Arş. Gör. DİLAY YILDIZ


MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ

GIDA BİLİMLERİ

Metrikler

Yayın

49

Atıf (Scopus)

102

H-İndeks (Scopus)

2

Proje

1

Fikri Mülkiyet

1

Açık Erişim

1

Eğitim Bilgileri

2017 - 2017

2017 - 2017

Doktora

Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Türkiye

2014 - 2017

2014 - 2017

Yüksek Lisans

Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Türkiye

2011 - 2013

2011 - 2013

Lisans Yandal

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Biga İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi, Türkiye

2009 - 2013

2009 - 2013

Lisans

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Türkiye

Yaptığı Tezler

2017

2017

Yüksek Lisans

Eriğin kurutulmasında mikrodalga tekniğinin ürün kalitesi üzerine etkilerinin belirlenmesi

Manisa Celal Bayar Üniversitesi

Akademik Unvanlar / Görevler

2021 - Devam Ediyor

2021 - Devam Ediyor

Araştırma Görevlisi

Manisa Celal Bayar Üniversitesi

Akademi Dışı Deneyim

2014 - 2015

2014 - 2015

Kalite Güvence Mühendisi ve Laboratuvar Sorumlusu

PAGYSA A.Ş., Kalite Güvence Mühendisi ve Laboratuvar Sorumlusu

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2024

2024

CONSUMER ACCEPTENCE, BEHAVIORS AND ATTITUDES TOWARDS GENETICALLY MODIFIED FOODS (GMF)

YILDIZ K., YILDIZ D., GÜNÇ ERGÖNÜL P., ERGÖNÜL B.

10. INTERNATIONAL PARIS CONGRESS ON SOCIAL SCIENCES & HUMANITIES, Fransa, 17 - 19 Şubat 2024, (Tam Metin Bildiri)

2024

2024

Consumers’ Acceptence, Behaviours and Attitudes Towards Genetically Modified Foods (GMD)

YILDIZ K., YILDIZ D., GÜNÇ ERGÖNÜL P., ERGÖNÜL B.

10. Internatıonal Paris Congress on Socıal Sciences and Humanities, Paris, Fransa, 17 - 19 Şubat 2024, ss.395-406, (Tam Metin Bildiri)

2024

2024

FACTORS AFFECTING CONSUMER ACCEPTANCE IN ENRICHED PROCESSED MEAT PRODUCTS

YILDIZ D., ÇELİK K., SÖBELİ C., KAYAARDI S.

10th International Paris Congress on Social Sciences and Humanities, Paris, Fransa, 17 - 19 Şubat 2024, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

Nanoliflerin Et ve Et Ürünlerinde Kullanım Olanakları

SÖBELİ C., UYARCAN M., YILDIZ D.

Kayseri Geleneksel Et ve Et Ürünleri Çalıştayı, Kayseri, Türkiye, 16 - 18 Kasım 2023, ss.23, (Özet Bildiri)

2023

2023

Production of New Generation Packaging Materials with Utilization of Food Wastes

ÖZKAYA P., DAĞBAĞLI S., UYARCAN M., YILDIZ D.

7th International Students Science Congress, İzmir, Türkiye, 12 - 13 Mayıs 2023, ss.122-126, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

Meatball Production From Beef With Wet Basil (Ocimum Basilicum) Addition

ÖZKAYA P., YILDIZ D., BEYLİKÇİ S. C., ERDAĞ AKCA E., DAĞBAĞLI S.

V. International Agricultural, Biological and Life Science Conference, Edirne, Türkiye, 18 - 20 Eylül 2023, ss.533, (Özet Bildiri)

2023

2023

Effect of Different Drying Methods on The Bioactive Compounds and The Physical Properties of Bitter Gourd (Mormordica Charantia)

BEYLİKÇİ S. C., ERDAĞ AKCA E., ÖZKAYA P., YILDIZ D., EREN İ.

V. International Agricultural, Biological and Life Science Conference, Edirne, Türkiye, 18 - 20 Eylül 2023, ss.534, (Özet Bildiri)

2023

2023

Investigation of waste grape pulp for healthy, functional beverage production

YILDIZ D., GÜREL BENZER D., ÇAĞINDI Ö., KAYAARDI S.

7. International Students Science Congress, 12 Mayıs 2023, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

Production of New Generation Packaging Materials with Utilization of Food

ÖZKAYA P., YILDIZ D., UYARCAN M., DAĞBAĞLI S.

7th International Students Science Congress, Türkiye, 12 - 13 Mayıs 2023, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

Kanatlı Sakatatı Ciğerin Nugget Formunda Değerlendirilmesi

BENZER GÜREL D., YILMAZ M., YILDIZ D., AVŞAR E., SÖBELİ C., UYARCAN M.

6. Uluslararası Beyaz Et Kongresi, Antalya, Türkiye, 1 - 05 Mart 2023, ss.456-459, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

Tahıl bazlı bebek ve küçük çocuk ek gıdalarında aflatoksinlerin önemi

YILDIZ D., SÖBELİ C., UYARCAN M., ERDAĞ E., KAYAARDI S.

