Metrikler
Eğitim Bilgileri
2004 - 2011
2004 - 2011Doktora
Ege Üniversitesi, Türkiye
2001 - 2004
2001 - 2004Yüksek Lisans
Ege Üniversitesi, Türkiye
1996 - 2001
1996 - 2001Lisans
Ege Üniversitesi, Türkiye
Yaptığı Tezler
2011
2011Doktora
Yağlarda membran teknolojisiyle degumming ve asitlik giderme işlemlerinin optimizasyonu
Ege Üniversitesi
2004
2004Yüksek Lisans
Patateslerin osmotik dehidrasyonunun ”Response Surface” metodu kullanılarak optimizasyonu
Ege Üniversitesi
Yabancı Diller
İngilizce
Akademik Unvanlar / Görevler
2015 - Devam Ediyor
2015 - Devam EdiyorYrd. Doç. Dr.
2002 - 2010
2002 - 2010Araştırma Görevlisi
Ege Üniversitesi
Yönetimsel Görevler
2015 - Devam Ediyor
2015 - Devam EdiyorAkademi Dışı Deneyim
2002 - 2002
2002 - 2002Intern Researcher
Queen's University of Belfast, Intern Researcher
Verdiği Dersler
Yönetilen Tezler
2023
2023Doktora
Karbon kuantum noktaları ile iç filtre etkisine dayalı aptasensör geliştirilmesi ve balıklarda histamin tayini için kullanılması
EREN İ. (Danışman)
E.ÖZYİĞİT(Öğrenci)
2023
2023Yüksek Lisans
Elektroeğirme yöntemi ile mayaların kompozit nanoliflere enkapsülasyonu ve kontrollü salım özelliklerinin belirlenmesi
EREN İ. (Danışman)
İ.ALP(Öğrenci)
2022
2022Yüksek Lisans
Mikrodalga destekli vurgulu vakum kurutma yöntemi ile üzümün kurutulması
EREN İ. (Danışman)
İ.KİRAZCI(Öğrenci)
2018
2018Yüksek Lisans
Enginarın (Cynara scolymus L.) mikrodalga vakum kurutucuda kurutulması ve matematiksel modellenmesi
EREN İ. (Danışman)
Ç.MUŞTU(Öğrenci)
2017
2017Yüksek Lisans
Üzümün elektromanyetik ışıma ile kurutulması
EREN İ. (Danışman)
Ö.KAYA(Öğrenci)
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2020
2020Large Amplitude Oscillatory Shear (LAOS) analysis of gluten-free cake batters: The effect of dietary fiber enrichment
Ozyigit E., EREN İ., Kumcuoglu S., Tavman S.
Journal of Food Engineering
, cilt.275, 2020 (SCI-Expanded)
2019
2019Drying kinetics, heating uniformity and quality changes during the microwave vacuum drying of artichokes (Cynara scolymus L.)
MUŞTU CEYLAN Ç., EREN İ.
Italian Journal of Food Science
, cilt.31, sa.3, ss.681-702, 2019 (SCI-Expanded)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2023
2023Effect of Different Drying Methods on The Bioactive Compounds and The Physical Properties of Bitter Gourd (Mormordica Charantia)
BEYLİKÇİ S. C., ERDAĞ AKCA E., ÖZKAYA P., YILDIZ D., EREN İ.
V. International Agricultural, Biological and Life Science Conference, Edirne, Türkiye, 18 - 20 Eylül 2023, ss.534, (Özet Bildiri)
2022
2022Mikrokanallarda Akım Odaklama Prensipleri ve Uygulamaları
BEYLİKÇİ S. C., EREN İ.
SÜRDÜRÜLEBİLİR GIDA SİSTEMLERİ KONGRESİ, Manisa, Türkiye, 10 Kasım 2022, ss.368-382, (Tam Metin Bildiri)
2019
2019Tarımda ve Gıda Üretiminde Büyük Veri
EREN İ.
I. Uluslararası Türk Dünyası Tarım ve Gıda Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 19 - 21 Aralık 2019, (Özet Bildiri)
2019
2019Gıda Muhafaza Yöntemlerinin Enginarın Bileşenlerine Etkisinin Belirlenmesi
TÜRKÖZ BAKIRCI G., EREN İ., KARAKAYA S.
II.Uluslararası Tarım ve Orman Kongresi, İzmir, Türkiye, 8 - 09 Kasım 2019, ss.27, (Özet Bildiri)
2017
2017Malaksasyon İşleminde Yeni Teknolojiler ve Zeytinyağı Kalitesi Üzerine Etkisi
MUŞTU Ç., EREN İ.
