Metrikler
Eğitim Bilgileri
2017 - 2017
2017 - 2017Doktora
Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Türkiye
2014 - 2017
2014 - 2017Yüksek Lisans
Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Türkiye
2011 - 2013
2011 - 2013Lisans Yandal
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Biga İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi, Türkiye
2009 - 2013
2009 - 2013Lisans
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Türkiye
Yaptığı Tezler
2017
2017Yüksek Lisans
Eriğin kurutulmasında mikrodalga tekniğinin ürün kalitesi üzerine etkilerinin belirlenmesi
Manisa Celal Bayar Üniversitesi
Akademik Unvanlar / Görevler
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorAraştırma Görevlisi
Manisa Celal Bayar Üniversitesi
Akademi Dışı Deneyim
2014 - 2015
2014 - 2015Kalite Güvence Mühendisi ve Laboratuvar Sorumlusu
PAGYSA A.Ş., Kalite Güvence Mühendisi ve Laboratuvar Sorumlusu
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2024
2024Effect of non-thermal ultraviolet and ultrasound technologies on disinfection of meat preparation equipment in catering industry
KAYAARDI S., UYARCAN M., Atmaca I., YILDIZ D., Benzer Gürel D.
Food Science and Technology International
, cilt.30, sa.3, ss.282-289, 2024 (SCI-Expanded)
2021
2021Peanut and linseed oil emulsion gels as potential fat replacer in emulsified sausages
NACAK B., Öztürk-Kerimoğlu B., YILDIZ D., ÇAĞINDI Ö., Serdaroğlu M.
Meat Science
, cilt.176, 2021 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2022
2022Effect of Sun and Microwave Drying on Physical Quality of Mürdüm Plums (Prunus domestica subsp. Insititia) Güneş ve Mikrodalga ile Kurutmanın Mürdüm Eriğinin (Prunus domestica subsp. Insititia) Fiziksel Kalitesi Üzerine Etkisi
YILDIZ D., ÇAĞINDI Ö.
Akademik Gida
, cilt.20, sa.1, ss.40-53, 2022 (Scopus)
2022
2022Heat treatment and microwave applications on homemade sour cherry juice: The effect on anthocyanin content and some physicochemical properties
YILDIZ D., Gürel D. B., ÇAĞINDI Ö., KAYAARDI S.
Current Plant Biology
, cilt.29, 2022 (Scopus)
2016
2016Evaluation of "polatlı negotiator mediator leader students" project Polatlı Müzakereci-Arabulucu-Lider öğrenci yetişiyor projesinin değerlendirilmesi
YILDIZ D., Çetin H., TÜRNÜKLÜ A., Tercan M., ÇETİN C., KAÇMAZ T.
Elementary Education Online
, cilt.15, sa.2, ss.650-670, 2016 (Scopus)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2024
2024CONSUMER ACCEPTENCE, BEHAVIORS AND ATTITUDES TOWARDS GENETICALLY MODIFIED FOODS (GMF)
YILDIZ K., YILDIZ D., GÜNÇ ERGÖNÜL P., ERGÖNÜL B.
10. INTERNATIONAL PARIS CONGRESS ON SOCIAL SCIENCES & HUMANITIES, Fransa, 17 - 19 Şubat 2024, (Tam Metin Bildiri)
2024
2024Consumers’ Acceptence, Behaviours and Attitudes Towards Genetically Modified Foods (GMD)
YILDIZ K., YILDIZ D., GÜNÇ ERGÖNÜL P., ERGÖNÜL B.
10. Internatıonal Paris Congress on Socıal Sciences and Humanities, Paris, Fransa, 17 - 19 Şubat 2024, ss.395-406, (Tam Metin Bildiri)
2024
2024FACTORS AFFECTING CONSUMER ACCEPTANCE IN ENRICHED PROCESSED MEAT PRODUCTS
YILDIZ D., ÇELİK K., SÖBELİ C., KAYAARDI S.
10th International Paris Congress on Social Sciences and Humanities, Paris, Fransa, 17 - 19 Şubat 2024, (Tam Metin Bildiri)
2023
2023Nanoliflerin Et ve Et Ürünlerinde Kullanım Olanakları
SÖBELİ C., UYARCAN M., YILDIZ D.
Kayseri Geleneksel Et ve Et Ürünleri Çalıştayı, Kayseri, Türkiye, 16 - 18 Kasım 2023, ss.23, (Özet Bildiri)
2023
2023Production of New Generation Packaging Materials with Utilization of Food Wastes
ÖZKAYA P., DAĞBAĞLI S., UYARCAN M., YILDIZ D.
