Dr. Öğr. Üyesi İSMAİL EREN


MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ

GIDA TEKNOLOJİSİ

Metrikler

Yayın

10

Atıf (Scopus)

22

H-İndeks (Scopus)

2

Proje

12

Tez Danışmanlığı

5

Eğitim Bilgileri

2004 - 2011

2004 - 2011

Doktora

Ege Üniversitesi, Türkiye

2001 - 2004

2001 - 2004

Yüksek Lisans

Ege Üniversitesi, Türkiye

1996 - 2001

1996 - 2001

Lisans

Ege Üniversitesi, Türkiye

Yaptığı Tezler

2011

2011

Doktora

Yağlarda membran teknolojisiyle degumming ve asitlik giderme işlemlerinin optimizasyonu

Ege Üniversitesi

2004

2004

Yüksek Lisans

Patateslerin osmotik dehidrasyonunun ”Response Surface” metodu kullanılarak optimizasyonu

Ege Üniversitesi

Yabancı Diller

İngilizce

Akademik Unvanlar / Görevler

2015 - Devam Ediyor

2015 - Devam Ediyor

Yrd. Doç. Dr.

2002 - 2010

2002 - 2010

Araştırma Görevlisi

Ege Üniversitesi

Yönetimsel Görevler

2015 - Devam Ediyor

2015 - Devam Ediyor

Akademi Dışı Deneyim

2002 - 2002

2002 - 2002

Intern Researcher

Queen's University of Belfast, Intern Researcher

Verdiği Dersler

Lisans

Lisans

Gıda Mühendisliğine Giriş

Proses Kontrol

Numerical Analysis

Kütle ve Enerji Denklikleri

Bilgisayar Programlama

Bilgisayar Programlama

Teknik Çizim

Numerical Analysis

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2023

2023

Effect of Different Drying Methods on The Bioactive Compounds and The Physical Properties of Bitter Gourd (Mormordica Charantia)

BEYLİKÇİ S. C., ERDAĞ AKCA E., ÖZKAYA P., YILDIZ D., EREN İ.

V. International Agricultural, Biological and Life Science Conference, Edirne, Türkiye, 18 - 20 Eylül 2023, ss.534, (Özet Bildiri)

2022

2022

Mikrokanallarda Akım Odaklama Prensipleri ve Uygulamaları

BEYLİKÇİ S. C., EREN İ.

SÜRDÜRÜLEBİLİR GIDA SİSTEMLERİ KONGRESİ, Manisa, Türkiye, 10 Kasım 2022, ss.368-382, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

Tarımda ve Gıda Üretiminde Büyük Veri

EREN İ.

I. Uluslararası Türk Dünyası Tarım ve Gıda Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 19 - 21 Aralık 2019, (Özet Bildiri)

2019

2019

Gıda Muhafaza Yöntemlerinin Enginarın Bileşenlerine Etkisinin Belirlenmesi

TÜRKÖZ BAKIRCI G., EREN İ., KARAKAYA S.

II.Uluslararası Tarım ve Orman Kongresi, İzmir, Türkiye, 8 - 09 Kasım 2019, ss.27, (Özet Bildiri)

2017

2017

Malaksasyon İşleminde Yeni Teknolojiler ve Zeytinyağı Kalitesi Üzerine Etkisi

MUŞTU Ç., EREN İ.

10.GIDA MÜHENDİSLİĞİ KONGRESİ, Türkiye, 9 - 11 Kasım 2017, (Özet Bildiri)

Kitaplar

2025

2025

Mikrodalga Vakum Kurutma Teknolojisi

İLTER BAYSAN I., EREN İ., KAYAARDI S.

Gıdaların Kurutulmasında Kullanılan Yenilikçi Kurutma Teknolojileri, ERTEKİN FİGEN, Editör, Türkiye Klinikleri Gıda Bilimleri Dergisi, ss.5-10, 2025

2021

2021

İleri Kurutma Teknolojileri

EREN İ., ERTEKİN F.

Gıda Koruma ve İşlemede İleri Teknolojiler, Kayaardı, Semra, Editör, Türkiye Klinikleri, ss.35-41, 2021

Desteklenen Projeler

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

PLC Denetimli Havalı Güneş Kolektörü

AKSOY Y., EREN İ., TOKUL H. E., AKSOY A. B. (Yürütücü)

2018 - 2019

2018 - 2019

Enginarın (Cynara Scolymus L.), Mikrodalga Vakum Kurutucuda Kurutulması Ve Matematiksel Modellenmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

EREN İ. (Yürütücü), MUŞTU Ç.

2003 - 2005

2003 - 2005

Patateslerin Osmotik Dehidrasyonunun Response Surface Metodu Kullanılarak Optimizasyonu

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

EREN İ.

Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler

Ocak 2017

Ocak 2017

Diğer Dergiler

Ocak 2017

Ocak 2017

Diğer Dergiler

Ocak 2017

Ocak 2017

FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY INTERNATIONAL

Diğer Dergiler