-
2025 - Devam Ediyor Sürdürülebilir Ambalaj Materyali Olarak Antepfıstığı, Badem ve Fındık Kabuğu Bazlı Oleojel ve Oleofilm Üretimi: Yenilikçi Materyalde BPA ve Muadil Mikroplastiklerin Ariliğinin Analitik Tayini
TOKUŞOĞLU Ö. (Yürütücü)
-
2025 - Devam Ediyor Mikroenkapsülasyon Teknolojisiyle Kritik Enzim ve Antioksidan Fenolik Kalitesi Yüksek Organik Bal Tozu (Povderi) ve Bal Efervesan Uretimi
TOKUŞOĞLU Ö. (Yürütücü)
-
2023 - 2025 `Zeytin Yaprağı Fortifiyeli ve Meyve Suyu Sektörü Yan Ürünleri Fortifiyeli Gıda Takviyesi ve Tıbbi Çay Üretimi: Katma Değerli Inovatif Ürünlerde Kalite, Antioksidatif Biyoyararlılık Profili, Sıfır Atık Konseptine, Sürdürülebilir Kalkınmaya Etkiler` / T.C.Sanayi Bakanligi Teknopark Projesi-- SBTSan.Bakanligi Teknopark Projesi-- STB-2024-093937 Nolu Proje
TOKUŞOĞLU Ö. (Yürütücü)
-
2020 - 2023 Prostat Sagligi icin Domates Efervesan Tablet Uretimi: Inovatif Urunde Biyoyararlilik, Antioksidan Profil, ve Prostat Kanser Hücrelerinin Hatlari Uzerinde AntiProliferatif Etkilerin Tesbiti. San.Bakanligi Teknopark Projesi-- SBT-2023-9806 Nolu Proje
TOKUŞOĞLU Ö. (Yürütücü), ŞAHİN M. O.
-
2020 - 2021 Mikroenkapsülasyon Teknolojisiyle Katma-Değerli Fonksiyonel SağlıkÜrünü ve Gıda Katkısı Olarak``Organik Maydanoz Tozu ve Efervesani `Üretimi: İnovatif Tibbi Gida Ürününde Besin Etiketi,Biyoaktif Bileşenler, Antioksidatif Kalite Profili,Finans ve Pazarlama Stratejileri
-
2018 - 2019 Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Projesi--DEPARK Proje No BSTB 047226-- Türk Aronya Meyvesi Sağlık Ürünleri Üretimi: İnovatif Fonksiyonel Ürünler Aronya Tozu, Aronya Çayı, Tableti, Nutrasötik Takviye Şurupta Biyoyararlılık, Antioksidan Aktivite, HPLC / Q-TOFF-MS İle Fenolik Profil Tayini ve SKBR-3 Meme Kanseri Hücre Hattı Üzerinde Antiproliferatif ve Antikarsinojenik Etkiler
-
2017 - 2018 Koruk Suyunun Bazı Kalite Parametrelerinin Belirlenmesi-- TAGEM-HSGYAD/17/A03/P01/123 nolü proje
-
2016 - 2018 Using of Verjuice in Beverage Technology The Determination of Shelf Life Stability Kinetic Alterations and Bioactive Compounds Research Fund Project Project No 2014 095
-
2016 - 2017 Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Projesi--DEPARK Proje No: BSTB 0375187--Kalitesi Yükseltilmiş ve Antioksidan Profili Belirlenmiş Manisa Mesir Macunu ve Türk Mesir Tozu (Proje Ekibi: Bonw. G., Birch Cath., Bakır K.,Yemiş F.) Depark Teknopark, Dokuz Eylül Üniversitesi,İzmir
YEMİŞ F., TOKUŞOĞLU Ö. (Yürütücü)
-
2013 - 2017 BAP Proje No: BAP-2013-095--Koruk Suyunun İçecek Teknolojisinde Kullanımı: Raf Ömrü Stabilitesi, Kinetik Değişimler ve Biyoaktif Bileşiklerin Belirlenmesi--
-
2016 - 2016 Doğal Antioksidan Katkılı Tekrarlı Kızartmalarda Stabilitesini Koruyan Kalitesi İyileştirilmiş İnovatif Endüstriyel Kızartmalık Pirina Yağı Üretimi Uygulamaları Özel Kuruluş Projesi ORPİR Orman Ürünleri Pirina Yağ Katı Yakıt San Tic Ltd Şti İzmir Proje No 2016orpir01
-
2014 - 2016 Manisa Bağcılık Araştırma İstasyonu Tarafından Geliştirilen Bazı Üzüm Çeşitleri ve Klonlarının Biyokimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi TAGEM BBAD 14 08 P04 01
-
2013 - 2016 Endüstriyel Kızartmalık Yağ Üretimi Kızartmalık Yağ Teknolojisinde Adsorban Katkı Etkisi ile Kızartılmış Gıda Ürünlerinin Yağ Absorbsiyonunun İndirgenmesi Proje No 2013 031
-
2013 - 2016 Endüstriyel Kızartmalık Yağ Üretimi Kızartmalık Yağ Teknolojisinde Adsorban Katkı Etkisi ile Kızartılmış Gıda Ürünlerinin Yağ Absorbsiyonunun İndirgenmesi The Industrial Frying Oil Manufacturing In Frying Oil Technology The Reducing the Oil Absorbption of Fried Food Products By Adsorbant Additive Research Fund Project Project No 2013 031
-
