 4 - 07 Nisan 2019, ss.167, (Özet Bildiri)
2019
2019Electrospinning Nanofıbers Used In Food Packaging Applications
DAĞBAĞLI S., AKPINAR A., UYARCAN M., SÖBELİ C., KAYAARDI S.
III. Uluslararası Avrasya Multidisipliner Çalışmalar Kongresi, Gaziantep, Türkiye, 4 - 07 Nisan 2019, ss.165, (Özet Bildiri)
2019
2019Electrospinning Nanofibers Used In Food Packaging Applications
DAĞBAĞLI S., AKPINAR A., UYARCAN M., SÖBELİ C., KAYAARDI S.
III. Uluslararası Avrasya Multidisipliner Çalışmalar Kongresi, Gaziantep, Türkiye, 4 - 07 Nisan 2019, ss.165, (Özet Bildiri)
2018
2018DETECTION OF MYCOTOXINS WITHBIOSENSORS FOR ASSURANCE OFFOOD SAFETY
DAĞBAĞLI S., Talu Özkaya P., KAYAARDI S.
II. INTERNATIONAL UNIVERSITY INDUSTRY COOPERATION,RD AND INNOVATION CONGRESS, Manisa, Türkiye, 14 - 15 Kasım 2018, (Tam Metin Bildiri)
2018
2018. Detectıon Of Mycotoxıns Wıth Bıosensors For Assurance Of Food Safety
DAĞBAĞLI S., Özkaya P., KAYAARDI S.
2. International University Industry Cooperation, RD and Innıvation Congress, 14 - 15 Kasım 2018, (Tam Metin Bildiri)
2018
2018Development of Electrochemical Immunosensor for the Detection of Aflatoxin in Milk Samples
İbek G., DAĞBAĞLI S., KARA KADAYIFCILAR P.
2. International Students Science Congress, 4 - 05 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)
2017
2017POSSIBILITIES OF USING FOOD INDUSTRY WASTE IN BIOTECHNOLOGICAL PROCESSES
Çakır M., DAĞBAĞLI S.
1. INTERNATIONAL UNIVERSITY INDUSTRY COOPERATION, RD AND INNOVATION CONGRESS, Manisa, Türkiye, 18 - 19 Aralık 2017, ss.104, (Özet Bildiri)
Kitaplar
2024
2024Gıdaların Kalite ve Güvenilirliğinin Değerlendirilmesinde Biyosensörler
ÖZKAYA P., DAĞBAĞLI S., KARA P.
Mühendislik, Fen ve Sağlık Bilimleri’nde AR-GE ve İnovasyon Çalışmaları, ÇETİN AHMET, AY KADİR, ÜÇER OKTAY, TÜRK AHMET, DEMİR ALİ, ÇULHA OSMAN, MIZRAK ÖZFIRAT PINAR, DENİZ CAN İREM, YEŞİLDAĞ ESER, BAŞARAN ANIL, BAŞARI ENDER, YALKIN HÜSEYİN ERDEM, YAĞCI TUĞÇE, Editör, Sidas, İzmir, ss.523-533, 2024
2023
2023Biyoteknolojik Proseslerle Üretilen Biyoaktif Bileşenler
DAĞBAĞLI S., GÖKSUNGUR M. Y.
Besleyici ve Sağlıklı Gıda : Gıda Endüstrisinden Sofraya, EL S.N., Editör, Türkiye Klinikleri, Ankara, ss.47-54, 2023
2022
2022Reaction Kinetics in Food Engineering
DAĞBAĞLI S., GÖKSUNGUR M. Y.
FOOD: SCIENCE, TECHNOLOGY AND ENGINEERING, Anlı R. Ertan, Şanlıbaba Pınar, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.811-854, 2022
2022
2022Sürdürülebilir Mikrobiyal Polisakkarit Üretiminde Gıda Endüstrisi Yan Ürünleri ve Atıkların Kullanımı
ÖZKAYA P., DAĞBAĞLI S.
Sürdürülebilir gıda sistemleri üzerine araştırmalar, Bağdatlıoğlu Neriman, Editör, Sidas, ss.196-207, 2022
2021
2021İleri ambalajlama teknolojileri (aktif ve akıllı ambalajlama, yenilebilir film ve kaplamalar)
DAĞBAĞLI S., KAYAARDI S.
Gıda Koruma ve İşlemede İleri Teknolojil, Semra Kayaardı, Editör, Türkiye Klinikleri, Ankara, ss.57-63, 2021
2019
2019Fermantasyon ve Enzim Kinetiği
DAĞBAĞLI S., GÖKSUNGUR M. Y.
Fermente Gıdalar, Anlı E. ve Şanlıbaba P., Editör, Nobel, ss.83-138, 2019
2017
2017Exopolysaccharide Production of Acetic Acid Bacteria
DAĞBAĞLI S., GÖKSUNGUR M. Y.