7th International Students Science Congress, İzmir, Türkiye, 12 - 13 Mayıs 2023, ss.122-126, (Tam Metin Bildiri)
2023
2023Determination of Anthocyanin Content and Some Physicochemical Properties of Reyhan Drink Obtained by Different Methods
YILDIZ D., ÖZKAYA P., ERDAĞ AKCA E., BEYLİKÇİ S. C., KAYAARDI S.
V. Balkan Agricultural Congress, Edirne, Türkiye, 20 - 23 Eylül 2023, ss.278, (Özet Bildiri)
2023
2023The Effect of Different Baking Methods on Physical and Chemical Properties of Blackberry Fortified Biscuits
ERDAĞ AKCA E., BEYLİKÇİ S. C., YILDIZ D., ÖZKAYA P., KÖSE E.
V. Balkan Agricultural Congress, Edirne, Türkiye, 20 - 23 Eylül 2023, ss.279, (Özet Bildiri)
2023
2023Isıl İşlem, İnfüzyon ve Mikrodalga Uygulamaları ile Elde Edilen Reyhan İçeceğinin Antosiyanin İçeriği ve Bazı Fizikokimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi
YILDIZ D., ÖZKAYA P., BEYLİKÇİ S. C., ERDAĞ AKCA E.
V. AGRIBALKAN 2023, 20 - 23 Eylül 2023
2023
2023Meatball Production From Beef With Wet Basil (Ocimum Basilicum) Addition
ÖZKAYA P., YILDIZ D., BEYLİKÇİ S. C., ERDAĞ AKCA E., DAĞBAĞLI S.
V. International Agricultural, Biological and Life Science Conference, Edirne, Türkiye, 18 - 20 Eylül 2023, ss.533, (Özet Bildiri)
2023
2023Effect of Different Drying Methods on The Bioactive Compounds and The Physical Properties of Bitter Gourd (Mormordica Charantia)
BEYLİKÇİ S. C., ERDAĞ AKCA E., ÖZKAYA P., YILDIZ D., EREN İ.
V. International Agricultural, Biological and Life Science Conference, Edirne, Türkiye, 18 - 20 Eylül 2023, ss.534, (Özet Bildiri)
2023
2023Investigation of waste grape pulp for healthy, functional beverage production
YILDIZ D., GÜREL BENZER D., ÇAĞINDI Ö., KAYAARDI S.
7. International Students Science Congress, 12 Mayıs 2023, (Tam Metin Bildiri)
2023
2023Production of New Generation Packaging Materials with Utilization of Food
ÖZKAYA P., YILDIZ D., UYARCAN M., DAĞBAĞLI S.
7th International Students Science Congress, Türkiye, 12 - 13 Mayıs 2023, (Tam Metin Bildiri)
2023
2023Kanatlı Sakatatı Ciğerin Nugget Formunda Değerlendirilmesi
BENZER GÜREL D., YILMAZ M., YILDIZ D., AVŞAR E., SÖBELİ C., UYARCAN M.
6. Uluslararası Beyaz Et Kongresi, Antalya, Türkiye, 1 - 05 Mart 2023, ss.456-459, (Tam Metin Bildiri)
2022
2022Tahıl bazlı bebek ve küçük çocuk ek gıdalarında aflatoksinlerin önemi
YILDIZ D., SÖBELİ C., UYARCAN M., ERDAĞ E., KAYAARDI S.
Çocuklar İçin Güvenli Gıda (SAFFI) Sempozyumu, 17 - 18 Ekim 2022, (Tam Metin Bildiri)
2022
2022THE UTILIZATION OF PECTIN EXTRACTED FROM WATERMELON SKIN AS AN EMULSIFIER IN HAMBURGER PATTIES
YILDIZ D., UYARCAN M., SÖBELİ C., Karakulak E., KAYAARDI S.
32nd International Scientific -Expert Conference of Agriculture and Food Industry, Bosna-Hersek, 1 - 02 Aralık 2022, (Özet Bildiri)
2022
2022Bebek Mamaları Formülasyonlarında Biyoaktif Bileşenlerin Yeri
ERDAĞ E., SÖBELİ C., UYARCAN M., YILDIZ D., AKPINAR A.
Symposium on Safe Food for Infants -SAFFI, Manisa, Türkiye, 17 Ekim 2022, ss.92-101, (Tam Metin Bildiri)
2022
2022Bitki Bazlı Et Alternatiflerinde Kullanılan Bileşenler
KAYAARDI S., KARAKULAK E., SÖBELİ C., UYARCAN M., YILDIZ D.
Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Kongresi, Manisa, Türkiye, 10 - 12 Kasım 2022, (Özet Bildiri)
2022
2022Et Endüstrisinde Ultrases Tekniğinin Kullanımı
YILDIZ D., SÖBELİ C., UYARCAN M., KAYAARDI S.
Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Kongresi, Manisa, Türkiye, 10 - 12 Kasım 2022, ss.154-155, (Özet Bildiri)
2022
2022İnfrared Spektroskopisi ile Gıdalarda Taklit ve Tağşişin Belirlenmesi
ÇİMEN S., KILINÇ G. S., YILDIZ D., BAĞDATLIOĞLU N.
7.Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 3 - 04 Kasım 2022, (Özet Bildiri)
2022
2022Balda Gıda Güvenliği
YILDIZ D., ÇİMEN S., KILINÇ G. S., BAĞDATLIOĞLU N.
7.Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 3 - 04 Kasım 2022, (Özet Bildiri)
2022
2022Cold Plasma Treatment in Decontamınatıon of Poultry Meat And Products and Evaluatıon in Terms of Food Safety
GÜREL BENZER D., YILDIZ D., ÇAĞINDI Ö., KAYAARDI S.
7. Uluslararası Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 3 - 04 Kasım 2022, (Özet Bildiri)
2022
2022Cold Plasma Treatment in Decontamination of Poultry Meat and Products and Evaluatıon in Terms of Food Safety.
GÜREL D. B., YILDIZ D., ÇAĞINDI Ö., KAYAARDI S.
7th International Food Safety Congress Abstract Book., İstanbul, Türkiye, 3 - 04 Kasım 2022, (Özet Bildiri)
2022
2022Bebek Mamaları Formülasyonlarında Biyoakitf Bileşenlerin Yeri
ERDAĞ AKCA E., SÖBELİ C., UYARCAN M., YILDIZ D., AKPINAR A.
Çocuklar İçin Güvenli Gıda Sempozyumu (SAFFI), Manisa, Türkiye, 17 - 18 Ekim 2022, ss.92-101, (Tam Metin Bildiri)
2022
2022Vişne Posasından Biyoaktif Bileşenlerin Ekstraksiyon Parametrelerinin Optimizasyonu
YILDIZ D., SÖBELİ C., UYARCAN M.
Ulusal Meyvecilik Sempozyumu, 27 Eylül 2022, ss.121, (Özet Bildiri)
2022
2022Extraction of Phenolic Compounds From Red Grape Waste with Traditional and Innovative Methods
GÜREL BENZER D., YILDIZ D., ÖZDEMİR G. D., ERCAN U. K.
3rd International Conference on Food Bioactives and Health, Parma, İtalya, 21 - 24 Haziran 2022, (Özet Bildiri)
2022
2022The Effect of Heat Treatment and Microwave Applications on Some Physicochemical Properties of Homemade Sugar Free Sour Cherry Juice
YILDIZ D., GÜREL BENZER D., İNCE C., ÇAĞINDI Ö., KAYAARDI S.
3rd International Conference on Food Bioactives and Health, Parma, İtalya, 21 - 24 Haziran 2022, (Özet Bildiri)
2020
2020Türkiye’den İhraç Edilen Kuru Meyvelerde Mikotoksin Varlığı
YILDIZ D., KARAGÖZLÜ N., BAĞDATLIOĞLU N.
Türkiye 13. Gıda Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 21 Ekim 2020, (Özet Bildiri)
2020
2020Isırgan Otu ve Hindiba İçeren Formulasyonlar ile Kaplamalı Et Ürünü Üretimi
YILDIZ D., UYARCAN M., SÖBELİ C.
Türkiye 13. Gıda Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 21 - 23 Ekim 2020, ss.134, (Özet Bildiri)
2020
2020İleri İşlem Piliç Eti Ürünlerinde Ürün Grubu Bazlı Raf Ömrü Sürecini Etkileyen Faktörlerin Değerlendirilmesi
KAYAARDI S., YILDIZ D., ÖĞÜTEN Ö., ÖZGÖKÇEN D.
IV. Et Ürünleri Çalıştayı, Aydın, Türkiye, 06 Ekim 2020, (Özet Bildiri)
2018
2018Fenolic, Anthocyanin And Some Quality Properties Of Fruit Plum Jam Obtained Using Different Processing Technologies
İNCE C., YILDIZ D., GÜREL BENZER D., ÇAĞINDI Ö.
Manisa Celal Bayar Üniversitesi II. Uluslararası Üniversite-sanayi İş birliği, Ar-ge ve İnovasyon Kongresi, Manisa, Türkiye, 14 Kasım 2018, (Tam Metin Bildiri)
2018
2018Determination of Antioxidant Activity and Total Anthocyanin Content of Frozen and Thawed Strawberries under Different Conditions
GÜREL BENZER D., YILDIZ D., ÇAĞINDI Ö., BAĞDATLIOĞLU N.