2014 - 2015 Ülkemizde Sıklıkla Tüketilen Bazı Gıda ve İçeceklerin Muhafazasında İnovatif Yöntem Olarak Ultrases Ultrasound Teknolojisinin Kullanımı Biyoaktif Fenolik Antioksidanlar Biyoaktif Lipidler Fizikokimyasal Mikrobiyal Enzimatik Kalite ve Raf Ömrü Üzerine Etkilerin İzlenmesiThe Using of Ultrasound as Innovative Method for Preservation of Mostly Consumed Some Food and Beverages in Our Country The Monitoring of Effects on Bioactive Phenolic Antioxidants Bioactive Lipids Physicochemical Microbial and Enzymatical Quality and Shelf Life Research Fund Project Project No 2014 008
-
2013 - 2015 Püskürtmeli Kurutma Teknolojisiyle Enkapsüle Edilmiş Uçucu Yağlarla Aromatize Edilmiş Sabun Üretimi Proje No 2013 7130974
-
2013 - 2014 Doğal Antioksidan Olarak Siyah Üzüm Tozu ve veya Sebze Tozu Katkısı ile Üretilen Farklı Bitkisel Yağlarla Ön Kızartılmış Normal Koşullarda ve Modifiye Atmosferde MAP Paketlenmiş Endüstriyel Tavuk Köfteleri ve Çıtır Kaplamalı Nuggetlerin Raf Ömrü Kalitelerinin İzlenmesi
-
2010 - 2011 Doğal İngrediyen Karahavuç Posası Katkılı Besleme ile Yumurta Sarı ve Beyaz Kalitesinin İzlenmesi CBÜ MFL LEZİTA GRUP ABALIOĞLU Ltd Şti İzmir CBÜ MFL 2010 B 01 nolu proje
-
2009 - 2010 Corn Chips Manufacturing with Black Grape Pomace Additive The Monitoring of Antioxidant Capacity and Catechin Phenolics in The New Product Research Fund Project Project No 2009 112
-
2007 - 2009 The Determination of Possible Mycotoxin Citrinin Limits Mycoflora and Major Antioxidant Phenolic Compounds of Black Table Olives By High Hydrostatic Pressure HHP Technology The Suitable Olive Production to Food Safety Regarding the Standardization in Foreign TradeResearch Fund Project Project No 2007 043
-
2006 - 2008 The Researches on Determination of the Antioxidant Phenolic Compounds and Anthocyanins of Turkish Artichoke Cynara scolymus L varieties Sakız Bayrampaşa The Researches on Monitoring of Alterations by heat process effects Research Fund Project Project No 2005060
-
2003 - 2006 Soya Bazlı Gıda Ürünlerinde Fitoestrogen İsoflavonoid Bileşiklerinin Kromatografik ve Elektroanalitik Yöntemlerle Karşılaştırılmalı Olarak Saptanması Üzerinde Araştırmalar
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
DOST K., POLAT M., SERİN E., TOKUŞOĞLU Ö., KOÇAK S., AYCAN Ş.(Yürütücü)
-
2004 - 2005 The Determination of Lutein Zeaxanthin Canthaxanthin Xanthophylls in Egg Yolk and Interactions Between Hunter Lab Color Parameters The Researches on the Determination of Heat Process Effects Research Fund Project Project No 2005 011
-
2003 - 2004 Fatty Acids Contents and Vitamin Distribution and Occurrence of Mycotoxins in Breast Milk Studies on the Determination of Interactions Between Mother s Maternal Diet and Plasma Levels Research Fund Project Project No 2004 025
-
2000 - 2002 The Determination of Sweetpotato Ipomea batatas L Genotypes Adapted to Ege Area TÜBİTAK TOGTAG Project No 2002 2957
-
2000 - 2001 The Determination of the Resveratrol 3 5 4 Trihydroxystilben Contents of Peanut and Pistachionut Genotypes Grown in Turkey by Chromatographic Methods Ege Univ Research Fund Project Project No 2000 022
-
2000 - 2001 Characterization of Biomass Food Profiles of Spirulina Platensis Chlorella Vulgaris Isochrisis Galbana Algae The Researches on the Utilization as Alternative Food and Food Additives Ege University Pınar Deniz A Ş ARGE 2001 Project
TOKUŞOĞLU Ö. (Yürütücü)
-
2024 MANDALİNA KABUĞU FLAVANONLARI BAZLI NUTRASÖTİK FARMASÖTİK EFERVESAN TABLET Tescil Taribi: 06.12.2024
-
2024 ARONYA MEYVELİ NUTRASÖTİK ŞURUP : ÜRETİM YÖNTEMİ , ANALİTİK BİYOAKTİF PROFİLİ ve MCF-7 MEME KANSERİ ÜZERİNE KORUYUCU YARDIMCI GIDA TAKVİYESİ OLARAK KULLANIMI Tescil Tarihi : 20.12.2024
-
2023 Domates İşleme Yan Ürünü Bazlı Domates Tozu İçeren Efervesan Tablet.
-
2022 Jeotermal Kurutulmus Domates Kabugu Tozu Bazlı Efervesan Tablet: İlgili Efervesanın Üretim Yöntemi ve Kalite Profili`
-
2019 Aktioksidanca Zenginleştirilmiş ve Okside Olmayan Kızartmalık Yağ ve Bu Yağın Üretim Metodu
-
2018 Antioksidan Kapasitesi Yüksek ve Güç Eriyen Aronya Meyveli Dondurma ve Bahsedilen Dondurmanın Üretim Metodu
-
2017 ANTİBAKTERİYEL ÖZELLİK KAZANDIRILMIŞ KAĞIT AMBALAJ