-
2022 - Devam Ediyor Farklı Ön İşlemlerin, Bamya Tohumu Yağının Fenolik Bileşik İçeriğine ve Depolama Süresince Ransimat Yöntemiyle Oksidatif Stabilitesi Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
AYDAR A. Y., YILMAZ T., AKSOYLU ÖZBEK Z., BERKEL KAŞIKÇI M., ÖZYİĞİT E., GÜNÇ ERGÖNÜL P. (Yürütücü)
-
2022 - 2025 Prina ve Karasudan Diyet Lifleri ve Fenolik Bileşenlerin Ekstraksiyonu, Fonksiyonel Özelliklerinin Metagenomik, Biyoyararlılık ve Sitotoksisite Analizleri ile Belirlenmesi ve Gıda Endüstrisinde Kullanılabilirliklerinin Araştırılması
TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı
Aydar A. Y., Berkel Kaşıkçı M., Ertaş N., Arslan Tontul S., Öncü Öner T., Bulut Z., et al.
-
2020 - 2023 Valorization of olive seeds and leaves as nutraceutical or food additives
TÜBİTAK Uluslararası İkili İşbirliği Projesi , 2510 - Tunus Yüksek Öğretim ve Bilimsel araştırma Bakanlığı İkili İşbirliği Programı
Aydar A. Y. (Yürütücü), Öncü Öner T., Berkel Kaşıkçı M., Yılmaz T.
-
2020 - 2023 Zeytin İç Çekirdeği ve Yaprağının Nutrasötik veya Fonksiyonel Gıda Olarak Değerlendirilmesi
-
2020 - 2022 Farklı Kurutma Yöntemlerinin Inula viscosa (L.)’nın Antioksidan Özelliklerinin ve Fenolik Biyoerişilebilirliğinin, PC-3 Hücre Hattında Proliferasyon ve Yara İyileşmesi Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÖNCÜ ÖNER T., BERKEL KAŞIKÇI M., YILMAZ T., AYDAR A. Y. (Yürütücü)
-
2020 - 2022 Farklı Kurutma Yöntemlerinin Inula Viscosa (L.)'Nın Antioksidan Özelliklerinin ve Fenolik Biyoerişilebilirliğinin, Pc-3 Hücre Hattında Proliferasyon ve Yara İyileşmesi Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
AYDAR A. Y. (Yürütücü), YILMAZ T., BERKEL KAŞIKÇI M., ÖNCÜ ÖNER T.
-
2020 - 2020 Valorisation of olive seeds and leaves as nutraceutical or food additives
-
2018 - 2019 Salamuraya işlenen bazı sebzelerde bulunan fenolik bileşiklerin biyoerişilebilirliğinin in vitro yöntemlerle araştırılması
-
2018 - 2019 Salamuraya işlenen bazı sebzelerde bulunan fenolik bileşiklerin biyoerişilebilirliğinin belirlenmesi
-
2014 - 2015 GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ TEMEL İŞLEMLER LABORATUVARI ALTYAPISININ GELİŞTİRİLMESİ