Çocuklar İçin Güvenli Gıda (SAFFI) Sempozyumu, 17 - 18 Ekim 2022, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

THE UTILIZATION OF PECTIN EXTRACTED FROM WATERMELON SKIN AS AN EMULSIFIER IN HAMBURGER PATTIES

YILDIZ D., UYARCAN M., SÖBELİ C., Karakulak E., KAYAARDI S.

32nd International Scientific -Expert Conference of Agriculture and Food Industry, Bosna-Hersek, 1 - 02 Aralık 2022, (Özet Bildiri)

2022

2022

Bebek Mamaları Formülasyonlarında Biyoaktif Bileşenlerin Yeri

ERDAĞ E., SÖBELİ C., UYARCAN M., YILDIZ D., AKPINAR A.

Symposium on Safe Food for Infants -SAFFI, Manisa, Türkiye, 17 Ekim 2022, ss.92-101, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

Bitki Bazlı Et Alternatiflerinde Kullanılan Bileşenler

KAYAARDI S., KARAKULAK E., SÖBELİ C., UYARCAN M., YILDIZ D.

Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Kongresi, Manisa, Türkiye, 10 - 12 Kasım 2022, (Özet Bildiri)

2022

2022

Et Endüstrisinde Ultrases Tekniğinin Kullanımı

YILDIZ D., SÖBELİ C., UYARCAN M., KAYAARDI S.

Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Kongresi, Manisa, Türkiye, 10 - 12 Kasım 2022, ss.154-155, (Özet Bildiri)

2022

2022

İnfrared Spektroskopisi ile Gıdalarda Taklit ve Tağşişin Belirlenmesi

ÇİMEN S., KILINÇ G. S., YILDIZ D., BAĞDATLIOĞLU N.

7.Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 3 - 04 Kasım 2022, (Özet Bildiri)

2022

2022

Balda Gıda Güvenliği

YILDIZ D., ÇİMEN S., KILINÇ G. S., BAĞDATLIOĞLU N.

7.Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 3 - 04 Kasım 2022, (Özet Bildiri)

2022

2022

Cold Plasma Treatment in Decontamınatıon of Poultry Meat And Products and Evaluatıon in Terms of Food Safety

GÜREL BENZER D., YILDIZ D., ÇAĞINDI Ö., KAYAARDI S.

7. Uluslararası Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 3 - 04 Kasım 2022, (Özet Bildiri)

2022

2022

Cold Plasma Treatment in Decontamination of Poultry Meat and Products and Evaluatıon in Terms of Food Safety.

GÜREL D. B., YILDIZ D., ÇAĞINDI Ö., KAYAARDI S.

7th International Food Safety Congress Abstract Book., İstanbul, Türkiye, 3 - 04 Kasım 2022, (Özet Bildiri)

2022

2022

Bebek Mamaları Formülasyonlarında Biyoakitf Bileşenlerin Yeri

ERDAĞ AKCA E., SÖBELİ C., UYARCAN M., YILDIZ D., AKPINAR A.

Çocuklar İçin Güvenli Gıda Sempozyumu (SAFFI), Manisa, Türkiye, 17 - 18 Ekim 2022, ss.92-101, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

Vişne Posasından Biyoaktif Bileşenlerin Ekstraksiyon Parametrelerinin Optimizasyonu

YILDIZ D., SÖBELİ C., UYARCAN M.

Ulusal Meyvecilik Sempozyumu, 27 Eylül 2022, ss.121, (Özet Bildiri)

2022

2022

Extraction of Phenolic Compounds From Red Grape Waste with Traditional and Innovative Methods

GÜREL BENZER D., YILDIZ D., ÖZDEMİR G. D., ERCAN U. K.

3rd International Conference on Food Bioactives and Health, Parma, İtalya, 21 - 24 Haziran 2022, (Özet Bildiri)

2020

2020

Türkiye’den İhraç Edilen Kuru Meyvelerde Mikotoksin Varlığı

YILDIZ D., KARAGÖZLÜ N., BAĞDATLIOĞLU N.

Türkiye 13. Gıda Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 21 Ekim 2020, (Özet Bildiri)

2020

2020

Isırgan Otu ve Hindiba İçeren Formulasyonlar ile Kaplamalı Et Ürünü Üretimi

YILDIZ D., UYARCAN M., SÖBELİ C.

Türkiye 13. Gıda Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 21 - 23 Ekim 2020, ss.134, (Özet Bildiri)

2018

2018

Fenolic, Anthocyanin And Some Quality Properties Of Fruit Plum Jam Obtained Using Different Processing Technologies

İNCE C., YILDIZ D., GÜREL BENZER D., ÇAĞINDI Ö.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi II. Uluslararası Üniversite-sanayi İş birliği, Ar-ge ve İnovasyon Kongresi, Manisa, Türkiye, 14 Kasım 2018, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

Determination of Antioxidant Activity and Total Anthocyanin Content of Frozen and Thawed Strawberries under Different Conditions

GÜREL BENZER D., YILDIZ D., ÇAĞINDI Ö., BAĞDATLIOĞLU N.