International Agricultural, Biological & Life Science Conference, Edirne, Türkiye, 2 - 05 Ekim 2018, (Özet Bildiri)
2018
2018Determination of Ochratoxin A in Sun and Microwave Dried Plums
YILDIZ D., GÜREL BENZER D., ÇAĞINDI Ö., BAĞDATLIOĞLU N.
International Agricultural, Biological and Life Science Conference, Edirne, Türkiye, 02 Ekim 2018, (Tam Metin Bildiri)
2018
2018Gıda Güvenliği ve İç Denetimlerin Önemi
YILDIZ D., ÇAĞINDI Ö.
6.Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 03 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)
2018
2018Gıda Güvenliği Sistemleri: Alerjenlerin Gıda Endüstrisinde Yönetimi
YILDIZ D., İNCE C., ÇAĞINDI Ö.
6.Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 03 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)
2016
2016Eriğin Yapay Kurutucular ile Kurutulması
YILDIZ D., ÇAĞINDI Ö.
12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 05 Ekim 2016, (Özet Bildiri)
Kitaplar
2022
2022Sürdürülebilirlik, Sağlık ve Beslenmede Yeni Bir Trend: Bitki Bazlı Et Alternatifleri
UYARCAN M., SÖBELİ C., KAYAARDI S., YILDIZ D.
Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Üzerine Araştırmalar, Bağdatlıoğlu, Neriman, Editör, Sidas Medya Ltd. Şti., ss.119-127, 2022
2022
2022Yapay Et: Üretim Yöntemleri, Teknolojik ve Etik Kısıtlamalar, Sürdürülebilirliğe Katkısı .
UYARCAN M., SÖBELİ C., KAYAARDI S., YILDIZ D.
Sürdürülebilir Gıda Sistemleri, Bağdatlıoğlu Neriman, Editör, Sidas Medya Ltd. Şti, İzmir, ss.119-127, 2022
2022
2022Bitkisel Kaynaklardan Gümüş Nanopartiküllerin Elde Edilmesinde Yeşil Sentez Yönteminin Kullanımı
YILDIZ D., KAYAARDI S.
Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Üzerine Araştırmalar, Bağdatlıoğlu Neriman, Editör, Sidas Medya Ltd. Şti., ss.462-472, 2022
2022
2022Hazır Yemek Sektöründe Dijitalleşme
KAYAARDI S., ATMACA I., UYARCAN M., SÖBELİ C., YILDIZ D.
Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Üzerine Araştırmalar, BAĞDATLIOĞLU NERİMAN, Editör, Sidas Medya Ltd. Şti., İzmir, ss.359-367, 2022
2022
2022Hazır Yemek Sektöründe Dijitalleşme
KAYAARDI S., Atmaca I., UYARCAN M., SÖBELİ C., YILDIZ D.
Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Üzerine Araştırmalar, Bağdatlıoğlu, Neriman, Editör, Sidas Medya Ltd. Şti., ss.359-367, 2022
2022
2022Sürdürülebilirlik, Sağlık ve Beslenmede Yeni Bir Trend: Bitki Bazlı Et Alternatifleri
UYARCAN M., SÖBELİ C., KAYAARDI S., YILDIZ D.
Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Üzerine Araştırmalar, Bağdatlıoğlu, Neriman, Editör, Sidas Medya Ltd. Şti., ss.119-127, 2022
2022
2022Hazır Yemek Sektöründe Dijitalleşme
KAYAARDI S., ATMACA I., UYARCAN M., SÖBELİ C., YILDIZ D.
Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Üzerine Araştırmalar, Bağdatlıoğlu Neriman, Editör, Sidas Medya Ltd. Şti., ss.359-367, 2022
2022
2022Bitkisel Kaynaklardan Gümüş Nanopartiküllerin Elde Edilmesinde Yeşil Sentez Yönteminin Kullanımı
KAYAARDI S., YILDIZ D.
Sürdürülebilir Gıda Sistemleri, Bağdatlıoğlu Neriman, Editör, Sidas Medya Ltd. Şti, İzmir, ss.462-472, 2022
2022
2022Sürdürülebilirlik, Sağlık ve Beslenmede Yeni Bir Trend: Bitki Bazlı Et Alternatifleri
UYARCAN M., SÖBELİ C., KAYAARDI S., YILDIZ D.
Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Üzerine Araştırmalar, BAĞDATLIOĞLU NERİMAN, Editör, Sidas Medya Ltd. Şti., İzmir, ss.119-127, 2022
Desteklenen Projeler
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam Ediyor