Desteklenen Projeler
-
2025 - Devam Ediyor Bitki Bazlı Protein Kaynaklarından Sürdürülebilir Et Alternatifleri Üretimi Yatırım Projesi
CB Strateji ve Bütçe Başkanlığı (Kalkınma Bakanlığı) Projesi
UYARCAN M., ÖZDİL O., ÖZDİL O., KAYAARDI S., SÖBELİ C., ÇELİK F.
-
2024 - Devam Ediyor Kahve Atığından Selüloz Temelli Biyoplastik Üretimi
-
2023 - Devam Ediyor Mürver Bitkisinden (Sambucus ebulus) Ekstrakte Edilen Biyoaktif Bileşikler ile Ultrasound Destekli Nişasta Bazlı Sürdürülebilir Ambalaj Filmi Tasarımı (TÜBİTAK 2209-A)
-
2022 - Devam Ediyor Et Alternatifi Bitki Bazlı Burger, Köfte ve Kaplamalı Ürünlerin Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi
-
2024 - 2025 Sürdürülebilir Nişasta Bazlı Biyopolimer Film Üretiminde Ultraviyole Teknolojisinin (Uv-C) Kullanımı ve Taze Et Ambalajında Uygulanabilirliğinin Araştırılması
-
2023 - 2024 Ultrasound ve Marinasyon Uygulamalarının Kırmızı Et Kalitesi ve Raf Ömrü Üzerine Etkisi
-
2022 - 2024 Sürdürülebilir Bitki Bazlı Et Alternatifi Ürünlerin Geliştirilmesi
-
2021 - 2024 Elektroeğirme Yöntemi ile Elde Edilen Probiyotik Bakteri İlaveli Pullulan/PVA Nanoliflerin Peynir ve Taze Kırmızı Etin Ambalajlanmasında Kullanımı
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
AKPINAR A., DAĞBAĞLI S., SÖBELİ C., UYARCAN M., KAYAARDI S. (Yürütücü)
-
2018 - 2019 İleri Gıda Bileşen Analizlerine Yönelik Laboratuvar Alt Yapısının Güçlendirilmesi
-
2017 - 2018 Yüksek Basınç Uygulamasının Kırmızı Etin Lezzet Bileşenleri ve Protein Degradasyonu Üzerine Etkisi
-
2015 - 2018 Vurgulu Işık Uygulamasının Sığır Eti Kalitesi Üzerine Etkisi
-
2015 - 2018 Yüksek Basınç Uygulamasının Taze Ve Marine Edilmiş Kırmızı Et Kalitesine Etkisi
-
2015 - 2016 Vurgulu Işık Uygulamasının Bazı Gıdaların Kalite Niteliklerine Etkisi
-
2011 - 2012 Kanatlı Endüstrisinde Kuru Buz Tekniğinin Kullanım Olanaklarının Araştırılması
Patent