International Agricultural, Biological & Life Science Conference, Edirne, Türkiye, 2 - 05 Ekim 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

Determination of Ochratoxin A in Sun and Microwave Dried Plums

YILDIZ D., GÜREL BENZER D., ÇAĞINDI Ö., BAĞDATLIOĞLU N.

International Agricultural, Biological and Life Science Conference, Edirne, Türkiye, 02 Ekim 2018, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

Gıda Güvenliği ve İç Denetimlerin Önemi

YILDIZ D., ÇAĞINDI Ö.

6.Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 03 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

Gıda Güvenliği Sistemleri: Alerjenlerin Gıda Endüstrisinde Yönetimi

YILDIZ D., İNCE C., ÇAĞINDI Ö.

6.Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 03 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)

2016

2016

Eriğin Yapay Kurutucular ile Kurutulması

YILDIZ D., ÇAĞINDI Ö.

12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 05 Ekim 2016, (Özet Bildiri)

Kitaplar

2022

2022

Sürdürülebilirlik, Sağlık ve Beslenmede Yeni Bir Trend: Bitki Bazlı Et Alternatifleri

UYARCAN M., SÖBELİ C., KAYAARDI S., YILDIZ D.

Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Üzerine Araştırmalar, Bağdatlıoğlu, Neriman, Editör, Sidas Medya Ltd. Şti., ss.119-127, 2022

2022

2022

Yapay Et: Üretim Yöntemleri, Teknolojik ve Etik Kısıtlamalar, Sürdürülebilirliğe Katkısı .

UYARCAN M., SÖBELİ C., KAYAARDI S., YILDIZ D.

Sürdürülebilir Gıda Sistemleri, Bağdatlıoğlu Neriman, Editör, Sidas Medya Ltd. Şti, İzmir, ss.119-127, 2022

2022

2022

Bitkisel Kaynaklardan Gümüş Nanopartiküllerin Elde Edilmesinde Yeşil Sentez Yönteminin Kullanımı

YILDIZ D., KAYAARDI S.

Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Üzerine Araştırmalar, Bağdatlıoğlu Neriman, Editör, Sidas Medya Ltd. Şti., ss.462-472, 2022

2022

2022

Hazır Yemek Sektöründe Dijitalleşme

KAYAARDI S., ATMACA I., UYARCAN M., SÖBELİ C., YILDIZ D.

Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Üzerine Araştırmalar, BAĞDATLIOĞLU NERİMAN, Editör, Sidas Medya Ltd. Şti., İzmir, ss.359-367, 2022

2022

2022

Hazır Yemek Sektöründe Dijitalleşme

KAYAARDI S., Atmaca I., UYARCAN M., SÖBELİ C., YILDIZ D.

Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Üzerine Araştırmalar, Bağdatlıoğlu, Neriman, Editör, Sidas Medya Ltd. Şti., ss.359-367, 2022

2022

2022

Sürdürülebilirlik, Sağlık ve Beslenmede Yeni Bir Trend: Bitki Bazlı Et Alternatifleri

UYARCAN M., SÖBELİ C., KAYAARDI S., YILDIZ D.

Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Üzerine Araştırmalar, Bağdatlıoğlu, Neriman, Editör, Sidas Medya Ltd. Şti., ss.119-127, 2022

2022

2022

Hazır Yemek Sektöründe Dijitalleşme

KAYAARDI S., ATMACA I., UYARCAN M., SÖBELİ C., YILDIZ D.

Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Üzerine Araştırmalar, Bağdatlıoğlu Neriman, Editör, Sidas Medya Ltd. Şti., ss.359-367, 2022

2022

2022

Bitkisel Kaynaklardan Gümüş Nanopartiküllerin Elde Edilmesinde Yeşil Sentez Yönteminin Kullanımı

KAYAARDI S., YILDIZ D.

Sürdürülebilir Gıda Sistemleri, Bağdatlıoğlu Neriman, Editör, Sidas Medya Ltd. Şti, İzmir, ss.462-472, 2022

2022

2022

Sürdürülebilirlik, Sağlık ve Beslenmede Yeni Bir Trend: Bitki Bazlı Et Alternatifleri

UYARCAN M., SÖBELİ C., KAYAARDI S., YILDIZ D.

Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Üzerine Araştırmalar, BAĞDATLIOĞLU NERİMAN, Editör, Sidas Medya Ltd. Şti., İzmir, ss.119-127, 2022

Desteklenen Projeler

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Et Alternatifi Bitki Bazlı Burger, Köfte ve Kaplamalı Ürünlerin Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

SÖBELİ C., UYARCAN M., YILDIZ D., KAYAARDI S. (Yürütücü)