10.GIDA MÜHENDİSLİĞİ KONGRESİ, Türkiye, 9 - 11 Kasım 2017, (Özet Bildiri)
2017
2017Investigation of Rheological Properties of Different Gluten Free Cake Batter Formulations by Using LAOS Method
ÖZYİĞİT E., KUMCUOĞLU S., TAVMAN Ş., EREN İ.
4th North and East European Congress on Food (NEEFood), 10 - 13 Eylül 2017, (Özet Bildiri)
Kitaplar
2025
2025Mikrodalga Vakum Kurutma Teknolojisi
İLTER BAYSAN I., EREN İ., KAYAARDI S.
Gıdaların Kurutulmasında Kullanılan Yenilikçi Kurutma Teknolojileri, ERTEKİN FİGEN, Editör, Türkiye Klinikleri Gıda Bilimleri Dergisi, ss.5-10, 2025
2021
2021İleri Kurutma Teknolojileri
EREN İ., ERTEKİN F.
Gıda Koruma ve İşlemede İleri Teknolojiler, Kayaardı, Semra, Editör, Türkiye Klinikleri, ss.35-41, 2021
Desteklenen Projeler
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorMercimek Proteinin Yüksek Nemli Ekstrüzyon İşlemi ile Tekstüre Edilmesi: Enzimatik Ön İşlem Uygulaması ve Proses Parametrelerinin Yapısal Özellikler, Morfoloji Gelişimi ve Ürün Özellikleri Üzerindeki Etkilerinin Belirlenmesi ve Model Bir Gıdada Kullanımının İncelenmesi
EREN İ., ÖZDESTAN OCAK Ö., KUMCUOĞLU S., TAVMAN Ş.(Yürütücü)
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorÜç Boyutlu (3B) Kriyojenik Baskı Tekniği ile a-Amilaz ve a-Glukozidaz İnhibitör Özelliği Olan Aerojel Üretimi ve Glisemik İndeksi Azaltma Etkisinin Belirlenmesi
EREN İ., AYDOĞDU EMİR A., TAVMAN Ş., KUMCUOĞLU S.(Yürütücü)
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam Ediyorİç Filtre Etki Mekanizmasına Dayalı Aptamer Bazlı Biyosensör Geliştirilmesi: Balıklarda Histamin Tespiti İçin Durum Çalışması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
EREN İ., Ozyigit E., KUMCUOĞLU S.
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorPLC Denetimli Havalı Güneş Kolektörü
AKSOY Y., EREN İ., TOKUL H. E., AKSOY A. B. (Yürütücü)
2021 - 2023
2021 - 2023Trabzon Vakfıkebir Ekmeği Ekşi Hamurunda Illumina Teknolojisi Kullanılarak Metagenomik Analiz
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÖNCÜ ÖNER T., EREN İ., KÖSE E. (Yürütücü)
2020 - 2022
2020 - 2022Vakfıkebir Ekmeği Hamurunun Kimyasal ve Mikrobiyolojik Açıdan Karakterizasyonu, Metagenomik Analizi ve Ekmek Özellikleri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÖNCÜ ÖNER T., EREN İ., EKER V., KÖSE E. (Yürütücü)
2019 - 2021
2019 - 2021Mikrodalga Vakum Kurutma Yöntemi İle Ekşi Hamur Tozu Üretimi ve Ekmek Üretim Süreçlerinde Kullanımının Optimizasyonu
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
EREN İ. (Yürütücü), KÖSE E., Yaycı S.
2018 - 2019
2018 - 2019Enginarın (Cynara Scolymus L.), Mikrodalga Vakum Kurutucuda Kurutulması Ve Matematiksel Modellenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
EREN İ. (Yürütücü), MUŞTU Ç.
2016 - 2017
2016 - 2017Vakum pişirmenin sert şeker kalite karakteristikleri üzerine etkisinin belirlenmesi ve işlem parametrelerinin optimizasyonu
Diğer Özel Kurumlarca Desteklenen Proje
EREN İ., Şen Y., BAĞDATLIOĞLU N. (Yürütücü)
2016 - 2017
2016 - 2017Glutensiz Kek Formülasyonlarında Diyet Lifi Kullanımının İncelenmesi ve Hamur Reolojisinin Laos Metodu ile Belirlenmesi
TÜBİTAK Projesi
ÖZYİĞİT E., KUMCUOĞLU S., EREN İ., TAVMAN Ş.
2009 - 2010
2009 - 2010Yağlarda Membran Teknolojisiyle Degumming Ve Asitlik Giderme Işlemlerinin Optimizasyonu
TÜBİTAK Projesi
EREN İ.
2003 - 2005
2003 - 2005Patateslerin Osmotik Dehidrasyonunun Response Surface Metodu Kullanılarak Optimizasyonu
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
EREN İ.
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Ocak 2017
Ocak 2017Diğer Dergiler
Ocak 2017
Ocak 2017Diğer Dergiler
Ocak 2017
Ocak 2017