-
2022 - Devam Ediyor Farklı Ön İşlemlerin, Bamya Tohumu Yağının Fenolik Bileşik İçeriğine ve Depolama Süresince Ransimat Yöntemiyle Oksidatif Stabilitesi Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
AYDAR A. Y., YILMAZ T., AKSOYLU ÖZBEK Z., BERKEL KAŞIKÇI M., ÖZYİĞİT E., GÜNÇ ERGÖNÜL P. (Yürütücü)
-
2022 - Devam Ediyor Prina ve Karasudan Diyet Lifleri ve Fenolik Bileşenlerin Ekstraksiyonu, Fonksiyonel Özelliklerinin Metagenomik, Biyoyararlılık ve Sitotoksisite Analizleri ile Belirlenmesi ve Gıda Endüstrisinde Kullanılabilirliklerinin Araştırılması
AYDAR A. Y., BERKEL KAŞIKÇI M., ERTAŞ N., ARSLAN TONTUL S., ÖNCÜ ÖNER T., BULUT Z., et al.
-
2023 - 2024 Ultrasonik ekstraksiyon yöntemi ile kahve çekirdeği zarından fonksiyonel içecek üretimi
-
2023 - 2024 Karpuz Kabuğu Sütünden Bitkisel Yoğurt Üretim Olanaklarının Araştırılması
-
2023 - 2024 Altın çilek meyvesinden ve kabuğundan soğuk çay üretiminde ultrasonik ekstraksiyon yönteminin araştırılması
-
2022 - 2023 Sürülebilir çikolata üretiminde hayvansal süt tozu ikamesi olarak yer elması ve soya sütü tozu kullanımının ürünün kalite ve mikrobiyolojik özellikleri üzerine etkisinin belirlenmesi
-
2020 - 2023 Valorization of olive seeds and leaves as nutraceutical or food additives
AYDAR A. Y. (Yürütücü), ÖNCÜ ÖNER T., BERKEL KAŞIKÇI M., YILMAZ T.
-
2020 - 2023 Zeytin İç Çekirdeği ve Yaprağının Nutrasötik veya Fonksiyonel Gıda Olarak Değerlendirilmesi
BERKEL KAŞIKÇI M., YILMAZ T., ÖNCÜ ÖNER T., AYDAR A. Y. (Yürütücü)
-
2021 - 2022 Mikrodalgada Kurutulmuş Inula Viscosa L.' Nin Renk ve Kalite Özelliklerine Ultrason Ön İşleminin Etkisinin Araştırılması
-
2020 - 2022 Farklı Kurutma Yöntemlerinin Inula viscosa (L.)’nın Antioksidan Özelliklerinin ve Fenolik Biyoerişilebilirliğinin, PC-3 Hücre Hattında Proliferasyon ve Yara İyileşmesi Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÖNCÜ ÖNER T., BERKEL KAŞIKÇI M., YILMAZ T., AYDAR A. Y. (Yürütücü)
-
2020 - 2022 Farklı Kurutma Yöntemlerinin Inula Viscosa (L.)'Nın Antioksidan Özelliklerinin ve Fenolik Biyoerişilebilirliğinin, Pc-3 Hücre Hattında Proliferasyon ve Yara İyileşmesi Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
AYDAR A. Y. (Yürütücü), YILMAZ T., BERKEL KAŞIKÇI M., ÖNCÜ ÖNER T.
-
2021 - 2021 Invesgation of the effect of ultrasonic washing on vine leaf pesticide residues and quality traits
-
2020 - 2021 Fiziksel yollarla acılığı giderilmiş zeytin üretimi
AYDAR A. Y., YILMAZ T. (Yürütücü)
-
2020 - 2020 Valorisation of olive seeds and leaves as nutraceutical or food additives
BERKEL KAŞIKÇI M., YILMAZ T., AYDAR A. Y. (Yürütücü)
-
2019 - 2020 Effect of ultrasound pretreatment on drying kinetics and quality of Jerusalem artichoke
-
2016 - 2017 Zeytinyağı ekstraksiyonunda ultrason uygulamasının yağın verimi ve kalite özellikleri üzerine etkisi