Acetic Acid Bacteria: Fundamentals and Food Applications, İlkin Yücel Şengun, Editör, CRC Press, Boca Raton, ss.120-141, 2017
2012
2012MİKROBİYAL POLİSAKKARİTLER
DAĞBAĞLI S., GÖKSUNGUR M. Y.
Gıda Mühendİslİğİnde Isıl Olmayan Teknolojİler, Baysal Taner, İçier Filiz, Editör, NOBEL AKADEMİK YAYINCILIK EĞİTİM DANIŞMANLIK TİC. LTD. ŞTİ., ss.113-152, 2012
Desteklenen Projeler
Devam Ediyor
Devam EdiyorEge Bölgesinde yetiştirilen bazı üzüm çeşitlerinin şıralık ve şaraplık özelliklerinin belirlenmesi
DAĞBAĞLI S.
Devam Ediyor
Devam EdiyorKarıştırıcı tank tipi biyoreaktörde pullulan üretiminin optimizasyonu
DAĞBAĞLI S.
Devam Ediyor
Devam Ediyor
Celal Bayar Üniversitesi Gıda Güvenliği Laboratuvarının Geliştirilmesi
DAĞBAĞLI S.
2024 - 2024
2024 - 2024Kahve Atığından Selüloz Temelli Biyoplastik Üretimi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
DAĞBAĞLI S. (Yürütücü), UYARCAN M.
2022 - 2024
2022 - 2024Balık Örneklerinde Hipoksantin/Ksantin/Ürik Asit Belirlenmesine Yönelik Nanobiyosensör Tasarımı
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÖZKAYA P., KARA P., DAĞBAĞLI S. (Yürütücü)
2021 - 2024
2021 - 2024Elektroeğirme Yöntemi ile Elde Edilen Probiyotik Bakteri İlaveli Pullulan/PVA Nanoliflerin Peynir ve Taze Kırmızı Etin Ambalajlanmasında Kullanımı
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
AKPINAR A., DAĞBAĞLI S., SÖBELİ C., UYARCAN M., KAYAARDI S. (Yürütücü)
2021 - 2022
2021 - 2022Manisa Celal Bayar Üniversitesi 4. Ulusal Üniversite Sanayi İşbirliği Ar-Ge ve İnovasyon Kongresi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
AKTAŞ H., ÇULHA O., MIZRAK ÖZFIRAT P., DAĞBAĞLI S., DENİZ CAN İ. (Yürütücü)
2018 - 2019
2018 - 20192. Uluslararası Üniversite-Sanayi İşbirliği, Ar-Ge ve İnovasyon Kongresi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
AKTAŞ H., ÇULHA O., MIZRAK ÖZFIRAT P., DAĞBAĞLI S., KURAL S. (Yürütücü)
2017 - 2019
2017 - 2019Süt ve Geleneksel Süt Ürünlerinden İzole Edilen Laktik Asit Bakterilerinin Starter Kültür Olarak Üretilmesi ve Endüstriyel Boyutta Peynir, Yoğurt ve Dondurma Üretiminde Kullanımı
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
AKPINAR A., BOZATLI S. B., SÖBELİ C., DAĞBAĞLI S. (Yürütücü)
2017 - 2018
2017 - 2018Manisa Celal Bayar Üniversitesi 1. Uluslararası Üniversite Sanayi İşbirliği Ar-Ge ve İnovasyon Kongresi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
DAĞBAĞLI S., KURAL S. (Yürütücü)
2017 - 2018
2017 - 20181. Uluslararası Üniversite-Sanayi İşbirliği, Ar-Ge Ve İnovasyon Kongresi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÇULHA O., KUTLU N., DAĞBAĞLI S., ÇİPİLOĞLU M. A., KURAL S. (Yürütücü)
2015 - 2016
2015 - 2016Aflatoksin M1 Tayinine Yönelik Elektrokimyasal İmmunosensör Geliştirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
DAĞBAĞLI S.
2010 - 2012
2010 - 2012Organik Orta Nemli Bazı Meyvelerin Üretiminde Organik Biyokoruyucu İçeren Yenilebilir Levan Filmle Kaplamanın Kaliteye Etkileri
TÜBİTAK Projesi
DAĞBAĞLI S., GÖKSUNGUR M. Y., BAYSAL T.
2009 - 2011
2009 - 2011Epoksi Grubu İçeren Polimerler Kullanılarak ß Galaktosidaz Enziminin İmmobilizasyonu
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
DAĞBAĞLI S., Taşyürek H., GÖKSUNGUR M. Y.(Yürütücü)
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Nisan 2025
Nisan 2025Diğer Dergiler
Ocak 2017
Ocak 2017Diğer Dergiler
Ocak 2017
Ocak 2017Bildiri (Tam Metin)
Ocak 2017
Ocak 2017AKADEMIK GIDA
Diğer Dergiler
Ocak 2016
Ocak 2016GIDA
Diğer Dergiler
Ocak 2016
Ocak 2016